Zaman: Sal Mar 17, 2026 10:09

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Bir Canlı Bomba Da Adana'dan Çıktı!..

Adana Valisi İlhan Atış, plastik patlayıcı, fünye ve el bombasıyla yakalanan kadının ''canlı bomba'' olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

Atış, istihbarat çalışmaları ve ihbar üzerine elde edilen bilgiler doğrultusunda takip edilen aracı durdurup kaçarken yakalanan ve ''canlı bomba'' diye tabir edilen kadının yanındaki çantada yapılan incelemede 11.3 kilogram patlayıcı, 2 el bombası ve 12 fünye ele geçirildiğini kaydetti.

Vali Atış, şunları söyledi: ''Sorgulamanın tamamlanmasının ardından ayrıntılı bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Güvenlik güçlerimiz, son günlerde gösterdiği ...
Read more : Bir Canlı Bomba Da Adana'dan Çıktı!.. | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 2

Korkunç şüphe: Hedef Komutan mıydı?(Son gelişme)

Korkunç şüphe: Hedef Komutan mıydı?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın IDEF Savunma Fuarı nedeniyle düzenlenen resepsiyona gitmek üzere geçeceği yolda bomba patlaması, hedefin Büyükanıt olup olmadığı şüphesine yol açtı.
Resim
Ankara’nın en kalabalık merkezlerinden biri olan Ulus’ta meydana gelen büyük patlama, Büyükanıt’ın resepsiyonun düzenlendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne gitmek üzere kullanacağı caddede meydana geldi. Müzedeki kokteyle Büyükanıt’ın yanısıra Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ve savunma fuarına 49 ülkeden gelen 300’ü aşkın yabancı konuk aynı yolu ...
Read more : Korkunç şüphe: Hedef Komutan mıydı?(Son gelişme) | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 1

AK Parti'den askere ikinci sert tavır

"Erdoğan hükümeti Genelkurmay'ın 27 Nisan'daki muhtırasına sessiz kalmayan ilk hükümet olmuştu. Önceki gün Başer'in görevden alınması, hükümetin askeri kanattan gelen tasarruflara karşı ikinci duruşu oldu. Erdoğan, askeri kanadın çıkışlarına karşı dik durduğu mesajını vermek istiyor ve bu duruş ile 22 Temmuz seçimlerinde oy artışı bekliyor."

Murat Yetkin/Radikal

Erdoğan'ın Karargahından

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) açılış töreninde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a en önde, yan yana yer ayrılmıştı. Aralarında yalnızca merdiven boşluğu ...
Read more : AK Parti'den askere ikinci sert tavır | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 2

Ankara bu senaryoları konuşuyor

Her ikisi de AK parti'nin kapatılması üzerine konuşulan senaryorıo Şakir Süter ve Şamil Tayyar yazdı. İşte o senaryolar:

Şakir Süter/ Akşam

"Tuhaf" sözler

Cumhurbaşkanlığı seçimini unuttuk; farkında mısınız?

Ortada fevkalade ciddi bir “Çankaya krizi” var.

Bu krizin nasıl aşılacağı konusunda ileri sürülen görüşler birbirleriyle çelişiyor.

Bu yetmezmiş gibi; iki ayağımız bir pabuçta seçimlere gidiyorken...

Üç haftadır duyduğumuz hayli “tuhaf” kulis notları da var ki...

Yazsak bir dert, yazmasak bir başka dert.

Uzun lafa gerek yok; ...
Read more : Ankara bu senaryoları konuşuyor | Görüntüleme : 917 | Yanıtlar : 6

DTP seçimlerden çekildi

http://image.haber3.com/haber/88954.jpg
Bağımsız adaylarla seçimlere hazırlanırken barajı bahane gösterip seçimlerden çekildi.

Seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı alan Demokratik Toplum Partisi (DTP), parti olarak seçime girmeme kararını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirdi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik imzasını taşıyan dilekçeyle YSK'ya yapılan başvuruda, partinin adı ve logosunun da oy pusulalarında yer almaması istendi.

Yüzde 10'luk seçim barajının eleştirildiği dilekçede, şu ifadelere yer verildi: "DTP Parti Meclisi, 8 Mayıs'ta yaptığı toplantıda, seçim yasalarında yer alan yüzde 10'luk ...
Read more : DTP seçimlerden çekildi | Görüntüleme : 896 | Yanıtlar : 1

İsrail: Haniye hedef olabilir

İsrail: Haniye hedef olabilir
Gazze Şeridi sınırındaki Sderot kentini hedef alan füze saldırısında İsrailli bir kadının ölmesi, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı. İsrail Savunma Bakan Yardımcısı, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’yi hedef alabileceklerini açıkladı.

Sderot kentinde bir araca isabet eden Kassam roketi, bir İsrailli kadının ölümüne, bir İsraillinin de yaralanmasına neden oldu. Saldırı, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın, kentte İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile toplantı yaptığı sırada meydana geldi.

Sderotlular, Kassamları protesto ...
Read more : İsrail: Haniye hedef olabilir | Görüntüleme : 711 | Yanıtlar : 3

Büyükanıt: 'Ben atamadım ki'

Büyükanıt: 'Ben atamadım ki'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’nin eski Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer’in görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Ben atamadım ki" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda düzenlenen IDEF 2007 8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda gazetecilerin, Başer'in
görevden alınmasıyla ilgili soruları üzerine, "Ben atamadım ki" karşılığını verdi.
"Bundan sonra ne olur?" sorusunu da Orgeneral Büyükanıt, "İzin verirseniz bende kalsın" şeklinde yanıtladı.
Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu hatırlatılarak, tebrik edilmesi üzerine ise ...
Read more : Büyükanıt: 'Ben atamadım ki' | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 2

Ankara Ulus'ta şiddetli patlama!

Resim

Ankara'da kentin işlek merkezlerinden Ulus’taki Anafartalar Çarşısı yakınlarında saat 16.45 sıralarında bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle çarşının giriş bölümünde hasar meydana geldi. Polis kaynakları, patlamanın otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana geldiğini açıkladı.
Polis kaynaklarının verdiği ilk bilgilerde patlamanın PKK'nın sıklıkla kullandığı A4 tipi bomba kaynaklı olduğunu açıkladı. Aynı kaynaklar, patlamada 3 kişinin öldüğü, ikisi ağır en az 40 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın bir intihar saldırısı olabileceği ve PKK'nın eylemi olabileceği ihtimali değerlendiriliyor. İtfaiye patlamanın ...
Read more : Ankara Ulus'ta şiddetli patlama! | Görüntüleme : 2705 | Yanıtlar : 28

Talabani, Kerkük'ün "Kürt tapusunun" elimdeki hari

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, 1893 yılında Sultan Abdulhamid döneminden kaldığı iddia edilen bir Osmanlı haritasında sözde Kürdistan’ın gösterildiğini ve Kerkük’ün de sözde Kürdistan’ın ortasında yer aldığını belirterek, o haritanın Kerkük’ün Kürt tapusu olduğunu savunuyor. Irak Kürt basını, Kerkük’ü Kürt bölgesi olarak gösteren Abdülhamit döneminden kalma Kuzey Irak haritasını konu alan bir haber yayınladı. Haberde, Amerika’nın Irak’a Mart 2003’te başlattığı savaş sırasında Irak’ın gizli arşivlerinden ele geçirilen ve Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait olduğu savunulan haritada, ...
Read more : Talabani, Kerkük'ün "Kürt tapusunun" elimdeki hari | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 6

Yozgat - Sorgun'da neler oluyor?...

Korkulu gecenin ardından Sorgun'da bugün...

Korkulu gecenin ardından Sorgunda bugün... YOZGAT'ın Sorgun İlçesi’nde dün öğleden sonra başlayan olaylarda 12 kişi yaralanırken, 12 kişi gözaltına alındı. Gece yarısına kadar devam eden olayların ardından ilçe merkezinde yaşam normale döndü. Ancak bugün de bin kişilik grup E- 88 karayolunu trafiğe kapatıp, eylemde bulundu

Sorgun'da ‘kadın ticareti' yaptığı ileri sürülen bir kişi dün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi'nde alkollü olarak çevredekilere küfür edince, çevredeki gençler kendisine müdahale etti. ...
Read more : Yozgat - Sorgun'da neler oluyor?... | Görüntüleme : 2513 | Yanıtlar : 3

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x