Zaman: Prş Mar 12, 2026 17:43

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk askeri üzerine.. - Hulki Cevizoğlu

Bugün “Türk askeri üzerine bir deneme” yazısı yazmak istiyorum.
Özellikle “komutanları” üzerine...
Bu “deneme”, ordu düşmanlarının yaptığı simetrik, asimetrik, psikolojik, sosyolojik ve itibar sıfırlamaya yönelik operasyonlardan farklı. Farklı ve bir edebiyat türü olan “deneme” kapsamındadır.
Geçtiğimiz yıllarda, Türk ordusu üzerinde henüz bu operasyonlar başlamamışken başka bir tartışma vardı.
Hani, bizim Ceviz Kabuğu’nda işlediğimiz Kurtuluş Savaşı, Atatürk konuları; Turgut Özakman’ın yazdığı “Şu Çılgın Türkler” kitabı; benim yazdığım “İşgal ve Direniş”; anti emperyalist, yurtsever (vatansever) gazeteci ...
Read more : Türk askeri üzerine.. - Hulki Cevizoğlu | Görüntüleme : 1005 | Yanıtlar : 2

Ve Genelkurmay düğmeye bastı!

Ve Genelkurmay düğmeye bastı!

Genelkurmay’ın düğmeye bastığının ilk işareti, Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in; “PKK teröristleri Habur’da kucaklanırken, benim silah arkadaşlarıma terörist muamelesi yapılıyor” mealindeki sözleriydi.
TSK ve hatta pek çok orduda en temel kuraldır.
Astlar hele de siyasi bir konuda üst’e rağmen zerre bir söz etmez, edemez!
Dolayısı ile Deniz Kuvvetleri Komutanı o sözünü Genelkurmay’ın bilgisi ve hatta emriyle yapmıştır ki Uğur Yiğit Paşa açıklamalarına dün de devam etmiştir.
Ve Genelkurmay’ın harekete geçtiğini gösteren ikinci ...
Read more : Ve Genelkurmay düğmeye bastı! | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0

Noobum

Noobum

Erzincan’da enteresan işler oluyor.

Radikal manşet yapmış...

*

Bir savcı var.

“Tanık” olarak ifade veriyor.

*

“Bana 86 lira borç taktı” diye kendisini şikâyet eden Adliye çaycısının “albay” lakaplı “Ergenekoncu” olduğunu söylüyor... “Benden altın aldı, parasını ödemedi” diye kendisini şikâyet eden kuyumcunun “gizli istihbaratçı” olduğunu söylüyor... “Benden borç aldı, geri ödemedi” diye kendisini şikâyet eden adamın, uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçısı olduğunu söylüyor... Bu şikâyetler üzerine kendisi hakkında soruşturma açan Erzincan Başsavcısı’nın da, aslında ...
Read more : Noobum | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0

Babalar ve Oğulları - Mehmet Ali Güller

Babalar ve Oğulları
Mehmet Ali Güller
12 Şubat 2010
Başbakan Tayyip Erdoğan, 5 kilo uyuşturucuyla yakalanan yeğeni için, “gereği yapılsın” demiş. Sanki “gereği yapılsın” demese, gereği yapılmayacak! Sanki bu memleket, yakınına dokunulamayan padişahın toprakları…
Yarın pek çok yandaş medya mensubu, Erdoğan’ı akraba kayırmamasından ve demokrasiye katkısından dolayı göklere çıkaracaktır…
Bu haber, beni 12 yıl öncesine, 11 Mayıs 1998’e götürdü.
Şişli’de bir araç kırmızı ışıkta durmaz ve karşıdan karşıya geçmekte olan bir kadına çarpar, 35 ...
Read more : Babalar ve Oğulları - Mehmet Ali Güller | Görüntüleme : 951 | Yanıtlar : 0

Şener'den dehşet GATA ifşaatı ve Büyükanıt'ın dramatik hali!

Şener'den dehşet GATA ifşaatı ve Büyükanıt'ın dramatik hali!

Hani televizyonlar çok önemli haberleri flaş, flaş, flaş anonsları ile duyururlar ya!
İşte bu haber öyle bir haber!
Abdüllatif Şener, Emine Erdoğan’ın iddia edildiğinin aksine türbanıyla GATA’ya girdiğini ve Nejat Uygur’u ziyaret ettiğini açıkladı.
Diyeceksiniz ki böyle bir şey Başbakan’ı alenen yalanlamak olur zira Emine Hanımın GATA’ya alınmadığını iddia eden isim bizatihi Tayyip Bey!
Orasını bilmem, iddia sahibi ben değilim Sayın Şener’dir.
Peki kim midir bu Abdüllatif ...
Read more : Şener'den dehşet GATA ifşaatı ve Büyükanıt'ın dramatik hali! | Görüntüleme : 588 | Yanıtlar : 2

Amerteller - Savaş SÜZAL

Amerteller

Washington’a gene kar yağıyor. Ben de bu yazımda siyaset falan yerine biraz felsefe yapayım dedim. Beyaz belki de bu ilhamı verdi bana. Artık itiraf etmek lazım. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun en önemli sorumluları içinde “enteller” ya da daha doğru bir deyişle entellik taklidi yapanlar da var. Belki her şeyden sorumlu değiller ama payları da yüzde elliye yakın. Sanırım onların bu ukalalığına karşı halk Tayyip Erdoğan ve ekibini iktidara getirdi.

Bizdeki entelliği anlamak için uzman ...
Read more : Amerteller - Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 689 | Yanıtlar : 0

Feryat eden AKP'lilerden kim öldürüldü ? - Rıza Zelyut

Feryat eden AKP'lilerden kim öldürüldü?

Türkiye'yi bu kadar gerip böyle zıvanadan çıkaran bir iktidar daha gören oldu mu? Hiç sanmıyorum? Peki, neden geriyorlar Türkiye'yi?
-Bize karşı darbe yapılacak? Bize suikast düzenlenecek, diyerek.
Şimdi; soruyorum: Böyle darbe, suikast mağduru gibi bağıran tarafa karşı şimdiye kadar hiç darbe yapıldı mı?
-Hayır...
12 Mart 1971 darbesinden sonra Almanya'ya kaçan Erbakan'a darbeciler haber yollayıp, 'Sen niye kaçtın? Seninle sorunumuz yok ki...' demediler mi?
12 Eylül 1980 darbesi milliyetçileri ...
Read more : Feryat eden AKP'lilerden kim öldürüldü ? - Rıza Zelyut | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 0

Mümbittir bu topraklar ottan fazla hain yetişir

Türkiye'de her şeyin karaborsası olur.

Hainin olmaz...

Çünkü, haini en bol ülke Türkiye'dir.

*

Bakın taze örnekler vereyim.

*

“Ne malum intihar ettiği?”

“Foyası meydana çıkınca tabii...”
“Amiral gözündeki kara gözlükleri çıkarsın da, öyle konuşsun, asıl kendi niye intihar etmiyor?”
“Pisliğini örtmeye çalışmış...”

“İddia doğru mu, sen onu söyle!”

“Albay sütten çıkmış ak kaşık!”

“Vah vah, Ergenekon'dan çıkmak için intihar etmekten başka çıkar yol bulamamış demek ki!”
*

Bunun Türkçesine hiç dokunmadım:

“serefle ne alkası ...
Read more : Mümbittir bu topraklar ottan fazla hain yetişir | Görüntüleme : 1050 | Yanıtlar : 5

Kara cehalet!

Kara cehalet!

PAZARTESİ günkü “Allah nedir, Tanrı nedir?” başlıklı yazımdan sonra, e-mail bombardımanına tutuldum.

Ne kadar ilgilisi varmış bu konunun?

Mesaj yollayanları üç grupta toplamak gerekiyor:

1) Tanrı sözcüğünün kullanılmasına kesinlikle karşı çıkıp Allah adını kullanmanın şart olduğunu söyleyenler... Bunlar, ılımlı ve saygılı ifadelerle fikirlerini savunuyor, “Müslümanların Allah’ı vardır, Tanrı’sı yoktur. Tanrı mitolojik bir ifadedir. Tanrı’nın dişisi de vardır, ona Tanrıça denir. Oysa Allah tektir” diyorlar.

2) Tanrı sözcüğünün kullanılmasının Allah’a hakaret olduğunu iddia edip, ...
Read more : Kara cehalet! | Görüntüleme : 663 | Yanıtlar : 0

Albayın intiharı ve eşikteki yeni pusu ve şantajlar

Albayın intiharı ve eşikteki yeni pusu ve şantajlar

İzmir’de intihar eden Kurmay Albay B.E’nin başına gelenleri okumuşsunuzdur. Albay ve ailesi pek çok asker gibi malum odaklar tarafından teknik takip altındaydı.
Derken dinlemeyi yapanlar Albayın eşinin başka bir Albay’la ilişkisini öğrenirler ve o hanım izlenerek görüşme ya da buluşmaları kayıt altına alınır.
Bitmedi...
Bu kayıtlar, “Donanma’da Yasak Aşk Hikayesi” diye internete sızdırıldı.
Ve bütün bunlara tanık olan Albay da dayanamayıp intihar etti.
Belli ki bu işi ...
Read more : Albayın intiharı ve eşikteki yeni pusu ve şantajlar | Görüntüleme : 694 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148853 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25120 üye

x