Zaman: Pzt Mar 30, 2026 19:09

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

En güçlü pasaport sıralamasında o ülke ilk sıraya yükseldi! Tam 193 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorlar!

Dünya üzerinde ülkeler arasında seyahat ederken pasaport ibraz etmek gerekiyor. Bu belge içerisinde sahibinin kimlik bilgilerinin bulunmasından dolayı uluslararası kimlik olarak kabul ediliyor. Bazı ülkeler, yurt dışından ülkelerine gelen yolculardan pasaportun yanında ilave vize istiyor. Fakat bir ülke var ki, pasaportu dünyadaki tam 193 ülke tarafından vizesiz olarak kabul ediliyor. İşte, dünyanın en güçlü ve en güçsüz pasaportları...
Resim
18 yıldır 'Pasaport Endeksi' derleyen Henley & Partners bu yıl sonuçları Dünya Bankası tarafından sağlanan bilgilerle ...

Yıllık enflasyonu yüzde 64 açıklamıştı: TÜİK'te yemeğe yüzde 100 zam

Açıkladığı verilerle tartışmalara neden olan Türkiye İstatistik Kurumu, yıllık enflasyon oranı yüzde 64,27 olmasına karşın personelin yemek ücretine yüzde 100’ü geçen bir zam yaptı. İşçilerin yemek ücreti 2021 yılında 12,5 lira, 2022 yılında 17 lirayken; 2023 yılı için 35 liraya çıktı.
Resim
Açıkladığı verilerle tartışmaların odak haline gelen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yıllık enflasyonu yüzde 64, 27 olarak açıklamıştı. TÜİK, personelin yemek ücretlerine yüzde 100'ü aşan oranlarda zam yapma kararı aldı.

Kurumda işçi statüsünde çalışan ...

Ya Atatürk Olmasaydı - Serdar Yıldırım

YA ATATÜRK OLMASAYDI?
Anadolu'da kilise çanları çalardı
Etnik azınlık Türkler, bundan rahatsız olurdu
Camiler kiliseye çevrilirdi
Ezan sesi duyulmazdı.
- * * *
Papazlar, hayata yön verirdi
Krallara taç giydirirdi
Beşe bölünen Anadolu'da
Beş krallık hüküm sürerdi.
- * * *
İngiliz, Fransız, İtalyan
Anzak ve Yunan Krallığı
Anzaklar kimdir derseniz
İngilizler tarafından
Çanakkale'ye getirilen
Avustralya yerlileri.
- * * *
Ey şimdiki zamanda yaşayan insan,
Sen hayatta olmazdın
Baban, annen var olmazdı
Onlar bu ...
Read more : Ya Atatürk Olmasaydı - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 428 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Bir Mustafa Kemal Yaratmak - Serdar Yıldırım

BİR MUSTAFA KEMAL YARATMAK
Gerçeğinin tıpatıp benzeri
Beyni akıl dolu, oldukça zeki
Yaşadığı çağın çok ilerisinde
Dünya durdukça ışığıyla
Evreni aydınlatacak
Bir Mustafa Kemal yaratmak.
* * * *
Yurduna saldıran düşmanlara karşı koyan
Biz bu sınırlar içinde özgür ve
Bağımsız yaşamak istiyoruz diyen
Kurtuluş Savaşı'nı başlatan
Onca yokluğun arasında kaybolmayan
Türkiye Cumhuriyeti'ni yoktan var eden
Savaş meydanlarının yenilmez armadası
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük komutanı olan
Bir Mustafa Kemal yaratmak.
* * * * ...
Read more : Bir Mustafa Kemal Yaratmak - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 386 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım

BEN MUSTAFA KEMAL OLSAYDIM
Selanik'te doğsaydım
Şemsi Efendi İlkokulu'nda okusaydım
24 yaşında yüzbaşı olsaydım
Yurdun kurtuluşu yolunda adım atsaydım.
* * * *
Tayin olduğum her yerde
Suriye'de, Sofya'da
İki-üç subay arkadaşım bile olsa
Örgütlenseydim, onlarla haberleşseydim.
* * * *
Sonunda Çanakkale'ye gelseydim
Komutayı ele alsaydım
İngiliz, Fransız savaş gemilerini
Boğazın karanlık sularına gömseydim.
* * * *
19-Mayıs-1919' da
Samsun'a çıksaydım
Amasya Tamimi'ni yayımlasaydım
Erzurum ve Sivas Kongrelerini yapsaydım.
* * * * ...
Read more : Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 427 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Başkomutan Atatürk - Serdar Yıldırım

BAŞKOMUTAN ATATÜRK
Atatürk'ü sevesim geldi.
Karşımda göresim geldi.
Düşmanlarını üzesim geldi.
Kurtuluş Savaşı'nı anlatasım geldi.
* * * *
Karanlıkta mavi iki ışık belirdi.
O iki ışık Atatürk'ün gözleriydi.
Beni bu konuda harekete geçiren,
Atatürk'ün tarihi sözleriydi.
* * * *
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde
Yaşayanlar, Atatürk'ü sevmek zorundadır.
Ekmeğini bu sınırlar içinde kazananlar
Atatürk'e saygı duymak zorundadır.
* * * *
Atatürk, Kurtuluş Savaşı zamanında
Sekiz yıl ailesinden uzak kaldı.
Ey Atatürk'ü sevmeyen şahıs, ...
Read more : Başkomutan Atatürk - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 352 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

1895 - Tıpkı ilk elektrikli arabaların 120 sene önce üretildiği gibi

Tıpkı ilk elektrikli arabaların 120 sene önce üretildiği gibi, tıpkı Ferdinand Porsche'nin ilk arabasının elektrik + benzinli (hibrit) olması gibi, motorlu scooter da yeni birşey değil..
Oradaki insanlar bilime çok değer verdikleri için bu kadar güçlüler. Bizim millet hala hurafelerle uğraşıyor.

1895-Elektrikli Scooterlar, Bisikletler, Arabalar.Otomatik 1915 motorlu (gazlı) scooter. 1918 Eveready Battery, Autoped'i satın aldı ve scooter'ı elektrikli yaptı.Elektrikli araba ve şarj istasyonu.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim ...

Türkeş’in eşi Seval Türkeş: MHP’yi arkada karanlık birtakım güçler yönetiyor

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, "MHP’yi arkada karanlık birtakım güçler yönetiyor. Bugünkü MHP, Alparslan Türkeş Bey’in MHP’sinin amaçlarının tersine hareket ediyor." ifadelerini kullandı.
Resim
Barış Pehlivan’ın sorularını yanıtlayan Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, "Burada karanlık eller var. Sayın Bahçeli bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama görünüyor. Türkeş’in ‘Devlete zarar vermesin diye uzakta tutuyorum’ dediği bazı isimleri Sayın Bahçeli’nin yanında görüyorum" dedi.

Türkeş, "MHP kendi tarihi misyonuna uygun iradeyi temsil edemiyor. O iradenin temsili ...

Berna Laçin ekmek fırınında ödediği paraya isyan etti

Artan fiyatlara gösterdiği tepkilerle adından söz ettiren Berna Laçin, kandil simidi ve birkaç farklı ürün aldığı fırında ödediği 700 TL'lik tutara sosyal medya hesabından sitem ederek "Söylemesi gerçekten ayıp. Benim de dilim tutuldu" dedi
Resim
Yapılan zamlara sessiz kalmayarak sık sık sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan oyuncu Berna Laçin, Üsküdar'daki bir fırında ödediği tutara da sessiz kalamadı.
KANDİL SİMİDİ VE EKMEKLERE 700 TL ÖDEDİ
Fırından kandil simidi, birkaç karabuğday ve kaliteli ekmekler alan Berna Laçin, ...
Read more : Berna Laçin ekmek fırınında ödediği paraya isyan etti | Görüntüleme : 240 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

MAZBATAYI KİM VERECEK ?

MAZBATAYI KİM VERECEK ?
Seçimler yapıldı ve Kemal Kılıçdaroğlu seçildi diyelim.
‘Mazbata’yı kim düzenleyecek?
YSK, yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘çete’ dediği onbir kişi.
Ee bu ‘çete’, sadece bu seçimle ilgili değil ama daha önce işlediği suçlardan dolayı kendilerini yargılatıp içeri attıracak olan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘mazbata’ düzenleyebilir mi?
Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, zaten o nedenle biz ‘sandık’lara sahip çıkacağız.
Peki ama o ‘sandık’lara, örneğin Binali Yıldırım’in uyuşturucu baronu olan oğlunun önünde diz çöken Jandarma Alay Komutanı sahip ...
Read more : MAZBATAYI KİM VERECEK ? | Görüntüleme : 291 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148827 ileti • Toplam 46388 başlık • Toplam 25117 üye

x