Zaman: Prş Mar 19, 2026 6:52

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Cezaevindeki Melek İpek: 27 gündür hiç dayak yemedim

Antalya’da şiddet gördüğü eşi Ramazan İpek’i av tüfeğiyle vurarak öldüren ve ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanan 2 çocuk annesi Melek İpek, 27 gündür tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi.
Resim
08 Ocak’ta Döşemealtı ilçesi Ilıca Mahallesi'nde iki katlı müstakil bir evde meydana gelen olayda, servis şoförlüğü yapan 36 yaşındaki Ramazan İpek, 12 yıldır evli olduğu eşi 31 yaşındaki Melek İpek'le gece boyu tartıştı. Tartışmanın ilerleyen bölümünde iddiaya göre, Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak darp ...
Read more : Cezaevindeki Melek İpek: 27 gündür hiç dayak yemedim | Görüntüleme : 2406 | Yanıtlar : 0

DEVEYE SORMUŞLAR… Dr. Noyan UMRUK

DEVEYE SORMUŞLAR… Dr. Noyan UMRUK

II. Meşrutiyet döneminde iki kez Maarif Nazırı olan Emrullah Efendi, eğitim tarihimizin önemli şahsiyetlerinden biriydi...
O’nun “İlmin, devlet himayesinde elit bir kadro yetiştirilerek yukarıdan aşağıya geliştirilebileceğini” ileri süren “Tûbâ Ağacı Nazariyesi” yıllarca siyaset ve eğitim hayatımızın önemli tartışma konularından biri olmuştu...
Ne var ki; Emrullah Efendi asıl şöhretini, şaka olarak söylediği “Ah şu mektepler olmasa, maarifi ne güzel idare ederdim” sözcüklerine borçlu.
Şaka olarak söylenmiş bu sözler, ne yazık ki ...
Read more : DEVEYE SORMUŞLAR… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 3914 | Yanıtlar : 8

İçişleri Bakanlığı 40 soruşturma dosyasına el koydu.

İBB eski başkanları Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal’ın metro ihalelerinde tahmini 1 milyar liralık kamu zararına uğrattığına yönelik suç duyurusu Danıştay’dan döndü. Danıştay belediye başkanları hakkında soruşturmayı İçişleri Bakanlığı’nın izin vermesi gerektiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma izni vermemişti. CHP'li İBB Meclisi eski üyesi Taner Kazanoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu İBB’nin 40 soruşturma dosyası arasında metro ihalelerinin de yer aldığını söyledi.
Resim
Odatv’de yer alan habere göre, Eski İBB Başkanı AKP’li Kadir ...
Read more : İçişleri Bakanlığı 40 soruşturma dosyasına el koydu. | Görüntüleme : 2394 | Yanıtlar : 0

Pkk, Hizbullah, İşid, Pyd Ve Diğerleri…

PKK, HİZBULLAH, İŞİD, EL KAİDE, PYD ve diğerleri Öğrenciler üzerinden aklandı. AKP eli kanlı bu terör örgütlerini, insan ciğeri yiyen, kadınları köle pazarında satan sapkın teröristleri ülkenin üniversite öğrencileriyle eşitledi. Hem de yüksek puanlar alarak üniversiteye giren, şiddet uygulamadan yasal gösteri hakkını kullanan çocuklarımıza eşitlediler… Küresel çetenin aparatı eli kanlı teröristler bu eşitlenmeden çok mutlu olmalı(!)
Resim

Terör ve terörist kavramının içini de boşalttılar. İnsanlık kavramının bile içini boşalttılar…
Şimdi de çocuklarımızı polis şiddetiyle suç ...
Read more : Pkk, Hizbullah, İşid, Pyd Ve Diğerleri… | Görüntüleme : 2703 | Yanıtlar : 1

İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik'ten Çin Muhipleri (Dostları) Cemiyeti ve Vatan Partisi Başı Şi Perinçek'in ihanetine cevap

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İYİ Parti grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Uygur Türkü Nursiman Abdurraşid'i ve Meral Akşener'i hedef almasına sert tepki gösterdi. Çelik, "milliyetçi" bilinen çevrelerin bu güruhla aynı siyasi ittifaklar içinde yer alıp kendi soydaşlarına yapılan zulme suskun kaldığına dikkat çekti.
Resim
Uygur Türkü Nursiman Abdurraşid'in İYİ Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma ilgi odağı olurken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve kendisine yakın yayın ...

ALEVİ

Anadolu’ya ikinci büyük Oğuz göçü aktığı sırada, ilk gelenler çoktan yerleşik hayata geçmiş, devletleşmişti…
Moğol istilası sebebiyle yerinden olmuş, yağmalanmış, yoklukla boğuşarak ve felaketler atlatarak Anadolu’ya gelen bu göçerler, yerleşik hayata geçmiş soydaşlarının şehirli miskinliğine uyum sağlayana kadar, varlıkları dert oldu.
Şimdilerde dünyanın envai çeşit vatansızını, soysuzunu, kimliksizini himaye etmekle böbürlenen ve bu işe de inancını referans gösterenler, o devirde bu kadar kucaklayıcı değilmiş. Göçtükleri kadim Türk yurdunda da horlanan bu Oğuzlara gidecek yer kalmadığı ...
Read more : ALEVİ | Görüntüleme : 541 | Yanıtlar : 0

KPSS'ye bile girmeden bakanlıkta şube müdürlüğüne atandı

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Reha Denemeç’in daha önce bir markette çalışan Ece Akçay’ı Milli Eğitim Bakanlığına şube müdürü olarak atadığı.
Resim
Mebpersonel.com sitesinde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in, eski sekreteri Pınar Özel’in torpiliyle bir market zincirinde kasiyer olarak çalışan Ece Akçay’ı önce TBMM’de sekreter olarak yanına aldığı, ardından KPSS puanı olmadan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda memur yaptığı, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat ...
Read more : KPSS'ye bile girmeden bakanlıkta şube müdürlüğüne atandı | Görüntüleme : 1676 | Yanıtlar : 0

Dünyanın Her Yıl Ne Kadar Buz Kaybettiği Açıklandı: 1,2 Trilyon Ton

Yapılan yeni bir araştırmada, dünyadaki buzul erime oranının tahmin edilenden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği ortaya konuldu. Buna göre dünya, yılda 1,2 trilyon ton buz kaybediyor.
Resim

Dünya şu an COVID-19 salgınıyla boğuşuyor ve geliştirilen aşılar ve hâlâ süren aşı çalışmalarıyla birlikte salgına karşı mücadelede önemli bir adım atılmış durumda. Ancak COVID-19'dan daha büyük, kitlesel mücadeleler olmadan baş edemeyeceğimiz çok daha önemli bir tehlike kapımızda: İklim değişikliği.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği, dünya üzerindeki ...
Read more : Dünyanın Her Yıl Ne Kadar Buz Kaybettiği Açıklandı: 1,2 Trilyon Ton | Görüntüleme : 1709 | Yanıtlar : 0

Yani abi kısaca demiş ki: "Bugünler en iyi günleriniz, rafta - tezgahta pahalı olsa da yağ bulabiliyorsanız halinize şükredin

Yani abi kısaca demiş ki: "Bugünler en iyi günleriniz, rafta - tezgahta pahalı olsa da yağ bulabiliyorsanız halinize şükredin!"
Resim
★★★
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil bugünkü köşe yazısında bu konu hakkında şöyle yazmış:
"10 ay önce, tee geçen sene mart ayında “testi kırılmadan, tarımda bilim kurulu oluşturmak zorundayız” başlığıyla yazı kaleme almıştım.
Türk tarımını en iyi bilen gazeteci, değerli arkadaşım Ali Ekber Yıldırım'la konuşarak, alarm niteliğindeki uyarılarını yazmıştım.
Aynen şunları söylemişti…

“Öyle bir toplum ...

Varlık fonunu, İngiliz Şirket denetleyecek

Sayıştay'ın denetleyemediği Varlık Fonu ile ilgili sıcak bir gelişme yaşanıyor. Fonu, İngiliz bir finans şirketinin denetleyeceği açıklandı.

Sayıştay tarafından denetlenemeyen Varlık Fonu’nun aylar süren gecikmenin ardından TBMM’ye sunulan denetim raporları hakkında konuşan Genel Müdür Sönmez, önümüzdeki yıl İngiliz merkezli bir denetim şirketinin fonu denetleyeceğini açıkladı. Mevcut raporlarda net ekonomik verilerin yer almadığı eleştirilerine değinen Sönmez, “Biz Varlık Fonu’nun Yönetimi ve Yönetim Kurulu olarak denetimin yapılmasını özellikle teşvik ediyoruz. Bu sene denetimi başka bir kurum yapacak. ...
Read more : Varlık fonunu, İngiliz Şirket denetleyecek | Görüntüleme : 1469 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x