Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 0:40

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Müzik Kitapları Yazarı Olarak MEB'na İtiraz Ediyorum / Mahiye MORGÜL

Müzik Kitapları Yazarı Olarak MEB'na İtiraz Ediyorum

Tam üç kitabımla kaynakçasında adım geçen İlköğretim Müzik 1-2-3 Öğretmen Kılavuz Kitabına dair şikâyetlerimi yazdım. Adımı silin, benden yaptığınız alıntıları da kaldırın diyorum. Çünkü bozarak almışlar, müzik kavramlarını da çarpıtmışlar.

İşte yazdığım dilekçe.

.........

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına – Ankara

MEB Ankara 2015 basımı Neşem Yaşar yazarlı Müzik İlköğretim 1-2-3- Öğretmen Kılavuz Kitabının kaynakça bölümünde belirttiğiniz gibi yazarı olduğum Müzik ve Drama kitaplarımdan yararlanılmış, kitaplarımdan hem ...
Read more : Müzik Kitapları Yazarı Olarak MEB'na İtiraz Ediyorum / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1037 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

15 Temmuz'un en büyük sırrı! / Arslan BULUT

15 Temmuz'un en büyük sırrı!

Gündem elbette referandum, terör ve ekonomi ama bu üç sorunun da çözülebilmesi için gerçeklerin ortaya çıkarılması gerekir.

Bunu kim yapabilir?

Gazetecilerin işi gerçekleri tespit ederek halka duyurmaktır. Yine görev alanına giren konularda polisin görevi, olayları aydınlatmaktır. Yargının işi de budur! Gerçek ortaya çıktığı zaman kim suç işlemiş, kim masum, anlaşılır.

* * *

Peki 15 Temmuz'un karanlık kalmış yönleri ortaya çıkarıldı mı? Meclis'te kurulan komisyon, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'nı ...
Read more : 15 Temmuz'un en büyük sırrı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 3399 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Stratejik çukurda batan dönme dolap... / Ahmet TAKAN

Stratejik çukurda batan dönme dolap...

Başbakan Binali Yıldırım'ın Münih'te kabin ekibi gazetecilere yaptığı açıklamalar gerçekten çok enteresandı!.. Yıldırım, "ABD ile yeni bir sayfa açıyoruz" diyor ama sayfanın içini dolduramıyor. Bomboş!.. Yıldırım'ın kabin ekibine neler anlattıklarını kısaca hatırlatalım.

ABD'nin iki numarası Pence ile Rakka'yı konuştuklarını belirttikten sonra; "DEAŞ ile mücadelede El Bab'dan sonrası için de varız" dediğini belirtiyor. "ABD, Rakka'ya operasyonda YPG'yi dayatırsa ne olur" sorusuna da şöyle cevap veriyor:

"Ben öyle bir izlenim edinmedim. Bir ...
Read more : Stratejik çukurda batan dönme dolap... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1675 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yeni Bir Soruşturma Daha / Rifat SERDAROĞLU

Yeni Bir Soruşturma Daha

Alanya’dan gazeteci dostum Akdağ, Alanya Cumhuriyet Savcılığının “Şaka Gibi Bademler” adlı yazım için soruşturma başlattığını haber verdi. Suçlama; Cumhurbaşkanına hakaret! Kanun karşısında boynumuz kıldan incedir. Evrak elimize ulaşsın, savunmamızı yaparız! Türk Yargısı bizi haksız bulursa ya parasını öderiz ya da bu yaşta girer yatarız, sıkıntı yok!

Sıkıntı nerde var biliyor musunuz?
Esas sıkıntı benim Cumhuriyet Savcılarımıza bakışımda galiba!
Hukukçu değilim ama tam 41 senedir T.C Devletinin içindeyim. Belediye Başkanlığı-İl Başkanlığı- Milletvekilliği-Genel ...
Read more : Yeni Bir Soruşturma Daha / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1307 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk ordusu ihraç malı değildir! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Türk ordusu ihraç malı değildir!

Türkiye bu noktaya nasıl geldi?!

ABD ile yapılan görüşmelerde askerimiz pazarlık konusu mu ediliyor?

Yandaş medya; ABD'li üst düzey komutan ve gizli servis başkanlarının ziyaretlerini öve öve bitiremiyor.

Zavallılar! Gidişatı okuduğumuzda bu görüşmelerde masada Türk askerinin olduğunu görüyoruz.

Türkiye ABD'ye; "IŞİD ile savaşta PKK/YPG unsurlarını kara gücü olarak kullanma" diyor.

ABD Türkiye'yi köşeye sıkıştırmış; "YPG olmazsa Türk askeri savaşsın" yanıtını veriyor!

Emperyalizm tam da budur işte!

Ölümü gösterip sıtmaya razı ...
Read more : Türk ordusu ihraç malı değildir! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1870 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bu anayasa, ülkemizi bölecek tuzaklarla dolu / Saygı ÖZTÜRK

Bu anayasa, ülkemizi bölecek tuzaklarla dolu

İşte o tuzaklar:

1- İl ve ilçe başkanları yargıya istediği müdahaleyi yapabilecek.

2- Cumhurbaşkanı denetlenebilir olmayacak.

3- Eyalet sistemine geçilebilecek.

4- Her eyalet ayrı polis ve eğitim sistemine sahip olacak.

5- Tek adam döneminde terör örgütlerine yabancı desteği artacak…

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu bir bakıyorsunuz Uşak'ta, Denizli'de, Trabzon'da, bir bakıyorsunuz Trakya'nın il ve ilçelerinde. 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasanın neler getireceğini, Türkiye'nin neler kaybedeceğini ...
Read more : Bu anayasa, ülkemizi bölecek tuzaklarla dolu / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 3307 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Kandırıldık"tan önce son çıkış! / Selcan TAŞÇI

"Kandırıldık"tan önce son çıkış!

Hizbullah terör örgütüyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle kapatılan Mustazaf-Der'in eski Genel Başkanı tarafından 2013'te kurulan HÜDA-PAR, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili kararını açıkladı: 

"Evet".

* * *

Madem referandumda "Hayır" diyeceğini ilan eden Türk Milliyetçileri sırf onlar da "Hayır" diyor diye "CHP'nin, Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmış" oluyor;

Bu denkleme göre, referandumda "Evet" diyeceğini ilan eden Türk Milliyetçileri de, onlar gibi "Evet" diyen "HÜDA-PAR'ın kuyruğuna takılmış" olmalı!

Peşinen belirteyim bu asla benim yakıştırmam değil. ...
Read more : "Kandırıldık"tan önce son çıkış! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1852 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

NEDEN DEĞİL, ‘NASIL’ BİR HAYIR

NEDEN DEĞİL, ‘NASIL’ BİR HAYIR
Türkiye’de halkoylaması yapılacak ya ; kimileri ‘evet’ diyor kimileri de ‘hayır’ diyecek.
Ve ülkenin sözde önde-gidenleri ‘Aman kamplaşma olmasın, aman kırıcı olmayalım’ derken, arkadan gelenler habire silahlanıyorlar, örgütleniyorlar, ‘Örtülü-örtüsüz ödenek’ten yardım alıyorlar.
Sırtları sıvazlanıyor.
Adamlar, ayıp olmasın diye ‘iç savaş’ demeyelim ama, bir ‘çatışma’dan yanalar.
Bunlar ‘demokratik yoldan gelip demokratik yoldan gitmeyecek olanlar ve onların adamaları’.
Ayrıntısına girmeyeyim ama, bendeniz ‘evet’ de çıksa ‘hayır’ da çıksa, bu ülkede bir ‘hesaplaşma’nın ...
Read more : NEDEN DEĞİL, ‘NASIL’ BİR HAYIR | Görüntüleme : 1307 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Rusya'ya Niye Nota Veremedik? / Müyesser YILDIZ

Rusya'ya Niye Nota Veremedik?

Obama döneminde yıllarca, “PYD terör örgütüdür. Onunla yola çıkmayın” diye pazarlık üstüne pazarlık yaptık. ABD, “kara gücüm” deyip, bu terör örgütünü silahlandırdı. ABD, PYD/YPG'yi Münbiç'ten çıkarma sözü verdi. Bu sözünü yerine getirmediği halde IŞİD'le mücadele için El Bab'a indik.

Trump geldi. Günlerdir Erdoğan, Binali Yıldırım Mevlüt Çavuşoğlu ve Hulusi Akar'dan aynı yakınmaları duyuyor, aynı PYD pazarlıklarının yapıldığına tanık oluyoruz.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford geldi, Akar'la görüştü. Dunford yeni bir isim mi? ...
Read more : Rusya'ya Niye Nota Veremedik? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1499 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x