Zaman: Cmt Tem 05, 2025 22:30

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Çocuğunuzun Okula Verdiği Aile Bilgilerini İnternetten Sildirin! / Mahiye MORGÜL

Çocuğunuzun Okula Verdiği Aile Bilgilerini İnternetten Sildirin!

Devlet okullarında 2005’den beri uygulanan bir anket var. Bu anketle çocuklarımızın aile bilgileri toplanıp internette dosyalanıyor. Yani çocuklarınız ve aileniz fişleniyor.

Sevgili veliler, okula şöyle bir dilekçe verin, aile bilgilerinizi sildirin.

“…. Okul Müdürlüğüne,
    … sınıfta okuyan çocuğuma önceki yıllarda yapılan aile anketini internetten silmenizi ve bu yıl hiçbir aile anketi yapmamanızı rica ediyorum. Erişilebilir ortama koyduğunuz aile bilgilerimiz nedeniyle doğacak sorunlardan okul müdürlüğünüzün sorumlu olacağını, aksi ...

Cellâdın Taşeronu Olmak! / Banu AVAR

Cellâdın Taşeronu Olmak!

Fransa, Birleşmiş Milletler'i 30 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağırdı… Fransız Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian dün, Fransız televizyonlarına Suriye topraklarında oluşturulacak ‘uçusa kapalı güvenli bölge’ fikrini desteklediklerini açıkladı.

Celladının taşeron’u Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Batının Suriye’de ‘uçuşa kapalı bölge, ya da güvenlikli bölge için işaret verdiğini’ sevinçle açıkladı...

Biz bu filmi daha önce defalarca görmedik mi? Nedir bu sevincin sebebi! Bir ülkeyi yönetenler, param parça olacağına bu kadar sevinir mi?! Oluyor demek ki! ...
Read more : Cellâdın Taşeronu Olmak! / Banu AVAR | Görüntüleme : 16868 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Banu AVAR

30 Ağustos; Emperyalizmin Gururunun Kırıldığı Gündür / Mahmut ÖZYÜREK

30 Ağustos; Emperyalizmin Gururunun Kırıldığı Gündür

30 Ağustos; yalnız bir cephe savaşı değil, yurdun her karış toprağını cephe olarak benimseyen vatan savaşının adıdır.

30 Ağustos; dün İngiliz emperyalizmine, bu gün AB ve ABD emperyalizmine haddini bildiren direniş destanının adıdır.

30 Ağustos; emperyalist planların bozulduğu, Anadolu’nun paylaşım girişiminin durdurulduğu, Mazlum ulusların emperyalizme karşı savaşımına ışık olan, umut aşılayan bir başkaldırının adıdır.

30 Ağustos; bir ulusun tarih sahnesinden silinirken topyekûn “bağımsızlığını imhaya karar veren emperyalizme” karşı ...
Read more : 30 Ağustos; Emperyalizmin Gururunun Kırıldığı Gündür / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 2298 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahmut ÖZYÜREK

ABD Kongresi’nden PKK’ya Örtülü Destek / Yılmaz POLAT

ABD Kongresi’nden PKK’ya Örtülü Destek

Kurdish Human Rights Watch, California Kurdish Community Center, Kurdish National Congress of North America, American Kurdish Information Network (AKIN), New England Kurdish Association (NEKA) ve Atlanta'daki Kurdish Cultural Center.

Amerika'da son yıllarda örgütlenip faaliyet gösteren PKK sempatizanı 6 Kürt kuruluşu. Bazıları Iraklı Kürtlerin liderliğinde görünüyor, bazılarının da yönetim kadrosunda Türkiye'den kaçan PKK sempatizanı Kürtler var.
Amerikan-Kürt Enformasyon Şebekesini Türkiye'den kaçan ABD'de Pasaport sahtekârlığından mahkûm edilen Kani Gulam yönetmeye devam ediyor. ...
Read more : ABD Kongresi’nden PKK’ya Örtülü Destek / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1031 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

İradesi Olmayanın Kuvveti Olamaz / Bülent ESİNOĞLU

İradesi Olmayanın Kuvveti Olamaz!

Şemdinli’de, denetimin Türk Devletinin elinden çıktığına dair, yabancı basında yazılar ve makaleler çıkıyor.

Konunun, bu şekilde konuşuluyor dahi olması moral bozucudur.

Bölücülerin bu kadar kuvvet ve cüret kazanmasının sebebi nedir?

Önce, kuvvetleri analiz edelim. Kuvvet karşılaştırması yapmadan, gerçekleri anlamak mümkün değildir.

3-5 bir kişilik PKK karşısında 350-400 bin kişilik Türk ordusu neden bu kadar aciz duruma düştü?

Bu sayısal karşılaştırma herkesi yanıltabilir. Kullanılmadıktan sonra, ya da Suriye gibi, başka amaçlara yönlendirildiğinde, ...
Read more : İradesi Olmayanın Kuvveti Olamaz / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 576 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sabah Namazı - Uyanmak İçin / İbrahim EMİK

“Mehmet Akif’e sormuşlar. Bu ülke ne zaman düzelir? O da cevap vermiş. Cuma namazına giden cemaat sabah namazına da giderse.”

Mehmet Akif’in bu sözlerini duyunca “Aman irticacı” diyesi geliyor milletin. Peki ne demek istedi bu zat.

Yıl 1922, bir cuma günü, İzmir’de bir kahveahanede oturan İzmirli Müslüman Türkleri Yunan Askerleri toplar ve onlara: “Haydi cuma namazına gidin, dininize sahip çıkın” demiş. Tabi o zaman ki gerici din tüccarları “Ne güzel insanlar dinimize sahip çıkmamızı istiyorlar” ...
Read more : Sabah Namazı - Uyanmak İçin / İbrahim EMİK | Görüntüleme : 3087 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Türk Ulusu Eğitim Yoluyla Mutasyona Uğratılmaktadır / Mahmut ÖZYÜREK

Türk Ulusu Eğitim Yoluyla Mutasyona Uğratılmaktadır

4+4+4 Eğitim Sistemi İle Toplumsal Bir Soykırım

Hiçbir altyapı çalışması ve gerekli hazırlıklar yapılmadan, tamamen iktidar partisinin dayatması ile yasalaşan 4+4+4 kademeli eğitim sistemiyle tüm yurttaşların almak durumunda olduğu parasız temel eğitimde genellik, eşitlik ve karma sistemde kökten bir dönüşüm yaşanıyor. Eğitim yapısal olarak bölünüp-parçalanıyor, eğitim süresi kısalıyor, okula başlama yaşı düşüyor. Eğitim hem özel hem de kolay ulaşılamaz hale getiriliyor.

Parayla satın alınan bir eğitim sistemi dayatılmaktadır. ...
Read more : Türk Ulusu Eğitim Yoluyla Mutasyona Uğratılmaktadır / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1360 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahmut ÖZYÜREK

İnadına Kutlamak... / Dr. Noyan UMRUK

İNADINA KUTLAMAK… :turkiye:

Dr.Noyan UMRUK

Evet, bugün “Büyük Taarruz” başlıyor… 30 Ağustos, yakın tarihimizin dönüm noktası…

”Makus talihimizin” yenildiği, diğer bir deyişle emperyalizmin çanına ot tıkandığı gün…

“Kuvayı Milliye Destanını” küçümsetmeye çalışanları nafile çabalarıyla baş başa bırakıp,

sözü büyük Ozan’a bırakalım :

Ateşi ve ihaneti gördük

Dayandık her yanda,

dayandık İzmir’de, Aydın’da

Adana’da dayandık,

Dayandık, Urfa’da, Maraş’ta, Antep’te

Sarışın bir kurt: Başkumandan…

Dağlarda tek tek
ateşler yanıyordu.
ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak ...
Read more : İnadına Kutlamak... / Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 618 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Hillary Cennetini Boylamak / İsmail ŞANAL

Hillary Cennetini Boylamak

Toplumumuzun ahlâki değerlerini hiçe sayan, habercilikten öte midenizi bulandıracak kadar müstehcenlik üzerine kurulmuş olan bir haber sitesinde Suriye ile ilgili haberler çok ilginçti.

Suriyeli muhalifleri kuru kuru övmekten çok daha iyisini yapmışlar. Kurgu sıradan olsa bile inandırılmaya hazır kitleleri tatmin edici fotoğraflar sunuluyor. Ne kadar samimi müslümanlar oldukları, ibadetlerinde son derece titiz oldukları falan yazılıyor. Bunları yazanlar sözümona en çağdaş, en ilerici, en magazinel haber siteleri. Başlarında ‘’La ilahe illallah’’yazılı bandanalarla poz ...
Read more : Hillary Cennetini Boylamak / İsmail ŞANAL | Görüntüleme : 3016 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148746 ileti • Toplam 46118 başlık • Toplam 25016 üye

x