Sehitlerimizin dusmani AKP'nin, Turk Mahkemelerinin karsisina cikacagi su gunlerde Kurtulus Savasi gunlerini yakinen hatirlamak ve paylasarak hatirlatmak icin, google video ve youtube'da TRT'nin Kurtuluş Belgeseli videosunu aradim, ancak hickimse tamamini yuklememis, belki de telif haklari sorun olmustur. Maalesef, yalnizca 5 dakikalik birkac sahneye rastlayabildim. Paylasimci arkadaslarimizdan bu belgesel ellerinde varsa yayinlamalarini rica ediyorum. Kolayliklar diliyorum,
The New York Times yazarlarından Stephen Holden, filmde dair; Tarihin şu kaypak döneminde, askeri ve sivil liderler tarafından incelenmesi gereken bir film varsa, o da Errol Morrisin Amerikan eski Savunma Bakanı Robert S. McNamarayı bize tanıttığı The Fog of the War filmidir sözcüklerini kullanmış. . En İyi Belgesel Film Oscar'ını kazanan yapımda McNamaranın, Errol Morrisin kamerasından bize yansıttıklarıyla bugünkü ...
BBC'nin hazırladığı kıyamet senaryolarının anlatıldığı nefes kesen bir belgesel. Türkçe dublajlıdır. Kotalı arkadaşlarda rahatlıkla indirebilirler. sadece iki link. Görüntü ve ses kalitelidir. Aşağıda örnekleri görebilirsiniz :
Türk sözcüğünün anlamı; "Güçlü, kuvvetli, miğfer, türemiş, şekil kazanmış" demektir. Türkler; Türkçe ve bu dilin lehçelerini konuşurlar. Türk kelimesinin geçtigi ilk devlet, Göktürk (Kök-Türk) imparatorluğudur. Orhun Kitabelerinde Türk kelimesi, bazen Türk, bazen de Türük olarak yazilmiştir.
11. yüzyılda Kaşgarlı Mahmud; "Türk adının Türkler'e , Tanrı tarafından verildiğini belirterek, Türk adının "Gençlik, kuvvet, kudret ve olgunluk çağı" demek olduğunu belirtir. Türk kelimesi, gerek İslâm, gerek İran ve gerekse Tevrat'ta geçmektedir. Tevrat'ta Türkler'in ...