Zaman: Cmt Mar 14, 2026 12:08

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Biat siyasetinin 5 kuralı

Günün sözü:
"Yanlışın yanında duranlar güçlü olduğunu zanneder. Oysa tarih onları bir gün haksızlık karşısında susanlar olarak yazacak"
M. Irak

Biat siyasetinin 5 kuralı

Partinin tüzüğünü sorgulamadan kabul edeceksin.
Liderine koşulsuz sadakat göstereceksin.
Verilen görevi düşünmeden yerine getireceksin.
Aidatını yatıracak, eleştiri hakkından feragat edeceksin.
"Büyüklerimiz en doğrusunu bilir" diyerek susacaksın ve onlar konuşmadan konuşmayacaksın.

Bu satırlar bir parti programı değil.
Bir zihniyetin özetidir.

Çünkü bizde siyaset giderek fikir yarışından sadakat yarışına dönüşüyor.
Liyakat değil, bağlılık ...
Read more : Biat siyasetinin 5 kuralı | Görüntüleme : 149 | Yanıtlar : 0

Ziraat Bankası’nda ikinci Demirören vakası!

Efsaneye göre, acemi bir muhabir bilge bir editörden haber kavramının tanımını istemiş ve şu cevabı almıştır: Bir köpeğin bir insanı ısırması haber değeri taşımaz ama bir insanın bir köpeği ısırması haber değeri taşır…

Haber değeri taşıyan olayları tanımlamak için kullanılan ve gazeteciliğin klasik kurallarından biri haline gelen bu ifade de demode oldu artık. Yerini başka kalıplar aldı. Tabii bu değişiklik sadece Türkiye’deki gazetecilik için geçerli…

Yeni klişemiz, “İktidara yakın birinin bir kamu bankasından çektiği krediyi ...
Read more : Ziraat Bankası’nda ikinci Demirören vakası! | Görüntüleme : 183 | Yanıtlar : 0

Ekonomik Darboğaz ve Stres Yönetimi

Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar'ın kaleminden...

Hayat, bazen önceden tahmin edemeyeceğimiz dalgalarla gelir. Bu dalgaların en sarsıcı olanlarından biri de şüphesiz ekonomik zorluklardır. Ekonomik sıkıntılar yalnızca cebimizi değil, zihin ve ruh sağlığımızı da doğrudan etkiler. Maddi kaygılar, insanın temel güvenlik hissini sarsar; bu da stres düzeyini yükseltir, uyku düzenini bozar, ilişkilerde gerilim yaratır ve genel yaşam doyumunu ciddi biçimde düşürür.
Resim
Son yıllarda, özellikle ekonomik belirsizliklerin arttığı dönemlerde, terapiye başvuran danışanlarımın büyük çoğunluğu, geçim derdi, ...
Read more : Ekonomik Darboğaz ve Stres Yönetimi | Görüntüleme : 182 | Yanıtlar : 0

Bu bir skandal değil, bir düzenin ithamıdır. Unutmak Suçtur

Günün sözü:
" Bir suçu unutmak, onu affetmekten daha büyük bir ihanettir. Çünkü; unutanlar, yarın cellatlarını büyütür."
M. Irak
Resim

Epstein ile dünya, büyük bir pisliğin, ahlaksızlığın ve namussuzluğun nirvanasını gördü.
Ama bu çürüme, bir adamın değil; bir düzenin eseridir. Asıl mesele; bu pisliğin görülmesi değil, görülüp de unutulmasıdır.

Bu bir skandal değil.
Bu bir ifşa değil.
Bu, insanlığın kendisiyle yüzleşememesinin belgesidir.

Onu yaratan yalnızca sapkınlığı değil;
Onu koruyan sistemdir.
Dosyaları karartanlar, uçuş listelerini saklayanlar, ...
Read more : Bu bir skandal değil, bir düzenin ithamıdır. Unutmak Suçtur | Görüntüleme : 140 | Yanıtlar : 0

UMUDU YOK ETTİLER, UMUDU..

Üç tarafı denizlerle, her yanı ormanlarla çevrili, topraklarından bereket fışkıran bir ülkemiz vardı.
Fakirdik ama karnımız doyuyordu.
Sevgi eker, kardeşlik biçerdik.
Her kesim birbirine saygı çerçevesinde yaşar, kimse kimsenin ne yediğine, ne içtiğine, ne giydiğine bakmazdı bile.
Huzur vardı, zira her insanın kendince bir uğraşı, her gencin gelecek ideali vardı.
Önce hayallerimizi, sonra geleceğimizi çaldılar.
Önce her birimizi, üretmeden tüketen birer canavara dönüştürdüler.
Sonra inanan, inanmayan, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Osmanlıcı-Atatürkçü, yilli-köylü gibi nifak kokan anlayışlarla bölüp ...
Read more : UMUDU YOK ETTİLER, UMUDU.. | Görüntüleme : 153 | Yanıtlar : 0

Yapay Zekâ ile Çağ Atlamak mı, Birbirimize Düşmek mi?

Yapay zekâ biz halka açıldığında sorular soruyorduk. Yapay zekâ da bize cevaplar veriyordu. Hızlıca internet sitelerini tarayıp bize kısa zamanda istediğimiz bilgiyi veriyordu.
Artık herkese açık hale gelen diğer becerileri gün geçtikçe artmaktadır. İlk başta yabancı dilden bir video verip ne dediğini çevrisini istediğim oluyordu. Artık video verip haber metni yazmaya başladı. Benim istediğim gibi yazamasa da düzeltmeler ile iş görebilir.
Alışverişe yardım edebilir mi? Aspiratör alacaktım. Belirlediğim fiyat aralığında aspiratörler arasında en iyi dediği ...
Read more : Yapay Zekâ ile Çağ Atlamak mı, Birbirimize Düşmek mi? | Görüntüleme : 188 | Yanıtlar : 0

İran Kimin? Türklerin İran’ı Diyebilir miyiz?

İran deyince sanki Farsilerin devleti olduğunu düşünürüz. Gelin bakalım İran’ı ne zaman kim yönetmiş?
İran topraklarında Türklerin siyasi varlığı ve yönetimi, İslamiyet öncesine kadar uzanmaktadır. Ancak "Türk" isminin devlet adı olarak veya kesin bir etnik kimlik olarak kayıtlarda yer almasıyla, tarihçiler arasındaki tartışmalar derinleşir.
Geriye doğru (günümüzden Milattan Öncesine) İran'da Türk asıllı veya yoğun Türk etkisindeki yönetimlerin kronolojik listesi şöyledir:
1. İslamiyet Sonrası Büyük İmparatorluklar ve Hanedanlar (900 - 1925)
Bu dönem, tarihçilerin üzerinde tam ...
Read more : İran Kimin? Türklerin İran’ı Diyebilir miyiz? | Görüntüleme : 213 | Yanıtlar : 0

CHP’NİN BÜYÜK ADIMI. Bebek katili Terörist Öcalan’a meşruiyet kazandırma sahnesinde yer almayı reddetti.

Yavuz Alogan
CHP Türkiye’nin içine düştüğü açmaz bakımından çok küçük, kendisi için çok büyük bir adım attı. “Yüce” ve “Gazi” denilen TBMM’nin Bebek katili Terörist Öcalan’a meşruiyet kazandırma sahnesinde yer almayı reddetti.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in partisinin İmralı kararını açıklarken yaptığı konuşma bir gerekçeye ve bir tutuma indirgenebilir.
Gerekçe, “…tüm meselenin İmralı’ya gidip gitmeme konusuna sıkıştırılmasına milletimizin rızası yoktur” cümlesinde saklı. Yani diyor ki milletimiz bu çözüm işine yabancılaşmıştır, İmralı’ya gidersek bunu partimizin tabanına ...

YENİLGİ Mondros veya Sevr. yenilgiyi kabul et dayatması yapılıyor.

Türk Milletine yenildik, yenilgiyi kabul et dayatması yapılıyor. Türk Ordusu yenilmedi. Türk Ordusu yenilmedi ise, Türk Milleti de yenilmedi.
2002 yılında sıfır terörle iktidara gelenler terörü kendi elleri ile büyüttü. AKP Genel Başkanı Diyarbakır’da “Kürt Sorunu” diye bir çıkış yaptı. O dönem çok büyük tepki aldı. Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olmuştu. Belli ki ellerine bir yol haritası verilmişti. Yasin Aktay;
“İlk defa iç ve dış dinamikler aynı noktada birleşti” dedi. Nerede birleşmişler? BOP’de… 22 Yıldır ...
Read more : YENİLGİ Mondros veya Sevr. yenilgiyi kabul et dayatması yapılıyor. | Görüntüleme : 155 | Yanıtlar : 0

Kamyonla Kör Nokta Deyip Öldürmesinler.

Isparta Yalvaç’ta kentin merkezi bir sokağı üzerinde arabamla gidiyordum. Yolun kenarında ters park halinde olan beton kamyonu ben kendinden ileri geçmek üzereyken üzerime doğru hareket etmeye başladı. Anında gaza yüklenip ileri fırladım. Bana doğru gelmeye başlayan kamyonun ön köşesine aynam çarpıp kapandı. Aynama da arabama da bana da bir şey olmadı ama o birkaç saliselik zaman diliminde ölümün kenarından döndüğümü fark ettim. Çok korktum ve ölümden kaçmanın çaresine sarıldım. Çevreyi algılamamın kuvvetli olması ve refleksim ...
Read more : Kamyonla Kör Nokta Deyip Öldürmesinler. | Görüntüleme : 187 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x