Zaman: Cum Haz 13, 2025 12:38

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Sınavlara Neden Dinamit Atıldı? / Mahiye MORGÜL

Sınavlara Neden Dinamit Atıldı?

Geçirilmekte olduğumuz yeni sömürgecilik düzeni var ya, işte o nedenle merkezi sınavlar kaldırılacak, önce sular bulandırılıyor.

Yöntemi budur ABD emperyalizminin. O sömürgeci düzende eyaletler vardır, eyalet belediyeleri vardır, ulus devlet sistemi yoktur. O sistemde sınavları belediyeler yapar, hatta her kurum kendi işe alacağı elmanı kendisi seçer.

Oyladığımız yeni anayasa paketinde saklı olan şey, birkaç ay sonra getirilecek olan büyük pakette yer alacak olan eyalet sistemi, plebisit denilen oylamanın yer almasıdır.

Yeni ...
Read more : Sınavlara Neden Dinamit Atıldı? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1563 | Yanıtlar : 1

Kürt, Malaz-girt ve Referandum

Kürt, Malaz-girt ve Referandum

Kürt: Kor-ata, Kor-si, Korlar. Kor’un oğulları.

Kor, Güneş’in antik adıdır. Sasani dilinde Gur/Kur, Tanrı’dır. Kor, Şaman Oğuz kültüründe “ulu ışık” demektir. Koç-Kor dağları için Kaşı parlayan Karlı dağlar denilse de, Ace-Kor demektir; Ulu Güneşin Ace’si, Kor ışığın Ece’si.

Ancak, büyük ulu ışığı yüreğinde taşıyan ve yağmacı Romalılara karşı elinde kılıçla savaşan atalarımıza da Kor yürekli denilmesi boşuna değildir. Kor ile Kur aynı kök hecedir.

KÜR-T sözcüğünün sonundaki T harfi, S çoğuludur, ...
Read more : Kürt, Malaz-girt ve Referandum | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 0

30 Ağustos ve Taksim Zafer Anıtından Özel Manzaralar

Taksim Zafer Anıtından Özel Manzaralar

30 Ağustos 1922’den bugüne bir tarih sıçraması yapsak, İstiklâlimizi kazandığımız o günü abideleştirdiğimiz Taksim Zafer Anıtına bir uğrasak, ne görürüz acaba?

Dün evime bayrak asarken, komşu çocuklar avluya doluştu, “Davul çalalım mı?” diye sordular. Hemen davulları, defleri avluya çıkardım, bildiğimiz Cumhuriyet marşlarını çalıp söyledik. Bana şiirler okudular. Nazım’ın Afyon Cephesini anlatan “Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu” diye başlayan, “Sarışın bir kurda benziyordu ve mavi gözleri çakmak çakmaktı…” şiirini de ben ...
Read more : 30 Ağustos ve Taksim Zafer Anıtından Özel Manzaralar | Görüntüleme : 1076 | Yanıtlar : 1

Sümela Kızımı Ayaklarıyla Kirlettiler / Mahiye MORGÜL

Sümela Kızımı Ayaklarıyla Kirlettiler

Bu kaçıncı haçlı seferidir topraklarımıza?

Bu ne yağmadır, 3 bin yıldan beri sürüyor, biz direniyoruz, onlar saldırıyor. Onlar önde, arkada kâh Cenevizli, kâh Venedikli, kâh Galatalı tefeci korsan tayfası. Şimdi de Dünya Tefeci Bankası…

Kim bu Ceneviz kalelerini sahillerimize yapanlar diye sordum, başladım sorumun cevabını kendim aramaya. Şaman inanışlı Turani Oğuz atalarımızı sürekli taciz eden bir güruh çıktı karşıma. İşbirlikçi bulmadan buralara gelemiyorlardı. Ancak bir sorun vardı, Şaman-Oğuz kültürü, “Birliğimiz ...
Read more : Sümela Kızımı Ayaklarıyla Kirlettiler / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2854 | Yanıtlar : 0

Bir Eğitimci Yazar Gözüyle, Anayasaya Neden Hayır?

Değerli Anne ve Babalar

İlköğretim 3 yıla indirildi, liseler fiilen lağvedildi, fakülteler ise lise müfredatına çekildi, Türk Milli Eğitimi
enkaz haline geldi. Bütün bunlar yapılırken sizin onayınıza hiç başvurulmadı.

2005’de ilköğretim müfredatı boşaltılmış, 2006’da mühendislik diplomaları kaldırılmıştı. Özeti şudur; bundan sonra ülkemizde doktor, mühendis, eczacı, veteriner çıkmayacak, dışarıdan doktor mühendis gelecek. Bütün bunlar,
Tansu Çiller’in 1995’de GATS Sözleşmesi*yle ABD’ye verdiği taahhütlerdir.

Bu işler YÖK aracılığıyla, SPAN adlı Amerikan şirketi tarafından yürütüldü ve bu sırada dikkatiniz ...
Read more : Bir Eğitimci Yazar Gözüyle, Anayasaya Neden Hayır? | Görüntüleme : 4121 | Yanıtlar : 0

GATS Sözleşmesi ve Millî Eğitim / Mahiye MORGÜL

GATS Sözleşmesi, Din Dersini de Diyanet’i de Kaldırıyor

Hizmetlerin Piyasaya Devredilmesini taahhüt eden GATS Sözleşmesini imzalayan Tansu Çiller’den beri adım adım buraya getirildik. Yakında Din Dersi de kalkacak, aha söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı da kalkacak. Çünkü GATS Sözleşmesi gereği bu böyle.

Bu işin anayasasını yapan da, “kefenleri giydik” diye nutuk atıyor. Bunu söylerken üzerinde ne giysi var, baktım ki Mavi-Beyaz İsrail gömleği.

Evet, Din Eğitimi ve Din Hizmetleri dahil, bütün hizmetlerin piyasaya devredilmesi sözleşmesidir GATS! ...
Read more : GATS Sözleşmesi ve Millî Eğitim / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3499 | Yanıtlar : 0

Bakara Suresindeki TABUT; Tefeci Sandığı! / Mahiye MORGÜL

Bakara Suresindeki TABUT; Tefeci Sandığı!

Bugün en büyük tefeci sandığı Dünya Bankasıdır. Yönetimi Nevyork Yahudi Lobisinin, ya da Kuran diliyle İsrailoğulları elindedir.

Ülkeleri borca sokup yoksullaştıran böyle bir bankayı, bir şiirle anlatacak olsaydık her halde bankanın kasasına en uygun sıfat TABUT, yani SANDUKA olurdu.

Anadolu’da bildiğimiz Köy Sandığı veya Kooperatif Sandığı gibi adlardan da anlaşılacağı gibi, sandığın para ile ilgili bir şey olduğunu, kasa işlevi gördüğünü biliriz. Galiba “sendika” sözcüğünün de kökeni budur.

Hatta, Ziraat ...
Read more : Bakara Suresindeki TABUT; Tefeci Sandığı! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1231 | Yanıtlar : 1

Güvenli Geçiş mi, “Boğazların Açılımı” mı? - Mahiye MORGÜL

Güvenli Geçiş mi, “Boğazların Açılımı” mı?

1 Temmuz 1926 tarihinde yasası çıkartılan ve bayram olarak ilan edilen Kabotaj ve Denizcilik Bayramınız Kutlu olsun.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Millet Meclisinin V. Dönem 3. yasama yılında yaptığı açılış konuşmasından bir alıntıyla anımsatalım:

"Arkadaşlar,

En güzel coğrafi konumda ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmalıyız.

Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ...
Read more : Güvenli Geçiş mi, “Boğazların Açılımı” mı? - Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 917 | Yanıtlar : 0

Ruhban Okuluna İzin Veren Kanun Geçti - Mahiye MORGÜL

Ruhban Okuluna İzin Veren Kanun Geçti

Kanun no: 5981
Tarih:15.4.2010
Okulun adı: Medeniyetler İttifakı Enstitüsü
Bağlı olduğu üniversite: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

MADDE 1 – 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.”

EK MADDE 119 - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

Bu Üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak;

a) Mühendislik-Mimarlı k Fakültesinden,
    b) Edebiyat Fakültesinden,
    c) Güzel Sanatlar Fakültesinden,
    ç) Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulundan,
    d) Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsünden, ...
Read more : Ruhban Okuluna İzin Veren Kanun Geçti - Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1621 | Yanıtlar : 0

Asimetrik Darbeyle Silinen TSK Hafızası / Mahiye MORGÜL

Asimetrik Darbeyle Silinen TSK Hafızası

Bugün 22 Ocak 2010, Genel Kurmay basın sözcüsü açıklama yaptı, 26 gün devam eden Kozmik aramanın sonucu tek madde halinde halka duyuruldu:

"Suç kanıtı bulunamadı, fakat uzun yıllar uzun emeklerle hazırlanmış bütün askeri planlar geçerliliğini kaybetti."

Bu kadar basitmiş meğer. Ağlamak istedim, ağlayamadım.

Uzun yıllar, uzun emeklerle…

Yani Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun bütün bilgi birikimi, bütün hafızası, bütün deneyimi, bilgi birikimi, bütün savaş stratejileri, bütün savunma planları yok oluverdi 26 günde, ...
Read more : Asimetrik Darbeyle Silinen TSK Hafızası / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1204 | Yanıtlar : 5

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148677 ileti • Toplam 46061 başlık • Toplam 25009 üye

x