Zaman: Cum May 01, 2026 21:34

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Meclis'te Barzani gerginliği

TBMM Genel Kurulunda, geçici köy korucularının sosyal haklarında iyileştirme öngören yasa teklifinin görüşmelerinde gerginlik çıktı.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in konuşması sırasında, ''Bu kadar insanımız şehit oldu. Bu insanlar, kedi yavrusu değil, ana kuzusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı'' sözlerine, AK Parti'liler tepki gösterince tartışma çıktı.

BARZANİ BİLE SİZİ FIRÇALIYOR

Ersin'in, ''Terör oluyor, hemen Irak'a kestane kebap, acele kabilinden nota veriliyor, ama hiç bir işe yaramıyor. Barzani bile fırçalıyor sizi'' sözleri, Genel Kurulda hareketliliğe neden oldu.

AK ...
Read more : Meclis'te Barzani gerginliği | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 0

Erbakan'dan AKP'ye ağır eleştiri

Erbakan'dan AKP'ye ağır eleştiri
Erbakan'dan AKP'ye çok sert eleştiri: Beş para etmiyorlar!

İstanbul'un fethinin 554. yıl dönümü Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen şölenle kutlandı.
Şölende konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul'un fethinin Türk tarihinin en şerefli olaylarından biri olduğunu söyledi.
Fetihten gençlerin alması gereken dersler bulunduğunu ifade eden Kutan, ''Fatih Sultan Mehmet mücahit ve alimdi. Muhterem başarısının sırrı budur'' dedi.
Şölene katılanların dünyaya mesaj verdiklerini belirten Kutan, ''Bu mesaj; ...
Read more : Erbakan'dan AKP'ye ağır eleştiri | Görüntüleme : 804 | Yanıtlar : 0

Barzani'nin sağ kolu iddia etti: Tanklar, Habur'dan geçemez.

Dızai: Tanklar, Habur'dan geçemez

Resim
Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani'nin ‘Sağ kolu' olarak bilinen ve ‘Dış İlişkiler Sorumlusu' olan Safin Dizai, Türk tanklarının Kuzey Irak'a geçemeyeceğini öne sürerken, “Kürdistan halkı, Türk tankları ve panzerlerinin Kerkük’e girmesine seyirci kalmayacaktır” dedi.

Kürtçe yayın yapan Nefel internet sitesinde ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nde de yayınlanan Dızai, Türkiye’nin 1991’den 2003 yılına kadar Kürt bölgesiyle ilişkilerinin iyi olduğunu anımsatarak, “Türkiye cumhurbaşkanları ve ...
Read more : Barzani'nin sağ kolu iddia etti: Tanklar, Habur'dan geçemez. | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 3

Baykal Tayyip'i lafla dövüyor

Şu an TOBB'un 62. genel kurulu yapılıyor ve Tayyip Erdoğan'ın arkasından çıkan Ağar dalga geçti Tayyip beyle.Ardından da şu an Baykal son yılların en güzel konuşmasını yapıyor.Tayyip'e veriyor,veriştiriyor.
İzleme imkanı olan açsın izlesin.
Read more : Baykal Tayyip'i lafla dövüyor | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 7

Merkez ayarı

Merkez ayarı
Resim

1-Bu yıl imam hatipli ‘küçük başkan’ yok

GEÇEN yıl Çocuk Meclisi’nde Arınç’ın koltuğuna 23 yaşındaki bir imam hatiplinin oturup, siyaset yapması tepki almıştı. Bu yıl Köşk seçimi nedeniyle ertelenen Çocuk Meclisi sessizce toplandı. Arınç yurtdışındaydı, oturumu İsmail Alptekin yönetti. Zonguldak İmam Hatip Lisesi’nden Muhammet Döngel (20), en büyük üye olduğu halde başkan yapılmadı.

2-Yurtdışına gidecek ilahiyatçılara tepki

AKP’li Tayyar Altıkulaç’ın, Diyanet’e yurtdışında teşkilat kurma izni veren kanun teklifi komisyondaki AKP’li milletvekilleri ...
Read more : Merkez ayarı | Görüntüleme : 1312 | Yanıtlar : 0

Sınırda sıcak saatler...

TSKnın Irak sınırındaki operasyonu sürerken, sınırın diğer tarafında ilginç gelişmeler yaşanıyor. ABDli askerler havadan ve karadan sınırı inceliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Şırnak ve Kuzey Irak sınırında başlattığı "Balyoz operasyonu" genişletilerek sürerken, son olayların ardından olası bir sınır ötesi harekat beklentilerinin artmasıyla sınırda sıcak saatler yaşanıyor. Kuzey Iraktaki Musul kentinden Zahoya gelen bir grup ABD askeri sınır boyunda incelemelerde bulundu. Türk jetleri de keşif uçuşu yaptı.
Kuzey Iraktaki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiyenin bir ...
Read more : Sınırda sıcak saatler... | Görüntüleme : 1005 | Yanıtlar : 2

Bir PKK'lının ibret veren mektubu

Bir PKK'lının ibret veren mektubu

Terör örgütü PKK ile mücadele eden İstanbul Emniyet'i polisiye tedbirlerin dışında farklı bir yöntem uygulamaya başladı.

Yakalanan militanlara Çanakkale Zaferi'ni ve şehitleri anlatan polis, olumlu sonuçlar alınca uygulamayı genişletme kararı aldı. Emniyet, önce Çanakkale'de yatan Kürt kökenli şehitlerin kabirlerini gösteren özel bir fotoğraf albümü hazırlattı. Bu fikir, Emniyet'e gönderilen ilginç bir mektubun sonrasında ortaya çıkmış. Cezaevinde bulunan bir militana ait mektuptaki "Babamın tavsiyesi üzerine gittiğim Çanakkale'de, şehitlerimizi gördükten sonra terör ...
Read more : Bir PKK'lının ibret veren mektubu | Görüntüleme : 928 | Yanıtlar : 1

Ben hiç böyle başbakan görmedim...

Küsüyor...

Bu sefer de Cumhurbaşkanı’nı önce eleştirdi, sonra görüşmeye gitmedi ve biz adamlarına sorduk:

"Ne oldu?..."

"Küstü..."

Daha önce de Genelkurmay’a, YÖK’e, Yargı’ya, Merkez Bankası’na, yağmur yağmadığı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ve bir ara Ertuğrul Özkök’e küsmüştü.

Küsünce surat asıp öyle oturuyor.

Ben de çok küstüğüm için bilirim; dün İzmir’de tatbikatı izliyor gibiydi ama aslında izlemiyordu. İçinden "Bu bana yapılmaz... Bir yap iki yap, olmaz ama..." dediğinden eminim.

Biliyorsunuzdur; İzmir’e de küstür.

Bir tek ABD’ye ...
Read more : Ben hiç böyle başbakan görmedim... | Görüntüleme : 1227 | Yanıtlar : 5

Cumhuriyet mitingi Denizli'de...

Denizli'de, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından düzenlenen Cumhuriyet Şöleni başladı. Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen şölene katılanlar, Ulus, Bursa ve Kıbrıs Şehitleri caddelerinden yürüyerek alana geldi.

10. Yıl Marşı'nı söyleyerek yürüyen gruplar, güvenlik noktalarında üst araması yapıldıktan sonra alana alındılar. Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu şölen, grupların alandaki yerlerini almasından sonra Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Cumhuriyet Şöleni nedeniyle kentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Aydın, ...
Read more : Cumhuriyet mitingi Denizli'de... | Görüntüleme : 1360 | Yanıtlar : 6

Türkiye sizinle gurur duyuyor!

Resim

Türkiye sizinle gurur duyuyor!

"Ne malum PKK'nın yaptığı?"
Yeni moda bu.

Bombacı kız diyor ki...
"Öcalan'ı zehirlediniz, ben de intikam için hepinizi öldürmeye geldim."
Bunlar diyor ki...
"Ne malum PKK'nın yaptığı?"

Saralım makarayı biraz geri...

Manyağın biri cinayet işliyor...
"Milliyetçiler yaptı."