Zaman: Cum May 01, 2026 5:21

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

İktidardan koruculara "evet" baskısı!.. / Ahmet TAKAN

İktidardan koruculara "evet" baskısı!..

"Çözüm süreci" denen ihanet sürecinde terör örgütü PKK'nın insafına terk edilen eski adı ile geçici köy korucuları yeni adı ile güvenlik korucuları yeniden hatırlandı, baş tacı edildi!..

Devlet millet bekası için terör örgütü PKK'ya karşı aslanlar gibi mücadele eden bu kahraman insanlarımızın hakkı ödenemez. Onların hatırlanmasından, haklarının misli ile ödenmesinden sadece ve sadece mutluluk duyarız. Ancak bazı iki yüzlülüklere de sırtımızı dönemeyiz!..

Geçtiğimiz hafta başında (20 Mart Pazartesi), Ankara Gölbaşı Vilayetler ...
Read more : İktidardan koruculara "evet" baskısı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1473 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

SANA NE, BANA NE, BAHANE

SANA NE, BANA NE, BAHANE

Geçen yazdan, Temmuz ortasından beri televizyon izlemiyorum.
Ne haber, ne tartışma, ne de özel hazırlanmış afyonlu diziler...

Aklım başımdayken kendime söz verdim: Algımla oynanmasına izin vermeyeceğim. Kimsenin paralı aklına, yıkanmış, güdümlü beynine ihtiyacım yok. Gazeteler, kitaplarım yeter. Okumak, en güzel bilgilenme yolu.

Sıradan bir küçük gazete bile verdiği haberleriyle gündemi önüne koyuyor insanın. Haberin yorumunu kendin yaparsan, düşünürsen bir an. Haberin arkasını, denmeyenleri, olacakları görürsün. Kimsenin seni uyuşturmasına, uyutmasına gerek ...
Read more : SANA NE, BANA NE, BAHANE | Görüntüleme : 1744 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Sizler Hiçsiniz Hiç! / Rifat SERDAROĞLU

Sizler Hiçsiniz Hiç!

15 senedir iktidardasınız hem de tek başınıza! Üstelik Bahçeli ve Destici gibi iki tane çakma Türk Milliyetçisi adamlarınız da var!

Eyy Bademler, sizler hiçsiniz hiç! Sizler ne gerçek Müslüman ne gerçek Tarikat ehli ne Demokrat ne Milliyetçi ne Sosyal Demokrat ne de Komünist olabilirsiniz! Sizler binlerce yıllık Türk Tarihi boyunca, milletimizin başına gelmiş en katmerli dertsiniz! Niye mi?

-Barzani’yi, AKP Büyük Kongresinde “Onur Konuğu” olarak davet edip mikrofon veren, konuşturan siz değil ...
Read more : Sizler Hiçsiniz Hiç! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 4296 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN, ÜLKEYİ EVDEKİ REFERANDUMA GETİRDİNİZ... Dr. Noyan UMRUK

DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN, ÜLKEYİ EVDEKİ REFERANDUMA GÖTÜRDÜNÜZ...
Dr. Noyan UMRUK

Suriye'de 6 yıldır iç savaş var. Taraflardan biri : Suriye.
Diğeri, kafaları bozulduğunda birbirlerine saldıran irili ufaklı bir sürü terör örgütü. En babaları İŞİD, El Nusra.
Bunlar AB-D, bazı Arap ülkeleri ve Türkiye’nin desteği ile “neşvünema buldular.

İlk aşamada ÖSO’yu söndürüp, El Nusra’yı etkisizleştiren İŞİD Irak Ordusunu dağıtıp, önüne kattığı meşrebine uymayan milyonlarca insandan binlercesini kesip, diğerlerini göç ettirerek Musul’u alıp petrol şeyhliğini ilan edip, ...

Atatürk'ten tarihi uyarı: Egemenliğinizi asla bir şahsa vermeyin / Sinan MEYDAN

Atatürk'ten tarihi uyarı: Egemenliğinizi asla bir şahsa vermeyin

Atatürk, 13 Ağustos 1923'teki Meclis konuşmasında şöyle demişti: “Yeni Türkiye devleti bir halk devletidir, halkın devletidir. Geçmiş dönemde ise bir kişinin devleti idi, kişilerin devleti idi. Bir milletin dünyadan tümüyle silinmesi, bir milletin insanlık topluluğundan tümüyle yok edilebilmesi için Nuh Tufanı kadar olağanüstü güç olayların gerçekleşmiş olması gerekir. Fakat kişiler kendiliğinden alçalmaya mahkûmdur…” (Atatürk'ün Bütün Eserleri, C. 16, s. 80)

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik “tek ...
Read more : Atatürk'ten tarihi uyarı: Egemenliğinizi asla bir şahsa vermeyin / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 2599 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

AKP intihar eylemi yapıyor! / Arslan BULUT

AKP intihar eylemi yapıyor!

AKP, ülkücülerin ezici çoğunluğunun ve kendisine oy vermiş eski merkez sağ seçmenin bir kısmının, referandumda "hayır" diyeceğini anladıktan sonra panik atakla Hollanda ve Almanya'ya sefere çıktı. Oylarda bir kıpırdanma olmayınca umutsuzca son bir atağa kalkıştı ve intihar eylemlerine girişti!

Bunun en açık örneği, Diyarbakır'da, Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'daki ziyareti dolayısıyla valiliğin karşısına üzerine "Her Evet, Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır" yazılı pankart asılmasıdır.

Biz de bunu söylüyorduk ...
Read more : AKP intihar eylemi yapıyor! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 7450 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

AKP, HDP'den daha Kürdistancı! / Mehmet Ali GÜLLER

AKP, HDP'den daha Kürdistancı!

Siz bakmayın Erdoğan ve Yıldırım’ın miting alanlarında “hayır diyen teröristtir, PKK’lıdır, FETÖ’cüdür” demesine, gerçeği AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu çok açık özetlemiş: “Şengal Kürdistan’ın parçasıdır. PKK Kürdistan’ı parçalamak için uğraşıyor. Bunu kimin emriyle yapıyor, kimin için yapıyor? Bu emri kim veriyor? İran mı bu emri veriyor, Almanya mı bu emri veriyor? Kürdistan’ı kim parçalamak istiyor? PKK kalkmış Kürdistan’ı parçalamaya çalışıyor. Bu yanlıştır, kimse de bunu kabul etmez” (Odatv.com, 24.03.2017)

Bu özlü ...
Read more : AKP, HDP'den daha Kürdistancı! / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 2089 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Özelleştirme ve acı sonuç / Orhan UĞUROĞLU

Özelleştirme ve acı sonuç

Türkiye'nin vergi rekortmenleri arasında uzun yıllar yer alan Türk Telekom'un özelleştirilmesine karşı çıkanlar ya da destekleyenler olmuştu.

Özelleşmeye karşı çıkanların birinci iddiası görüşmelerin gizliliği ikincisi ise içinin boşaltılarak giderek zarar eden konuma düşürüleceği idi.

Türk Telekom 2016 yılında 724 milyon lira zarar açıklayınca uzun yıllar Türk Telekom'da görev yapan dostum Fazlı Köksal'ı arayarak görüşünü sordum. Köksal "Eğer bu zarar Türk Telekom'un kamuya ait olduğu dönemde gerçekleşseydi; Kamunun işletmecilik yapamadığı, özelleştirmenin ne ...
Read more : Özelleştirme ve acı sonuç / Orhan UĞUROĞLU | Görüntüleme : 1611 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kulağınızdan tutup atılmak istemiyorsanız kulak verin / Selcan TAŞÇI

Kulağınızdan tutup atılmak istemiyorsanız kulak verin

Gültekin Çavuşoğlu ile 7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP Milletvekili adayı olduğu Van'da tanışmıştım. Terör tehdidi altında hem gözü kara bir çalışma yürütmeye, hem de bunu kendisine destek verenleri tehlikeye atmadan başarmaya çalışıyordu.

Bölgede, önce Ermeni komitacıların sonra PKK terör örgütünün olmak üzere; tarihin her döneminde mezalim ve katliamlara uğramış, sayısız şehit vermiş, yine de canı pahasına ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaktan vazgeçmemiş, köklü ve saygın bir aile Çavuşoğlu ailesi. Gültekin ...

Lidere değil ilkeye itaat… / Ayşe SUCU

Lidere değil ilkeye itaat…

Referandum temelinde yaptığımız tartışmalarda, “bağlılık” veya “itaat” kavramları, beni hayli düşündürdü. Kurulan cümleler arasında; “biz lidere itaat ederiz”, “parti ne söylerse, ona biat ederiz” ifadeleri, toplumdaki bir kitlenin, özellikle de bazı dindar veya milliyetçi kişilerdeki sorumluluk anlayışını da ortaya koyuyor. Hele “yanlış olduğunu bilsen de yine itaat eder misin?” sorusuna, “evet, bir bildikleri vardır, derim” cevabı, her açıdan -dini, ahlaki, hukuki ve siyasi- sorunludur.

Bağlılık ya da itaat, beşeri planda, mutlak ...
Read more : Lidere değil ilkeye itaat… / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1021 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x