Zaman: Prş Haz 19, 2025 23:31

News News of Tartışma

Site map of Tartışma » Dizin : Tartışma

‘PARİS’İN AHLAKSIZLIĞI’

‘PARİS’İN AHLAKSIZLIĞI’
‘Paris’in ahlâksızlığı’ sözü bana ait değil, Orta-Doğu uzamanı eski büyükelçi Michel Raimbaud’a ait.
Bu ‘ahlâksızlık’ın kökeninde ise, Fransa’nın kendi değerlerinden uzaklaşması değil, ama yöneticilerinin ABD’nin ‘dümen suyu’na girmeleri yatıyor.
Türkiye’deki kimi çokbilmişler hemen ‘emperyalizm’ diyeceklerdir.
Ancak, Michel Raimbaud, “François Mitterand’ın, ABD’nin Fransa’ya karşı sürekli bir savaş yönettiğini ama Fransızların bunu bilmediklerini” de ekliyor.
“İnsafsız bir savaş”..
“Her an ve her alanda”...
Peki ABD’nin Fransa’ya karşı yürüttüğü “insafsız”, “her an ve her alan”daki bu ...
Read more : ‘PARİS’İN AHLAKSIZLIĞI’ | Görüntüleme : 955 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

DEVLETİMİZİN ÇULLUĞU

DEVLETİMİZİN ÇULLUĞU
Her ağzını açan bir “Devletimizin beka’sı » zırvasıyla başlıyor sözlerine.
En son Osmangazi Medresesi rektörü de aynı zırvayla başlamış istifa açıklamasına.
Osmaniyeli Devlet’in ise dilinden düşmüyor Devletin ‘Bekas’ı.
Bekas, yani Fransızcasıyla ‘çulluk’.
Bunların ‘Beka’sı son Türk Devleti’nin çulluğudur sanki.
Ve ayniyle vaki mi denir yoksa bir tek bu konuda mı haklılar ne?
Bunların ‘Devlet’lerinin “Beka’sı”, son Türk Devleti’nin ‘Çulluğu’dur çulluğu..
Tuzağa düşürülmüş bir ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ var, bir de tuzağın kendisi olan bu ...
Read more : DEVLETİMİZİN ÇULLUĞU | Görüntüleme : 1074 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SAVAŞIN NERESİNDEYİZ ?

SAVAŞIN NERESİNDEYİZ ?
Savaş diyoruz da, hangi savaş diye sorulabilir.
Kuşkusuz ‘Afrin’-mafrinden sözetmiyoruz.
Onun kokusu daha sonra çıkacak.
Çünkü Dr Recep’in Türkiye’ye bugüne değin hiç bir ‘hayırlı’ iş olmadı ki, Afrin-mafrinden de ola.
Yani şu, sözde genelkurmay başkanı mı ‘askerî operasyon’ yapacak ?
Geçiyorum.
Ya hangi savaş diyorsanız ; Üçüncü Dünya Savaşı..
Efendim zaten içindeyiz diyenler de neyin içinde olduklarının ayırdında değiller.
Trump şöyle dedi, Putin böyle ; Macron şunu dedi May bunu ile de ...
Read more : SAVAŞIN NERESİNDEYİZ ? | Görüntüleme : 1050 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Anadolu halkı nasıl Türk ulusu oldu?

Anadolu halkı nasıl Türk ulusu oldu?
27 Mart 2018 tarihli ABC Gazetesi’nde, Mustafa İlker Gürkan’ın “Anadolu Halkı Nasıl Türk Ulusu Oldu?” başlıklı yazısı yayımlandı.
Yazar, orada, Türk Ulusu’nu övmeye çalışırken ; « “Kavimler kapısı” niteliğinde bir toprak parçası, vatanınız olacak ve siz hiçbir “kavimle/soyla” kavga etmeden, hegemonya taslamadan aynı potada erimeyi bileceksiniz. Müthiş yüksek bir erdemdir bu… Belki bilgim yetersizdir, ama ben başka örneğini de bilmiyorum. » diye yazıyor.
Kanımca, erdem, yazarın ‘belki’ dese de, ...
Read more : Anadolu halkı nasıl Türk ulusu oldu? | Görüntüleme : 1075 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

KURTULUYORUZ : ALTIN BULDUK

KURTULUYORUZ : ALTIN BULDUK
Ben diyeyim 300-400 Milyar $, siz deyin daha fazlası kadar Euros.
Ya ‘hibe’ ya da düşük faizli kredi. Hatta faizsiz mi ne?
Düşünebiliyor musunuz, bir yandan vadesi gelmiş borçlarımızı ödeyeceğiz, kalanı ile de, ben diyeyim yol, köprü, baraj; siz deyin yatırım, fabrika ve ‘üretim ekonomisi’ mi ne?
‘Kısmet’ diye buna denir işte.
Ulusal Kanal’da, o sulu şakalarıyla bildiğimiz Halil Nebiler’in konuğu Profesör Mehmet Yuva müjdeledi.
Ve Yedi Tepe Üniversitesi’nde Bedrettin Dalan’ın ...
Read more : KURTULUYORUZ : ALTIN BULDUK | Görüntüleme : 988 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

MADAM ANASTAZİ

MADAM ANASTAZİ
Birinci Dünya Savaşı başladığında, Fransa’da 5 Ağustos 1914 tarihinde, cephedeki ordunun moralini bozmamak bahanesiyle ya da ‘ifade özgürlüğü’nü garanti altına almak gerekçesiyle, gazetelere her türlü yayınları için kısıtlama/yasaklama getirildi.
Gazetecilerin ‘hükûmet’le işbirliği yapmaları zorunlu kılındı.
Her türlü haber, ‘Basın Evi’ (Maison de la Presse)’nde hazırlanacaktı.
Hükûmetle işbirliği yapmayan gazeteciler de, bu sansürü Madame Anastasie karikatürleriyle kınamaya başladılar.
Madame Anastasie’nin tarihi ise ta 1830’lara değin uzar aslında.
1850’lerde yeniden gündeme gelir.
1874’te ve yüzyılın ...
Read more : MADAM ANASTAZİ | Görüntüleme : 904 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

« DOSTUM SARKOZY »

« DOSTUM SARKOZY »
« Dostum Sarkozy » gözaltına alındı.
Kaddafi’den seçim propagandası için aldığı ‘rüşvet’ yüzünden.
Yanlış anımsamıyorsam ‘elli milyon dolar’ mı ne idi.
O günlerde bu civarda bir ‘miktar’ olduğu söyleniyordu.
Sonra ne oldu ?
Belki de Kaddafi, « Bak ‘dostum Sarkozy’, eğer ABD ile falan işbirliği yapar ve Libya’ya saldıracak olursan ‘rüşvetin belgesi’ni açıklarım » demiş olabilir.
Ve ‘Dostum Sarkozy’, ABD’lilerle yaptığı toplantıda ‘Libya’ya saldırı şart’ kararı alınacağını gördüğü anda, toplantıdakilere çaktırmadan ...
Read more : « DOSTUM SARKOZY » | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

‘ŞEHİT’LERİMİZİ UĞURLUYORUZ

‘ŞEHİT’LERİMİZİ UĞURLUYORUZ
Afin’den değil, İran’dan gelen ‘şehit’lerimizden sözediyorum.
Onca ‘kızımız’ı, ‘elim’ bir uçak kazası sonucu yitirdik.
Acımız büyüktür.
Bütün televizyonlar ‘canlı yayın’ yapmak için, yayınlarını kesip en yeni görüntüleri vermek üzere selama durdular.
Köşelerde, büyük yazarlarımızın gözyaşlarıyla sulanmış ‘yorum haber’leri ardı ardına gelmekte.
Her ne kadar, ‘irtica’ yayınları, pardon ‘mütedein yurttaş’larımızın, ‘insanlık dışı’ yorumları ‘sosyal medya’yı doldurmuş diyorlarsa da ; inan olsun bir tekini bile okumadım.
Benim onları okuyup yorumlamaya zamanım, ne yazık ki, yok ...
Read more : ‘ŞEHİT’LERİMİZİ UĞURLUYORUZ | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

DEVLET ve SERMAYE (XXIV)

DEVLET ve SERMAYE (XXIV)
Düşünce, soyutlama ve tanıma
André Tosel’le birlikte, denilebilir ki, düşünce, tasarlama eylemi olarak kavramı yakalamakla (saisir) uğraşır. Yani ilgilendiği nesenenin (objet) özelliklerini (caractériqtique) belirlemeye olanak veren evrenseli kavramak işidir.
O nedenle duyularımızla algıladığımız ya da görünüşle (représentation) yetinmez.
Yıllardır bu ‘algı’ ile yetinmenin, düşünceyle, fikirle ve anlamakla ilgili olmadığını vurgulayıp durmaktayız.
Ve ne de görünüşle (représentation) ve hatta ne görüngü (phénomène) ve ne de olayla (fait) yetinilmemesi gerektiğini anlatmaya çabalamaktayız.
Ne ...
Read more : DEVLET ve SERMAYE (XXIV) | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

‘DEMOKRASİMİZ İŞGAL ALTINDA’

‘DEMOKRASİMİZ İŞGAL ALTINDA’
Kemal bey Kılıçdaroğlu, CHP Tüzük Kurultayında, partililere ve tüm Türkiye’ye « Demokrasimiz işgal altında » demiş.
Kim işgal etmiş ?
Demokrasimizin ‘neresi’ işgal edilmiş acaba ?
‘Devlet’ işgal edilmiş olmasın sakın?
Onca yıllık ‘yüksek bürokrat’, bilmem kaç yıllık milletvekili, grup başkan vekili ve genel başkan sayın Kemal bey Kılıçdaroğlu ‘Devlet’i henüz tanımamış sanki.
Gayrimeşru bir ‘Anayasa değişikliği’yle, Devlet’in ‘Anayasa’sı yok hükmüne düşürülmüş.
Uygulanmakta olduğu varsayılan ‘kadük anayasa’yı takan yok yani.
Ordu derseniz ...
Read more : ‘DEMOKRASİMİZ İŞGAL ALTINDA’ | Görüntüleme : 865 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148687 ileti • Toplam 46068 başlık • Toplam 25009 üye

x