Zaman: Prş Mar 19, 2026 6:52

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

10 Yaşındaki Çocuğunu Boğarak Öldürdü: 'Oğlumun Büyüdükçe Günaha Girip Benim Gibi Olmasını İstemedim'

Konya’da, 10 yaşındaki oğlu Hüseyin Kılınçer'i elleriyle boğarak, öldüren İsmail Kılınçer'in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Cinayeti 2 hafta önceden planladığını itiraf eden Kılınçer’in ''Ben çok günah işledim ve cehenneme gideceğim. Oğlum da büyüdükçe günaha girecekti. Ben onu günaha girmeden cennete gönderdim.” dediği öğrenildi.
Resim
DHA’da yer alan habere göre olay, dün saat 19.00 sıralarında Konya’nın Karatay ilçesinde meydana geldi. Apartman görevlisi olduğu öğrenilen İsmail Kılınçer, eşi Rabia Kılınçer’i pazara alışverişe gönderdikten sonra oğlu Hüseyin Kılınçer’i ...

Afyonkarahisar’da alacağını istedi 5 saat işkence gördü. Kafatası bile çatladı

Afyonkarahisar’da 16 yaşındaki Şükrü Can K. iddiaya göre yanında bir süre çalıştığı ayrıldığı A.A. ve A.S.'den 200 lira alacağını isteyince 5 saat boyunca dayak yedi. Şükrü Can K., A.A. ve A.S.’nin kendisini 200 lirayı vermek için dükkana çağırdığını, önce pazarda çalıştırdığını sonra da sabaha kadar dövdüklerini anlattı.
Resim
DHA’nın haberine göre, kentte bir balıkçının yanında çalıştıktan sonra ayrılarak başka bir işe başlayan Şükrü Can K., geçen pazar günü alacağı 200 liranın ödeneceği gerekçesiyle eski işvereni ...

Dünya Gazetesi yazarı açıkladı. Mart ayı dert ayı olacak. Bir dizi zam geliyor

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte uzunca bir süre hiç gündeme bile getirilemeyen bir dizi zam uygulanacak derken “Bizi mart ayında görece yükü bir fiyat artışı bekliyor” dedi.
Resim

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş bugünkü köşesinde, "Enflasyonu tetikleyecek etkenler çoğalıyor" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Aktaş, "Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte uzunca bir süre hiç gündeme bile getirilemeyen bir dizi zam uygulamaya konulacak. Kapalı olan bir işyeri, sıfır satışını zamlı yapacak değildi ya! ...

Doğu Türkistan’daki Soykırım kamplarının tanığı parlamentoda konuştu

Çin’in İşgalindeki Doğu Türkistan’daki Nazi Kampında öğretmen olarak çalışan ve tutuklulara yönelik işkence ve Soykırım cinayetlerinin tanığı ve mağduresi Kalbinur Sıddık, İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’daki Çin tipi Nazi Kamplarına hapsettiği Müslüman Türklere yönelik insanlık dışı zulüm ve suçlarının Soykırım yasa tasarısı öncesi Kanada Parlamentosunda düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 22 Şubat 2021’de sabah 09,30’da başlayan basın toplantısının oylanması öncesi yemin ederek ifade verdi. Çevrimdışı ve görüntülü olarak Kanada Parlamentosundaki basın toplantısını Milletvekilleri kalabalık bir ...
Read more : Doğu Türkistan’daki Soykırım kamplarının tanığı parlamentoda konuştu | Görüntüleme : 2580 | Yanıtlar : 1

KADIN, KUTUP YILDIZI… Dr. Noyan UMRUK

KADIN, KUTUP YILDIZI… Dr. Noyan UMRUK

Karanlık çöktüğünde ilk görünen kutup yıldızı, yaşamı aydınlatan, yaşama çeki düzen veren, onu çekilir hale getiren kadının diğer adıdır.

Bu evrensel gerçekliğin çağdaş öncüsü yüce önder bakın ne diyor:

''Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez… Ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını ...
Read more : KADIN, KUTUP YILDIZI… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 6023 | Yanıtlar : 4

Avrupa Gümrük Birliği Ve Sonuçları.

25 yıl önce, 6 Mart 1995’te Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Protokolü imzalandı. Şimdi ‘yenilenmesi’ için çalışmalar yapılıyor. Protokol imzalandığında, coşkulu söylevlerle bir bayram havasında kutlandı ama bu girişim Türkiye’den çok şey götürdü. Üye olmadığımız, söz ve oy hakkımızın bulunmadığı bir dış örgüt, hiçbir yükümlülük üstlenmeden Türkiye’nin içişlerine karışmış; ekonomiden kültüre, yönetim işleyişinden dış siyasete dek her alanda ulusal varlığı törpüleyen istemlerde bulunmuştu. İstemlerin hemen tümü yerine getirilmişti. Osmanlı’yı çöküşe götüren 1838 Türk-İngiliz Serbest Ticaret ...
Read more : Avrupa Gümrük Birliği Ve Sonuçları. | Görüntüleme : 2357 | Yanıtlar : 1

Garanti Yetmedi: Müteahhitlerin Döviz Borcu da Halka Yıkılıyor...

Yapılan yap-işlet-devret projelerini üstlenen müteahhitlerin döviz borcu da halka yıkılıyor. Garanti yetmedi, YİD borcunun doğrudan Hazine tarafından üstlenilmesi yönünde kanun teklifi hazırlandı.

Deli Dumrul projeleri olarak bilinen hazine garantili yap-işlet-devret (YİD) projelerini yapacak şirketlere yabancı kreditörler güvenip borç vermeyince yük yine halka kalacak. AKP milletvekilleri, geçen yıl pandemiye rağmen yapılan ve isimleri ‘maskeli ihaleler'e çıkan 50 milyar lirayı aşkın otoyol ve tren yolu ihalelerini kazanan şirketlerin yurt dışından bulacakları kredi borçlarını Hazine'nin yani halkın üstlenmesi ...
Read more : Garanti Yetmedi: Müteahhitlerin Döviz Borcu da Halka Yıkılıyor... | Görüntüleme : 1663 | Yanıtlar : 0

Rize’nin kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü gününde Rizelilere çay ithalatı müjdesi ve hediyesi. Bu da oldu

Resmi Gazete’de 2 Mart tarihiyle yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında Azerbaycan’dan ithal edilen bazı ürünlere düzenleme getirildi. Bu ürünler arasında siyah çay ithalatının da yer alması Rizelilerin tepkisine neden oldu.
Resim
1918 Rize’nin kurtuluşunun 103. yıl dönümünde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrilerini kızdırdı.

Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Azerbaycan’dan siyah paketli çayithalatının serbest bırakıldığı görüldü.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Doğru Parti Rize il başkanı Eyüp Demir, "Biz, 2 Mart ...

HORMONLU BÜYÜMEDEN KİMLER NASİBİNİ ALDI? Dr. Noyan UMRUK

HORMONLU BÜYÜMEDEN KİMLER NASİBİNİ ALDI? Dr. Noyan UMRUK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılına ilişkin dönemsel gayrisafi milli hasıla rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi 4. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine gör yüzde 5,9 büyümüş.

Eveeet… 2020 dördüncü ceyreğinde %5.9 ’luk büyüme oranı sağlanınca, ikinci çeyrekteki %9.9 luk küçülmeye rağmen 2020 yılı büyüme hızı %1.8 oranı ile hemen hemen nüfus artış hızımıza eşitlenmiş yani net büyüme oranı sıfırlanmış... Ama salgın döneminde bu büyüme hızı ...
Read more : HORMONLU BÜYÜMEDEN KİMLER NASİBİNİ ALDI? Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 2180 | Yanıtlar : 0

Oğlunu Allah yolunda kurban ettiğini söyleyip bıçakla ensesinden kesti

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, oğlu A.O.A.'yı (16) Allah yolunda kurban ettiğini iddia ederek ensesini kesip ağır yaralayan sağlık memuru Yusuf A. (42), tutuklandı
Resim
Çaycuma Devlet Hastanesi’nin acil servisinde çalışan sağlık memuru Yusuf A., önceki gün aracına bindirdiği oğlu A.O.A.’yı Veli köyü yolunda ormanlık alanda indirdi. Yusuf A., yanında getirdiği bıçakla A.O.A.’nın ensesini kesti.

Olayın ardından jandarmaya giderek kendini ihbarı eden Yusuf A.’nın gösterdiği yere giden ekipler, A.O.A.’yı kanlar içinde kendinden geçmiş halde buldu. Bülent Ecevit ...
Read more : Oğlunu Allah yolunda kurban ettiğini söyleyip bıçakla ensesinden kesti | Görüntüleme : 1789 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x