Zaman: Sal Tem 08, 2025 7:32

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türkiye... Açık Toprak!... / Prof. Dr. Cihan DURA

Türkiye... Açık Toprak!...

AKP iktidarı en çok neye benziyor biliyor musununuz? Zücaciye dükkânına giren bir file!... On yılda Türkiye Cumhuriyeti’nin altını üstüne getirdi desem yeri… ne millî egemenlik bıraktı ne bağımsızlık, ne ekonomi, ne yargı, ne üniversite… En büyük kötülüklerinden biri de yabancılara toprak satışını, neredeyse sınırsız ölçülerde başlatmış olmasıdır. Yurdun bir köşesinde çiçeği burnunda fidanlarımız bir karış vatan toprağı uğruna kara toprağa düşerken, diğer köşesinde aynı topraklar 3 dolar karşılığında dünün işgalci milletlerine, Arap ...
Read more : Türkiye... Açık Toprak!... / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2927 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Cihan DURA

Mukabele Yeteneğini Yok Etmek / Türker ERTÜRK

Mukabele Yeteneğini Yok Etmek

Geçen hafta Pazar günü ABD ve İsrail tarafından Austere Challenge-12 kod adlı hava savunma tatbikatına başlandı. 3 hafta süreceği açıklanan tatbikata 3500 Amerikalının ve 1000’i aşkın İsrailli askeri personelin ve sivil uzmanın katılacağı resmi olarak bildirildi.

Bu tatbikatın 6 ay önce Nisan’da yapılması planlanmış fakat son anda teknik ve lojistik nedenler gerekçe gösterilerek ve yine bu yıl içinde ileri bir tarihte yapılacağı bildirilerek ertelenmişti.

Bildiğiniz gibi her tatbikatın bir hedefi vardır. ...
Read more : Mukabele Yeteneğini Yok Etmek / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2192 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

26 Ekim 1918 Halep Müdafaası, 29 Ekim 1923’ün Tohumlarının Atıldığı Yerdir! / Banu AVAR

26 Ekim 1918 Halep Müdafaası,
29 Ekim 1923’ün Tohumlarının Atıldığı Yerdir!

Mustafa Kemâl Paşa, 1918 Ağustos'unda Filistin’de bulunan 7. Ordu Komutanlığı'na tayin edildi. İlk paylaşım savaşı bitmek üzereydi.. Osmanlı İmparatorluğu'nun son demleriydi.

Ordu darmadağınıktı ve başında Alman subaylar vardı!

İngiliz Ordusu son taarruzuna hazırlanıyordu.. 30 bin kişilik Türk Kuvvetleri'ne karşı 200 bin kişilik bir kuvvet hazırlamıştı.

19 Eylül günü İngilizler büyük saldırıya başladı.. Türk Kuvvetlerin'in cepheleri yarılmaya başladı.. İngiliz işbirlikçisi Arap asiler Türk Kuvvetleri'ni arkadan ...

Yurttaşlık Tanımı / Habip Hamza ERDEM

YURTTAȘLIK TANIMI
‘Yeni Anayasa’ yazım çabalarında ‘yurttașlık tanımı’ üzerinde anlașmazlık çıktı deniyor.
Sanki kendilerinden ‘yeni anayasa’ yazmalarını isteyen varmıș gibi.
‘Yurttașlık tanımı’ için de zahmet buyurmasınlar.
Zaten son on yılda çıkan yasalar öyle ‘özel komisyonlar’dan falan da geçmedi.
Adamlar ülkeyi ‘KKK’lar ile, yani ‘kanun kuvvetinde kararname’ler ile yönetmektedirler.
İç tüzüğe uysun diye ‘sözde’ komisyonlardan geçen ‘yasa metinleri’ de ‘Genel Kurul’da milletvekillerinin ‘tam uyum’aya geçtikleri saatlerde, önceden hazırlanmıș önergelerle hep değiștirilmedi mi?
Bunların çıkardıkları, tüm ama ...
Read more : Yurttaşlık Tanımı / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 609 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Atatürkçülüğün Özünde Halkçılık Vardır / Prof. Dr. Erol MANİSALI

Atatürkçülüğün Özünde Halkçılık Vardır

Atatürkçülük sözcüğünün kesinlikle içinin doldurulması gerekiyor. Atatürkçülüğün içinin sadece bir ideoloji olarak, kavramsal olarak değil somut olarak doldurulması gerekiyor. Atatürkçülüğün ekonomik olarak, politik olarak, kültürel olarak somut getirileri nelerdir, Türkiye’nin bütünlüğü açısından önemi nedir incelenerek Atatürkçülüğün içi doldurulmalıdır. Zaten Atatürkçülüğün boşlukta bırakılması, Atatürkçülüğün istismarına, hatta ticarileştirilmesine, hatta Atatürk karşıtlarının Atatürk düşmanlarının Atatürkçüymüş gibi kendilerini sunmalarına olanak sağlamıştır. Atatürkçülüğün içi düşünürlerimiz tarafından doldurulmuş olsaydı, Atatürk’ün ve Atatürkçülüğün istismarı bu kadar kolay olmazdı ...
Read more : Atatürkçülüğün Özünde Halkçılık Vardır / Prof. Dr. Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1575 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Türkiye 12 Eylül'e Nasıl Geldi? / Talat TURHAN

Türkiye 12 Eylül'e Nasıl Geldi?

Giriş

Ziverbey Köşkü işkencecilerinin CHP’yi suçlamak için özel bir çaba içinde olduklarını algılamam, sorunun daha da üzerine gitmeye zorladı beni. Bu nedenle 12 Mart döneminin onbinlerce sayfa tutan dava dosyalarını araştırdım.

Özet bir sonuca vardım ve bunu 1975 yılında savunmamla birlikte Sıkıyönetim Mahkemesi’nde açıkladım.

Kanıma göre ABD emperyalizmini 12 Mart yarı askeri darbesi tatmin etmemişti.

İlerde bir dönem gelecek; 27 Mayıs tam tasfiye edilecek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin radikal kesimi tam ...
Read more : Türkiye 12 Eylül'e Nasıl Geldi? / Talat TURHAN | Görüntüleme : 1232 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Ölüme Yatanlar, Ölüme Yatırılanlar / Müyesser YILDIZ

Ölüme Yatanlar, Ölüme Yatırılanlar

Bir bayram günü bunları yazmak, zul addettiğim bir mukayeseyi yapmak istemezdim. Ama mecburum.

Bebek katili, bölücü terör örgütü için cezaevlerinde ölüme yatanlar var. Herkes seferber. Örgüt talimatı ile ölüme yatanlar üzerinden İmralı istikametine yeni bir yol açılmak isteniyor.

Ne istiyorlar? Arefe günü bunlardan bazılarını Sincan Cezaevi'nde ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin açıkladı. Açlık grevleri, cezaevindeki şartlarla ilgili değilmiş, "Birtakım cezaevi dışındaki talepleri karşılayan eylemler." deyip ekledi:

"Bu eylemler sesini duyurmak ...
Read more : Ölüme Yatanlar, Ölüme Yatırılanlar / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1062 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Bayramınız Mübarek Olsun / Muharrem BAYRAKTAR

Bayramınız Mübarek Olsun

Bugün kısa yazacağım.
Kısa bir bayram yazısı.
Yarın bayram.
Yarın İslam dünyası, Rıza-i Bari için kurbanlarını kesen Müslümanların sevinçlerine, mutluluklarına sahne olacak.
O Müslümanlar ki, İslam’ın “savaşın” dediği emperyalizmin esiri oldular, oyuncağı oldular, uşağı oldular.
O Müslümanlar ki, emperyalizmin Ortadoğu yayılmacılığını önlemek yerine, o yayılmacılığın figüranı oldular.
O Müslümanlar ki, Müslümanların birbirini boğazladığı iç savaşlarda “emperyalizmin tarafında oldular, emperyalizmin liderlerini desteklediler.”
O Müslümanlar ki, emperyalizmin eş başkanı oldular, emperyalistlerin verdiği madalyaları aldılar ...
Read more : Bayramınız Mübarek Olsun / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk Halkı, 'Uyumuyor'!.. / Attilâ İLHAN

Türk Halkı, 'Uyumuyor'!..

( Tesbit/1. ...işin erbabı, -hele muhayyelesi yeterince geniş, kültürü zengin olursa - Avrupa'lının 'Türkiye Raporu'nu, çarpıcı benzetmelerle, daha açık anlatıyor; mutlaka dikkatinizi çekmiştir, Alpaslan Işıklı bir değil, iki önemli 'tesbit' yapıyordu:

''...a/ (AB Raporu'nda) lüks arabaların, içerden dışarıyı gösteren, ama dışardan içeriyi göstermeyen, 'siyah camları' ile karşı karşıyayız, bir anlamda: onlar, o taraftan bu tarafa, rahatça geçebilecekler; ama biz, bu taraftan o tarafa, geçemeyeceğiz!..''

...b/ Bizim ülkemizdeki yatırım olanakları ve doğal zenginlikler, ...
Read more : Türk Halkı, 'Uyumuyor'!.. / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 1243 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

Ermeni Meselesinin Kökenini Batının Irkçılığında Aramak Lazım / Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV

Ermeni Meselesinin Kökenini Batının Irkçılığında Aramak Lazım

ABD’de Ermeni Meselesi Hakkında Ancak Büyük Mücadelelerle Konuşabiliyorsunuz

Yakında New York’tan geldim. Orada bazı deneyimlerim oldu. Ondan bir yıl önce de gene ABD’deydim ve bir ay kaldım. Değişik yerlerde konuşmalar yaptım. Oradan edindiğim intibaların hepsini burada anlatamam. Ancak bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Şimdi döneceğime yakın orada birkaç gün daha kaldım. New York’ta konuşmalarımı yaptım.

Birleşmiş Milletler’de Ruanda’daki soykırımla ilgili bir toplantı olacakmış. İki tane halk var ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148752 ileti • Toplam 46123 başlık • Toplam 25016 üye

x