Zaman: Cmt May 23, 2026 17:46

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Bakire Kraliçe'yi Osmanlı Korudu

Resim

Vizyondaki "Altın Çağ" filminde hikayesi anlatılan İngiltere Kraliçesi, "Bakire Kraliçe" I. Elizabeth ve Osmanlı Devleti arasında nasıl bir ilişki vardı?

Bakire Kraliçe'nin 'bekáretini' Osmanlı Padişahı korudu!

Vizyondaki "Altın Çağ" filmindeki "Bakire Kraliçe" I. Elizabeth sadece bizde değil, İngiltere'de de gündemde.

Bunun başlıca nedeni, İngiltere'de dinin ve milliyetçiliğin yükselişe geçmesi. Bu çevreler "kutsallık" mertebesine çıkardıkları "Bakire Kraliçe"yi özlemle anıyor. Ve dolayısıyla bu durum "Bakire Kraliçe" dönemine ilişkin tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bizim açımızdan ...
Read more : Bakire Kraliçe'yi Osmanlı Korudu | Görüntüleme : 1364 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman - 02.12.2007

Şimdiki Zaman - 02.12.2007

Görünüş Aldatıcıdır. Araştırmak Görevdir…

Hakikatin Arandığı Zaman Dilimi ŞİMDİKİ ZAMAN’da

Gürkan Hacır “düşünen” konuklarıyla her hafta tarih, politika, bilim ve felsefede hakikatı sorguluyor

İlk bölümün konuğu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Salih Akdemir

İzle:

Görüntü: XviD 29.00fps
Süre: 1 saat 35 dakika
Dosya Boyutu: 405 MB
Çözünürlük: 512x384

indirmek icin tikla:
:arrow: ...
Read more : Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman - 02.12.2007 | Görüntüleme : 3810 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Şimdiki Zaman

Acun'un 'BİTTİM' dediği an

Acun Ilıcalı'nın başına gelen olay kimin başına gelse "bittim" der. O olay...

Dün akşam "Hiç Bunları Kendine Dert Etmeye Değer mi?" programının konuğu Acun Ilıcalı "ben bittim" dediği anı anlattı.

KORKUDAN ÖLMÜŞ

Acun, Kadir Çöpdemir ve Demet Akbağ'ın sunduğu programa konuk olarak katıldı. Ve sunuculuğunu ve yapımcılığını yaptığı Fear Factor programında yaşadığı korku dolu anları anlattı. Ama bu kez korkan yarışmacılar değil, kendisiydi.

ÖNCE HER ŞEY NORMALDİ

Fear Factor'un bir bölümünde, yarışmacı su dolu bir ...
Read more : Acun'un 'BİTTİM' dediği an | Görüntüleme : 689 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

2015'te Tuz gölü yok

Uydu görüntüleri herşeyi anlatıyor. Tuz gölü 20 yıl önce bakın nasılmış?

Kaçak kuyular ve iklim değişikliğinin Tuz Gölü'nü 18 yılda yüzde 60 küçülttüğü; bugünkü koşulların devam etmesi durumunda 2015 yılında Tuz Gölü'nün tamamen kuruyacağı bildirildi.

Çalışmaları sonunda Tuz Gölü'nün 18 yıl içinde yüzde 60 küçüldüğünü tespit ettiklerini belirten Ekercin, şunları kaydetti: ''Tuz Gölü'nün küçülmesinde iki faktör var. Bunlardan birincisi iklim değişikliğine bağlı kuraklık etkisidir. Tuz Gölü Havzası'nda son yıllarda yaz kuraklığı artarken, yer altı sularını ...
Read more : 2015'te Tuz gölü yok | Görüntüleme : 2355 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Küresel Isınma / Ekoloji

Susuyorumm İşte..

Susuyorum artik derin derin nasilda konusmak istiyorum oysa,
saatlerce susmadan konusmak istiyorum, tüm biriktirdiklerimi
en basindan baslayip sonuna kadar anlatmak istiyorum
anlatman yetmez, anlasilmakta istiyorum

Bir el istiyorum basimda...
Saclarima dokunsun istiyorum tüm bedenimden söküp alsin yalnizligimi tilsimiyla, bir el istiyorum dokunsun saclarima yumusacik alsin tüm donukluklari usulca

Bir göz istiyorum gözlerimde...
Anlamsiz bakan gözlerimin icini görsün, hala arkalarda kalmis isik hüzmelerinin icine dalsin cikarsin tüm umutlarimi eski sandigin icinden acsinda isigi ile umut olsun ...
Read more : Susuyorumm İşte.. | Görüntüleme : 653 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kimse nereye gittiğimizi görmüyor mu?

Sinan Aygün: Kimse pek farkında değil ama Türkiye ilginç bir dönemden geçiyor.

Enflasyon yükseliyor, cari işlemler açığı yükseliyor, ekonomideki büyüme yavaşlıyor. İşsizlik oranı yüzde 9’dan aşağı inmiyor. Böyle bakınca ortaya, henüz sürdürülebilir bir büyüme ortamı sağlayamamış, enflasyon sorununu çözememiş ve işsizliği kronik hale gelmiş bir ülke görünümü ortaya çıkıyor.

Ekonomi yönetiminin bu olumsuz gidişin farkında olup olmadığı konusunda bazı kuşkularım var. Çünkü yukarda yaptığım tespitlere karşı ekonomi yönetimini sürekli bir savunma halinde görüyorum.

“Enflasyon ...
Read more : Kimse nereye gittiğimizi görmüyor mu? | Görüntüleme : 712 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Erkin Koray'ın Kızı Aranıyor

Resim

Erkin Koray'ın kızı, Facebook'a intihar notu yazıp, ortadan kayboldu. Damla, Barış Akarsu'nun sevgilisiydi

Barış Akarsu'nun ölümünün ardından büyük aşk yaşadıklarını açıklayan Erkin Koray'ın kızı Damla, Facebook'taki sayfasına intihar notu bırakıp ortadan kayboldu...

Ünlü şarkıcı Barış Akarsu'nun ölümünün ardından sanatçıyla büyük aşk yaşadıklarını açıklayan Erkin Koray'ın kızı Damla, facebook'taki sayfasında intihar mektubu yayınladı. Mektubun ardından sırra kadem basan Damla Koray'dan haber alınamıyor.

Akarsu'nun ölümünün ardından, “Eğer Barış ölmeseydi nişanlanacaktık” açıklamasını yapan Koray, sitede yayınladığı ...
Read more : Erkin Koray'ın Kızı Aranıyor | Görüntüleme : 1079 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Suriye Facebook'u Yasakladı

http://img402.imageshack.us/img402/9625/65115zh2.jpg

Suriye, internetin popüler sosyalleşme sitesi Facebook'a erişimi, İsrail'in sızabileceği endişesiyle engelliyor.

Başkent Şam sakinleri, Facebook'a iki haftadan uzun bir süredir giremediklerini söylerken, ülkede çalışan yabancı gazetecilerin de sosyalleşme sitesine girme çabaları sonuçsuz kaldı.

Yetkililer, Facebook'a erişimin engellenmesiyle ilgili açıklama yapmazken, yasağın, İsrailli internet kullanıcılarının, Suriye'nin sosyal internet ağına sızmalarının engellenmek istenmesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Lübnan'ın Essefir gazetesi de 18 Kasım'da Lübnan makamlarının, İsrailli kullanıcıların Suriye merkezli gruplara girdikleri gerekçesiyle Facebook'a erişimin yasaklandığını bildirmişti. ...
Read more : Suriye Facebook'u Yasakladı | Görüntüleme : 725 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148881 ileti • Toplam 46434 başlık • Toplam 25115 üye

x