Zaman: Prş May 28, 2026 19:38

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Selahaddin Eyyubi Türk’’tür / Necdet SEVİNÇ

Selahaddin Eyyubi Türk’’tür

Marksistler bir zamanlar, benim millîyetçi muhteşem asiler olarak kabul ettiğim Köroğlu, Dadaloğlu, Pir Sultan Abdal gibi halk şairlerini sınıf savaşçısı ilân ederek, komünizme tarihî ve millî boyut kazandırmak istemişlerdir.

Halbuki bu Celalî ozanların işçi veya köylü diktatörlüğü kurmak gibi bir niyetleri yoktu. Aksine Türk halk edebiyatının bu seçkin ve eylemci simaları, dönme-devşirme enderun iktidarında pekişen Osmanlı egemen sınıfına başkaldıran birer Türk milliyetçisiydiler.

Şimdi aynı çabayı, farklı bir biçimde bölücülerden görüyoruz.

kürtlere ayrı ...
Read more : Selahaddin Eyyubi Türk’’tür / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1974 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Bitmeyen Atatürk Düşmanlığı ve Vahdettin Hayranlığı

Bitmeyen Atatürk Düşmanlığı ve Vahdettin Hayranlığı

Yavuz Bülent BAKİLER 01 Aralık 2008 tarihli Türkiye gazetesindeki köşesinde "Atatürk de mi Atatürk düşmanıdır" başlıklı yazısında şöyle diyor:

"De­ğer­li ta­rih­çi­miz Yıl­maz Öz­tu­na, ge­çen cu­mar­te­si soh­be­tin­de yaz­dı: "Mus­ta­fa Ke­mal Pa­şa, Vah­ded­din'in ha­yır du­ası­nı ala­rak Sam­sun'a çık­tı..." Öz­tu­na, dos­doğ­ru ya­zan ta­rih­çi­le­ri­miz­den­dir. … … … … Aca­ba bu ko­nu­da, Ata­türk ne söy­le­miş­tir? Onun neler söy­le­di­ği­ni Fa­lih Rıf­kı Atay'ın ÇAN­KA­YA isim­li ki­ta­bı­nın 174-175. say­fa­la­rın­dan ay­nen ala­rak dik­ka­ti­ni­ze su­nu­yo­rum. Atatürk F.R. Atay'a di­yor ...
Read more : Bitmeyen Atatürk Düşmanlığı ve Vahdettin Hayranlığı | Görüntüleme : 4105 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

'Kürdüm! Ailemde 5 şehit var!'

'Kürdüm! Ailemde 5 şehit var!'

DTP mitinginde Türk Bayrağı açan Ersin Ağar konuştu:

Bitlis'te eski Mutki Durağı'nda 2 Aralıkta DTP'nin düzenlediği mitingde Türk Bayrağı açan Ersin Ağar, "Ailemden 5 kişinin şehit edilmesinden dolayı duygularımı dile getirmek için Türk bayrağını açtım" dedi.

Bitlis'te özel bir şirkette çalışan 21 yaşındaki Ersin Ağar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın konuşmasından sonra Türk bayrağını açarak "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attığını belirtti.

Emine Ayna'nın bazı ...
Read more : 'Kürdüm! Ailemde 5 şehit var!' | Görüntüleme : 666 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Aslını İnkâr Eden...

Aslını İnkâr Eden...

Deniz Baykal kara çarşaf ile başlayan açılım- saçılımlarını sürdürüyor. Şimdi de tek parti dönemini eleştirmeye başlamış.

Gazeteler haklı olarak soruyorlar:

- Deniz Baykal reddi miras mı yapıyor?

Doğrusu daha önce sorulması gereken şey, Deniz Bey’in o mirasın anlamını kavrayıp onu bütün sonuçlarıyla taşıyıp taşımadığı olmalıydı.

Bugün durum açıktır. Deniz Bey yakın tarihimizi yorumlaması ve olayları algılamasıyla “Numaracı Cumhuriyetçi” veya “2. Cumhuriyetçi” denen takımın cephesine geçmiş görünmektedir.

Bilmem “Numaracı Cumhuriyetçiler” her “numaracı”yı kendi ...
Read more : Aslını İnkâr Eden... | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gülen’in Tuncay’ı...

Gülen’in Tuncay’ı...

Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın Cumhuriyet’e yaptığı açıklamayı okudunuz.

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin eski başbakanlarından birisiydi. Pek çok konuda bilgi sahibiydi. Ümraniye, Gazi Mahallesi olaylarına ve Susurluk davasına ilişkin bildiği çok şey vardı.

Bugün, dün yazdıklarımın devamı olacak.

Biliyorsunuz Tuncay Güney “Ergenekon soruşturması”nın önemli bir ayağı. Onun 2001 yılındaki ifadeleri, elindeki belgeler “korku tüneli”nin dünü ve bugününü oluşturuyor. Ancak Güney, yaşadığı Kanada’dan Türkiye’ye getirilip yargı önüne çıkarılmıyor. Tuncay Güney, kendi deyişiyle “Beni bu konuda ...
Read more : Gülen’in Tuncay’ı... | Görüntüleme : 826 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

CHP’yi Bari Ben Savunayım...

CHP’yi Bari Ben Savunayım...

İlginç mi ilginç günler yaşıyoruz...

Sanki bellekler silinmiş..

Tarih sıfırlanmış..

Sap derken ne diyoruz?..

Saman mı?..

Sapan mı?..

Bunama değil; ama, son dönemlerin meşhur hastalığı alzheimere yakalanmış gibiyiz...

Hele CHP’deki gereksiz karmaşa ve tartışmalara baktıkça insan ne diyeceğini bilemiyor...

Meğer bu CHP ne de kötü bir partiymiş canım...

Bari Cumhuriyet Halk Partisi’ni ben savunayım...

*

Diyorlar ki:

- CHP tek parti döneminin iktidarıydı...

Evet, öyleydi...

1923’te kuruldu...

Tüzüğüne göre devrim ...
Read more : CHP’yi Bari Ben Savunayım... | Görüntüleme : 723 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

S.O.S.yal demokrat açılımlar...

S.O.S.yal demokrat açılımlar...

ANLADIĞIM kadarıyla Ce Ha Pes, çarşaf açılımından sonra yeni bir açılıma adım attı:

Şalvar açılımı...

Deniz Baykal
’ın Alanyalıların kara şalvar giydiklerini fark edip "O şalvar çok güzeldir, rahattır..." demesi, sosyal demokrasinin evrensel değerleri ile birleştiğinde, kim tutar Ce Ha Pes’i...

O zaman sıra geldi:

Paçalı dona...

Bu muhtemel açılım, her ne kadar yanlış anlaşılmalara ve tehlikeli görüntülere neden olabilirse de denenebilir:

"Beyefendi bu ne?..."

"Açılım..."

*

Baykal’ın Atatürk dönemini hatırlatarak ...
Read more : S.O.S.yal demokrat açılımlar... | Görüntüleme : 675 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Namık Kemâl | Belgesel

.
Namık Kemâl

21 Aralık 1840′ta Tekirdağ’da doğdu, 2 Aralık 1888′de Sakız Adası’nda öldü. Asıl adı Mehmed Kemâl’dir, Namık adını ona şair Eşref Paşa vermiştir. Babası, II. Abdülhamid döneminde müneccimbaşılık yapmış olan Mustafa Asım Bey’dir. Annesini küçük yaşında yitirince çocukluğunu dedesi Abdüllâtif Paşa’nın yanında, Rumeli ve Anadolu’nun çeşitli kentlerinde geçirdi. Bu yüzden özel öğrenim gördü. Arapça ve Farsça öğrendi.

Türk milliyetçiliğinin öncülerinden, Genç Osmanlı hareketi mensubu, ünlü yazar ve şairdir. Özellikle "İntibah" isimli romanı ve ...
Read more : Namık Kemâl | Belgesel | Görüntüleme : 2168 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Belgesel Filmler

E. Org. Hurşit TOLON anlatıyor - 31 Ocak 2006

E. Org. Hurşit TOLON anlatıyor - 31 Ocak 2006

Resim

İzle

>> İndir < ...
Read more : E. Org. Hurşit TOLON anlatıyor - 31 Ocak 2006 | Görüntüleme : 2276 | Yanıtlar : 7 | Dizin : BARKOP

5. Boyut | Hindistan'ın 11 Eylül'ü

Kanal BİZ - 5. Boyut

Merdan YANARDAĞ'ın konuğu Yazar Faik BULUT

Hindistan'ın 11 Eylül'ü

Radikal islamcılar Hindistan'ı neden vurdu?

İslami terör Türkiye'yi tehdit ediyor mu?

Görüntü: XviD 29.00 fps
Süre: 1 saat 20 dakika
Dosya Boyutu: 314 MB
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir
:arrow:

5. Boyut | Hindistan'ın 11 Eylül'ü (Bölüm 1)

5. Boyut | Hindistan'ın 11 Eylül'ü (Bölüm 2)

Rar - Şifresi: ...
Read more : 5. Boyut | Hindistan'ın 11 Eylül'ü | Görüntüleme : 1783 | Yanıtlar : 2 | Dizin : 5. Boyut

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46438 başlık • Toplam 25115 üye

x