Dindar bir insan kapitalist olabilir mi, emperyalist olabilir mi?
Türkiye'de özellikle son 60 yildir iktidarda olan sag partiler özellikle muhafazakarliklarini, dindarliklarini öne cikartarak kapitalizme, emperyalizme kucak acmadilar mi?
Islam özünde "sosyalist" degil midir?
Turk- kan, hepimiz biliyoruz ki siyasiler birer kukladir. Bunlar halki uyutma araclaridir. Tepedekiler herseyin sahtesini uretip baslarina birer kukla yerlestirilirler halk da saf sekilde bunlarin pesine takilir. Burada hic kimse bu sagci partilerin IslamI temsil ettigine inanmaz. Bu yuzden biz onlara dinci diyoruz. Din tuccarlari yani. Bunda hemfikiriz.
Onlarin yaptiklari benim Allah ile olan iliskimi etkilemez ki. Benim bire bir iliskim var. Kim gunah isliyorsa gunahi boynuna. Biz bunlara karsi mucadele ederken gercek Islamdan ornekler vererek maskelerini dusurebliriz. Yoksa IslamI bunlara gore degerlendirip bizler de bunlarin istedigi oyuna dusemeyiz. Allaha karsi bizi kim savunacak? Tayyip mi? Fetto mu? Bunlar yabancilarin kuklalari
Aslinda Islam, Bati kokenli ideolijilerin insanlari arkalarina surukleyebilmelerini saglayan bazi erdemli yonlerinin tamamini icerir. Batinin tek tek olarak alip etrafinda ideoloji bina ettigi erdemler bir butunun sadece birer parcalaridir. Bu bu sistemler her zaman bir bakimdan eksik kalmislardir, ve zamanla yalpalaya yalpalaya basarisizliga ugramislardir.
Islam tabii ki sosyal dayanismayi ve barisi emreder, ancak sosyalist demek biraz fazla kacar. Cunku ayni zamanda serbest girisimcilige karsi cikmaz. Ticareti helal faizden geliri ise haram kilar. Mukemmel dengeler ile orulmus bir degerler sistemini sunar.
Bizim cozumu disarilarda aramaya kalkmamiz bizi buralara getirdi. Biz kendimize gore bir system kuramazmiydir. O zeka ve gonul zenginligi bizde yokmuydu?
Ben burada Islam'a saldiranlara arka cikildigini görmedim. Örnek göstermeniz gerekecek.
Evet Yahac, ben de merak ettim ve ornek bekliyorum. Acaba kim dine saldirmis, ve kim goz yummus?
Yoksa bu "dine saldiriyorlar" sloganini sikca ve yerli yersiz kullanmaniz, insanlarin begenmediginiz, makul goruslerini bile tartisma ekseni disina itmek ve onlar uzerinde manevi baski yaratarak fikirlerini tahakkum altina almak amaciyla ortaya koydugunuz bir sovdan mi ibaret?
Bir ornek bekliyoruz.
Mustafat demis ki:
Koyu bir din mi düsünce derinliginin olusmasini engelliyor, yoksa zaten düsünce derinligi olmadigi için mi halk dini safsatalara yöneliyor?
Küçük yasta beyinlere pompalanan bir yobazlik dini mi beyinleri köreltiyor? iyi egitimli parlak gençlerin çogunun dindar olmamasi bir tesadüf mü?
.
Sonra rafet :
Bence de pek yanlis gibi gelmiyor bu dusunceler. Diye desteklemis
Ata-Turkcu Ihtila:
Türkler müslüman olmadan önce çok yüce bir milletti ne zaman islama geçtik ki biz mi geçtik yoksa zorla mı orası belli değil işte o zaman milli şuuru ve milli benliği kaybettik bu bir gerçektir.
Kağanın sofrasına oturan hatun islama geçilince ağzının üstüne şamar indirildi üstüne çarşaf giydirildi.
Bize nasıl müslüman olduğumuzu söylemezler nedense müslüman oluncaya kadar geçen süre okulda okutulan kitaplarda sırra kadem basmıştır.Şöyle bir etki yaratılmıştır Türkler müslüman oldu . Nasıl olduğu ise gizlenmek isteniyor...
diye girince maydonos:
Bencede bizi mahveden bu Arap dini ve kulturu olmustur.Buna inanmak guc olsada bu bir gercektir
diye destek cikti, ve :
Yahac, herkes senin inandigin gibi ve dusundugun gibi dusunmek zorunda degil.Turklerin Tanrisi var.Araci ve aracilara ise gereksinimleri yok.Ahlakli olduktan ve Tanriya inandiktan sonra sorun yoktur.Araplarin dayatmalarina hic gereksinim yok
diye destegini surdurdu
Bunlar yeter mi?
Ancak forum yoneticilerini tebrik ederim. Sizler bunlarin onune gecmeye calistiniz. Sozum meclisten disari.
Saygilar!