Zaman: Cum Haz 20, 2025 7:40

News News of Tartışma

Site map of Tartışma » Dizin : Tartışma

AKLIN YOLU

AKLIN YOLU
Ben ‘sürgünde hükûmet’ dediğimde, kimi çok bilmişler hop oturup hop kalmadılar değil.
Üzerinde duracak değilim.
O arada, Özer Ozankaya’nın, Muharrem İnce eleştirisinde, Mustafa Kemal’in “Savunma çizgisi yoktur, savunma alanı vardır; o alan bütün yurttur. Yurdun her karış toprağı yurttaş kanıyla sulanmadıkça, düşmana bırakılamaz” stratejisine gönderme yaptığını gördüm.
Ve yine, Bekir Coşkun’un, önümüzdeki dönemde, “Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır” strajesinin uygulanması gerektiğine ilişkin savını okudum.
Bir de, Noyan Umruk’un yazısına attığı başlığa bakalım: ...
Read more : AKLIN YOLU | Görüntüleme : 879 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

HAYIR’LISI OLSUN !

HAYIR’LISI OLSUN !
Uzun süredir yazmak istemiyordum, ama yine de birşeyler karalamak durumundayım.
Şu ünlü ‘15 Temmuz’dan başlanabilir.
Önce bir ‘Fetö heyyülası’ yaratıldı.
Ve bu heyyülanın en somut hali Türkiye’de ‘Başkan’ olarak seçildi.
Bir ‘Anayasa’ değişikliği için sözde ‘haloylaması’.
Ardından bir sözde ‘seçim’le, ‘Başkanlık’ gözünden vurulmuş turna gibi av çantasına atılmış oldu.
Şimdi Dr Recep ‘Devlet Başkanı’ konumundadır.
Ancak ortada bir ‘Devlet’ bulunmamakta.
Bu ‘seçim’in seçim olmadığını dünya alem biliyordu.
Yine de bir ‘tarihi fırsat’ ...
Read more : HAYIR’LISI OLSUN ! | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

MİLLÎ DEMOKRATİK (II)

MİLLÎ DEMOKRATİK (II)
Sözü uzatmanın anlamı yok.
Bir önceki yazıda, « Millet bir ‘Cephe’de birleşmiş bulunmaktadır.
Gerçek bir ‘Halk Cephesi’dir bu.
Karşısında ise, emperyalizme göbekten bağlı bir ‘Mafyatik örgüt’ ile onlara ‘payanda’ olan, ‘ırkçı milliyetçi’ler ile ‘islamî kemalist’ler mi ne, yer almaktadır.
Cephe, yani ‘nicelik’ tamam da, ‘Devrim’i gerçekleştirebilecek midir?
Eh artık, o da sizin ‘nitelik’inize kalmış diyelim.
Eğer bunu da başaramaz iseniz, siz daha çok okursunuz çok.. » demiştim.
Henüz ‘seçim’ (peh peh peh) ...
Read more : MİLLÎ DEMOKRATİK (II) | Görüntüleme : 1101 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

‘MİLLÎ DEMOKRATİK’

‘MİLLÎ DEMOKRATİK’
Bu da ne demek derseniz...
Bu, aptal solcuların, aymaz devrimcilerin bilmeden kullandıkları bir ‘Devrim’ tipinin adıdır.
Ve şimdilerde Türkiye’de içine girilen sürecin tanımıdır.
Başarılı olur mu olmaz mı, yaşayarak göreceğiz kuşkusuz.
Ne ki, bilerek ve isteyerek gelmese de, ‘Tarih’ denilen istençüstü kuvvetin Türkiye’ye sunduğu bir ‘şans’ın ta kendisidir.
Bu şansımızı iyi kullanalım derim.
Önce Kemal bey Kılıçdaroğlu’ndan başlanabilir.
Türkiye’ye dayatılan ‘gayrimeşru seçim’e giderken, Abdullah Gül gibi bir ismi ‘ortak aday’ olarak önermesinden vazgeçtik, ...
Read more : ‘MİLLÎ DEMOKRATİK’ | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İSMAİL TEMEL’İ BOZUK

İSMAİL TEMEL’İ BOZUK
Şöyle komando böyle momando imiş.
Şöyle atlar böyle zıplarmış.
Ne var ki ‘sporcu’luğu ‘asker’ olmasına yetmemiş.
Mustafa Kemal ne demişti?
‘Ben sporcunun zeki ve ahkâklısını severim’.
Demek ki Mustafa Kemal Atatürk olsa, bu İsmail’i sevmeyecekmiş, değil mi ama?
Şimdi bu İsmail, Dr Recep’in ‘Cumhurbaşkanı’ olmasının ‘meşru’ olmadığını kavrayacak kadar ‘zeki’ değilmiş, bu bir.
Hem geyrimeşru bir ‘Cumhurbaşkanı’ var diyelim ve hem de ‘gayrimeşru’ bir ‘seçim’ yapılacak.
‘Seçim süreci’nde, seçime katılacak ‘kamu görevlileri’ ...
Read more : İSMAİL TEMEL’İ BOZUK | Görüntüleme : 1103 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

KERVAN YOLDA DÜZELECEK

KERVAN YOLDA DÜZELECEK
Geçenlerde bir dost sohbetinde dillendirdim.
Çünkü, ancak yıllar sonra ayırdına varmış gibiydim.
Otuz yıldır Fransa’da olup, hem de üzerinde onca düşündüğüm halde, nasıl olur da ‘Anadil’in bunca ‘değersiz’ olduğunu görmeyebilirdim.
Şimdi hemen hoplamayın.
‘Değersiz’ diyorsam, bir ‘kimlik sorunu’, bir ‘onur sorunu’, anadili o olanlar için ‘paha biçilmez’ olduğunu söylemek istemiyorum.
‘Kıymeti harbiyesi’ yok mu deseydim acaba?
Şöyle ki, Paris sokaklarında, aşağı yukarı her sokakta bir ‘anadil’ konuşulur.
Birinde Çinliler, diğerinde Vietnamlılar, ötekinde ...
Read more : KERVAN YOLDA DÜZELECEK | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ

UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ
Ve Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı olacağı belli olmuştur.
Belli olmuştur ama görev devir-teslim işlemleri nasıl olacaktır?
Kimsenin moralini bozmak istemem, ama bu ‘Alçaklık Takımı’ndan her türlü melanet beklenir.
Bunlarınkine ‘Devlet’ diyenin aklına yanarım.
Düşünebiliyor musunuz, sözde seçim olacak, ancak ‘sandıkların namusu’na güvenemiyoruz.
Hırsız belli üstelik.
Başta ‘Yüksek Seçim Kurulu’, sonra vali, kaymakam, polis, jandarma ve hatta Hulusi’nin askerleri, sonra müdürler, memurlar filan.
Sandık kurulları mı ne?
Hiçbirine güvenilmiyor.
Vereceği oya sahip çıkması ...
Read more : UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ | Görüntüleme : 1012 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ÜSLUB-U BEYAN

ÜSLUB-U BEYAN
‘Üslub-u beyan ayniyle insan’ deniyormuş.
Yani ‘kem söz sahibine aittir’ gibi bir şey.
Yani alçağa alçak, namussuza namussuz, hırsıza hırsız denmeyecek de, ‘sayın’ denilecekmiş; ‘sayın bilmem ne’ ...
Sözde, ‘kem söz söyleyenin düzeyine inilmeyecek’.
Şimdi AKP Genel Başkanının mı ‘düzeyi’ne inilmeyecek yoksa MHP Genel Başkanının mı?
Biri Cumhurbaşkanlığı makamını işgal ediyor, diğeri onun ‘sağ kolu’.
Ağzımızdan yel alsın, ya 24 Haziran’da bunlar kazanırsa, biri Cumhurbaşkanı olacak diğeri onun yardımcısı..
İşgal ettikleri ‘düzey’e bakar ...
Read more : ÜSLUB-U BEYAN | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

PARTİ VE BÜTÜN

PARTİ VE BÜTÜN
Belki biliyorsunuzdur, ‘Parti’ parça demek.
Bir bütünü oluşturan ‘parça’ anlamında ‘parça’.
Bir bütünün ‘bölüm’leri, ‘kesim’leri, ‘kısım’ları..
Ancak bir ‘armoni’yi oluşturan ‘melodi’ler gibi, o ‘bütün’le uyumlu olacak ‘’bölüm’ler, ‘kesim’ler, ‘parça’lar filan.
Bir ‘toplumsal formasyon’da ise, o toplumsal ‘biçimleniş’i oluşturan ‘biçim’ler, ‘grup’lar, ‘kesim’ler, ‘sınıf’lar vb gibi..
Dolayısıyla, ‘toplum’ diye yuvarlanarak dillendirilen her ‘toplumsal formasyon’da çeşitli ‘parti’ler vardır ve zaman içinde onların istek ve gereksinmelerini dile getirecek olan ‘siyasal parti’ler oluşmuştur.
‘Burjuva Demokrasileri’nde ise, Türkiye’de ...
Read more : PARTİ VE BÜTÜN | Görüntüleme : 882 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SEÇİM-MEÇİM

SEÇİM-MEÇİM
Ben ‘seçim-meçim yok’ diyordum ya, kimileri de bak ‘erken seçim’ kararı alındı bile diyeceklerdir.
Bunlara ‘bekas akıllı’ demeyeyim de ne diyeyim..
En yükseğinden başlayalım o zaman.
Bu ‘Yüksek Seçim Kurulu’, düpedüz ‘oy hırsızlığı’ yaparak, o ‘Anayasa Değişikliği’ hakoylamasının sonuçlarını ‘Hayır’dan ‘Evet’e çevirdi mi çevirmedi mi?
Yani bu ‘Yüksek Yargıç’lar, özde, birer ‘Kıdemli Hırsız’ değil midirler?
Ve bu ‘sözde seçim’de de görevlerinin başında olmayacaklar mıdırlar?
Kaldı ki, o ‘Anayasa Değişikliği’, akla, mantığa, evrensel hukuka, Türkiye ...
Read more : SEÇİM-MEÇİM | Görüntüleme : 990 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148687 ileti • Toplam 46068 başlık • Toplam 25009 üye

x