Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 3:49

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Rumlarda sancı başladı / Prof. Dr. Ata ATUN

Rumlarda sancı başladı

Bu aralar gözüm ABD’de, Başkan Trump’ta, FED’de ve Çin’de.

Yan gözle de AB’ye bakıyorum. Halk diliyle, AB’nin işi boru, bu gidişle 2020 yılını görür mü çok da emin değilim.

ABD’de FED (Amerikan Merkez Bankası) ile Başkan Trump arasında ölümüne bir savaş başladı. Çıngar Nisan’da veya en geç Mayıs’ta kopacak.

Çiçeği burnunda ama bir yönetim sihirbazı olan Başkan Trump’ın FED konusunda, 1963 yılının Kasım ayında Teksas’ta kendisine yapılan bir suikast sonucu hayatını kaybeden ...
Read more : Rumlarda sancı başladı / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kitapta yeri yok... / Ahmet GÜRSOY

Kitapta yeri yok...

Partili Cumhurbaşkanlığının her derde deva olacağını biliyor muydunuz? Bundan önce bilmiyorduk.

Nereden bilelim..

Meğer Türkiye'deki ve belki de dünyadaki terörün önlenmesi için bu yönetim biçimi birebir ilaç gibiymiş.. Önceki gün Başbakanımız söylemeseydi hiç bilmemiz mümkün olmayacaktı..

Nasıl bilelim.

Bunun böyle olduğunu ilaç niyetine yazan tek bir kitap yok ki piyasada.

Kimin yazdığı hiç önemli değil. Aç anayasa hukuku kitabını.

Bak bakalım...

Var mı böyle bir bilgi?

Yok!

Öteki kitabı aç. Siyaset bilimine ...
Read more : Kitapta yeri yok... / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1207 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KENDİ SEÇİMİMİZ

KENDİ SEÇİMİMİZ

Başımıza neler gelecek bilmeden yaşıyoruz.
Kimi alın yazısı diyor yaşadığına, kimi, benim seçimim.
Kimi de her şey rastlantı, hepsi şans yaşananların, iyisiyle kötüsüyle, diyor.
Hepsi doğru da bunların, önemsenmeyen şey şu:
Yaşananlardan ders çıkarmak, başkalarının yaşadıklarını örnek almak.
Görünen köy klavuz ister mi, felaket geliyorum demez mi?

Geçen günlerden birinde bilgisayarda bir ada takıldım, bir fotoğrafa baktım da baktım.
Deniz subayıymış bu kişi, yaşı sekseni aşmış, Amerika’daymış.
Ömrünü orada geçirmiş, bir de orada ...
Read more : KENDİ SEÇİMİMİZ | Görüntüleme : 1545 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Kim bu adam?.. / Ahmet TAKAN

Kim bu adam?..

ABD Adana Konsolosluğunun terör örgütü PKK ve uzantılarıyla sıkı fıkı ilişkileri bilinen belgeli gerçektir. İnternet ortamında kısa bir tur atın, açık kaynaklarda, yüzlerce fotoğraf ve kanıta kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu yeni değil, uzun yılların kahredici gerçeğidir. Adamlar, bölücü terör örgütünün isimleri, kolları ve uzantıları ile içe içe girerler,bizim topraklarımızda  hainlere aleni destek atarlar, gözümüze soka soka hamilik yaparlar... Yıllardır seyreder dururuz!.. Stratejik müttefiklik mavallarıyla avunur, durumu idare ederiz!..

Bundan 3 gün önce  (23 ...
Read more : Kim bu adam?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2673 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İlk gerçekler ölür! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

İlk gerçekler ölür!

Söylediklerine kendileri dahi inanmıyor!

Yargıyı emir komuta zinciri haline getiren, denetimi kaldıran tek adamlığın; demokrasiyi geliştireceğini iddia ediyorlar! 

Halkı aldatarak, halk oylamasına gidiliyor. 

Türkiye ağır bir saldırı altında...

Hayır, yalnızca terörden, Suriye'de savaşan kahramanlarımızdan söz etmiyorum. 

Eş zamanlı olarak içerde medya üzerinden bir başka saldırı sistemli bir şekilde yapılıyor. Toplum belleğine yapılan bir saldırı... 

AKP'nin "Halkla İlişkiler" birimi Türk toplumunun bilincini değiştirmek, zamana yayarak dönüştürmek için aralıksız çalışıyor. 

Hedefte Atatürk Türkiyesi'nin sonunu getirmek ...
Read more : İlk gerçekler ölür! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1383 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İdeolojik Fahişelik Nedir, Türkçülüğe ve Atatürk’e Karşı Nasıl Kullanılır? / Mithat AKAR

Turancılık Adına Amerikancılık, Atatürkçülük Adına Türk Düşmanlığı Yapmak

Omurgasızlık veya oportünizmin tanımı ile başlayalım. Oportünizm, "güç durumlar karşısında, davranışlarını ahlak ilkelerine ya da düzenli bir düşünceye göre değil, kişisel çıkarlarına en uygun düşecek biçimde ayarlayan tutum." olarak tanımlanıyor. Türkçe dilimizdeki karşılığı "GÜNOĞLULUK" olarak da söylenir.
Resim

Bir ideolojinin yükselen bir değer olarak öne çıkması, toplumun geniş kesimleri ve özellikle gençlik içerisinde ilgi duyulan bir akım olması; birçok yönüyle o ideolojiyi savunanlar için kazanım sağlar. Bir ...

Türkiye’nin Saldırı Cazibesi (Çeviri: Asaf ATAMAN)

Dünyayı yöneten büyük yapılardan CFR'nin (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) önemli yayın organı Foreign Affairs'ın yazarı Nussaibah Younis'ten Türkiye'nin dış politikasına analitik bakış...

Yazıdaki "Erdoğan, halk arasındaki herhangi bir huzursuzlukla yüzleşmeyi çok az göze alabilir; kendisi şu anda Türk anayasasını değiştirerek önemli bir politik gücü kendi makamına devretmeye odaklanmış durumda." ifadesi öne çıkan yorumlardan. Okuyalım.

Türkiye’nin Saldırı Cazibesi - Nussaibah Younis
Turkey's Charm Offensive - Nussaibah Younis - CFR Foreign Affairs

Türkiye ...
Read more : Türkiye’nin Saldırı Cazibesi (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 1820 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tevfik BİR

Anında Manşet - 26 Şubat 2017 / Banu AVAR

GÜNCEL MEYDAN
İzlence Adı: Anında Manşet
Sunucu - Yayıncı: Tuncay MOLLAVEİSOĞLU - Tele 1
Konuk(lar):
Gazeteci-Yazar Banu AVAR
Tarih: 26 Şubat 2017
Bilgi: Gazeteci-Yazar Tuncay MOLLAVEİSOĞLU soruyor; Gazeteci-Yazar Banu AVAR gündemi yorumluyor...
Resim:
İndirme İlişimi: https://youtu.be/msT9-kKw-7c

Read more : Anında Manşet - 26 Şubat 2017 / Banu AVAR | Görüntüleme : 3257 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Bu şarkı burada biter !

Tek başına bir anlam taşımamasına rağmen Kuran'da geçen edatları çocuğuna isim olarak koyan güzel insanlarımız var. Suistimal etmeye kalkıp 'hayır' kelimesi Kuran'da defalarca geçiyor diye söze başlasak belki de propagandaya biat edecekler ama din ticareti yapacak kadar alçalanlar 15 yıl boyunca zaten mahsülü kaldırdı.
Çalmayın, öldürmeyin diyerek Allah'ın buyruklarını hatırlatanların meczup, Allah Allah nidalarıyla holdinge dönüşenlerin müspet olarak pazarlandığı bir dönemden geçiyoruz.
Eski dönemlerde mızrakların ucuna takılan Kuran sayfaları, ruhunu satan tanzimatla beraber siyasi makyaj ...
Read more : Bu şarkı burada biter ! | Görüntüleme : 3439 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Referandumun gerçek anlamı! / Arslan BULUT

Referandumun gerçek anlamı!

ABD'nin AB Büyükelçisi olması beklenen Ted Malloch, "AB, Türkiye için bir nevi karar verdi aslında; üye olarak alınmayacak! Açıkça belirtmek gerekirse bunu 20 yıldır biliyorduk. Benim önerim Türkiye'nin, uluslararası platformlara kuzeye, güneye, doğuya, batıya stratejik yaklaşması. Ülkelerle ticari anlaşmalar imzalasınlar. Özellikle ticari anlaşmaların imzalanması gereken ülkelerden biri İngiltere..." dedi.

* * *

Peki yıllar önce Ankara'da gündüz vakti havai fişek patlatarak AB'ye giriş yolunda bir adım atılmasını kutlayan AKP iktidarı, Türkiye'nin AB'ye ...
Read more : Referandumun gerçek anlamı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2298 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148887 ileti • Toplam 46223 başlık • Toplam 25039 üye

x