Zaman: Prş Mar 19, 2026 10:06

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Yunanistan'a sığınan Suriyelilerin Türkiye'ye dönüşü karşılığında, AB: Türkiye'ye 6 milyar euroluk ödeme tamamlandı

AB, Türkiye ile 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde taahhüt edilen 6 milyar euroluk mali kaynağın aktarımının tamamlandığını açıkladı. Kaynak doğrudan hükümete değil projelere aktarılıyor.
Resim
AB, 18 Mart 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı kapsamında Türkiye'ye taahhüt edilen 6 milyar euroluk mali desteğin tamamının bugün itibarıyla ilgili projelere aktarıldığını açıkladı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, mülteciler ve ev sahibi toplumlara yönelik 6 milyar euroluk paketin sözleşmeye bağlanma sürecinin tamamlandığını bildirdi. Landrut, iki tarafın da ...

NARDUGAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN… Dr. Noyan UMRUK

NARDUGAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…
Dr. Noyan UMRUK

21 Aralık… Yerkürenin bizim yaşadığımız tarafında en kısa gün…
Gece yarısından sonra günler uzamaya başlayacak…
Dileyelim aydınlıklar da uzasın… 20 20’ nin kapkaranlık günleri son bulsun…
Evet, 21 Aralık Asya ülkelerinin yılbaşı…
Asyalı kökenimizi hoyrat ellere bırakmayalım derim…
Nitekim, 21 Aralıkta, Bodrum, “ismi ile müsemma” Gündoğan’da, bir rahmetli Gündoğanlının vasiyetiyle muhterem eşleri tarafından güzel ve anlamlı bir “Nardugan Anıtı” açılıyor…

Günün anlam ve önemi hakkında sözü fazla uzatmadan ...
Read more : NARDUGAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 3758 | Yanıtlar : 2

TBMM'deki 600 milletvekilinin Meclis Lokantasındaki Ülkenin Beka Meselesini Masaya Yatırdıları Beleşe yiyince olurlar tabi

Anlımızın teri, sırt ağrılarımız ve geçim için kredi kartına ödediğimiz faizli taksitler.. hepsi masada afiyet olsun.. malum... iyi yiyorlar...Tek amaçları bu değilmi zaten
Bizi kurtarabilecek siyasetçi yoktur. Bizi ancak biz kurtabiliriz. Bunlardan medet ummayın. İdeoloji, parti, şahıs gözetmeksizin hakkımızı aradığımız zaman; sefaletten aydınlığa ulaşacağız. Hâlâ bunlara tapmaya devam eden bir güruh var. Halk bunlara ders vermedikçe bunlar yemeye, biz de Zam Yemeye devam edeceğiz.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

İBB’nin üniversite öğrencilerine yardımı ve ücretsiz süt dağıtımı da Sayıştay’a takıldı

Sayıştay, İBB’nin üniversite öğrencilerine yaptığı nakit yardımı ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıttığı Halk Süt’ü de mevzuata aykırı buldu. İBB yıllık öğrenci başına toplam 3 bin 200 lira eğitim yardımında bulunmaya başlamıştı. 1 yılda 117 binden fazla çocuğa ücretsiz süt dağıtılmıştı.
Resim
Sayıştay'ın 2019 yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) denetim raporunda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan üniversite öğrencilerine nakit yardımı ve çocuklara ücretsiz süt dağıtımı da incelendi.

Raporda, İBB'nin 25 yaş ...

İthalat yerli üreticiyi eziyor

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, 2020 yılını 17 milyar dolar seviyesinde bir ihracatla kapatacaklarını belirterek, “Dünya makine ithalatı yüzde 12 kadar azalmışken, ithalatı artan birkaç ülkeden biriyiz. Yerli imalatçıyı ezici boyutlara ulaşan ithalat artışı 10 ayda yüzde 10.5’i, son 3 ayda yüzde 32’yi buldu” dedi.
Resim
Kasım ayında ihracatını geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 66 milyon dolar daha artırarak 1.6 milyar dolara taşıyan makine sektörü Almanya, ABD ve İngiltere gibi ana pazarlarında geçen yılın ...
Read more : İthalat yerli üreticiyi eziyor | Görüntüleme : 1904 | Yanıtlar : 1

Türkiye, Nijer’de 1 milyon hektar alanda tarımsal üretim yapacak

Türkiye Afrika'da tarımsal üretim yapmaya kararlı. Sudan'da çalışmalar devam ederken bu kez dünyanın "acil gıda yardımına muhtaç" ülkesi Nijer'de 1 milyon hektarlık alanda tarımsal üretim, öncelikle de hayvan yemi üretmek üzere proje geliştirildi. Proje kapsamında özel sektörün de yatırım yapması isteniyor.

2018'de yapılan görüşme ile Nijer'de Tarım Projesi başlatıldı

Türkiye, Sudan’dan sonra, bir başka Afrika ülkesi Nijer’de de tarımsal üretim yapmak üzere harekete geçti. Nijer’de 1 milyon hektar alanda tarımsal üretim yapılması ve özellikle yem ...
Read more : Türkiye, Nijer’de 1 milyon hektar alanda tarımsal üretim yapacak | Görüntüleme : 1852 | Yanıtlar : 1

Elektrik faturası borcu yüzünden ölüme terk edildi

Ankara Yenimahalle’de korona virüsü atlattıktan sonra ömür boyu oksijen tüpüne bağlanan hastaya 322 lira 70 kuruşluk fatura geldi. Faturasını ödeyemen 55 yaşındaki A.I'nin elektrikleri kesildi.
Resim
Ankara Yenimahalle’de korona virüsü atlattıktan sonra ömür boyu oksijen tüpüne bağlanan hastanın 322 lira 70 kuruşluk elektrik faturası borcu için elektriği kesildi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki A.I. yaklaşık 1 ay önce korona virüse yakalandı. Hastanedeki tedavisinin ardından korona virüsü yenen A.I.’nın akciğerlerinde hasar kaldı. Ömür boyu oksijen ...
Read more : Elektrik faturası borcu yüzünden ölüme terk edildi | Görüntüleme : 1700 | Yanıtlar : 0

Yılbaşında otellerde canlı müzik bile var. Bu nasıl yasak.

Tüm dünya korona virüs etkisiyle yeni yıla girerken, otellerin 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurması tepki çekti. Otellerin yılbaşı kampanyasını sosyal medya hesabından eleştiren Dr. Elif Dağlı, “hastanelerin yükü azalacak zannederken oteller 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurmuş” ifadelerini kullandı.
Resim
Tüm dünyada yılbaşı kutlamaları bu yıl korona virüs salgını gölgesinde geçecek. Sağlık çalışanları salgının en başından itibaren canla başla salgının seyrini düşürmek için canla başla çalışırken otel ve online rezervasyon siteleri ise yılbaşı paketlerini duyurmaya başladı. ...
Read more : Yılbaşında otellerde canlı müzik bile var. Bu nasıl yasak. | Görüntüleme : 1671 | Yanıtlar : 0

Başkentgaz'a 25 yıllık arsa kiralama bedeli: 1 TL!

Ensar Vakfı'na Kızılay üzerinde 8 milyon dolar 'bağış' yapan ve vergiden kurtulan BaşkentGaz'a Altındağ’da 1 liraya arsa tahsis edildi.

Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık "bağışla" gündeme gelen Başkentgaz'a bir liraya arsa tahsisi yapıldığı ortaya çıktı.
Resim
Sayıştay’ın 2019 Yılı Altındağ Belediyesi Denetim Raporu’na göre iki arsa, Başkent Doğalgaz’a 25 yıllığına 1 lira karşılığında tahsis edildi.

Başkentgaz, Ensar’a para aktardığı yıl vergi de ödememiş

ANKA'nın haberine göre, raporda bu tespit şöyle aktarıldı:
“Yapılan incelemede ise; ...
Read more : Başkentgaz'a 25 yıllık arsa kiralama bedeli: 1 TL! | Görüntüleme : 1612 | Yanıtlar : 0

"Suriyeliler vatanlarına dönsün" dediğinizde ne ırkçılığınız kalıyor ne faşistliğiniz! - Gülcan Havva Eraslan

Milletin sırtından doyan doyana...
Kavramlar, doğru bilgi ve doğru iletişim için vazgeçilmez tanımlamalardır. Nesnelerin ya da olayların ortak özelliklerini içine alan ve onları bir ortak ad altında toplayan kelimeleri, imgelerle somutlaştırır. İletişimde bir uzlaşı sağlar. Hayatı kolaylaştırır. Sözcükler de bu bağlamda kavramları belirler, kavramları belirlerken toplumları da şekillendirmeye başlar.

Dünyanın neresinde olursa olsun "barış" kavramı insanların zihninde aynı düşünceleri çağrıştırır. Bunu millî, yerli, adalet, demokrasi, sağlık, eğitim, iklim gibi birçok kavram ile örneklendirebiliriz. Normalde bu ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x