Türk halkının cehaletinin kökenleri nelerdir?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 16, 2009 20:27

Genel Uyari: Herkes konu basligini bir kez daha okusun ve konuya katkida bulunacak yorumlar eklesin. Millet, Ümmet, Islam gibi tartismalar icin, ilgili basliklari seciniz!

Cehaletimizin kökeni... Kötü yönetilmek belki, cagi yakalayamamak. Tam yakalamaya baslamisken yeniden kötü yöneticilerin eline düsmek. Belki tembel olmak... Sizce?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen yahac » Pzt Mar 16, 2009 20:54

Dindar bir insan kapitalist olabilir mi, emperyalist olabilir mi?

Türkiye'de özellikle son 60 yildir iktidarda olan sag partiler özellikle muhafazakarliklarini, dindarliklarini öne cikartarak kapitalizme, emperyalizme kucak acmadilar mi?

Islam özünde "sosyalist" degil midir?

Turk- kan, hepimiz biliyoruz ki siyasiler birer kukladir. Bunlar halki uyutma araclaridir. Tepedekiler herseyin sahtesini uretip baslarina birer kukla yerlestirilirler halk da saf sekilde bunlarin pesine takilir. Burada hic kimse bu sagci partilerin Islam’I temsil ettigine inanmaz. Bu yuzden biz onlara “dinci” diyoruz. Din tuccarlari yani. Bunda hemfikiriz.
Onlarin yaptiklari benim Allah ile olan iliskimi etkilemez ki. Benim bire bir iliskim var. Kim gunah isliyorsa gunahi boynuna. Biz bunlara karsi mucadele ederken gercek Islam’dan ornekler vererek maskelerini dusurebliriz. Yoksa Islam’I bunlara gore degerlendirip bizler de bunlarin istedigi oyuna dusemeyiz. Allah’a karsi bizi kim savunacak? Tayyip mi? Fetto mu? Bunlar yabancilarin kuklalari…

Aslinda Islam, Bati kokenli ideolijilerin insanlari arkalarina surukleyebilmelerini saglayan bazi erdemli yonlerinin tamamini icerir. Batinin tek tek olarak alip etrafinda ideoloji bina ettigi erdemler bir butunun sadece birer parcalaridir. Bu bu sistemler her zaman bir bakimdan eksik kalmislardir, ve zamanla yalpalaya yalpalaya basarisizliga ugramislardir.

Islam tabii ki sosyal dayanismayi ve barisi emreder, ancak sosyalist demek biraz fazla kacar. Cunku ayni zamanda serbest girisimcilige karsi cikmaz. Ticareti helal faizden geliri ise haram kilar. Mukemmel dengeler ile orulmus bir degerler sistemini sunar.

Bizim cozumu disarilarda aramaya kalkmamiz bizi buralara getirdi. Biz kendimize gore bir system kuramazmiydir. O zeka ve gonul zenginligi bizde yokmuydu?

Ben burada Islam'a saldiranlara arka cikildigini görmedim. Örnek göstermeniz gerekecek.

Evet Yahac, ben de merak ettim ve ornek bekliyorum. Acaba kim dine saldirmis, ve kim goz yummus?

Yoksa bu "dine saldiriyorlar" sloganini sikca ve yerli yersiz kullanmaniz, insanlarin begenmediginiz, makul goruslerini bile tartisma ekseni disina itmek ve onlar uzerinde manevi baski yaratarak fikirlerini tahakkum altina almak amaciyla ortaya koydugunuz bir sovdan mi ibaret?

Bir ornek bekliyoruz.

Mustafat demis ki:
“Koyu bir din mi düsünce derinliginin olusmasini engelliyor, yoksa zaten düsünce derinligi olmadigi için mi halk dini safsatalara yöneliyor?”…

“Küçük yasta beyinlere pompalanan bir yobazlik dini mi beyinleri köreltiyor? iyi egitimli parlak gençlerin çogunun dindar olmamasi bir tesadüf mü?”….

Sonra rafet :
“Bence de pek yanlis gibi gelmiyor bu dusunceler.” Diye desteklemis…

Ata-Turkcu Ihtila:
“Türkler müslüman olmadan önce çok yüce bir milletti ne zaman islama geçtik ki biz mi geçtik yoksa zorla mı orası belli değil işte o zaman milli şuuru ve milli benliği kaybettik bu bir gerçektir.
Kağanın sofrasına oturan hatun islama geçilince ağzının üstüne şamar indirildi üstüne çarşaf giydirildi.
Bize nasıl müslüman olduğumuzu söylemezler nedense müslüman oluncaya kadar geçen süre okulda okutulan kitaplarda sırra kadem basmıştır.Şöyle bir etki yaratılmıştır Türkler müslüman oldu . Nasıl olduğu ise gizlenmek isteniyor...”

diye girince maydonos:
“Bencede bizi mahveden bu Arap dini ve kulturu olmustur.Buna inanmak guc olsada bu bir gercektir…”
diye destek cikti, ve :
“Yahac, herkes senin inandigin gibi ve dusundugun gibi dusunmek zorunda degil.Turklerin Tanrisi var.Araci ve aracilara ise gereksinimleri yok.Ahlakli olduktan ve Tanriya inandiktan sonra sorun yoktur.Araplarin dayatmalarina hic gereksinim yok…”
diye destegini surdurdu…

Bunlar yeter mi?

Ancak forum yoneticilerini tebrik ederim. Sizler bunlarin onune gecmeye calistiniz. Sozum meclisten disari.

Saygilar!
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletiler: 154

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 16, 2009 21:43

Degerli arkadaslar hedef olarak gosterilmek bu olsa gerek.Beni hedef olarak gosteren arkadas, eger senin daha yaratici bir fikrin varsa soyle bilelim.Ogret bize cahilligimizin nedenlerini?Baskalarindan icazet alacak yada doldurusuna gelecek bir karater mi gosteriyorum.Diger arkadaslardan etkilenerek bu yorumu yapmadim bu benim tamami ile kendi gorusum.Kendi tecrubelerim.Annem ne okuma nede yazma biliyor nedeni?Okuma yazma ogrenmesi yeni harflerle gunah diye.Soyle bir elli yil onceye don bakalim neler vardi bu ulkede.Oyle atmak kolay havaya laf savurmak kolay.Bu hangi kultur bu hangi dil.Sen ana dili Turkce konus Arap alfabesi dayatilsin Arap kulturu dayatilsin?Turk kadini egitilmeli is hayatinda yeralabilmeli.Cocuk buyutup ev temizligi ve yemek yapmakla bir sey olunmuyor.Bu bize kaktirilan Arap kulturunden kurtulmamiz gerek.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 16, 2009 21:47

yahac yazdı:Islam tabii ki sosyal dayanismayi ve barisi emreder, ancak sosyalist demek biraz fazla kacar. Cunku ayni zamanda serbest girisimcilige karsi cikmaz. Ticareti helal faizden geliri ise haram kilar.

Gazi Pasa'nin karma ekonomi politikasi bize hic yabanci degildi yani :)

yahac yazdı:Bizim cozumu disarilarda aramaya kalkmamiz bizi buralara getirdi. Biz kendimize gore bir system kuramazmiydir. O zeka ve gonul zenginligi bizde yokmuydu?

Kurmustuk be yahac :| http://www.guncelmeydan.com/forum/turki ... t6708.html

yahac yazdı:
Ben burada Islam'a saldiranlara arka cikildigini görmedim. Örnek göstermeniz gerekecek.

Evet Yahac, ben de merak ettim ve ornek bekliyorum. Acaba kim dine saldirmis, ve kim goz yummus?

Yoksa bu "dine saldiriyorlar" sloganini sikca ve yerli yersiz kullanmaniz, insanlarin begenmediginiz, makul goruslerini bile tartisma ekseni disina itmek ve onlar uzerinde manevi baski yaratarak fikirlerini tahakkum altina almak amaciyla ortaya koydugunuz bir sovdan mi ibaret?

Bir ornek bekliyoruz.

Mustafat demis ki:
“Koyu bir din mi düsünce derinliginin olusmasini engelliyor, yoksa zaten düsünce derinligi olmadigi için mi halk dini safsatalara yöneliyor?”…

“Küçük yasta beyinlere pompalanan bir yobazlik dini mi beyinleri köreltiyor? iyi egitimli parlak gençlerin çogunun dindar olmamasi bir tesadüf mü?”….

Sonra rafet :
“Bence de pek yanlis gibi gelmiyor bu dusunceler.” Diye desteklemis…

Ata-Turkcu Ihtila:
“Türkler müslüman olmadan önce çok yüce bir milletti ne zaman islama geçtik ki biz mi geçtik yoksa zorla mı orası belli değil işte o zaman milli şuuru ve milli benliği kaybettik bu bir gerçektir.
Kağanın sofrasına oturan hatun islama geçilince ağzının üstüne şamar indirildi üstüne çarşaf giydirildi.
Bize nasıl müslüman olduğumuzu söylemezler nedense müslüman oluncaya kadar geçen süre okulda okutulan kitaplarda sırra kadem basmıştır.Şöyle bir etki yaratılmıştır Türkler müslüman oldu . Nasıl olduğu ise gizlenmek isteniyor...”

diye girince maydonos:
“Bencede bizi mahveden bu Arap dini ve kulturu olmustur.Buna inanmak guc olsada bu bir gercektir…”
diye destek cikti, ve :
“Yahac, herkes senin inandigin gibi ve dusundugun gibi dusunmek zorunda degil.Turklerin Tanrisi var.Araci ve aracilara ise gereksinimleri yok.Ahlakli olduktan ve Tanriya inandiktan sonra sorun yoktur.Araplarin dayatmalarina hic gereksinim yok…”
diye destegini surdurdu…

Bunlar yeter mi?

Ancak forum yoneticilerini tebrik ederim. Sizler bunlarin onune gecmeye calistiniz. Sozum meclisten disari.

Saygilar!

Forum yönetiminde üyelerin "niyetleri" önemlidir bizim icin. Dogruya ulasmak mi, bilgimize bilgi katmak icin destek olmak mi, kafa karisikligi mi, art niyet mi... Bu dogrultuda ilk verdiginiz örnek forumdan yasaklanmis, Ata-Türkçü İhtila'le cevabi verilmis ve uyarilmistir.

Genellikle biz üyelerimizin inanclari ile pek ugrasmayiz. Inancimizi icimizde yasar, dindar, dinsiz, sünni, alevi vs. gibi ayrintilara girmeden fikir ve bilgi paylasmaya, zulme karsi dik durmaya calisiriz. Zaman zaman inanclara saldirmadan inanc veya inancizliklar hakkinda fikir beyan edilebilir tabii ki. Örnegin maydonos arkadasimizin isyani, Türk'e giydirilmeye calisilan Arap gömlegine, Türk'e din diye dayatilan Arap geleneginedir. Yoksa amaci hic kimsenin inancina saldirmak degildir. Dinimizi, dincilerin eline düsüren cehalet utansin diyerek asil konuya davet ediyorum herkesi :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

kütkafalik geleneklerle ilgili

İletigönderen alamancı » Pzt Mar 16, 2009 21:56

bence kütkafalik kültür ve geleneklerle ilgili. hem çocuksever millet geçiniriz hem de sabir gösterip dinlemeyiz çocuklari. konusan çocuk sormaya baslar bizde dinlemez sustururuz onlari. nasil gelislecek çocugun beyni? tabi ki sorup sorgulayarak. desecek ki konulari gelissin beyni. ama biz buna imkan tanimaz erken yastan sustururuz çocugu. verilen cevaplarda hep susturmaya sorulara nokta koymaya yöneliktir. anne ben nereden geldim? seni Allah yaratti nokta. iyide nasil yaratti anne? sus terbiyesiz Allahin isini nasil yaptigini biz nereden bilelim? böylece çocuk küçük yastan düsünce ve sorgulama suçuyla tanismis olur. sonuç olarak da genelde kütkafa annebabanin kütkafa çocuklari olur.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen yahac » Pzt Mar 16, 2009 22:07

Gazi Pasa'nin karma ekonomi politikasi bize hic yabanci degildi yani :)

Turk-kan, katiliyorum. Bir tek Ataturk zamaninda bu hedefe yaklasildi. Ancak onun zamaninda da din konusunda yapilan bazi uygulamalar biraz refleks icabi veya insan hatasi da denebilir istenilen sonuclarindan uzak bazi yanlislara goturmustur.

Sapka kanunu da oyle.

Ama hepimiz insaniz hata yapariz. Biz olumlu seylere bakmaliyiz. Biz daha iyisini yapmaya calismaliyiz.

Bos bos konusarak elestirmek yigitlik degil.

Ne yazik ki kendisinin vefatindan kisa sure sonra Inonu tamamen ters bir politika izleyip ulkeyi yabancilara satmistir.

Ancak bizler tarihten ders alip daha iyisini niye yapamiyalim?

Ilk once niyet, sonra gayret...
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 16, 2009 22:40

yahac yazdı:Turk-kan, katiliyorum. Bir tek Ataturk zamaninda bu hedefe yaklasildi. Ancak onun zamaninda da din konusunda yapilan bazi uygulamalar biraz refleks icabi veya insan hatasi da denebilir istenilen sonuclarindan uzak bazi yanlislara goturmustur.

Sapka kanunu da oyle.

Ama hepimiz insaniz hata yapariz. Biz olumlu seylere bakmaliyiz. Biz daha iyisini yapmaya calismaliyiz.

Bos bos konusarak elestirmek yigitlik degil.

Ne yazik ki kendisinin vefatindan kisa sure sonra Inonu tamamen ters bir politika izleyip ulkeyi yabancilara satmistir.

Ancak bizler tarihten ders alip daha iyisini niye yapamiyalim?

Ilk once niyet, sonra gayret...

Arkadaşım sen kendi içinde fikir çatışması yaşıyorsun. Neyi savunduğun, ne dediğin, hangi görüşte olduğun belli değil. Kafan çok karışık belli oluyor. Bu kanıya bu başlık altında yaptığın yorumlara bakarak vardım. İstersen sen o yaptığın yorumları alt alta koy ne demek istediğimi anlarsın. Bence maksat konuşmak olmamalı. İnsan bilgisinden emin olduğu şeyler hakkında fikir yürütmeli. Bilmiyorsak kendimizi konuşmak zorunda hissetmemeliyiz. Boş konuşmak egomuzu tatmin edebilir, ancak hiçbir değeri yoktur.

Bu arada sen kafayı milliyetçilik ve sosyalizmle bozmuşsun. Son cümlelerinde İsmet İnönü'ye giydirerek bitirmişsin. O hakkında atıp tuttuğun kişi cumhuriyet tarihimizde Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en önemli kişidir. Onun da yanlışları oldu ancak hiçbir zaman ülkesine ihanet etmedi. İhaneti görmek istiyorsan Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan gibilere bak. Bizi emperyalizmin kucağına kimlerin ittiğini de bir zahmet öğreniver. Bunların yaptığı ihaneti saymayı insanın midesi kaldırmaz.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 16, 2009 22:53

zafercem, cehaletin bugün hâlâ korkutucu, tehdit edici boyutlarda olmasinin en büyük sebeplerinden bir tanesi, Ismet Inönü'nün Köy Enstitüleri'ni kapatmasi olmustur. Bu, Kurtulus Savasi'ndan sonra "Asil savas simdi basliyor" diyerek cehalete karsi verilmesi gereken mücadeleyi isaret eden Gazi Pasa'ya ve Türk milletine yapilan ihanetlerin en büyüklerinden birisi degil midir? Menderes ve sonrakiler devamini getirmistir de, "ihanet" 10 Kasim 1938'de 9'u 6 gece baslamistir. (Ihanetin diger boyutlarina konuyu dagitmamak adina girmiyorum, ayri bir baslikta tartisilabilir)

Iste o kapatilan Köy enstitüleri, alamanci'nin degindigi sorunumuza care bulmak, ezbercilikten uzak, düsünen, sorgulayan bir toplum yaratmak icin hayati önem tasiyordu. Hele ki, cumhuriyetin kurulus yillarindaki okur yazar oranini göz önünde bulundurursak.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen mukanorkan » Pzt Mar 16, 2009 23:18

Atatürk öldükten hemen 144 gün sonra İngiltere, Fransa ile 3 lü anlaşma imzalayan İnönü, Atatürkün sevdiği saydığı kurduğu herşeye düşman olmuştur. Oktay Sinanoğlu Türkiyeyi 1938 den beri Türkler yönetmiyor lafını boşa dememiş
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen yahac » Pzt Mar 16, 2009 23:31

Arkadaşım sen kendi içinde fikir çatışması yaşıyorsun. Neyi savunduğun, ne dediğin, hangi görüşte olduğun belli değil. Kafan çok karışık belli oluyor. Bu kanıya bu başlık altında yaptığın yorumlara bakarak vardım. İstersen sen o yaptığın yorumları alt alta koy ne demek istediğimi anlarsın. Bence maksat konuşmak olmamalı. İnsan bilgisinden emin olduğu şeyler hakkında fikir yürütmeli. Bilmiyorsak kendimizi konuşmak zorunda hissetmemeliyiz. Boş konuşmak egomuzu tatmin edebilir, ancak hiçbir değeri yoktur.

Soyle aciklik getireyim. Islam'a uygun yonetim sekli cumhuriyettir, saltanat degildir. Islama uygun ekonomik model karma modeldir. Yonetim de mutabakata ve iyiliklerde yarismaya ve yuksek sorumluluk duygusuna dayali olmali, birbirine camur atmaya ve rant yemeye degil. Kanunlar kisinin dini inanclarina saygili olmali

Inonu'den sonra gelenlerin bir cogu ne yazik ki piyonluk yapmistir. Bati'nin emirlerini yerine getirmistir.

Ne yazik ki ordumuz da NATO ile birlikte ulusal ozelligini yitirmistir...
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 16, 2009 23:31

Türk-Kan, ben Menderes'in Köy Enstitüleri'ni kapattığını biliyorum. İnönü zamanında bu konuda hatalar yapıldı belki de bu hatalar Köy Enstitüleri'nin kapatılması için ilk adım oldu. Ancak tüm bunlara rağmen ona hain demek bence çok ağır olmuş. İhanetin ölçüsü niyetlerdir. O dönemin şartları bence İsmet İnönü'nün hata yapmasını sağlamış olabilir. Şu an ki şartlara göre o konuda kesin bir yargıya varmak bence zor. Yanlış anlamayın ben İnönücü değilim ancak ona karşı çok ağır ifadelerde bulunmamamız gerektiğini düşünüyorum. Hain'e örnek Menderes'tir hem bizi NATO'ya bağladı hem de Köy Enstitüleri'ni kapattı. Bunu da kendi dünya görüşüne uymadığı için yaptı. İşte ihanet budur.
Namık KEMAL:

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 16, 2009 23:37

zafercem, kusura bakma da Marshall Planini kabul edip, ABD cikarina dönük tek yönlü anlasmalara imza atan Menderes degil Inönü'dür. Birbirlerinden pek farkli degillerdir. Paralarin üzerinden Atatürk'ün resmini kaldirip kendi resmini koyan da Menderes degildir :) Köy Enstitüleri kapatildiginda islevlerini nerede ise yitirmislerdi... Ayrica Inönü'nün Milli Mücadele'de ABD mandasini savundugu da bir gercektir.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 16, 2009 23:51

Türk-Kan, paraya İnönü'nün kendi resmini koyma meselesi o dönemin kanunlarına göre bir zorunlulukmuş. Cumhurbaşkanları paraya kendi resmini koymak zorundalarmış. Daha sonra İnönü bir kanunla kendi resmini çıkartmış. Bunu Genç Bakış'ta İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker söyledi.

yahac yazdı:Inonu tamamen ters bir politika izleyip ulkeyi yabancilara satmistir.

yahac yazdı:Inonu'den sonra gelenlerin bir cogu ne yazik ki piyonluk yapmistir. Bati'nin emirlerini yerine getirmistir.

yahac, bu yorumlarında sence bir çelişki yok mu?
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen maydonos » Sal Mar 17, 2009 0:00

Yahac , yazmis:"Soyle aciklik getireyim. Islam'a uygun yonetim sekli cumhuriyettir, saltanat degildir. Islama uygun ekonomik model karma modeldir. Yonetim de mutabakata ve iyiliklerde yarismaya ve yuksek sorumluluk duygusuna dayali olmali, birbirine camur atmaya ve rant yemeye degil. Kanunlar kisinin dini inanclarina saygili olmali"

Bu anlattiklarini biraz daha acar misin?Cok yuvarlak olmus tumceler.Daha dogrusu nasil bir cumhuriyet tanimi bu?
Yine dini konulara giriyorsunuz?Sonrada diger insanlara satasiyorsunuz.
Kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Urumchi » Sal Mar 17, 2009 0:06

Türk-Kan yazdı:zafercem, kusura bakma da Marshall Planini kabul edip, ABD cikarina dönük tek yönlü anlasmalara imza atan Menderes degil Inönü'dür. Birbirlerinden pek farkli degillerdir. Paralarin üzerinden Atatürk'ün resmini kaldirip kendi resmini koyan da Menderes degildir :) Köy Enstitüleri kapatildiginda islevlerini nerede ise yitirmislerdi... Ayrica Inönü'nün Milli Mücadele'de ABD mandasini savundugu da bir gercektir.

Turk-Kan Dedigin seylerde hakli olmak ile beraber bence bazi yerlerde Inonu'ye haksizlik yapiyorsun .. Amerika'ya yakinlasmasinin sebebi , SSCB korkusudur . Hatta yillarca Inonu'ye camileri cephanelige cevirdi diye dinsiz yaftasi vurmuslardir . Ama Milli Sef sadece yapilmasi gerekeni yapmistir . Dogunuzda SSCB tehditi var ise, tek care bir ittifaga girmektir , ABD'den baskada alternatif yoktu malesef . Ayrica Ataturk'un Ismet pasa'yi bir muharebe basarisizligi savas sonrasi sinirlenip oldurtmek istedigi sanirim "2. Adam" kitabinda yazmaktadir bu bile ona karsi bir husumet duymasina sebeb olabilir . Aralarinda husumet olabilir , ama Gazi pasa vefat ettikten sonra Inonu'nun agladigi ve simdi ne yapacagiz dedigi kaynaklarca soylenir .. Yanlis anlasilmasin o hakli bu hakli demiyorum sadece durumu ortaya koyuyorum .. Sonucta Ismet pasada 2. adamdir onunda egolari olabilir , hatalari olabilir ama bence onunda devletimize cok buyuk katkilari olmustur . 2. dunya savasina milletimizi sokmamasi bile onun gunahlarini millet nezninde affedebilir .
Ayrica Ataturk'ten baska hemen hemen herkes manda'yi savunmaktadir , sadece Ataturk dehasi ve ileri gorusu ile tam bagimsizlik isigini gormustur . Bu bence Inonu'nun hainligi ile degil kapasitesi ile ilgili bir sorun olabilir ...

Menderes ise , Amerikanin kucagina oturan sonra o kucaktan inip baska kucaga gecince Amerika tarafindan astirilian , arkadasinin esini elindeki makamin gucu ile alan bir zorbadir . Ne gariptir ki , Dinciler onu cok sever ... ;)
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x