Zaman: Sal May 05, 2026 10:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

IŞİD ve İhvan kimin terör örgütüymüş? / Arslan BULUT

IŞİD ve İhvan kimin terör örgütüymüş?

Resim
Biz IŞİD’in tıpkı El Kaide hatta Taliban gibi ABD yapımı bir örgüt olduğunu, dolayısıyla bu ülkenin IŞİD ile mücadeleyi bahana göstererek, Suriye’yi adım adım PYD’ye teslim ettiğini, Türkiye’nin bu kadar açık bir tuzağa düşmesinin gafletle açıklanamayacağını söyledikçe basında birileri hemen rol üstlenip, “Bunlar komplo teorisidir. IŞİD, bölgedeki İslâm anlayışının ürettiği bir örgüttür. Yönetenler arasında Saddam’ın askerleri de var. Parayı Suudi Arabistan veriyor” diye karşı görüş belirtiyordu. Aslında ilk cümle ...
Read more : IŞİD ve İhvan kimin terör örgütüymüş? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2528 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Abant Platformu ile Akiller Heyeti arasında bir yer: Dört Ayaklı Minare / Selcan TAŞÇI

Abant Platformu ile Akiller Heyeti arasında bir yer: Dört Ayaklı Minare

Resim
Kafa yorarsanız hayatı bambaşka okutan, anlatan bir disiplin semiyoloji. Ve zannediyorum “bir dolar”, “haki cüppe” benzeri tecrübelerden ve gözümüzün önünde alenen inşa edilen darbe sürecinden sonra göstergeler arasında bir anlam ilişkisi kurmak üzerine uzmanlaşmak artık hepimiz için gerekli.

Misal...

Fethullah Gülen’in CNN INT’dan Fareed Zakaria’ya verdiği röportajın dekorunda yer alan o meşhur -Tahir Elçi suikastına da “sahne” olan- “Dört Ayaklı Minare” tablosu.

Röportajın yayımlanmasından ...

Erdoğan’ın kurmayı var mı? / Arslan BULUT

Erdoğan’ın kurmayı var mı?

Resim
Tayyip Erdoğan’ın siyasi yürüyüşü sırasında elbette bir danışman kadrosu olmuştur. Bu kadro zaman içinde değişmiştir, fakat gerek Başbakanlığı, gerekse Cumhurbaşkanlığı sırasında Türkiye’nin büyük olaylara sahne olması, dış politikadaki vahim hatalar, iç politikada devletin kuruluş felsefesinden sapılması ve Türk kimliğine karşı tavır alınması, Erdoğan’ın gerçek bir kurmay kadrosunun olmadığını gösterir.

* * *

Burada Mustafa Kemal Paşa ile birlikte Samsun’a çıkanlardan olan Hüsrev Gerede’nin anlattığı bir anıyı yıllar sonra tekrar paylaşmam gerekiyor. ...
Read more : Erdoğan’ın kurmayı var mı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 863 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Uyanacak takatimiz bile kalmayacak…

2015 yılı dış ticaret açığımız, 63,4 milyar dolar idi. (TÜİK). Bu rakamın hiç değişmeden 2016’da da devam edeceğini varsayalım (ki geçmişimiz şaşırtmıyor bizi).

Bunun içinde Meksika’dan ithal edilen nohuttan tutun da, Fransa’dan gelen parfüme kadar "her bi bok” var.

2016 yılında toplam 248 gün çalışacağız. Basit aritmetik diyor ki çalıştığımız her gün 256 milyon dolar ödenmesi gerekiyor, açık vermeden yılı kapatmak için.

Bizde bunu yapacak güç olmadığından gidip elin adamından borç alıyoruz, günlük yaşamımızı sürdürebilmek ...
Read more : Uyanacak takatimiz bile kalmayacak… | Görüntüleme : 3480 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

ESKİ VE YENİ FRANSIZ DOSTLAR

ESKİ VE YENİ FRANSIZ DOSTLAR
Sevgili Maxime Gauin, zaman zaman benim facebook sayfamda kimi önemli paylaşımlar yapıyor.
Özellikle benim ilgimi çekecek konular oluyor çoğunlukla.
Fransız Devrimi ve Maxmilien Robespierre bunların önde gelenlerinden.
Son olarak, Maximilien Robespierre’in, "Askeri Komite adına Dubois-Crancé tarafından önerilen ordu plan organizasyonu üzerine gözlemler" hakkında kendi seçmenlerine yaptığı açıklama” (15-20 Şubat 1793 tarihli mektuplar)’ı yayımlamış.
Türk okurları için çalakalem çevrisini sunuyorum:
"Aynı gün , akşam oturumunda, Dışişleri Bakanı, Millet Meclisi’nde, İstanbul’da ...
Read more : ESKİ VE YENİ FRANSIZ DOSTLAR | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Göbeğimizden -ince iplerle- bağlıyız...

10 Ağustos 2016 Financial Times, Laura Pitel imzalı yazıdan seçilmiş kesitler.

Başarısız darbe ardından Ankara, ekonominin sağlam temeller üzerinde olduğunu göstermek için çırpınıyor.

Kolay zedelenebilecek bir ekonomi Cumhurbaşkanı için büyük bir sorun olabilir.

Temmuzdaki darbe girişiminin ardından Türk Bakanlar, devlet yetkilileri ve ticari kuruluşlar dünyanın 17. büyük ekonomisinin sağlam temeller üzerinde olduğunu, yatırımcılarla görüşmeler yaparak, Financial Times dahil, Batı medyasında reklamlar vererek, güven inşa edecek kararları açıklayarak gösterme çabasında.

En önemlisi uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarına, ...
Read more : Göbeğimizden -ince iplerle- bağlıyız... | Görüntüleme : 37493 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Olayların Atatürkçe Yorumu İçin Referanslar: Yolsuzluk / Prof. Dr. Cihan DURA

Olayların Atatürkçe Yorumu İçin Referanslar: Yolsuzluk

Önce bir olay seçip özetliyor, sonra “referans”ı sunuyorum. Ardından sorular soruyor, “düşünme kapıları” açıyorum. Bu kapılardan girip yorum yapmayı okura bırakıyorum.

OLAY

Bundan 8 yıl önce… Eskişehir, Ankara, Afyon ve Kütahya illerinde eşzamanlı yapılan operasyonda 9 beyin cerrahı, hastanede çalışan 3 görevli, 18 medikal firması sahibi ve çalışanı toplam 30 kişi gözaltına alındı. Beyin cerrahlarının, bazı medikal firmalarla işbirliği yapıp ameliyatlarda kullanmadıkları ürünleri kullanmış gibi göstererek devleti 10 milyon ...
Read more : Olayların Atatürkçe Yorumu İçin Referanslar: Yolsuzluk / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1557 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Dünden Bugüne Sevr: (10 Ağustos 1920 -10 Ağustos 2016) / Metin AYDOĞAN

Dünden Bugüne Sevr: (10 Ağustos 1920 -10 Ağustos 2016)

“Herkesin Türkiye’de bir çıkarı vardı; olmayanlar da icat ediyordu. Bir anlamda, çıkar çatışmalarının da ötesine geçilmiş, yıllara yayılan ‘uyutma antlaşmaları süreci’, yerini açık olarak yürütülen ‘nefret’ tutumuna bırakmıştı. ‘Barbar bir ulus’ olan Türkler’i, Avrupa’dan kovma fırsatı kaçırılmamalıydı. Lloyd George, sezgi gücünü yitirmiş; Türkler’in İstanbul’dan çıkarılmasında diretiyordu. Ateşli politikacılar, ‘Türkler’in İstanbul’u almasıyla bir çağ kapandı, şimdi İstanbul Türkler’den alınarak bir başka yeni çağ açılacak’ diyordu. Türkiye üzerinde, ...
Read more : Dünden Bugüne Sevr: (10 Ağustos 1920 -10 Ağustos 2016) / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1764 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x