Zaman: Sal Ağu 26, 2025 0:21

News News of Özcan PEHLİVANOĞLU

Site map of Özcan PEHLİVANOĞLU » Dizin : Özcan PEHLİVANOĞLU

Medya Köpekleri / Özcan PEHLİVANOĞLU

Medya Köpekleri

Yazının başlığı için uzun zamandır düşünüyorum ama derdimi izah edecek başka bir söz de bulamadım. Onun için beni mazur görün...

Peşinen söylemek isterim ki; köpeklere hakaret etmek istemem. Allah, köpekleride özene bezene yaratmış. Her şeyde olduğu gibi onlarında iyi ve kötü hususiyetleri var. Biz de kötü hususiyetlerinden yola çıkarak benzetme yapmak istedik. Köpeklere karşı bir hatamız olduysa daha başlangıçta özür dilemek isteriz.

Türk Milleti bir blok tarafından top yekün saldırı altındadır. Bu saldırının ...
Read more : Medya Köpekleri / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2569 | Yanıtlar : 0

Millet Kendisi (!) Adını Koyar! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Millet Kendisi (!) Adını Koyar!

Kendisininde kürt olduğu söylenilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Yeni Anayasa” çalışmaları kapsamındaki millet tarifinin nasıl olacağına dair “Millet kendisi bunun adını koyar. Dışarıdan ad koymaya gerek yok” demiş.
Türk Milletinin kendi kendini düşürdüğü hale bakın...
Türk Milleti, oylarıyla ve ezici bir çoğunlukla iktidara getirdiği ve de 11 yıldır iktidarda tuttuğu AKP’nin bakanından neler işitiyorda sesini çıkartmıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanki bu milletin adı “Türk” değilmiş ...
Read more : Millet Kendisi (!) Adını Koyar! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2172 | Yanıtlar : 0

Selanik Sendromu... / Özcan PEHLİVANOĞLU

Selanik Sendromu...

Şahsen “Selanik Sendromu”na tutulmuş vaziyetteyim. Şimdi nedir bu “Selanik Sendromu” diyeceksiniz...

Hain Arnavut Kara Hasan Tahsin Paşa, Selanik’i tek kurşun atmadan düşmana teslim etmiştir. Doç. Dr. Nuri Yavuz bir makalesinde “Tarihi Türk Şehri Selanik’in kurşun atılmadan düşmana teslim edilmesi, Türk Ordusu’nun şerefli geçmişine ve Türk tarihinin büyüklüğüne sürülen bir kara leke ve komutaya da kötü bir örnektir” demektedir.

Yorgo Kırbaki’nin Hürriyet Gazetesi’nde 15 Temmuz 2012’de yazdığına göre Hain Arnavut Kara Hasan Tahsin ...
Read more : Selanik Sendromu... / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 3847 | Yanıtlar : 0

Türk Milleti ' Politize' Olmalı! / Özcan PEHLİVAOĞLU

Türk Milleti ' Politize' Olmalı!

“TÜRKLÜK GİTSİN ÖZERKLİK GELSİN”
Hain A. Öcalan

Türkiye’de milliyetsiz İslamcı iktidar (aslında her türlü etnisiteyi içinde barındırıyor) ile bölücü hainler ittifakı her geçen gün ete kemiğe bürünüyor.

“Türk” sözcüğünü, Türk coğrafyasından silmek üzere and etmiş bir toplulukla karşı karşıyayız. Kendilerini artık açık etmekten çekinmiyorlar.

Bir hakikat olarak nüfusun % 93’nün kendisini Türk Milletine mensup gördüğü bir ülkede, Türk Milletinin oyu ile iktidara gelmiş olanların, “Yeni Anayasa”dan ve yurdun her parçasından ...
Read more : Türk Milleti ' Politize' Olmalı! / Özcan PEHLİVAOĞLU | Görüntüleme : 2204 | Yanıtlar : 0

Merkel'in Düşündürttükleri!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU

Merkel'in Düşündürttükleri!..

Alman Şansölyesi Angela Merkel; Türkiye’yi ve Türkiye’de konuşlu Alman askerlerini ziyaret için yurdumuza geldi...
Kahramanmaraş’ta Gazi Kışlası’nı mesken tutan Alman askerleri ziyaret eden Merkel, görüşme sonrasında Türk gazetecileri dışarı çıkarttırarak, Alman gazetecilerle kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
Merkel’in bu gezisine, şimdilik “milli”lik sıfatı taşıyan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Kültür Bakanı Ömer Çelik’de zaman zaman eşlik etti.

Merkel’in beden dili, muzaffer bir komutan edasındaydı. İpleri ABD ve İngiltere’nin elindeki küçücük Alman Ordusu’nun, Türk ...
Read more : Merkel'in Düşündürttükleri!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1485 | Yanıtlar : 0

Yeni Ali Kemâller Ortada Dolaşıyor... / Özcan PEHLİVANOĞLU

Yeni Ali Kemâller Ortada Dolaşıyor...

Osmanlı – Türk İmparatorluğu denilince hemen aklımıza Fatih, Kanuni, Yavuz Selim ve yükseliş dönemi gelir. Kimse yıkılma ve dağılma günlerinden bahsetmez.

Nasıl ki yükseliş günlerinin önemli insan figürleri varsa, yıkılma ve dağılma günününde hatırlanması gereken karakterleri vardır. Bunlardan biri de İngiliz Muhipbi gazeteci ve siyasetçi Ali Kemal’dir.

Ali Kemal, yaşadığı dönemde ne kadar milli bir iş varsa hepsine ve tabii ki Mustafa Kemal ve Kuvay-ı Milliye mücadelesinede karşı çıkmıştır. Hemde ...
Read more : Yeni Ali Kemâller Ortada Dolaşıyor... / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2444 | Yanıtlar : 0

Bilmediği Bilmek / Özcan PEVLİVANOĞLU

Bilmediği Bilmek

Uzun zamandır Türkiye’de ve Türklerin yaşadığı memleketlerde geziyor ve de onlarla buluşuyorum.
Bu vesile ile mensubu olduğum Türk Milletini daha yakından tanıma fırsatı buluyor ve de diğer milletleri ve coğrafyayı öğrenme imkanı yakalıyorum.

Türk Milleti hakkında yaptığım genel tespit; milletimizin bilgiden uzak olduğu ve fertlerin bilgiye sahip olsalarda, bu bilgiyi şuursuzluk ya da nefsani sebeplerle toplum hayrına kullanamadıkları yönündedir.
Türk Milleti, bilgi çağı olarak nitelendirilen üçüncü bin yılda, bilgiye sahip olamazsa büyük zorluklar ...
Read more : Bilmediği Bilmek / Özcan PEVLİVANOĞLU | Görüntüleme : 979 | Yanıtlar : 1

Kerkük'e Borcum Var Ya Sizin? / Özcan PEHLİVANOĞLU

Kerkük'e Borcum Var Ya Sizin?

Türk şehri Kerkük’te iki Türk öğretmen daha şehit edildi. Bu şehitler Kerkük nezdinde Irak Türkmeneli coğrafyasında verdiğimiz kaçıncı şehit, bilmiyorum. Birinin adı Abdulhüseyin Mahmud diğerinin adı Kasım Nasih Şekur... Allah diğerleri gibi her ikisindende razı olsun. Çünkü onlar, “Müslüman Türk Milleti” yaşasın diye “Türk” duruşlarından hiç vazgeçmediler ve bunun bedelinide kurşunlanarak vede yetmedi mübarek bedenleri yakılarak ödediler.

Benim bu Kerkük’e ve şehitler diyarı haline gelen Türkmeneli’ye borcum varda sizin yok ...
Read more : Kerkük'e Borcum Var Ya Sizin? / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 3652 | Yanıtlar : 1

Dağa Meşruiyet Kazandırma! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Dağa Meşruiyet Kazandırma!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onu yöneten hükümet, tarihimizde bir çok örneği olduğu gibi ihaneti affetme ve ödüllendirme yolunu seçti gibi gözüküyor.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın BDP’li kadın milletvekiline atfen onun yerinde olsam “ben de dağa çıkardım” sözünün ardından Abdullah Öcalan’ın, bir vakitler namazında niyazında olduğunun açıklanması hangi amaca yöneliktir?

Ana dilde eğitim, özerklik yolunu açacağı söylenilen büyükşehir yasası, anayasa çalışmalarında verileceği belirtilen etnik ve bu etniklere ait kültürel haklar, dilde birliği ...
Read more : Dağa Meşruiyet Kazandırma! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2064 | Yanıtlar : 0

Yeni Şeyler Söylemek... / Özcan PEHLİVANOĞLU

Yeni Şeyler Söylemek...

Türkiye uzun zamandır bir durağanlık içinde. Yeni bir şeyler yok. Halbuki müzminleşmiş sorunların bazıları yüzyıllardır aynen veya ağırlaşarak devam ediyor.
Türk ilim adamları ve Türk aydınları; sosyal, kültürel, iktisat ve siyaset alanlarında ne yazık ki; ortaya yeni bir şeyler koyamıyorlar. Düşünce alemimiz sanki bir kısırlık içine girdi.
İktisadi, sosyal, kültürel ve siyasi meselelerimizin çok derin olduğundan şüphe yoktur. Ancak bunlar için, günümüzde ve gelecekte geçerli olacak yeni söylemlerimizin olması gerekir.
Denk ...
Read more : Yeni Şeyler Söylemek... / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2304 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148981 ileti • Toplam 46297 başlık • Toplam 25077 üye

x