Dindar bir insan kapitalist olabilir mi, emperyalist olabilir mi?
Türkiye'de özellikle son 60 yildir iktidarda olan sag partiler özellikle muhafazakarliklarini, dindarliklarini öne cikartarak kapitalizme, emperyalizme kucak acmadilar mi?
Islam özünde "sosyalist" degil midir?
Ben burada Islam'a saldiranlara arka cikildigini görmedim. Örnek göstermeniz gerekecek.
Evet Yahac, ben de merak ettim ve ornek bekliyorum. Acaba kim dine saldirmis, ve kim goz yummus?
Yoksa bu "dine saldiriyorlar" sloganini sikca ve yerli yersiz kullanmaniz, insanlarin begenmediginiz, makul goruslerini bile tartisma ekseni disina itmek ve onlar uzerinde manevi baski yaratarak fikirlerini tahakkum altina almak amaciyla ortaya koydugunuz bir sovdan mi ibaret?
Bir ornek bekliyoruz.
Koyu bir din mi düsünce derinliginin olusmasini engelliyor, yoksa zaten düsünce derinligi olmadigi için mi halk dini safsatalara yöneliyor?
Küçük yasta beyinlere pompalanan bir yobazlik dini mi beyinleri köreltiyor? iyi egitimli parlak gençlerin çogunun dindar olmamasi bir tesadüf mü? .
Bence de pek yanlis gibi gelmiyor bu dusunceler. Diye desteklemis
Türkler müslüman olmadan önce çok yüce bir milletti ne zaman islama geçtik ki biz mi geçtik yoksa zorla mı orası belli değil işte o zaman milli şuuru ve milli benliği kaybettik bu bir gerçektir.
Kağanın sofrasına oturan hatun islama geçilince ağzının üstüne şamar indirildi üstüne çarşaf giydirildi.
Bize nasıl müslüman olduğumuzu söylemezler nedense müslüman oluncaya kadar geçen süre okulda okutulan kitaplarda sırra kadem basmıştır.Şöyle bir etki yaratılmıştır Türkler müslüman oldu . Nasıl olduğu ise gizlenmek isteniyor...
diye destegini surdurduBencede bizi mahveden bu Arap dini ve kulturu olmustur.Buna inanmak guc olsada bu bir gercektir
diye destek cikti, ve :
Yahac, herkes senin inandigin gibi ve dusundugun gibi dusunmek zorunda degil.Turklerin Tanrisi var.Araci ve aracilara ise gereksinimleri yok.Ahlakli olduktan ve Tanriya inandiktan sonra sorun yoktur.Araplarin dayatmalarina hic gereksinim yok
yahac yazdı:Islam tabii ki sosyal dayanismayi ve barisi emreder, ancak sosyalist demek biraz fazla kacar. Cunku ayni zamanda serbest girisimcilige karsi cikmaz. Ticareti helal faizden geliri ise haram kilar.
yahac yazdı:Bizim cozumu disarilarda aramaya kalkmamiz bizi buralara getirdi. Biz kendimize gore bir system kuramazmiydir. O zeka ve gonul zenginligi bizde yokmuydu?
yahac yazdı:Ben burada Islam'a saldiranlara arka cikildigini görmedim. Örnek göstermeniz gerekecek.
Evet Yahac, ben de merak ettim ve ornek bekliyorum. Acaba kim dine saldirmis, ve kim goz yummus?
Yoksa bu "dine saldiriyorlar" sloganini sikca ve yerli yersiz kullanmaniz, insanlarin begenmediginiz, makul goruslerini bile tartisma ekseni disina itmek ve onlar uzerinde manevi baski yaratarak fikirlerini tahakkum altina almak amaciyla ortaya koydugunuz bir sovdan mi ibaret?
Bir ornek bekliyoruz.
Mustafat demis ki:Koyu bir din mi düsünce derinliginin olusmasini engelliyor, yoksa zaten düsünce derinligi olmadigi için mi halk dini safsatalara yöneliyor?
Küçük yasta beyinlere pompalanan bir yobazlik dini mi beyinleri köreltiyor? iyi egitimli parlak gençlerin çogunun dindar olmamasi bir tesadüf mü? .
Sonra rafet :Bence de pek yanlis gibi gelmiyor bu dusunceler. Diye desteklemis
Ata-Turkcu Ihtila:Türkler müslüman olmadan önce çok yüce bir milletti ne zaman islama geçtik ki biz mi geçtik yoksa zorla mı orası belli değil işte o zaman milli şuuru ve milli benliği kaybettik bu bir gerçektir.
Kağanın sofrasına oturan hatun islama geçilince ağzının üstüne şamar indirildi üstüne çarşaf giydirildi.
Bize nasıl müslüman olduğumuzu söylemezler nedense müslüman oluncaya kadar geçen süre okulda okutulan kitaplarda sırra kadem basmıştır.Şöyle bir etki yaratılmıştır Türkler müslüman oldu . Nasıl olduğu ise gizlenmek isteniyor...
diye girince maydonos:diye destegini surdurduBencede bizi mahveden bu Arap dini ve kulturu olmustur.Buna inanmak guc olsada bu bir gercektir
diye destek cikti, ve :
Yahac, herkes senin inandigin gibi ve dusundugun gibi dusunmek zorunda degil.Turklerin Tanrisi var.Araci ve aracilara ise gereksinimleri yok.Ahlakli olduktan ve Tanriya inandiktan sonra sorun yoktur.Araplarin dayatmalarina hic gereksinim yok
Bunlar yeter mi?
Ancak forum yoneticilerini tebrik ederim. Sizler bunlarin onune gecmeye calistiniz. Sozum meclisten disari.
Saygilar!
Gazi Pasa'nin karma ekonomi politikasi bize hic yabanci degildi yani![]()
yahac yazdı:Turk-kan, katiliyorum. Bir tek Ataturk zamaninda bu hedefe yaklasildi. Ancak onun zamaninda da din konusunda yapilan bazi uygulamalar biraz refleks icabi veya insan hatasi da denebilir istenilen sonuclarindan uzak bazi yanlislara goturmustur.
Sapka kanunu da oyle.
Ama hepimiz insaniz hata yapariz. Biz olumlu seylere bakmaliyiz. Biz daha iyisini yapmaya calismaliyiz.
Bos bos konusarak elestirmek yigitlik degil.
Ne yazik ki kendisinin vefatindan kisa sure sonra Inonu tamamen ters bir politika izleyip ulkeyi yabancilara satmistir.
Ancak bizler tarihten ders alip daha iyisini niye yapamiyalim?
Ilk once niyet, sonra gayret...
Arkadaşım sen kendi içinde fikir çatışması yaşıyorsun. Neyi savunduğun, ne dediğin, hangi görüşte olduğun belli değil. Kafan çok karışık belli oluyor. Bu kanıya bu başlık altında yaptığın yorumlara bakarak vardım. İstersen sen o yaptığın yorumları alt alta koy ne demek istediğimi anlarsın. Bence maksat konuşmak olmamalı. İnsan bilgisinden emin olduğu şeyler hakkında fikir yürütmeli. Bilmiyorsak kendimizi konuşmak zorunda hissetmemeliyiz. Boş konuşmak egomuzu tatmin edebilir, ancak hiçbir değeri yoktur.
yahac yazdı:Inonu tamamen ters bir politika izleyip ulkeyi yabancilara satmistir.
yahac yazdı:Inonu'den sonra gelenlerin bir cogu ne yazik ki piyonluk yapmistir. Bati'nin emirlerini yerine getirmistir.
Türk-Kan yazdı:zafercem, kusura bakma da Marshall Planini kabul edip, ABD cikarina dönük tek yönlü anlasmalara imza atan Menderes degil Inönü'dür. Birbirlerinden pek farkli degillerdir. Paralarin üzerinden Atatürk'ün resmini kaldirip kendi resmini koyan da Menderes degildirKöy Enstitüleri kapatildiginda islevlerini nerede ise yitirmislerdi... Ayrica Inönü'nün Milli Mücadele'de ABD mandasini savundugu da bir gercektir.
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk