Zaman: Prş May 29, 2025 8:50

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Yağmalanırken "Gündemi ezdi" - Hulki CEVİZOĞLU

Tarih, 16 Şubat, Pazar.
Yer, İstanbul CNR Kitap Fuarı.
Küçük söyleşi/konferans bölümünde konuşuyorum.
Soru-yanıt kısmına geçene kadar fark etmediğim, bir çocuk ile annesi de en ön sırada, köşede beni dinliyor.

Elini kaldırdı söz istedi, mikrofonu kendisine yönlendirdim.
Sordu: "Devlet gerekli midir?"
Durdum, 10-11 yaşında bir çocuk.
"Adın ne?" dedim. "Ata" dedi. (Sonradan Atakan olduğunu hepimiz öğrendik.)
"Bu soru sana mı ait?" diye sordum. Evet, deyince herkes görsün diye kürsüye davet ettim.

Geldi, sorusunu tekrarladı.
Yerine ...
Read more : Yağmalanırken "Gündemi ezdi" - Hulki CEVİZOĞLU | Görüntüleme : 640 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Küçük hesaplarla büyük kaybettik - Esfender KORKMAZ

Hukuk ve demokraside geri düşmemiz, dini siyasi popülizm için kullanmamız, siyasi ve stratejik sorunlarımız ekonomik sorunları da tırmandırdı. Fiili işsiz sayısı 6.5 milyona yükseldi. Şubat enflasyonu yüzde 12.5 olacak. Cari açık yeniden başladı. Cuma günü dolar 6.12'ye çıktı.

Neden bu günlere geldik? Oysaki Türkiye kalkınmaya 1930 sonrasında Güney Kore'den çok önce başlamıştı. Eğer Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine uygun devam etseydik, laik çizgiden taviz vermeseydik, bazı siyasi partiler zaman zaman siyasette dini kullanmasaydı, sağ-sol ideolojik çatışmaları ...
Read more : Küçük hesaplarla büyük kaybettik - Esfender KORKMAZ | Görüntüleme : 530 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Libya'da 3 şehidimiz var mı? - Orhan UĞUROĞLU

Suriye’de görevli iken Libya’ya görevlendirilen biri emekli Albay (Okan Altınay) toplam 3 kamu görevlisinin Libya’da Şehit olduğu iddiası Ankara kulislerine yansıdı. İddiaya göre yönetim muhalifi Hafter’in saldırısı sonucunda Şehit olmuşlar.

Yine iddiaya göre toplumsal baskıya neden olmaması için 3 kamu görevlisinin naaşları Şehit töreni ile değil normal defin töreni ile toprağa verilmiş. Bu konuda resmi makamlardan bir açıklama bekliyorum…

Değerli okurlarım,
- Temelinde bɑğımsızlık hɑrcı yɑtɑn Cumhuriyetimiz, İkinci Dünya Sɑvɑşı'ndɑn sonrɑ emperyalistlerin ahtapot kollarında teslim ...
Read more : Libya'da 3 şehidimiz var mı? - Orhan UĞUROĞLU | Görüntüleme : 486 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

FETÖ'ye Karşı İlk Mücadele Bayrağı Açan Kimlerdi?

Hiç 1990'larda; Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok gibi , anti emperyalist aydınların tarikatlaşmaya ve gericiliğe karşı verdiği onurlu mücadeleyi hatırlatmayacağım..Daha yakın tarihe dair birkaç soru sormak yeterli sanırım...

Me çabuk unuttular (bilinçli) Kamer Genç in üstüne yürüdüklerini.

Necip Hablemitoğlu, Av. Hanifi Altaş ve Hanifi Altasın çıkardığı Yeni Hayat dergisi.
Resim
Resim
Resim
Resim

- Necip Hablemitoğlu:'' CKMP döneminde, Türk millliyetçilerini iğfal amacıyla ortaya atılan Türk-İslâm sentezi gibi temelsiz, yapay, saçma ideolojiye karşı çıktığım, okulumda ...
Read more : FETÖ'ye Karşı İlk Mücadele Bayrağı Açan Kimlerdi? | Görüntüleme : 706 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Memleketin Hâli

Memleketin Hâli

Bekri Mustafa’yı bilirsiniz. Dördüncü Murat döneminde yaşadığı varsayılan, içkiciliğiyle, gece gündüz sarhoş gezmesiyle, hazır cevaplılığıyla tanınan ünlü bir gülmece ustamız.

Adam kıtlığından olmalı, caminin imamı gecikince, bir akşam, yolunu çevirerek zorla camiye sokmuşlar, Büyük Cami’de imamlık ettirmişler Bekri Mustafa’ya.

Ertesi gün, Bekri Mustafa, Beyazıt Meydanı’ndan geçerken, büyük bir cenaze alayına rastgelmiş. Cenazenin yolunu kesmiş, durdurmuş;

“İndirin tabutu yere, mevtaya bir diyeceğim var!” demiş. Tabutu yere koymuşlar. “Açın kapağını!” Açmışlar.

Bekri Mustafa, tabuta ...
Read more : Memleketin Hâli | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Feza TİRYAKİ

“Birkaç tane şehidimiz var. ”Evlat senin değilse ne kolaydır feda etmek!

“Birkaç tane şehidimiz var. ” diyor.Duygu yoksunu bir söz bu. Sanki birkaç domatesten söz ediyor. Evlat senin değilse ne kolaydır feda etmek!
Kendi çocuklarını askere göndermeyen, şehitliği fakir fukaranın çocuklarına havale eden bir anlayış bu.
Resim
Libya'ya çok kıymetli subaylarımız da gönderildi.
Bunlardan biri Albay Okan Altınay'dı.
Görev yaptığı gemi de hedef alındı. Bombalı saldırıda şehit düştü. Cenazesi Türkiye'ye getirildi, sessiz sedasız, törensiz toprağa verildi.
Albay Okan Altınay'ın Libya'da şehit düştüğü nedense kamuoyuna açıklanmıyordu.
Devre ...

Ankara'da ücretsiz okul servisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Başkent’te sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının servis ücretleri karşılanmaya başladı.
Resim
Ankara Büyükşehir Belediyesi; ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören çocuklarının servis ücretlerini karşılamaya başladı.

Başlatılan uygulama kapsamında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, pilot bölge olarak Altındağ ve Yenimahalle ilçesinde bin 83 öğrencinin servis ücretlerini ödüyor.

Ankara’da okuyan öğrencilerin su faturalarında yüzde 50 indirim uygulamasını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi; ücretsiz çorba dağıtımı, solo otobüs ...
Read more : Ankara'da ücretsiz okul servisi | Görüntüleme : 444 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Gün Gelecek, Acıların, Gözyaşların Hesabı Bir Bir Sorulacak… / Ali ERALP

“Gün Gelecek, Acıların, Gözyaşların Hesabı Bir Bir Sorulacak…“

Kimler geldi, kimler geçti bu fani dünyadan…

Krallar, sultanlar, vezirler, cumhurbaşkanları, başbakanlar…

Hitlerler, Mussoliniler, Çavuşeskiler, Francolar, Evrenler, Menderesler…

Kimi asıldı, kimi kendini astı, kimi duvar dibinde kurşunlandı, kimi yıllarca yatakta Azrail’le boğuştu…

“Her şeyin sahibi benim. Malın, mülkün, yerin göğün, denizlerin, insanların, her şey benden sorulur” diyenleri mi ararsın; “En iyisini ben bilirim. En kudretli benim… Haberim olmadan kuş bile uçmaz bu ülkede” diyenleri mi?

Onlar, ...
Read more : Gün Gelecek, Acıların, Gözyaşların Hesabı Bir Bir Sorulacak… / Ali ERALP | Görüntüleme : 915 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Ali ERALP

"Cellat"lar aramızda!.. - Mehmet FARAÇ

Yalnızca kirli savaş değil, meydanlara yansıyan vahşetler de unutulmadı!..

Suriye'den tüm dünyaya yansıyan dehşet verici manzaraların etkisi henüz geçmedi...

Çünkü internet arşivleri ürkütücü infazların videoları ile dolu... Sosyal medya bunları paylaşmaya devam ediyor...

Önce Irak ve sonra Libya'da rejim yanlısı yüzlerce kişiyi nehirlerin kıyısında, çöldeki kum yığınlarının üzerinde kurşuna dizen ya da topluca kafalarını kesen militanların ürkütücü görüntüleri, "Arap Baharı" adı verilen kanlı tuzağın tüm dünyaya saçtığı korku manzaralarındandı...

Din adına yola çıktıklarını öne süren ...
Read more : "Cellat"lar aramızda!.. - Mehmet FARAÇ | Görüntüleme : 495 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Konyalı Esnaf “kendime” Diye Bir Şiir Paylaşıp İntihar Etti

Konya güne üzücü bir haberle uyandı. Sille de uzun zamandır kafe işletmeciliği yapan Taner Turan sahibi olduğu kafeyi yakarak intihar etti.
Resim
Alınan bilgilere göre Taner Turan'ın uzunca bir süredir ekonomik sorunlar yaşadığı iddia edildi. Turan'ın girdiği bunalım sonucunda intihar ettiği belirtiliyor. Turan'ın akşam 22:19'da sosyal medya aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımın ardından sahibi olduğu kafeyi yakarak hayatına son verdiği öğrenildi.

KENDİME..
"Oysa ben kapıları çalmaya gelmiştim, kovalamaya kuşları dallarından..
Kucaklamaya gelmiştim doğan günü.. Yakalamaya sevinçleri ...
Read more : Konyalı Esnaf “kendime” Diye Bir Şiir Paylaşıp İntihar Etti | Görüntüleme : 558 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148641 ileti • Toplam 46031 başlık • Toplam 25005 üye

x