Zaman: Sal Tem 08, 2025 4:28

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

Kaybolduk Kaybolan Yıllar İçinde

Kaybolduk Kaybolan Yıllar İçinde

Resim

Kaybolduk. Yıllar kayboldu, hiç yaşamadık sanki o yılları. Cumhuriyetin güzel yıllarını… Birilerinin emrindeki kiralık buldozerler (yoldüzler) önce kürüyorlar yolları. Bildiklerimizi alt üst ediyorlar. Cumhuriyetin yolu bozuluyor. Yolun şekli, girintisi çıkıntısı, dönemeci, taşı, toprağı, asfaltı hiçbir şeyi kalmıyor. Son hızla geliyorlar. Derler ya, yoluna çıkanı ezip geçene buldozer gibi geliyor, işte öyle... Geçmiş yılların üstüne kepçe kepçe zift dökerek, sonra üstünden bir güzel geçerek… Üstünden geçtikleri, dümdüz ettikleri bizim geçmişimiz. Geçmişi ...
Read more : Kaybolduk Kaybolan Yıllar İçinde | Görüntüleme : 1263 | Yanıtlar : 0

KURTULUŞA BÖYLE GİDİLDİ

KURTULUŞA BÖYLE GİDİLDİ

Resim

Kurtuluş Savaşı sırasında yazılmış bazı gazete yazılarından kısa kısa örnekler. Yazılar özetlenirken bazı yerleri, yazarın dilini tanımanız için olduğu gibi alındı. Savaş sırasında yazılmış bu yazılar bize o günleri açıkça gösteriyor. Vatanın nasıl kurtulduğunu, ne güçlüklerle bu günlere gelindiğini o günleri yaşayanların dilinden anlatıyor. Özellikle büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk hakkında ta o günlerde yazılan yazılar gerçekten çok etkileyici, düşündürücü… O günkü yurtseverlerle bugünkü hainleri kıyaslamanız için de bir örnektir bu ...
Read more : KURTULUŞA BÖYLE GİDİLDİ | Görüntüleme : 1060 | Yanıtlar : 1

TÜRK TARİHİ

TÜRK TARİHİ

Resim

Bakan Avcı, tarih kitapları temizlenecek demiş. Dün böyle yazdı gazeteler. Ne bakanı demiş bunu? Şimdilik adına dokunulmayan ama içindeki millî (ulusal) ne varsa hepsinin çoktan boşaltıldığı bir bakanlığın bakanı demiş.

Milli Eğitim Bakanlığının.

Nelerden mi temizlenecek tarih kitapları?

Şimdiye dek neler yapıldığını bilmiyor musunuz?

“Millî Eğitim”, millî olmayan bir eğitime dönüştürülüyor. Eğitimimiz, sömürgeleştirme eğitimi, kimliksizleştirme eğitimi, Araplaştırma eğitimi, aklın değil ezberciliğin öne çıkarıldığı, sorgulamayan, yapın denileni uygulayan eğitim, din kurallarının geçerli olduğu ...
Read more : TÜRK TARİHİ | Görüntüleme : 861 | Yanıtlar : 0

At İzi İt İzi

At İzi İt İzi

Resim
Artık akıllar iyice tutuldu.

Türk ulusuna ne oldu? Bize ne yapılıyor?

Ülkemizin yıkımına giden yolda büyük bir adım atıldı birkaç gün önce. Bunun ayırdında olanların sesi çıkmıyor, çıkan sesler de duyurulmuyor. Toplum uyumuyor, uykudan da öte, uyuşturulmuş durumda. Bir akıl tutulması durumunda. Kapılmışız rüzgâra gidiyoruz.

Bir sınır ilçemizde, Reyhanlı’da, tıpkı Araplara, Afganlara, Pakistanlılara, bütün az gelişmiş Müslüman ülkelere yıllardır yapıldığı gibi bomba yüklü araçlar patlatılarak Türk halkına da kıyım yapıldı. ...
Read more : At İzi İt İzi | Görüntüleme : 1191 | Yanıtlar : 0

ANALARIMIZ

ANALARIMIZ

Resim

Bizim kültürümüzde ana önde gelir. Bir kalabalığı anlatacak olsak, “ana baba günü” der çıkarız. Çalışmayan çocuk, “ana baba eline bakar. “ Anayı başta söyleriz. Kurnaza, “anasının gözü” denir de, babasının gözü denmez. “Analı kuzu” sözü, anne bakımıyla, ilgisiyle, sevgisiyle büyüyen, el üstünde tutulan çocuğa denir. Babalı kuzu denildiğini duyan var mı, anası ölmüş bir çocuğa?

Pek çok sözümüz ana köküyle başlar: Anayurt, anavatan, Anadolu, anadil, anayasa, anayasal, Anafartalar (Gelibolu yarımadasında, Mustafa Kemal Atatürk ...
Read more : ANALARIMIZ | Görüntüleme : 1572 | Yanıtlar : 1

Niye Babam, Niye Oğlum?

Niye Babam, Niye Oğlum?

İnsan başına bir felaket gelince kendine sorar: “Niye ben?”

Sağlığını yitiren, hekim kapılarında derdine umar arayan bir yandan içten içe isyandadır: “Niye başkaları değil, niye ben?”
Sağlıklı olanlara gıptayla bakılır o zaman: Mutluluğunun ayırdında
olmayan, küçücük sorunları dert edinen şımarık aptallar gibidir gözlerinde diğer insanlar...

Nasrettin Hocamız demiş ya: “Hanım ölürse küçük kıyamet, ben ölürsem büyük kıyamet kopacak.”

İnsan önce kendini düşünür. Çağımızda herkese öğretilen yaşam kuralı bu. Önce kendin, önce ...
Read more : Niye Babam, Niye Oğlum? | Görüntüleme : 764 | Yanıtlar : 0

BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI

BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI

Geçen sabah Ulusal Kanal’da “ Osman Altuğ Hoca” konuktu.

Dalga geçe geçe ekonomi üzerine konuştu. Sanki ülkemizin resmini çekti, sonra resmi gözümüze soktu. Hocayı sevenlere, olayları alaycı bir dilden duymak isteyenlere bu yazı. Hocamız şunları dedi:

“Ben yerli - yabancı sermaye pek ayırmıyorum:

Bizi yerli mi öpsün? Yabancı mı öpsün? Bir de bıyıklı yabancı mı öpsün?

Türkiye’nin borç ödeme sorunu yok! Çünkü borç ödemez!

Biz gençlikte gelecek nesildik. Bize borç bırakmışlar, o ...
Read more : BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI | Görüntüleme : 760 | Yanıtlar : 0

Size Ne Demeli!

Size Ne Demeli!

"Soruya Bak" adlı son yazımda, kendine Türkçü Dergi diyen bir derginin anketini eleştirmiştim."Ortak Türkçe mümkün mü? diye sözüm ona Türk dünyasına dönük anket yapmaya kalkanları, ankettte, Ortak Türkçeye hangi harfler eklenmeli diye soru sorabilenleri uyarmıştım, tehlikeyi, bölücülerin de yapmak istediklerinin bu olduğunu söylemiştim.

Bunun üzerine gerek kişisel sayfama, gerekse yazı yazdığım bu değerli bilgiağı gazetesine aşağılayıcı içerikte yanıtlar yağmaya başladı. En son gelen seviyesiz bir dille yazılan aslında yanıt vermemem gereken ...
Read more : Size Ne Demeli! | Görüntüleme : 817 | Yanıtlar : 0

SORUYA BAK!

SORUYA BAK!

Resim

Türkçü Dergi diye bir dergi anket yapıyormuş. Sorusu şu:

“Ortak Türkçe mümkün mü?”

Aslında bize düşman gerekmiyor. Irkçı bölücülerin yaptıkları bile bizim kendi kendimize yaptığımızın yanında az kalır! Devede kulak kalır!

Ortalık pusluyken, at izi it izine karışmışken, ülkemizin adı bile tehlikedeyken, eli kanlı teröristler kahraman kılığına büründürülüp ortalıkta cirit atarlarken, bölücü hainler devleti iç – dış işbirlikçilerle ortaklaşa parmaklarında oynatırlarken, tam bu günlerde hem de, bir Türkçü(?) derginin yaptığı böyle bir ...
Read more : SORUYA BAK! | Görüntüleme : 1094 | Yanıtlar : 2

Dilimizde Tüy Bitse de Dersimiz Türkçe Abece

Dilimizde Tüy Bitse de Dersimiz Türkçe Abece

Resim

Bizim değişmeyen gündemimiz aslında dilimiz. Gerisi boş söz. İş dönüp dolaşıp sonunda dilimize dayanacak. Zehirli örümcekler o güne kadar ağlarını örmeyi, bizi kıskaca almayı sürdürecekler… İşaret verilince de dilimize çullanılacak! Bir asker gibi disiplinli, o güne hazırlanmamız, uyuyanları uyandırmamız, uyanık ve korunaklı olmamız şart. Gelin yine birlikte dilimize kısa bir gezinti yapalım. Bir olalım, diri kalalım, durmadan, bıkmadan çalışalım…

İşte yine dersimiz Türkçe. Dersimiz Türkçe Abece.

...
Read more : Dilimizde Tüy Bitse de Dersimiz Türkçe Abece | Görüntüleme : 1529 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148752 ileti • Toplam 46123 başlık • Toplam 25016 üye

x