Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 0:43

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Rumlar savaş tazminatı isteyeceklermiş / Prof. Dr. Ata ATUN

Rumlar savaş tazminatı isteyeceklermiş

Geçen hafta Kıbrıs Rum tarafından yapılan bir ankete göre Rumların yüzde 87,2’si, 1974 Barış harekatı ile ilgili olarak Türk devletinin tazminat ödemesi gerektiğini düşünüyormuş.

Buna tam da “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” demek gerekiyor.

Sen 1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyetini, adayı Yunanistan’a bağlamak için yık.

21 Aralık 1963 gecesi Kıbrıslı Türklere silahlı saldırıda bulun.

1963-1974 yılları arasında Kıbrıslı Türklere soykırım uygula.

15 Temmuz 1974 tarihinde adayı Yunanistan’a bağlamak için darbe yap, ...
Read more : Rumlar savaş tazminatı isteyeceklermiş / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 1421 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

MODA MİLLİYETÇİLİK

MODA MİLLİYETÇİLİK
Televizyonda bir çocuk anlatıyordu:
İngiltere’de ate birine, sen nasıl ‘Anglikan Klisesi’ne yardım yaparsın diye sormuşlarmış da; o da, ‘Anglikan Klisesi’, ‘İngiltere’nin sembolü’dür mü ne demiş.
Örrneği veren ‘çocuk’ da, işte ‘İngiliz milliyetçiliği’ diye ballandıra ballandıra anlatıyor.
‘Çocuk’ milliyetçiliği bilmiyor ki, ne yapsın; o da öyle sanıyor işte.
23 Ocak 2015 tarihinde, Sriza’nın ilk Maliye Bakanı Yanis Varoufakis yeni hükûmetin amaçlarını açıkladığı zaman; üç öncelikleri olduğunu söylemişti:
- Birincisi, halkın, bunalımın toplumsal etkilerinden en ...
Read more : MODA MİLLİYETÇİLİK | Görüntüleme : 924 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Hayır Çıkmazsa / Rifat SERDAROĞLU

Hayır Çıkmazsa

Eee gözünüz aydın gari; “Azerbaycan Başkanı Aliyev, karısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atadı! Emine Hanım’ın, Bilal’in, Sümeyye’nin de yolları açılmış oldu… (Hayır çıkmazsa!)

Yıllardır yazıyoruz, anlatıyoruz! Türkiye, hedefi FETÖ ile aynı olan bir organize suç şebekesinin gözetiminde adım-adım “Federe İslam Devletine” doğru gidiyor…

1979-1980 yıllarında şimdiki AKP Milletvekili Metin Külünk “Akıncı Liseliler Başkanı” oldu. Humeyni’nin Türkiye İmamı Mehdipur’un elemanı Akıncı Önderi Mehmet Güney ve Yakup Aslan İslam Devrimi için çalışmaya başladılar. Yakup Aslan anılarında ...
Read more : Hayır Çıkmazsa / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1804 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

CIA'nın "Gülen iade edilirse" araştırması! / Arslan BULUT

CIA'nın "Gülen iade edilirse" araştırması!

Şimdi çok daha net olarak anlaşılıyor ki 15 Temmuz'daki "kontrollü darbe girişimi"ne yol verilmesinin asıl hedefi, Türkiye'yi kısa vadede etnik temelde bölünmüş bir federal yapıya sürükleyecek rejim değişikliğidir! Meseleye böyle bakılırsa, 15 Temmuz'u planlayanların, hedeflerine ulaşmak üzere, Türkiye'yi, rejim değişikliğini başlatacak bir Anayasa değişikliğine mecbur ettikleri net bir şekilde görünüyor.

"Yeni bir anayasa" yapılması, PKK'nın savunduğu ama ABD ve AB'nin dayattığı bir projedir. Bu itibarla, bugün PKK'nın hayırcı görünerek, zihinleri ...
Read more : CIA'nın "Gülen iade edilirse" araştırması! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 7155 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Siz kimsiniz; Atatürk kim? / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Siz kimsiniz; Atatürk kim?

Sevgili okuyucum; zaman zaman Atatürk'ümüzü - kurduğu Cumhuriyetimizi- aşağılamaya çalışan kimi dangalaklara, dünyadaki Atatürk sevgisini kısaca belirtmek istiyorum...

Atatürk'ün, dünyada "Baş Öğretmen" sıfatlı tek lider olduğunu, bir geometri kitabı yazdığını, Üçgen, Açı, Dikdörtgen ve 48 Geometri teriminin Türkçe isim babasının Atatürk olduğunu,

Norveç'te "Atatürk gibi olmak" diye bir deyimin bulunduğunu, Atatürk Çiçeği'nin adını; çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi Profesörlerinden Dr. Kirk Landın'ın koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını, ...
Read more : Siz kimsiniz; Atatürk kim? / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 1523 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Devletin Şirketleşmesi: Varlık Fonu / Metin AYDOĞAN

Devletin Şirketleşmesi: Varlık Fonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mart 2015 günü; “bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir” dedi. Bu açıklamadan 2 yıl sonra, Türkiye’nin kamusal varlığını oluşturan büyük işletmeler Varlık Fonu adı verilen bir şirkete devredildi. Ziraat Bankası, TPAO, Borsa İstanbul, Türksat, Telekom, Halk Bankası, Eti Maden, Milli Piyango, İzmir Limanı, Çaykur, Türk Hava Yolları ve 2 milyon metrekareden çok sahil arazisinde kamu mülkiyetine son verildi. TRT, TOKİ, TMO, TKİ ve ...
Read more : Devletin Şirketleşmesi: Varlık Fonu / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 2482 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

ELAM ve Türkiye / Yurdagül ATUN

ELAM ve Türkiye

Rahmetli Rauf Denktaş, Türkiye ile KKTC arasında gerginlik yaratmak isteyenlere karşı uyarmış, “Anavatana dil uzatmak kahpeliktir” demişti bir röportajında.

Ben o kelimeyi “terbiyesizliktir” kelimesiyle değiştirmiştim başlıkta, yumuşatmak amaçlı.

Türkiye’ye karşı olan sessiz hınç, 10 yıldan bu yana dile geldi.

Hem de her geçen gün biraz daha artarak…

Ülkede olan her terslikten Türkiye’yi sorumlu tutmaya başladık. Trafik kazasından, dövizin yükselmesine kadar.

Hatta ayağı taşa takılsa Türkiye’den bilenler…

Ne turizm yatırımı, ne üniversite öğrencilerinin ...
Read more : ELAM ve Türkiye / Yurdagül ATUN | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bana 'terörist' deme, çok kırılıyorum! / Servet AVCI

Bana 'terörist' deme, çok kırılıyorum!

Vallahi çok kırılıyorum... Şimdi insanlara "Yoksa teröristlerle beraber misiniz?" diyerek beni gösteriyorsun ya, çok inciniyorum çok...

İnsan dünkü mutlu mesut beraberliğimizin hatırına bunları söylemez yaaa... Sen bana ilgi duymuştun hani? Ben de sana karşı boş değildim...

Uzaktan uzağa olmuyordu... Sonra açıldık birbirimize... Kızanlar, çekemeyenler, bizi birbirimize yakıştıramayanlar çıktı tabii... Yine de filmlerdeki o ağacın altında buluşup "Seviyoruz uleeeen" diye aşkımızı kıskanan şer odaklarına beraber meydan okumadık mı? 

Şimdi o ağacın ...
Read more : Bana 'terörist' deme, çok kırılıyorum! / Servet AVCI | Görüntüleme : 4819 | Yanıtlar : 167 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“KİNDAR NESİLLER”İN SAHNE PROVALARI MI? Dr.Noyan UMRUK

“KİNDAR NESİLLER”İN SAHNE PROVALARI MI?
Dr.Noyan UMRUK

AKP’nin laik milli eğitim sistemini çökertmeyi, kendi paralel eğitim sistemini kurarak “AK nesiller” yetiştirmeyi hedeflediği iddiaları tartışılırken, AKP hükümetlerinin en uzun süreli eski Milli Eğitim Bakanı ve partinin kurucularından Hüseyin Çelik hükümetin eğitim politikasını eleştirdi. Çelik kişisel blog sitesinde “Milli Eğitimin Halleri” başlığıyla yayımladığı dizi yazılarda AKP döneminde eğitim sisteminin yaz-boz tahtasına çevrildiğini, “test çözen, tost yiyen” bir öğrenci modelinin yaratıldığını öne sürüyor.

Zaten Erdoğan da böyle bir ...
Read more : “KİNDAR NESİLLER”İN SAHNE PROVALARI MI? Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1742 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Cehenneme Bilet Var / Zahide UÇAR

Cehenneme Bilet Var

Ulusalcılar-Milliyetçiler Neden Hedefte?

Ulus Devlet dönemi bitti diyen ama kendi ulus devletlerini koruyan emperyalist devletler, hedef ülkelerde operasyon yapıyor.

Hrant Dink öldürüldüğü gün, cinayetin üzerinden saat geçmeden, İstanbul Valisi Celalettin Cerrah;

"Milli duygularla işlenmiş bir cinayet" dedi. Ve o gün ben şunu yazdım.

Bu kadar kısa bir sürede, belge ve bilgiye ulaşmadan Böyle bir suçlama yapılıyorsa, milliyetçiler hedefte demektir. Operasyon bekleyin.

Ve o operasyonlar yapıldı. Bütün kurumlarda ki milli unsurlar tasfiye edildi. ...
Read more : Cehenneme Bilet Var / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 4431 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x