Zaman: Sal Eki 21, 2025 5:31

News News of Diğer

Site map of Diğer » Dizin : Diğer

Diğer kategorilere uymayan başlıkları burada paylaşabilirsiniz

103 yaşında sigarayı bırakma kararı aldı

103 yaşında sigarayı bırakma kararı aldı

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan 103 yaşındaki sinema ve ses sanatçısı Johannes Heesters, 90 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı. Bild gazetesinin haberine göre, sigaradan 90 yıl sonra nefret ettiğini söyleyen sanatçı, son sigarasını içerken görüntülendi. Heesters, sigarayı bırakırken, nikotin bantı ya da hap kullanmadı. Yaşlı adam, “Soğuk algınlığına yakalanınca sigara içmeyebildiğimi fark ettim” dedi. Günde beş ya da altı sigara içtiğini söyleyen Heesters, “Bir sanatçı olarak sesime dikkat ...
Read more : 103 yaşında sigarayı bırakma kararı aldı | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 1

Şeyh Tayyib

Yeh koçum benim, nasıl da yelleniyor...

Resim
Read more : Şeyh Tayyib | Görüntüleme : 1466 | Yanıtlar : 9

Fahrettin Cüreklibatur - Hrant Dink

Hrant Dink

Hrant Dink’in düşüncelerine asla katılmadım,hep karşı çıktım. Dahası; durduk yerde hiç gereği yokken tartışmalar açıyor, zıtlıklar yaratıyordu. Yurtsever bir aydın olduğu söyleniyor ama terketmediği yurdunun, insanlarının çektiği acılarıyla, işsizlik, yoksulluklarıyla, umutları, kederi ve kaderiyle ilgilenen aydın sorumluluğu hep gerilerde kaldı.

Öldürüldüğünü duyduğumda içim yandı. Çünkü bir vatandaştı. Bu toprakların çocuğuydu. Cenazesini yüz binler uğurladı. Kardeşlik ve barış adına. Eşitlik ve özgünlük adına. Taşınan pankartları görünce şaşırdım. Acaba ben mi şaşkındım yoksa Türk halkı ...
Read more : Fahrettin Cüreklibatur - Hrant Dink | Görüntüleme : 1382 | Yanıtlar : 2

Bebek Yüzlü Düşman-BARBİE

Bebek yüzlü düşman 'Barbie'

Hepsi de 90-60-90 vücut ölçülerine sahip, büyük ve genelde mavi gözlü... Dünyada her saniyede iki tane satılıyor. Her yönüyle mükemmel bir oyuncak ama ya zararları?

Barbie ve oda hizmetçileri

Barbie doğalı yarım yüzyıl kadar bir zaman oldu ve bu zaman zarfı içinde, kardeşi, arkadaşı, erkek arkadaşı, siyahisi türetildi ve Barbie aslında pek de küçük sayılmayacak bir toplum/topluluk/cemaatin adı oldu. Filmi, dergisi, battaniyesi, nevresimi, defteri, çantası, silgisi, terliği, tişörtü ...
Read more : Bebek Yüzlü Düşman-BARBİE | Görüntüleme : 1414 | Yanıtlar : 0

Psikolojiye Göre Beslenme

Psikolojiye Göre Beslenme

Beslenme uzmanları, beslenme ile ruh hali arasında yakın ilişki bulunduğunu belirtirken bazı yemeklerin psikolojiyi kötü, bazılarının ise iyi yönde etkilediğini açıkladı.

Bezginlik halde olanların sebzeye ağırlık vermesi gerekir. Sebzelerin çiğ olmasına ve yavaş yenmesi gerektiğine de dikkat edilmesi öneriliyor.

Yorgunluktan kurtulmak için bezelye ve havuç öneren uzmanlar; taze sıkılmış meyve sularıyla birlikte evde yapılan meyveli yoğurtların da yararı olduğunu söylüyor.

Çekingenlik için kuru baklagiller ve fosfor açısından zengin besinler tavsiye ediliyor.

Agresiflere ...
Read more : Psikolojiye Göre Beslenme | Görüntüleme : 1200 | Yanıtlar : 4

İnsanı Yorgun Düşüren 11 Enerji Düşmanı

Bilim adamları, kronik yorgunluk ile tüm bu etkenler arasında şaşılacak bağlantılar olduğunu tespit ettiler.

1- Derin uykuda bizi rahatsız edenler.

Gürültü stres yaratır ve stres tansiyonu yükseltir. Sonuçta sürekli halsiz ve uykulu oluruz. Bunun için size önerimiz, yatak odanızdan saat gibi ses çıkarabilecek tüm eşyaları kaldırmanız olacaktır.

2- Kahve ve çay: 6 fincandan sonrası zarar!

Kafein uyarıcı etki yapar, yani beyne daha fazla enerji emri verir. Günde 3 fincan kadar çay veya kahve içersek, ...
Read more : İnsanı Yorgun Düşüren 11 Enerji Düşmanı | Görüntüleme : 1270 | Yanıtlar : 3

Anlayan Beri Gelsin.

Arkadaşlar, Yunus Emre'ye ait aşağıdaki şiirin anlamını öğrencilik yıllarımdan beri düşünürüm. Niyazi-i Mısrî'nin şerhinden başka ikna edici bir açıklamaya rastlamadım. Aranızda tasavvufla ilgilenen ve bu şiirin değişik anlam açıklamalarına rastlayan varsa burada bizimle paylaşsın. Yunus'un da şiirde belirttiği gibi bu dörtlükler hiç bir söze benzemiyor ama "Manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış gördün mü" diye başlayan nükteli türküye temel olduğunu düşünüyorum. Halk içinde zamanla tasavvufi anlamının kaybolarak nükteli anlamının öne çıktığını tahmin ediyorum. ...
Read more : Anlayan Beri Gelsin. | Görüntüleme : 1357 | Yanıtlar : 0

Son 50 Yılın En İyi Fotoğrafları

Resim

1955 Mogens von Haven, Danimarka.28 Ağustos 1955'te çekilen bu fotoğrafta bir yarışmacı motokros şampiyonasında motosikletinden düşerken görüntülendi.

Resim[

1957 Douglas Martin, ABD.
ABD'de sadece beyaz öğrencilerin devam ettiği Harry Harding Lisesi'ne kabul edilen ilk siyah öğrencilerden Dorothy Counts'ın okuldaki ilk günü. Tacizlere sadece 4 gün dayanabilmişti.

Resim

1960 Yasushi Nagao, Japonya12 Ocak 1960. Sağcı öğrenci, Japon Sosyalist Parti lideri Asanuma'yı öldürmeden saliseler önce...

Resim

1963 Malcolm W. Browne, ABD
Budist rahip Thich Quang Duc, ...
Read more : Son 50 Yılın En İyi Fotoğrafları | Görüntüleme : 2026 | Yanıtlar : 3

İstanbul Şehir Rehberi-googleearth'ten daha iyi-

Ben çok beğendim.Linki tıklayın ve istediğiniz İstanbul içi adresi bulun.
Bence ilk kez gidilecek yerlere eğer elinizde adres var ise bu siteden yararlanıp çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Sevgiler.

http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/rehber/M ... 230&cl=3F4
Read more : İstanbul Şehir Rehberi-googleearth'ten daha iyi- | Görüntüleme : 1248 | Yanıtlar : 7

Beden Dili

Beden Dili

İnsanlar konuşarak anlaşmayı geliştirmeden önce, beden dilleriyle anlaşırlardı. Beden dili insanların ilk anlaşma aracı ve ilk dili olmuştur. Bedenleri dili aracılığıyla insanlar duygularını, düşüncelerini, isteklerini, ihtiyaçlarını ve ruhsal zenginliklerini başka insanlarla paylaşmışlardır.

Günümüzde dünyanın en çok konuşulan dili olan İngilizcede beden ve ruh ilişkisini açıkça vurgulayan sözcükler vardır. Örneğin, bu dilde “birisi” anlamına gelen “somebody” ve hiçkimse anlamına gelen “nobody” sözcüklerin her ikisinde de bulunan “body” sözcüğü “beden” anlamına gelmektedir. Beden olmaksızın varlık ...
Read more : Beden Dili | Görüntüleme : 2095 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149131 ileti • Toplam 46408 başlık • Toplam 25111 üye

x