Zaman: Cum May 01, 2026 6:18

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kâbe'de aşk başkadır... / Adnan İSLAMOĞULLARI

Kâbe'de aşk başkadır...

28 Şubat dönemiydi... Merhum Erbakan'ın Başbakanlığı dönemiydi, kendisi ve milletvekilleri umreye gidiyorlardı, cümbür cemaat, çoluk çombak, mâaile, hizmetliler, korumalar tekmili birden hepsi. Havaalanında korumaların tuttuğu peştemâllerin arkasında ihrama giriyorlardı. Çirkin bir görüntüydü, umre vazifesinin tüm uhrevî taraflarını hak ile yeksân eden bir sonradan görmelik sergileniyordu.

"Vüsûlsüzlüğümüz usûlsüzlüğümüzdendir" diyordu Cemil Meriç, usûlsüzlük devlet katından yayılmaya başlıyordu.

Ardından sarık, sakal bıyık risâleleri gündeme geliyor, Refah Partisi milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, altı metre sarığın mı ...
Read more : Kâbe'de aşk başkadır... / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 4202 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

YENİDEN ÇİFT KUTUPLU DÜNYAYA GİDERKEN BEKA SORUNU VE REFERANDUM… Dr. Noyan UMRUK

YENİDEN ÇİFT KUTUPLU DÜNYAYA GİDERKEN BEKA SORUNU VE REFERANDUM…

Dr. Noyan UMRUK

Hayrola diyeceksiniz... Nereden çıktı bu çift kutuplu dünya? Ben ne yapayım, kabahat bende değil, çıkıyor işte... Reel politik yapıyoruz...

Değişmeyen tek şey değişim...

Sovyetler Birliğinin çöküşü ile oluşan tek süper gücün jandarmalığına dayalı dünya düzeni, çeyrek asırlık toparlanma sürecinden sonra Rusya-ekonomik gücü ABD’ye erişmiş Çin-İran bloğunun güçlenmesi ve ABD’nin ekonomik zorunluluklarla jandarmalık maliyetlerini düşürme ya da bu yüksek maliyetleri, jandarmalıktan nemalanan diğer ülkelere ...

18 Mart Çanakkale Zaferine Saldıran “Düşman Kardeşler”: Politik İslamcılar ve TKP / Mithat AKAR

18 Mart'a Saldırı Her Yönden

Resim

18 Mart Çanakkale direnişi ve zaferinin her anma yıl dönümünde, milli değerlere saldırının boyutu bir önceki yıla göre artarak devam ediyor. Politik İslamcıların, Çanakkale Zaferini doğrudan inkar edemedikleri için, Atatürk ve silah arkadaşlarının önemini perdeleyecek şekilde, emperyalistlere karşı kazanılan zaferimizi kendilerine uyumlu halde sunmalarına "göz aşinalığı" kazanmıştık. Çünkü Siyasal İslamcılık, Batı kapitalizminin bir argümanı olduğu için, o da "ULUS", "Atatürk", "Milli Kurtuluş" gibi Türk milletine ait temel değerleri inkar ...

Ada İşgalleri, Kıbrıs, İsrail; Ulusal Haklar Satılıyor mu / Metin AYDOĞAN

Ada İşgalleri, Kıbrıs, İsrail; Ulusal Haklar Satılıyor mu

Türkiye, tehlikelerle dolu karmaşık bir süreçten geçiyor. İç siyasette sıradışı olaylar yaşanırken, dış ilişkilerde bilinmezliklerle yüklü kaygı verici gelişmeler oluyor. Ada işgallerine sessiz kalınırken, zorlayıcı bir neden olmamasına karşın Kıbrıs için pazarlığa girişiliyor. Hazine altınları İngiltere’ye gönderiliyor, İsrail’le anlaşma yapılıyor. Devlet varlıkları, Varlık Fonu adlı bir şirkete devrediliyor. Rusya’yla kısa süreli flörtten sonra, rota yeniden Batı’ya döndürülüyor. Almanya ve İngiltere’nin Başbakanları ile Genel Kurmay Başkanları, ABD Genel ...
Read more : Ada İşgalleri, Kıbrıs, İsrail; Ulusal Haklar Satılıyor mu / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 2272 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Erdoğan Barzani'ye Kerkük'ün 'özerk bölge' olmasını önerdi mi? / Yılmaz POLAT

Erdoğan Barzani'ye Kerkük'ün 'özerk bölge' olmasını önerdi mi?

Sorunun cevabını uzun bir dönem Washington'da PKK terör örgütünün temsilciliğini yapan Kerkük Valisi Necmettin Kerim verdi:

"Neçirvan Barzani ve Sayın Kubad Talabani’yle beraber Türkiye’de dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’yla bir toplantı yaptık. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüldü. Onlar açık bir şekilde Kerkük’ün özerk bir bölge olmasını talep etti."

İktidar şu sıralar 'Evet'le yatıp, Barzani'yle kalkıyor.

Kerkük'te Türkiye'yi rahatsız edecek önemli adımlar atılıyor ama Ankara'dan 'çıt' yok.

Başkanlık uğruna ...

"Evet" ve "Hayır"ın birleştiği nokta! / Arslan BULUT

"Evet" ve "Hayır"ın birleştiği nokta!

Referandumda "evet" veya "hayır" diyenler, sadece bir noktada birleşiyor! Son konuşmalardan birkaç örnek vereyim...

* Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ''Bu, Türkiye'nin geleceğinin seçimi. Referandum ile Türkiye'nin geleceğini oylayacağız" dedi...

* AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, "Bu değişiklik ülkemizin geleceği için. Bu değişiklik çocuklarımız, onların torunları için." dedi.

* CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği sadece bizi değil, bizim çocuklarımızı ve torunlarımızı ilgilendiren bir değişikliktir. Dolayısıyla ...
Read more : "Evet" ve "Hayır"ın birleştiği nokta! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1899 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Dikkat! Eyalet için "evet" diyecekler / Saygı ÖZTÜRK

Dikkat! Eyalet için "evet" diyecekler

Suriye'nin El Bab ilçesinin askerlerimiz tarafından “kontrol altına alınması”ndan sonra, Cumhurbaşkanı, Başbakan sıranın Rakka ve Münbiç'e geldiğini belirtiyorlardı. Ancak, bu konuda hiçbir ilerleme olmadığı gibi, askerimizin ne yaptığını da bilen yok.

“Bilen yok” çünkü Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük, haftalık kamuoyunu bilgilendirme amaçlı raporları da artık yayımlanmıyor. Bu, askerimizin Münbiç'e girme gibi bir durumunun olmadığını, tuttuğu bölgede kaldığını gösteriyor. Türkiye, Münbiç'e nasıl girsin? Her tarafı ABD, Rusya, Suriye askerleri tarafından kuşatılmış.

UÇUŞLARI ...
Read more : Dikkat! Eyalet için "evet" diyecekler / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1755 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

PISIRIKLIK FELSEFESİ

PISIRIKLIK FELSEFESİ
Bizim ‘Hayır’cılarda bir ‘pısırıklık’ olduğunu görüyordum ama bunu nasıl dillendireceğimi bilemiyordum.
Aklıma hep Nusret Hızır’ın Kant’la ilgili olarak söylediği geliyordu.

Nusret Hızır (1899-1980)
Ancak Kant mı daha pısırıktı yoksa onu aşamayan ‘romantik’ler mi, onu da anımsayamıyordum.
Romantikler de, sadece, öznel, Alman idealizmi denilen Fichte, Schelling ve Hegel miydi yoksa, nesnel, Fransız Bergsonculuk ya da Varoluşçuluğu mu?
Ancak benim için başta Deniz Baykal ve o arada bütün HAYIRcılar idiler.
Romantik hayırcılık
Halkoylamasında ‘Hayır’ diyecek ...
Read more : PISIRIKLIK FELSEFESİ | Görüntüleme : 1301 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Federasyon için tüm hazırlıklar tamam! / Batuhan ÇOLAK

Federasyon için tüm hazırlıklar tamam!

Referandumdan "evet" çıkar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesiyle kavgalı biri Başkan seçilirse; federasyonlu, çok dilli, çok etnisiteli bir ülkeye dönüşebileceği endişeleri yoğun bir şekilde dile getiriliyor.

Hükümet nezdinde bu endişeler "komplo teorileri" olarak nitelendirilse de yakın zamanda bittiği iddia edilen 'Çözüm Süreci'ndeki yaklaşımlar; endişelerin haklı olduğunu gösteriyor.

Hatırlanacağı üzere Çözüm Süreci, hükümetten belirli kişilerin sürdürdüğü bir projenin ötesinde adeta devlet politikası haline getirilmişti. Merkez medyada tek bir eleştiri dahi çıkmıyor, ...
Read more : Federasyon için tüm hazırlıklar tamam! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1599 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ben dün duydum; Almanya terörü destekliyormuş! / Selcan TAŞÇI

Ben dün duydum; Almanya terörü destekliyormuş!

Almanya'da yapılan PKK yürüyüşüne tepki göstermekte sorun yok.

* * *

Sorun;

- Almanya, Lübnan'daki PKK kamplarını ziyaret edip, terörist başıyla resmen görüşen ilk olduğunda,

- Dönemin Almanya Dışişleri Bakanı Gensher, "Yugoslavya'daki etnik, dinsel ayrışma modelinin Türkiye'de de uygulanabileceğini" söylediğinde,

- Almanya eski İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, 2011 yılında hazırladığı raporunda bir Alman, bir de Avrupa parlamentosu milletvekilinin PKK'nın kuruluş yıldönümünde konuşma yaptığını ve Die Linke partisinin örgüte yakın ...
Read more : Ben dün duydum; Almanya terörü destekliyormuş! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x