Zaman: Prş Mar 12, 2026 19:32

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İşte Tayyip Erdoğan'ın kurduğu, TSK'ya taarruz ve referandum

İşte Tayyip Erdoğan'ın kurduğu, TSK'ya taarruz ve referandum oyunu

Bir hakkı teslim edelim. Türkiye’de kamuoyu araştırmaları ile ahalinin nabzını sürekli olarak tutan tek lider Tayyip Erdoğan’dır.

Yakından biliyorum; Erdoğan üç ayrı araştırma şirketi ile on günde bir ve de önemli gelişmelerde günlük olarak halkın tepkilerini ölçtürür ve ona göre politika belirler.

Dolayısı ile Tayyip Bey’in bir süredir sürdürdüğü TSK’yı aşağılama ve köşeye sıkıştırma hadisesi de bunun yansımasıdır.

Son kartı!

Hayır, halk askerin aşağılanmasını ve hırpalanmasını ...
Read more : İşte Tayyip Erdoğan'ın kurduğu, TSK'ya taarruz ve referandum | Görüntüleme : 651 | Yanıtlar : 2

AKP’li olmayan hiç kimse güvende değil

AKP’li olmayan hiç kimse güvende değil

Sevgili okurlar; geçen hafta art arda yaşadığımız olaylardan sonra belki pek çoğunuz “Yok artık daha neler?” demiş olabilirsiniz. Eski kuvvet komutanlarının, ordu komutanlarının, pek çok üst düzey subayın gözaltına alınması, günlerce poliste tutulması ve bir çoğunun tutuklanması dudak uçuklatan cinsten gelişmelerdi. Şaşırtıcı tutuklamalar, ortaya atılan iddialar ve ilginç zirve toplantıları ister istemez “Neler oluyor?” sorusunu sordurdu.

Bunlar yeni değil

Aslına bakarsanız yaşadığımız gelişmeler kimseye garip gelmemeli. Bütün bu gözaltıların, ...
Read more : AKP’li olmayan hiç kimse güvende değil | Görüntüleme : 954 | Yanıtlar : 4

Türk Kamuoyuna Bazı Notlar... / Yiğit Bulut

Türk Kamuoyuna Bazı Notlar...
Habertürk Gazetesi / 27 Şubat 2010

Bundan yıllar önce daha Türk kamuoyunda "tartışmanın" "t"si başlamadan, bazı tespitlerimi "analiz" haline getirerek kamuoyuna aktarmış ve özellikle TSK'nın "nasıl bir sürece" gireceğini sorgulamıştım. Geldiğimiz noktada "Gerçek suçlu herkes cezasını çekmeli" notunu da düşerek, olanların "marjinal kısmını anlamamız" için "o çalışmamın bazı bölümlerini" yeniden paylaşmak istiyorum...

1. Bill Clinton, Mayıs 1997'de "Yeni Bir Yüzyıl İçin Ulusal Güvenlik Stratejisi" adı verilen belgeyi imzaladı. Belgenin özü, ...
Read more : Türk Kamuoyuna Bazı Notlar... / Yiğit Bulut | Görüntüleme : 944 | Yanıtlar : 0

Fikret OTYAM'ın 21 Şubat 2010 tarihli AYDINLIK'ta ki yazısı

SİLİVRİ 5. ORDU’DA ORDU KOMUTANI, TUĞAMİRAL, KORAMİRAL AÇIĞI MI KAPATILACAK?
“BÖYLE REZİLLİK OLUR MU; YETER YAHU! SABRIMIZ TAŞTI” DİYORUZ!
GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL İLKER BAŞBUĞ”

“MİLLETE ŞİKÂYET EDİYORUM
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit:
Subaylarımızın silahlı terör örgütü kurduğu söyleniyor. Ama Habur’dan teröristler ellerini kollarını sallayarak giriyor, hiçbir şey yapılmıyor. Bu bizi ve milleti rahatsız ediyor. Milletimize şikâyet ediyorum.”
SİLİVRİ 5. ORDU’DA ALBAY AÇIĞI KAPATILIYOR!
“Menşei” belli olmayan, edilmeyen alçakça bir ihbar sonucu bir Kurmay ...
Read more : Fikret OTYAM'ın 21 Şubat 2010 tarihli AYDINLIK'ta ki yazısı | Görüntüleme : 954 | Yanıtlar : 0

Helikoptere bi atladım...

Yılmaz ÖZDİL
yozdil@hurriyet.com.tr

Helikoptere bi atladım...

Evli kadınlarımız iyi bilir.

Adam bi sene askerlik yapar.

Elli sene anlatır.
*
“Her sabah tam teçhizatlı 20 kilometre koşardık, kaplumbağa yedim, Foça’dan atladım yüze yüze Gölcük’e geldim, denizaltıya mayın yapıştırdım, komutanın kızı bana hastaydı” filan...
*
Hiç kimse askerde patates soyduğunu anlatmaz mesela... Kenef nöbeti tutarken hatırası olanı duyamazsın. Ağaca bile tekmil verdi halbuki... Evde yapmaz, orda ha bire yatak düzeltti.
*
Hatırlarsınız, ...
Read more : Helikoptere bi atladım... | Görüntüleme : 536 | Yanıtlar : 2

Feryat edeceksin - Hulki CEVİZOĞLU

Feryat edeceksin

Her güçlü iktidar döneminde mutlaka basın kavgaları yaşandı. Medya patronları, kendilerini “hükümet kuran ve yıkan güç” olarak gördü, öyle davrandı. Başbakanlar da, “medyanın burnunu sürtmek ve onları ezmek” için her yolu denedi.

Bu kavga yalnızca iktidarla mı oldu? Hayır. Muhalefet partileri de bu kavgalarda yer aldılar. En son yaşananları hatırlayalım.

Bir süre önce MHP Genel Başkanı Bahçeli, isim vererek bazı medya patronlarını eleştirdi. Kendisi de her fırsatta medyaya çatan Başbakan Erdoğan bunu fırsat ...
Read more : Feryat edeceksin - Hulki CEVİZOĞLU | Görüntüleme : 645 | Yanıtlar : 0

Zulme Alkış Tutan Sanatçılar(!..)

Zulme Alkış Tutan Sanatçılar…

Recep Tayyip Erdoğan, ellerini taşın altına sokup, “Kürt Açılımı”na destek vermeleri için sanatçıları kahvaltıya çağırdı. Yandaş medya, yandaş yargıdan sonra AKP şimdi de “yandaş sanatçı” oluşturma çabasına girişti. Çağrılan konukların hemen hemen tümü gelmişti. Her ne hikmetse, Başbakanı telefonla arayan “Kürt Açılımcısı” minik serçe yoktu ortalarda.
Görkemli, son model arabaları ile şölene katılanlar, gelişlerinde ve gidişlerinde mutluluk içerisindeydiler. Başbakanla el sıkışırken, konuşurken gözlerinin içi gülüyordu.

Kahvaltıdan önce, kahvaltıdan sonra ve ...
Read more : Zulme Alkış Tutan Sanatçılar(!..) | Görüntüleme : 1303 | Yanıtlar : 8

Amerikancı-Barzanici Kürtçülerden AKP’ye can simidi!

Amerikancı-Barzanici Kürtçülerden AKP’ye can simidi!

Ne diyor BDP’li Sırrı Sakık? CHP 1999’da kendilerine seçim ittifakı önermiş miş!
Ne zaman ve nerede söylüyor bunu?
TBMM’de ve CHP’nin AKP hakkında PKK’ya hakim ayarladığı iddialarını içeren gensorusunun görüşülmesi esnasında!
Peki bu iddia kime aitti?
Eski HEP milletvekili Hatip Dicle’ye!
Nerede dillendirildi?
Mahkeme huzurunda!
Nasıl oldu?
Tutuklu olan Hatip Dicle, “Kandil’den gelen gerillalar İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ahmet Türk’e ifade ettiği gibi hakim ayarlamaları ile serbest bırakılırken ben ...
Read more : Amerikancı-Barzanici Kürtçülerden AKP’ye can simidi! | Görüntüleme : 654 | Yanıtlar : 0

Gerilimin sorumlusu köşe yazarları mı yoksa iki gazeteci mi?

Gerilimin sorumlusu köşe yazarları mı yoksa iki gazeteci mi?

Tayyip Erdoğan, ülkedeki gerilimin ve buna bağlı olarak borsanın düşmesinin sorumlusunu buldu: Köşe yazarları ve dolayısıyla yazdıkları gazetelerin sahipleri!
Kendisinin hiçbir sorumluluğu yok bu işte!
Türkiye’nin bütün mal varlığını “ülkemi pazarlıyorum” ve “babalar gibi satarım!” diye özelleştirme adı altında yabancılara satan da köşe yazarlarıdır! Yabancı şirketlerin özelleştirmeye yatırdıkları kadar parayı daha şimdiden kâr olarak yurt dışına transfer etmelerini sağlayan da köşe yazarlarıdır.
TSK üzerinde asimetrik psikolojik ...
Read more : Gerilimin sorumlusu köşe yazarları mı yoksa iki gazeteci mi? | Görüntüleme : 535 | Yanıtlar : 0

Asker darbe yaparsa intihar edelim

Asker darbe yaparsa intihar edelim

KUŞKUSUZ, darbe yapmayı aklına koymuş asker bir yaşlı şair intihar etmesin diye bu kararından vazgeçmez. Ha, laf açılmışken söyleyeyim de günah benden gitsin: Kimse bana güvenip darbe falan yapmasın! Ekip çalışmasına alışkın olmadığım, tek başıma çalıştığım için benden kimse yararlanamaz!

FAL VADESİYLE OLMAZ
Ben planlı, programlı bir insanım: Paris’e, Beyrut’a, Sofya’ya, Köy’e ne gün gideceğim, İstanbul’a ne gün döneceğim bazen bir yıl önceden bellidir. Tabii, gazetenin vereceği görev gereği yapacağım ...
Read more : Asker darbe yaparsa intihar edelim | Görüntüleme : 517 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148853 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25120 üye

x