Zaman: Cmt Mar 28, 2026 22:38

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kur'an susturuldu ortaklar konuştu!.. / Ayşe SUCU

Kur'an susturuldu ortaklar konuştu!..

Ana akımların hâkimiyetleri, alternatif sistemlerin yeşermesine izin vermeyecek ortam yaratmalarındandır. Bu siyasette, ekonomide ve hatta dini alanda böyledir. Örneğin, kapitalizm öyle güçlü araçlara sahiptir ki Das Kapital'i veya Che Guevara baskılı tişörtleri pazarlar ve ürünlerdeki artık değeri sermayedara kazandırır!

Kapitalizme neoliberal düşünürlerin hiçbiri olumlu bakmaz; fakat kapitalizmden daha iyi daha uygulanabilir bir sistem de üretilmez!

Siyasette de bunu çok iyi gözlemleriz; AKP'nin merkez sağda kendisine alternatif olacak isimleri partisine taşıması boşuna ...
Read more : Kur'an susturuldu ortaklar konuştu!.. / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1349 | Yanıtlar : 0

Türk Adalarında Türklerin Vahim Durumu! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Türk Adalarında Türklerin Vahim Durumu!

Sizin için yine çok önemsiz konulardan birini yine sizlerle paylaşmak zorundayım! Şimdiden verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.

Biliyorsunuz “Bulgaristan'a Bakmak Zorunda Kaldık!” diye bir yazı yazdım. Bu yazı üzerine Rodos, İstanköy ve Oniki Ada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı'dan şu mektubu aldım. Kaymakçı bu mektubun bir yerinde, adalarda yaşayan Türkler için “...bu çığlığa dünya kamuoyu gibi Türk kamuoyu da yanıt vermek durumundadır.” ve “Adalarda varlıklarını ...
Read more : Türk Adalarında Türklerin Vahim Durumu! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1811 | Yanıtlar : 0

Darbe anayasası ile ancak bu kadar mı? / İsrafil K.KUMBASAR

Darbe anayasası ile ancak bu kadar mı?

Kendilerini 'numaralı cumhuriyet' sevdasına kaptıranlar, bu aralar yine pek bir mutlu, pek bir heyecanlı görünüyorlar.

Aman keriz uyanmasın kabilinden, kamuoyunu yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, sindirte sindirte, hazmettire hazmettire 'Yeni Anayasa' için hazırlıyorlar.

Kendilerini 'muhalefet' diye takdim eden partilerin içerisine sızmış olan birkaç provokatörün 'suyu bulandırma' çabalarına rağmen, 'nihai hedefe' doğru doludizgin yol aldıkları söylenebilir.

Bir adım sonrası 'cennet' misali Türkiye.

En geç bir yıl içerisinde kuşe kağıda baskılı ...
Read more : Darbe anayasası ile ancak bu kadar mı? / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 1166 | Yanıtlar : 0

Dövizin ateşi seni de yakar beni de! / Murat MURATOĞLU

Dövizin ateşi seni de yakar beni de!

Döviz fiyatlarındaki artışın yarattığı tehdidin farkında mısınız? Eğer; “Bana ne benim döviz borcum yok!” diyorsanız, yanılıyorsunuz.

Ya da “Özel sektörün döviz borcu yüksek olabilir ama kamunun nispeten az, Türkiye'yi etkilemez şirketleri bağlar” diye düşünüyorsanız hepten yanlışsınız! Dövizdeki artış Türkiye'de yaşayan herkesi ciğerine kadar etkiler. Anlatayım;

Özel sektörün döviz borcu yaklaşık 300 milyar dolar… Bu borcun 265 milyar doları yurtdışından sağlanan borçlardan oluşuyor. Herhalde bu kuruluşlar yurtdışından döviz ...
Read more : Dövizin ateşi seni de yakar beni de! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1723 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet'e kadro ihaneti / Ergun KAFTANCI

Cumhuriyet'e kadro ihaneti

KİM ne derse desin Cumhuriyet, eski Cumhuriyet Gazetesi değil. Şekli de değiştirildi, yayın çizgisi de...

Bu çifte kavrulmuş değişim, kadrolar yenilenince ortaya çıktı.

Gazetenin ve ona koşut tavır içerisindeki vakfın başına gelen musibetlerin tamamı, yeni kadroların yayın biçimi olarak klasik Cumhuriyet ekolünün dışına taşmalarından.

Yollarını şaşırdılar...

Cumhuriyetçi, Atatürkçü, ilerici ve demokrat olmayı bıraktılar, hak ve hukuku, yasaları ve adaleti dışladılar.

Zaman kaybetmeden de bu değerleri, terör belasını başımıza saran yeşil ve kırmızı ...
Read more : Cumhuriyet'e kadro ihaneti / Ergun KAFTANCI | Görüntüleme : 1225 | Yanıtlar : 0

Fiilî durumdan hukuki duruma / Ahmet B. ERCİLASUN

Fiilî durumdan hukuki duruma

FETÖ'yü besleyen önemli sistemlerden birini daha nihayet keşfettik. Şu rektör belirleme seçme sistemi yok mu, işte o, FETÖ'nün büyümesine, gelişmesine, darbeye dahi teşebbüs edecek duruma gelmesine sebep olan en önemli sistemlerden biri imiş.               

Şimdi bana "Bunu da nereden çıkardın?" diyebilirsiniz.               

Sistemin değiştirilmesinden çıkardım tabii. Darbe girişiminden sonra olağanüstü hâl ilan etmedik mi? FETÖ'yü yok etmek için olağanüstü hâli de kanun hükmünde kararnameler çıkararak yürütmüyor muyuz? Rektör belirleme/seçme sistemini de KHK ile ...
Read more : Fiilî durumdan hukuki duruma / Ahmet B. ERCİLASUN | Görüntüleme : 1213 | Yanıtlar : 0

Küresel güçlerin Ortadoğu'ya müdahalesi / Orhan AYBER

Küresel güçlerin Ortadoğu'ya müdahalesi

Ortadoğu’da kazan kaynıyor. Küresel güçler bölgede kendi çıkarları adına müdahale edebiliyorlar. Her gün her saat dengeler değişiyor. Ben de bu nedenle yazımı 3 Kasım saat 09:30’da yazıyorum. Tabii ki haberler değiştikçe yorumlar da değişiyor. Bu nedenle yorumdan çok haberleri vereceğim. Son haberleri bir gözden geçirelim; Rusya’dan gelen haberler şöyle: Rusya ve Türkiye’nin gizli bir anlaşma yaptıkları ve bu anlaşma ile Türkiye’nin Suriye rejimi ve Halep ile ilgili görüşlerini değiştirmesi karşılığı PKK ...
Read more : Küresel güçlerin Ortadoğu'ya müdahalesi / Orhan AYBER | Görüntüleme : 1300 | Yanıtlar : 0

Anlamazlar Be Binaliciğim / Rifat SERDAROĞLU

Anlamazlar Be Binaliciğim

Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Bombalar, ölümler, tutuklamalar, basına saldırılar! Kaostan beslenen dikta özentisi bir âdemoğlu ve sadece şeklen var olan Başbakan ve demokratik kurumlar! Elbirlik güzel ülkemizi karanlığa, yalnızlığa sürüklüyorlar. İnsanın canı artık yazmak istemiyor, bugünlerin geleceğini yıllar önceden defalarca yazdık, söyledik. Cahil, hain, hırsız ve kalpleri taşlaşmış kişilerin elinde daha da kötüye gideceğimizi görmemek için kör olmak gerek! Bugün ciddi konulara dokunmadan, biraz gırgır yapalım istedim. Huzurlarınızda Başbakan Binali… ...
Read more : Anlamazlar Be Binaliciğim / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1722 | Yanıtlar : 0

Egemenlik / Sadi SOMUNCUOĞLU

Egemenlik

Türkiye'mizde ve bölgemizdeki kavga, çatışma ve savaş, egemenliğin paylaşılması talebinden kaynaklandığı açıktır. Tanzimat'tan beri rejim tartışmaları yaptığımız doğrudur; ama bu defaki rejim değil, egemenliğimizdir. Egemenlik varlık, beka demektir. O yoksa biz de yokuz; vatan da, millet de yok demektir. Dünyada, millet ve millî egemenlik güçlenerek zirvesine yükselirken, bölgemize ve ülkemize büyümek için (!) anayasanızı değiştirin, "Başkanlık" veya "Başkancı" siteme geçin diyorlar. Üstelik bize "Türk tipi (!)" etnikçi ve mezhepçi, çok ortaklı ...
Read more : Egemenlik / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1586 | Yanıtlar : 0

Tuzsuz Deli Bekir raconu ile iç/dış politika / Ahmet TAKAN

Tuzsuz Deli Bekir raconu ile iç/dış politika

R. Erdoğan, esip gürlerken, tüm dünyaya en üst perdeden meydan okurken Dışişleri Bakanı mangalda kül bırakır mı?..

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin "Türkiye ile savaşırız" sözlerine Mevlüt Çavuşoğlu'nun verdiği yanıta bakın (!);

"Sen madem bu kadar güçlüsün niye PKK yıllardır senin topraklarını işgal ediyor? Bir terör örgütüne karşı mücadele edemiyorsun, zayıfsın. Ondan sonra da kabadayılık yapmaya kalkıyorsun, retorik içerisine giriyorsun."

Şaka gibi!..

Birbirlerine ironi yapıyorlar herhalde!.. Retorik içine ...
Read more : Tuzsuz Deli Bekir raconu ile iç/dış politika / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2660 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x