Zaman: Prş Mar 12, 2026 9:35

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çukurambar’da F-16 yakalandı / Cemaatlere dokunanı yakarım

Çukurambar’da F-16 yakalandı... Tanınmasın diye LPG taktırmışlar

Suikastçı albayın evini aramışlar...

Meğer sadece Arınç değilmiş.

Başbakan’ın krokisi çıkmış.

Cumhurbaşkanı’nın
krokisi çıkmış.

TBMM Başkanı’nın
krokisi çıkmış.

*

Bence iyi aramamışlar o evi...

Obama’nın krokisi de oralardadır. (Mutfağa bakın.)

*

Bu arada, krokiyi yutmak için kendisini sorgulayan polislerden
pet şişe su istemiş suikastçı.

*

Kalsiyum Sandoz’a çizmiş
krokiyi çünkü... Kuru kuru
gitmemiş boğazından.

*

(İşin esrarengiz tarafı, adam mahalle mahalle dolaşarak, devleti yöneten kim varsa alayını temizleyecek, ...
Read more : Çukurambar’da F-16 yakalandı / Cemaatlere dokunanı yakarım | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0

Şiddetlenen Özelleştirme Harekâtı

Şiddetlenen Özelleştirme Harekâtı: Şeker Sektöründe Olup Bitenler

Petrol-İş Sendikası, 2005 yılında TÜPRAŞ’ın özelleştirilmesine yönelik girişimleri “özelleştirme harekâtı” sözcükleriyle betimlemekteydi. O günlerde TÜPRAŞ’ın özelleştirilmesi girişimleriyle sınırlarımızın hemen yanı başında sürdürülen Irak harekâtıyla olan paralellikleri vurgulayan Petrol-İş, özelleştirme harekâtını, 2001 krizinin koşulları altında zor günler geçiren yerli sermayenin uluslararası sermaye ile bütünleşme çabalarının bir ürünü olarak değerlendirmekteydi.

Gerçekten de kriz dönemleri, bir yandan mevcut sermaye birikimi rejiminin ana kaynaklarının sürdürülemez hale gelmesi ve çökmesi anlamına gelirken, bir ...
Read more : Şiddetlenen Özelleştirme Harekâtı | Görüntüleme : 777 | Yanıtlar : 0

Kardeş ilikler federasyonu!

Kardeş ilikler federasyonu!

Bu haberi biz yapsak, kuyruğuna teneke bağlanan kediye dönerdik. Ellerinde sopalar peşimize öyle bir düşerlerdi ki, durmak yok, Kapıkule’ye kadar koş koşabilirsen. Ondan sonra da ya herrü ya merru, sınırı geçsen sakal, vatan toprağında kalsan bıyık.
Hatırlasanıza vakti zamanında, herkesin içindeki “donör”ü keşfettiği günlerde, bir bakan “Bunlar genetik şifremizi çözmek için topluyorlar bu kan örneklerini” dedi diye, nasıl kızılca kıyamet kopmuştu. “İstenmeyen faşist” ilan edip sınırdışı edeceklerdi neredeyse!
Mübalağam yok yani!
Es ...
Read more : Kardeş ilikler federasyonu! | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

Kahramanları intihar eden bir millet!

Kahramanları intihar eden bir millet!

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, ana okullarında “Milli Kahramanlar Bizim Sınıfta” projesi başlattı. Anadolu Ajansı muhabiri Yeliz Macar’ın haberine göre proje ile yabancı çizgi roman veya masal kahramanları yerine çocukların Atatürk, Mevlana, Hacivat ve Karagöz, Dede Korkut, Oğuz Kağan, Keloğlan, Fatih Sultan Mehmet, Nasrettin Hoca ve Yunus Emre gibi Türk milli kahramanlarını benimseyerek, onların örnek alınması hedefleniyor.
Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, bir ilköğretim okulunda ilköğretim ve anasınıfı öğrencilerine uygulanan ...
Read more : Kahramanları intihar eden bir millet! | Görüntüleme : 660 | Yanıtlar : 1

'An'ların Zamanda Yolculuğu… - Mustafa BALBAY

'An'ların Zamanda Yolculuğu…

Bir yılın bitimi, yeni bir yılın başlangıcı, “zaman” kavramını en yalın şekliyle sokar insanın yaşamına. Her şey bir yana yeni bir yılla birlikte yeni bir yaş da kazanmış oluruz.

Nedir zaman? Ben anlamını çok iyi bildiğimi düşündüğüm bir sözcük üzerinde yoğunlaştığım zaman mutlaka sözlüğe tekrar bakarım. O zaman çoğunlukla bildiğimden farklı anlamlarının olduğunu görürüm. Zaman sözcüğü için de yine Dil Derneği’nin sözlüğüne baktım. 11 temel anlam sıralanmış.

2009, 21. yüzyılın tek haneli ...
Read more : 'An'ların Zamanda Yolculuğu… - Mustafa BALBAY | Görüntüleme : 587 | Yanıtlar : 0

Ağzında lokma varken suikast yapılmaz...

Ağzında lokma varken suikast yapılmaz...

Suikast krokisi subayın ağzında.

Albay krokiyi çiğnerken basıldı.

Binbaşı krokiyi yutmaya çalıştı.

Isırırken kroki koptu.

Krokiyi boğazından çıkardılar.

Suikastçı krokiyi yedi.
*
Yersen...
*
“Valla biz vurduk” demelerine rağmen, şakır şakır asker vuranların PKK’lı olduğuna inanmıyorlar, suikastla suçlanan yarbaylar onuruna yediremeyip kendi kafasına sıkıyor... Bunlar hâlâ mahalleden geçen subayların peşinde.

*
Bakın, neymiş o suikastçının adı?

E.Y.B.

Olsa olsa, Embesil Yani Bu’nun kısaltılmış hali herhalde!
*
Çünkü, sanırsın, Mısır piramitlerinin ...
Read more : Ağzında lokma varken suikast yapılmaz... | Görüntüleme : 773 | Yanıtlar : 1

Biz bu 'otu' neden yedik!!? - Behiç KILIÇ

Biz bu 'otu' neden yedik!!?

Bu PKK’nın TBMM’ye “dönüşüm muhteşemdir” hareketidir ve..

İkinci bir “Habur-Silopi” şenliğidir!..

Ağa ile yanaşmanın hikayesindeki gibi bir durum!.. (Bilenler bilmeyenlere anlatsın, bknz google..)

Ne oldu?..

DTP gitti bilmem ne geldi!..

Apo, daha tescilli olarak TBMM’de...

Hazım işi birinci ağızdan desturdu ya, başta aynı sıraları paylaşacaklara, kendilerine teslim edilen çocuklarımızın şehit kanını orta yerde bırakanlara (sadece çok konuşanlar) ve bu ortamı sağlayan siyaseti başına tac yapanlara hayırlı uğurlu kademli olsun!..

Kapatılma ...
Read more : Biz bu 'otu' neden yedik!!? - Behiç KILIÇ | Görüntüleme : 521 | Yanıtlar : 0

“Mutluluğun Resmi”!

“Mutluluğun Resmi”!

20 Aralık 2009 tarihli Milliyet’te “The World Bank Group” verilerine göre düzenlenmiş bir tablo yayınlandı:

En Borçlu Ülkeler…

Ülkelerin Dış Borç Stoku ile Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla (GSYH), yani milli gelir büyüklüklerini karşılaştıran tablo oldukça ilginç veriler sunuyor. Örneğin yaklaşık 552 milyar 180 milyon dolarlık bir milli gelire sahip olduğu tahmin edilen Türkiye’nin, 2009 yılının ilk üç ayı itibarıyla dış borç stoku 265 milyar 345 milyon dolar… Buna göre Türkiye’nin dış borç stokunun ...
Read more : “Mutluluğun Resmi”! | Görüntüleme : 698 | Yanıtlar : 0

Çin büyükelçisi Kemalist oldu!..Nedir bu Atatürk düşmanlığı?

Çin büyükelçisi Kemalist oldu

SON bir ay içinde, yurdun dört bir yanında yüze yakın olay patlak vermiş... Atılan molotofkokteylleri, parçalanan vitrinler, yakılan arabalar, basılan polis karakolları...

Canını ve malını korumak için silaha sarılan esnaf, açılan ateş sonucu yaralananlar, ölenler...

PKK yandaşlarına gösterilen hoşgörü, haklarını arayan işçilere gösterilmiyor. Ekmeği elinden alındığı için protesto gösterisi yapan çalışanlara, coplarla, biber gazlarıyla, tekme ve tokatla girişiliyor!

Bu arada, Atatürk heykellerinin de taşa tutulduğu haberleri geliyor.

Nedir bu Atatürk düşmanlığı? ...
Read more : Çin büyükelçisi Kemalist oldu!..Nedir bu Atatürk düşmanlığı? | Görüntüleme : 914 | Yanıtlar : 0

Hab-ı Gaflet’ten uyanmak...Adım adım Kürdistan'a mı?

Hab-ı Gaflet’ten uyanmak...

Prof. Dr. Ümit Özdağ, babasının bir anısını anlatır. Babası Muzaffer Özdağ, “27 Mayıs”ın Milli Birlik Komitesi üyesidir. Komitenin en gencidir, ya üsteğmendir ya da yüzbaşı... Aradan yıllar geçer, Muzaffer Özdağ, Tokyo’dan sürgünden döner, sivil hayat başlar.
Aradan 21 yıl geçer, bir ihtilal daha: 12 Eylül...
Bir dava için Konya’ya gider, müvekkili olan köylüye, “Beni köye götür!“ der “Ama kim olduğumu söyleme, bakalım vatandaş ne diyor?”
Köy, fakir bir Türkmen köyüdür; muhtarın evinde ...
Read more : Hab-ı Gaflet’ten uyanmak...Adım adım Kürdistan'a mı? | Görüntüleme : 659 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25120 üye

x