12 Haziran seçimleri “Cumhuriyet Güçbirliği” adı altında seçime katılan “bağımsız” adaylar için hezimetle sonuçlandı! 31 adayın hiçbiri Meclis’e giremedi.
Oysa İLK KURŞUN isimli internet sitesi 17 Mayıs 2011 tarihinde bir haber yayınlamıştı. Habere göre ASSİST TÜRK araştırma şirketinin 12 Mayıs 2011 tarihli yayınladığı seçim anketine göre seçilme ihtimali olan bağımsız adaylar arasında Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan 70 bin oyu aşıyordu! (http://www.ilk-kursun.com/2011/05/dogu-perincek-ve-tuncay-ozkan-meclise-cok-yaklasti-en-son-anket/)
http://ressim.net/s/upload/2a900951.jpg
Seçimler 12 Haziran’da yapıldı. Ama ne Doğu Perinçek ne Tuncay Özkan ne ...
News of Gazete Köşe Yazarları
Yunanistan, 1914 yılında I. Dünya Savaşı’nın başlaması ile Pontuslu Rumların sistematik baskıya maruz kaldığını, Anadolu’nun içlerine zorunlu göç ettirildiklerini ve 1918 yılına kadar 250.000 Rum’un öldürüldüğünü iddia etmektedir. 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile “soykırımın” ikinci safhasının başladığı ve 1923 yılına kadar 100.000 civarında Rum’un daha öldürüldüğü savunmaktadır. Yunanistan, sonuç olarak 1916 ve 1923 yılları arasında 350.000 civarında Pontuslu Rum’un Türkler tarafından soykırıma uğratıldığını iddia etmektedir. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ...
Bugün size Cumhuriyetin künyesinde neyin yer aldığını ortaya koyan bir yazıyı iletiyorum:
Cumhuriyet tarihinin en uzun günüydü, 12 Haziran. Seçim yasağı kalkıp ekranlar seçim sonuçlarını vermeye başlayınca hemen CHP önüne koştum. Gölbaşı’ndan Altındağ’dan Sincan’dan Cebeci’den Tuzluçayır’dan Sincan’dan Çankaya’dan Emek’ten Yenimahalle’den Batıkent’ten Etimesgut’tan benim gibi koşup gelen yüzlerce ayrı CHP’liyle karşılaştık. Herkes her biri yirmi-otuz sandık sonucunu kağıda yazıp gelmiş. Herkes cebinden sonuçları çıkartıp birbirine göstermeye başladı. Başta ben, altı yüze yakın sandık sonucu okudum. Bir nevi sandık sonuçları borsası kuruldu ve şunlar Tuzluçayır’dan ...
Seçim sistemi ile ilgili onca yazı yazdığım halde, 2008 yılında YSK merkezli haberi atlamışım. Eski YSK başkanı Muammer Aydın’ın, 22 Temmuz 2007 seçiminden sadece aylar sonra açıkladıkları: