Zaman: Cmt May 02, 2026 9:27

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çin büyükelçisi Kemalist oldu!..Nedir bu Atatürk düşmanlığı?

Çin büyükelçisi Kemalist oldu

SON bir ay içinde, yurdun dört bir yanında yüze yakın olay patlak vermiş... Atılan molotofkokteylleri, parçalanan vitrinler, yakılan arabalar, basılan polis karakolları...

Canını ve malını korumak için silaha sarılan esnaf, açılan ateş sonucu yaralananlar, ölenler...

PKK yandaşlarına gösterilen hoşgörü, haklarını arayan işçilere gösterilmiyor. Ekmeği elinden alındığı için protesto gösterisi yapan çalışanlara, coplarla, biber gazlarıyla, tekme ve tokatla girişiliyor!

Bu arada, Atatürk heykellerinin de taşa tutulduğu haberleri geliyor.

Nedir bu Atatürk düşmanlığı? ...
Read more : Çin büyükelçisi Kemalist oldu!..Nedir bu Atatürk düşmanlığı? | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0

Hab-ı Gaflet’ten uyanmak...Adım adım Kürdistan'a mı?

Hab-ı Gaflet’ten uyanmak...

Prof. Dr. Ümit Özdağ, babasının bir anısını anlatır. Babası Muzaffer Özdağ, “27 Mayıs”ın Milli Birlik Komitesi üyesidir. Komitenin en gencidir, ya üsteğmendir ya da yüzbaşı... Aradan yıllar geçer, Muzaffer Özdağ, Tokyo’dan sürgünden döner, sivil hayat başlar.
Aradan 21 yıl geçer, bir ihtilal daha: 12 Eylül...
Bir dava için Konya’ya gider, müvekkili olan köylüye, “Beni köye götür!“ der “Ama kim olduğumu söyleme, bakalım vatandaş ne diyor?”
Köy, fakir bir Türkmen köyüdür; muhtarın evinde ...
Read more : Hab-ı Gaflet’ten uyanmak...Adım adım Kürdistan'a mı? | Görüntüleme : 666 | Yanıtlar : 0

Moskova duruşmaları - Altemur KILIÇ

Moskova duruşmaları

Hukukun siyasete alet edildiği davalar, duruşmaları bana Kafka’nın “Yargılama” romanını hatırlatır... Şimdi dostların dikkatini yakın tarihin ünlü bir davasına çekmek istiyorum... Bu tür davalar, Rusya’da Stalin döneminde diktatörün rakiplerinden kurtulmak için başlattığı, rejimin ünlü şahsiyetlerinin, komutanların düzmece bir Mahkemede, “seçme yargıçlar tarafından yargılanmalarını, uydurma delillere göre ve devşirme tanıkların, itirafçıların ifadelerine istinaden ölüme mahkum edilmelerini hatırlatıyor” ... O zamanın deyimiyle, idam “fırınlarda” infaz edilirdi...

Resim

Mareşal Tuhaçevski

Bu,1936 -38 yıllarındaki Moskova Duruşmalarının (en ...
Read more : Moskova duruşmaları - Altemur KILIÇ | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 0

Kemalizm - Emperyalizm

Hepiniz birçok defa görmüşünüzdür; ürünü para etmediği için traktör dolusu domatesini yola döken çiftçiyi ve parası olmadığı için çöplükten sebze toplayan insanı. Garip ama bu iki kişide aynı ülkenin içindedir.

Çiftçi, domatesi için 1 lira kurtarmıyor, battım diyor ve yola döküyor. Şehirde halk 10 liraya domates alamıyor ve çöpten topluyor ya da gereğinden az tüketiyor. Yetinmek, dişini-kemerini sıkmak zorunda kalıyor. Üreten malı para etmediğinden kemer sıkıyor, tüketen parası yetmediğinden kemer sıkıyor. Üretenin sattığı para ile ...
Read more : Kemalizm - Emperyalizm | Görüntüleme : 592 | Yanıtlar : 0

Aydın Üzerine Düşünceler - Sönmez TARGAN

Aydın Üzerine Düşünceler

Dünyanın hiçbir yerinde, küçük burjuva katman içinde bir kesimi oluşturan aydınlar, bugün bizde yaşanan biçimiyle ne havlu atmış ve yön değiştirmiş ne de nefesleri kesilmeye, ışıkları tükenmiş bir durumda karanlığa göz kırpar konuma gelmiştir. Ne diyelim, bu da bize özgü bir “aydın açılımı” olsa gerek...

Aydınlar konusu gerek bizde gerekse dünyada zaman zaman ve özellikle niteliğinin belirlenmesinde tartışmaların odağı olmuştur. Bugün bile şöyle bir çevremize baktığımızda, kimi gazete köşesine yuvalanmış ya da ...
Read more : Aydın Üzerine Düşünceler - Sönmez TARGAN | Görüntüleme : 779 | Yanıtlar : 0

Demirtaş Ceyhun 75 Yaşında...

Demirtaş Ceyhun 75 Yaşında...

12 Eylül zindanından geçen bir aydın Demirtaş Ceyhun. Öyle enflasyona uğrayan kavramın değil, aydınlanmanın gerçek anlamında bir aydın. Hem yazar olarak, hem mimar olarak. Yaşamını aydınlanmaya adamış bir yazarın ve mimarın, toplumun nabzıyla ve can damarıyla sürekli alışveriş içinde olması, kavramı dolduran başat içeriktir.

Ceyhun, ilk gençliğinden başlayarak, sonuna kadar Marksist düşünceyi sindirmiş tutarlı bir sosyalist kaldı. Bu duruşundan en ufak ödün vermeksizin, özellikle 12 Eylül ertesinde, “Atatürk’ün büyüklüğünü günden güne ...
Read more : Demirtaş Ceyhun 75 Yaşında... | Görüntüleme : 686 | Yanıtlar : 0

Kürt Parlamentosu!.. - Ümit ZİLELİ

Kürt Parlamentosu!..

İlahi adalet bu olsa gerek!..

Geçen hafta, Reşadiye’de yedi askerimizin şehit edilmesinin ardından iktidar çevrelerinde ve yanaşma medyada yer alan “PKK olamaz.. Kesinlikle Ergenekon yapmıştır.. 1993’te 33 erimizin şehit edilmesi olayına ne kadar da benziyor” yollu, hem tarih bilgisinden yoksun, hem de PKK’yi aklamaya soyunan hezeyanları ele almış, ’93 katliamını Öcalan’ın emriyle o zamanın bölge sorumlusu Şemdin Sakık’ın yaptığını kendi ifadeleri ve de itiraflarıyla anlatmıştım…

Daha yazımın mürekkebi kurumadan, PKK saldırıyı üstlendi, hem ...
Read more : Kürt Parlamentosu!.. - Ümit ZİLELİ | Görüntüleme : 783 | Yanıtlar : 0

UGG Giyince Gelemeyen Medeniyet

Değişiklik iyidir. Arada bir nefes almak, insanlar ne yapıyor, nereye gidiyor, ne giyiyor, ne yiyor, ne konuşuyor, görmek, radarları açmak, kafayı resetlemek herkese lazımdır. Yapabilene ne mutludur, yapamayana da, işte buyurun burada yapılmışı var.

Geçen hafta, ikinci memleketim sayılan Münih’teydim. Almanya’nın en fazla Türk nüfusuna sahip şehirlerinden biri olan Münih’te, otobüse veya metroya bindiğinizde kendinizi 4.Levent- Taksim hattında hissetmemeniz için hiçbir neden yok. Türkçe konuştuğunuzu duyunca yer veren saygı bilir centilmen Türk gençleri, nerede ineceğinize ...
Read more : UGG Giyince Gelemeyen Medeniyet | Görüntüleme : 576 | Yanıtlar : 2

CIA uzmanları da 'inadına açılım' diyor!

CIA uzmanları da 'inadına açılım' diyor!

Türkiye öyle bir ülke oldu ki, teröristler sınırda devlet töreni ile karşılanıyor, üç-beş dakikalık sorgudan sonra nasıl ifade vermeleri gerektiği kendilerine bildirilerek hakim önüne çıkarılıyor, ifadelerinde terör örgütünün başı tarafından görevlendirildiklerini söylemelerine rağmen bu sözler zapta geçirilmiyor ve serbest bırakılıyorlar. Bununla kalsa iyi! Teröristler, Güneydoğu illerinde siyasi gezilere katılıyor, propaganda yapıyor!

Buna karşılık Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy’i, protesto eden 31 öğrenciye, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri ...
Read more : CIA uzmanları da 'inadına açılım' diyor! | Görüntüleme : 594 | Yanıtlar : 2

Bulanık'ta devlet yok mu?

Bulanık'ta devlet yok mu?

Anayasaların verdiği görev ile devletin birinci görevi, vatandaşın can ve mal güvenliğini savunmaktır. Bizim memlekette bazılarına, “Türk Tanımı” battığı için, sık sık gündeme getirilen anayasanın değiştirilmesi halinde bile, devletin görev hükmünün ortadan kaldırılması akıllara bile getirilemez.

Gerginlikten prim kazandığını sananların, sağduyu çağrılarının ne denli samimiyetsiz olduğu ortaya çıktı. Terör örgütünün yönlendirip, hükümetin göz yumduğu ayaklanmalar esnasında beklenen ne yazık ki oldu. Muş’un Bulanık ilçesinde kan döküldü.

Borçlarını ödeyebilmek ve evine ekmek ...
Read more : Bulanık'ta devlet yok mu? | Görüntüleme : 578 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x