Zaman: Pzt Tem 07, 2025 17:17

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Fuller ve Erbil ile iyi ilişkiler!

Fuller ve Erbil ile iyi ilişkiler!

CIA’in akıl hocası Graham Fuller BBC Türkçe’ye verdiği röportajda, Büyük Ortadoğu Projesi’nin felakete dönüştüğünü söylemiş. Fuller “Türkiye’nin Amerikan planlarına dahil olması idam fermanını imzalaması anlamına gelir” diye de ilave etmiş. Fuller, Türkiye’nin Kürt sorununun rehini haline geldiğini ve bölgesel bir güç olmak için bunu çözmesi gerektiğini vurgulamış. Ardından da asıl bütün bu değerlendirmeyi niçin yaptığını ortaya koyan vurguyu yapmış; “Türkiye Iraklı Kürtlerle diyaloğunu artırabilirse PKK sorununu çözebilir”.

Fuller’in ...
Read more : Fuller ve Erbil ile iyi ilişkiler! | Görüntüleme : 649 | Yanıtlar : 0

CHP'nin Olamadığı...

CHP'nin Olamadığı...

CHP uzun yıllardır iktidar olamıyor.

Bu olamayışın elbette nedenleri var.

Parti yöneticileri de kendi nedenlerini araştırıyordur.

Şimdi anlaşılıyor ki iktidar yolu için yeni bir anahtar deneniyor.

Bu anahtar, türbanlı ve çarşaflı kadınların temsil ettiği kitledir.

CHP, genel başkanının çarşaf üzerine CHP rozeti takmasıyla iktidar yolunu açabilir mi?

Kendileri bu soruya "evet" demiş olmalılar ki bu adımı atıyorlar.

CHP içinde de dışında da bu girişime "evet" diyen de vardır, "hayır"diyen de.

Kendi ...
Read more : CHP'nin Olamadığı... | Görüntüleme : 608 | Yanıtlar : 1

Baykal'a haksızlık yapılıyor, CHP çarşafı ilk kez tartışmıyo

Baykal’a haksızlık yapılıyor, CHP çarşafı ilk kez tartışmıyor

Çarşaflı kadınların CHP’ye katılımı hâlâ konuşulup tartışılıyor. Konu, daha da gündemde kalacağa benziyor. CHP, çarşafı ilk kez hangi kongresinde gündemine alıp konuştu? Hangi milletvekili neyi savundu? Atatürk’ün tavrı ne oldu? Gelin, bugünün tartışmalarını daha iyi anlayabilmek için yıllar öncesine gidelim.

TARİH: 9 Mayıs 1935.CHP’nin 4’üncü büyük kongresi Ankara’da toplandı. Atatürk’ün son kez katıldığı bu kurultayın başkanlığını İsmet İnönü yaptı.

544 delege, bir hafta süren kongrede çok ...
Read more : Baykal'a haksızlık yapılıyor, CHP çarşafı ilk kez tartışmıyo | Görüntüleme : 832 | Yanıtlar : 1

Kütük artıyor...

Kütük artıyor...

Seçmen sayısı 6 milyon artmış.

1 yılda.

Şak diye.

*

Milli gelir hesaplanırken...

Vatandaş sayısı azalıyor.

Seçim yaklaşırken...

Vatandaş sayısı artıyor.

*

Dalgalı vatandaş yani!

*

Piyasa arz-talebine göre değişiyor.

Yeter ki, sörf yapmayı bil.

*

Anlamadım diyorsan...

Meksika dalgası gibi düşün.

Hop oturuyorsun.

Hop kalkıyorsun.

Öyle.

*

Zaten işin özüne bakarsanız, o maksatla "nüfus kütüğü"ne, "seçmen kütüğü"ne yazarlar bizi... Devleti yöneten arkadaşlar, "kütük" listesinde olup olmadığımızı bilmek isterler.

*

Bakar ...
Read more : Kütük artıyor... | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0

“Teröre Teslim Olan Başbakan” mı dediniz?

“Teröre Teslim Olan Başbakan” mı dediniz?

En önemlisi T.C. Devleti’nin Adalet Bakanlığı koltuğunda oturan Mehmet Ali Şahin’in, teröristbaşını doğrudan muhatap alıp, “Bırakın kavgayı, bombaları der, görüş değiştirirse, belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar” diyerek, bugüne kadar gizliden gizliye yürütülen pazarlığı resmileştirmesidir.

Demek istiyorum ki, hiç bir şey tesadüf değil!...

Önümüze bir şey getiriliyor. O bir şeyin ne olduğunu anlamak için bazı gelişmeleri hatırlayalım…Ne de olsa birilerine göre, hafızamız “nisyan ...
Read more : “Teröre Teslim Olan Başbakan” mı dediniz? | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 0

Yanıtları Belli Bilmece...

Yanıtları Belli Bilmece...

Güneri Cıvaoğlu dünkü Milliyet’te yazısına alengirli bir başlık atmış:

“Casus, günah çıkartıyor...”

Yazıda iki isim var:

Tuncay Güney..

Graham Fuller..

İkisi de malum..

İkisine de gerçekçi notunu veren Cıvaoğlu, kimliğinin MİT’le ilgili yanı Sabah gazetesi tarafından manşet haberiyle duyurulan Tuncay Güney için diyor ki:

“Çocuk MİT’te çalışmış ya da MİT tarafından yapılan açıklamadan algıladığıma göre, bir süre kullanılmış.

Televizyonlara Kanada’dan bağlantılarla konuk oluyor, konuşuyor.

Herhalde şimdi yeniden gündeme gelir...

Onu izleyenlere
...
Read more : Yanıtları Belli Bilmece... | Görüntüleme : 589 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet Editörü İtiraf Etti: 'Apo Katil Değil'

Cumhuriyet Editörü İtiraf Etti: 'Apo Katil Değil, Türk Bayrağına Karşıyım'

Adı: Berat Günçıkan. Cumhuriyet gazetesinde Pazar ekini hazırlayan editör.

Bir hafta önce Google’ı delil göstererek şu soruyu sormuştum: (:arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/cumhuriyet-gazetesi-52-milyara-ataturku-feda-mi-etti-vt17210.html)

-Bu hanımefendinin “Abdullah Öcalan çocuk katili değildir. Oğlum odasına Türk bayrağı astı, ama bir gün o bayrağı mutlaka indireceğim” dediği doğru mu?

Aradan günler geçmesine rağmen ne Cumhuriyet gazetesinden ne de Berat Günçıkan’dan herhangi bir yalanlama gelmedi.
Ama bu süreçte ilginç bir şey oldu. ...
Read more : Cumhuriyet Editörü İtiraf Etti: 'Apo Katil Değil' | Görüntüleme : 1348 | Yanıtlar : 14

Mustafa Kemal'den Mustafa Mıstık'a...!

"Mustafa" filmi hakkında bugüne kadar olumlu olumsuz yüzlerce eleştiri yapıldı. Ben de bu filmin tamamen kötü niyetle yapıldığına inananlardanım. Fakat hala bu filmin iyi niyetle yapıldığına inananlar var. Bu konuda Can Dündar canlı yayında Turgut Özakman'ı bile ikna etmek üzereydi. Ama Can Dündar ve finansörleri v.s. , ben ve benim gibi pek çok insanı kandıramayacaklarını bilmeliler!

Bu konuda özellikle okunması gereken yazılardan birisi de Abdullah Gürgünün 24 Kasım tarihli yazısıdır. Forumda aratıp bulamadığım için sizlerin ...
Read more : Mustafa Kemal'den Mustafa Mıstık'a...! | Görüntüleme : 835 | Yanıtlar : 1

İkinci Şeyh Sait isyanı başladı...

İkinci Şeyh Sait isyanı başladı

Bizim gazeteden Gülçin Günay’ın söyleşi yaptığı Ortadoğu ve terör uzmanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’a göre, bizim de sıkça tekrarladığımız gibi, “PKK ve DTP’lilerin çoğu Kürt değil.”

İşte o Kürt olmayan DTP’lilerden biri de Mardin Milletvekili Emine Ayna...
Kürt kökenli olduğunu iddia etmesine rağmen, Abdullah Öcalan gibi o da tek kelime Kürtçe bilmiyor.
Ama, ne yaptığını biliyor. Kürtleri ayaklanmaya çağırıyor, hatta ikinci Şeyh Sait ayaklanmasının başladığını neredeyse resmen ilan ediyor. ...
Read more : İkinci Şeyh Sait isyanı başladı... | Görüntüleme : 695 | Yanıtlar : 0

İstikbal Marşı

İstikbal Marşı

İnternet'e düşen aşağıdaki mısraların CEM YILMAZ'dan olduğu iddia ediliyor. Onun mu henüz öğrenemedim ancak sizlerle paylaşmak istedim.

Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak!
Dönmeyip Amerika'da, arlanmaksızın yaşayacak!
O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak!
Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak!

Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal!
Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al!
Olmaz sana götürdüğün paralar helal!
Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal!

Ben ezelden beri aç yaşadım, aç yaşarım!
Hangi hükümet ...
Read more : İstikbal Marşı | Görüntüleme : 687 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x