Zaman: Pzt Mar 30, 2026 17:35

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türkiye'den AB'ye iltica başvurusunda tarihi rekor

AB ülkeleri, Norveç ve İsviçre'ye sadece kasım ayında 105 bin 970 iltica başvurusu yapılırken, Türk vatandaşları tarafından yapılan iltica başvurusu sayısı, tüm zamanların rekorunu kırdı. Avrupa Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Johansson, bu başvuruların çoğunun reddedileceğini söyledi.
Resim
Türk vatandaşları tarafından Avrupa Birliği ülkeleri, Norveç ve İsviçre'ye yapılan iltica başvurusu tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Türkiye gibi Avrupa Birliği'ne aday ülkeler olan Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Moldova vatandaşlarından gelen iltica taleplerindeki artış da dikkat çekti. ...
Read more : Türkiye'den AB'ye iltica başvurusunda tarihi rekor | Görüntüleme : 272 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Asgari ücretli bir daire için ömrünü verecek: Metrekaresi 20 bin liraya dayandı

Türkiye’de barınma sorunu her geçen gün derinleşirken, Konut Fiyat Endeksi” verilerine göre ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Konut birim fiyatları ile asgari ücret kıyaslamasına göre, bir asgari ücretli maaşının tek kuruşuna dokunmasa bile ancak 30 yıl sonra 100 metrekarelik bir daire alabiliyor.
Resim
Ancak her geçen gün daha da derinleşen ekonomik kriz, yurttaşın ev sahibi olmasını neredeyse imkansız hale getirdi. Son 3 yılda fahiş oranda artan konut fiyatları karşısında asgari ücrette büyük erime ...

Bir kamyon patatesle bir cep telefonu alınabiliyor

Türkiye’de son yıllarda uygulanan ekonomi politikaları ile çiftçiler bir bir üretimi bırakıyor. Artan enflasyon ve döviz kurları üreticinin girdi maliyetleri rekor kırmaya devam ediyor. Çiftçinin sorunlarını dinleyen CHP'li Ömer Fethi Gürer “Çiftçi kıt kanaat geçiniyor” dedi. Artan maliyetlerden dolayı tarlayı terk eden üreticiler “Bir kamyon patates ile 1 cep telefonun fiyatı aynı. Vatandaş tarladan çıkan ürünü 3-4 kat fiyatlarla alıyor. Çiftçi değil, aracı kazanıyor. Bu sistem değişmeli” dedi.
Resim
Ekonomi yönetimin aldığı kararlar TL’de rekor ...
Read more : Bir kamyon patatesle bir cep telefonu alınabiliyor | Görüntüleme : 322 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ekrem İmamoğlu, Sinan Ateş'in baba evine taziye ziyaretinde bulundu

Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamının yitiren Doç. Dr. Sinan Ateş’in Bursa’daki babaevine taziye ziyaretinde bulunup, ailenin acısına ortak oldu. Acılı annenin "Adalet yoksa niye yaşayalım? Adalet tecelli etmeli" sözleri kameralara yansıdı.

“SİS PERDESİNİN BİR AN EVVEL KALKMASI LAZIM”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Bursa’daki babaevine taziye ziyaretinden görüntüleri sosyal medya hesabından, “Uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Sinan Ateş'in acısı on binlerce ...
Read more : Ekrem İmamoğlu, Sinan Ateş'in baba evine taziye ziyaretinde bulundu | Görüntüleme : 235 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Bir Baba 3 Çocuğu Ve Kendini Kazan Dairesinde Asıyor Gündem Olmuyor

İstanbul'da eşinin terk ettiği adam 3 çocuğunu asıp intihar etti
İstanbul'un Sancaktepe'de dehşet bir ortaya yaşandı. Bir sitenin kazan dairesinde 3’ü çocuk 4 kişi ölü olarak bulundu. Eşi tarafından terk edilen ve sitede teknisyen olan Mehmet A.'nın, 3 çocuğunu asıp intihar ettiği.
Resim
stanbul Sancaktepe’de 3’ü çocuk 4 kişinin cesedi bulundu. Polisin ulaştığı iddialara göre, eşinin evi terk etmesi sonrası baba Mehmet A., çocukları kazan dairesine indirip asarak öldürdü. Ardından kendisini asarak intihar etti.

Olay, ...
Read more : Bir Baba 3 Çocuğu Ve Kendini Kazan Dairesinde Asıyor Gündem Olmuyor | Görüntüleme : 283 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ailesini alacak verecek meselesi yüzünden katletmişti, ifadesi ortaya çıktı: Ailem beni amele olarak görüyor

Bursa'da alacak verecek meselesi nedeniyle annesini, ağabeylerini ve yengesini katleden polis memuru Adem Ergüner ilk ifadesinde "Ben 8 yaşından bu yana çalışıyorum. Ailem beni 'amele' olarak görüyor" dedi.
Resim
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde meydana gelen olayda, Bingöl'ün Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Asayiş Şubesi’nde görevli 6 yıllık polis memuru Adem Ergüner, izin alıp, eşi ve çocuğuyla birlikte, eski görev yeri Eskişehir’e gitti. Burada ailesini AVM’de bırakan Adem Ergüder, Bursa’nın Orhangazi ilçesine geldi.

Adem Ergüner, aralarında husumet bulunan ...

Boşanma aşamasındaki eşine kurşun yağdırdı: Silaha 3 gerçek, 3 ses mermisi koydum, sırasını karıştırdım

Şırnak'ta boşanma aşamasında olduğu eşi Mihriban Altürk'e kurşun yağdırarak ölümüne neden olan Metin Şengil, "Eşimi kasten öldürmedim. Kendimden çok eşimi seviyordum. Silaha 3 gerçek, 3 ses mermisi koydum. Mermileri silaha koyarken sırasını karıştırdım" dedi. Sanığın avukatı ise yaptığı savunmada öldürücü bir yara almadığı, kan kaybından öldüğünü söyledi.
Resim
Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayda, Mihriban Altürk, şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 çocuğunun babası Metin Şengil'e boşanma davası açtı. Geçen yıl 15 Nisan günü bir araya gelen ...

_SANDIĞA GİDERKEN... Dr. Noyan UMRUK

SANDIĞA GİDERKEN…

Dr. Noyan UMRUK

Yıllardır söyleniyor bu gidişat, gidişat değil diye…Nerede ise çeyrek asır oldu... Bir tuhaf adamın iki dudağının ucundaki iç, dış politikalarla ülkenin getirildiği hale bakın...

Yüzlerce emekçi ana neden olarak hayasızca yürütülen kar maksimizasyonu sürecinde madenlerde, inşaatlarda biçare serçeler gibi can verdi, vermekte…

Ülke, geleneksiz, diplomatsız ve diplomasız politikalarla, kendi güvenliğinden çok deniz aşırı güçlerin taşeronu olma aymazlığına mahkum edilerek Ortadoğu bataklığına iyice saplandı...

Yargı ve hukuk başta olmak üzere acze ...
Read more : _SANDIĞA GİDERKEN... Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 615 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Sinan Ateş soruşturması | MHP milletvekilinin olduğu eve giden polise tayin, savcının iznine uzatma; kilit isim Çep, arandığı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinden Doğukan Çep, Hasan Gedik dosyasındaki 35 senelik cezası nedeniyle arandığı dönemde Çekmeköy’deki evindeymiş… Tolgahan Demirbaş’ı gözaltına almak için MHP’li Kılavuz’un bulunduğu eve giden polisin tayini çıktı… Soruşturmanın asıl savcısının izni uzatıldı
Resim

Tolga Şardan
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin kilit isimlerinden Doğukan Çep’in ifadesi kamuoyuna yansıdı.

Çukurambar cinayetinin tetikçisi olduğu iddiasıyla halen aranan Eray Özbağcı’nın iki özel harekât polisince Ankara’ya getirilmesini organize ...

"Hepsi “Çok İyili” Karne!"

"Hepsi “Çok İyili” Karne!"

Ne ne?

“Hepsi çok iyili”. Ne anlarsınız bunu duyunca? Baştan sona tüm derslerden iyi almış, pekiyi alamamış bir karne.

Siz öyle sanın, daha birçok şeyi, kurumu, kavramı hiç değişmemiş, bozulmamış, değiştirilmemiş sandığınız gibi…

“Hepsi “Çok iyi”li karnenin sahibini arıyoruz.” haberiyle öğrendim yeni durumu. Meğer Cumhuriyet boyunca kullanılan “Pekiyi” notuna çoktan el atılmış. Not sistemimiz, küçükten büyüğe herkesin bildiği “Pekiyi” notu, bundan böyle, “Çok iyi.”

Karne, belge demektir. Öğrencilere verilen notların yazıldığı, ...
Read more : "Hepsi “Çok İyili” Karne!" | Görüntüleme : 662 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148827 ileti • Toplam 46388 başlık • Toplam 25117 üye

x