Zaman: Prş Mar 19, 2026 23:59

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Suriyeliler sosyal yardım için sıraya geçti, kuyruğun sonu görünmedi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sosyal yardım alan Suriyeliler para çekmek için ATM'lerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Resim
Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı kapsamında Türkiye’de yaşayan sığınmacı konumundaki Suriyeliler kendilerine verilen “Kızılay Kart”larına yatırılan paraları çekmek için Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde banka ATM'lerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Resim
HER AY KİŞİ BAŞI 133 TL ALIYORLAR
Her ay kişi başı 133 lira nakdi yardım alan Suriyeliler yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Corona virüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında Reyhanlı İlçe ...
Read more : Suriyeliler sosyal yardım için sıraya geçti, kuyruğun sonu görünmedi | Görüntüleme : 582 | Yanıtlar : 0

1 MAYIS: EMEĞİN VE EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN , AMA… Dr. Noyan UMRUK

1 MAYIS: EMEĞİN VE EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN , AMA…
Dr. Noyan UMRUK

Amerikan protetaryasının 1886 yılında 8 saatlik iş günü ve insanca yaşam hedefli isyan ateşi sermayenin acımasız baskı ve zulmüyle karşılandı… Ancak daha iyi bir dünya ve insanca yaşam için ayağa kalkan emekçilerin sesi ve yankıları tüm dünyaya ve zamanlara, durgun suya atılan bir taş etkisi gibi dalga dalga yayıldı… Tüm emekçilerin bayramı ve dayanışma günü olarak evrenselleşti…

Ne var ki; siyasal iktidarın ...
Read more : 1 MAYIS: EMEĞİN VE EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN , AMA… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 2

Her zaman etrafınızda bir yalaka ordusu bulundurun.

Politikacıya soru sorma ki sana yalan söylemesin.Politikacının hayatının yarısı seçmeni, öbür yarısı birbirini aldatmakla geçer.
Resim
Goebbels’in Propaganda prensiplerine bir göz atalım;
- Yalan söyleyin mutlaka inanan çıkacaktır. Olmazsa yalana devam edin. Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız, insanlar ona o kadar fazla inanırlar.

- Bir insana yalan olsa bile bir söylemi sürekli tekrarlarsanız, o söylemin nereden geldiğini unutur ve kendi fikri gibi benimser ve savunur.
Söylediğiniz yalan ne kadar büyük olursa o kadar ...
Read more : Her zaman etrafınızda bir yalaka ordusu bulundurun. | Görüntüleme : 617 | Yanıtlar : 0

Türkiye ilk kez "otokrasi" olarak sınıflandırıldı

Bertelsmann Vakfı'nın Dönüşüm Endeksi‘nde Türkiye, "ılımlı otokrasi" olarak sınıflandırıldı. Raporda 137 ülke arasında 77’nci sırada gelen Türkiye için "de facto diktatörlük" nitelendirmesi yapıldı.

Bertelsmann Vakfı'nın 2004 yılından bu yana iki yılda bir yayınladığı "Dönüşüm Endeksi" (BTI) araştırması, dünya genelinde demokrasilerin zayıfladığını ortaya koydu. Demokrasinin zayıfladığı ülkeler arasında Türkiye de yer aldı.

Çarşamba günü yayınlanan raporun Türkiye ile ilgili bölümünde, 2017'deki anayasa değişikliği referandumunun ardından Haziran 2018'de yeni sisteme geçilmesiyle "Türk siyasetinde yeni bir dönemin başladığına" ...
Read more : Türkiye ilk kez "otokrasi" olarak sınıflandırıldı | Görüntüleme : 558 | Yanıtlar : 0

Korkunç! Parasız ve işsiz genç 10 liralık benzinle kendini yaktı ve öldü

Aksaray'da 2 gündür kayıp olarak aranan Nail Yılmaz (25)'ın öğle saatlerinde boş bir arazide yanmış olarak cesedi bulundu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı.
Resim
Polis pet şişeden benzinliğe ulaştı

Yanan cesedin çevresinde bulunan ve içerisinde benzin olan pet şişeden yola çıkan polis ekipleri, bir süre yaptığı araştırma ve incelemeden sonra şahsın yaklaşık 600 metre uzaklıkta bulunan petrolden gece yarısı ...

İstanbul Aksaray’da, kendini üst geçite asarak yaşamına son verdi!

İstanbul Aksaray’da bir vatandaş kendini üst geçite asarak canına kıydı.
Resim
Yaşamını yitiren vatandaşa ait olduğu öne sürülen bir notta, ”Koronavirüs öldürmedi beni ama sahipsizlik, çaresizlik, umutsuzluk, tükenmişlik beni öldürttü. Ben kendim intihar ettim” ifadeleri yer aldı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre önceki gün İstanbul Aksaray'daki üst geçide kendini asan vatandaş, arkasında not bıraktı.
Resim
İstanbul Aksaray'da intihar eden vatandaşın bıraktığı not, görenleri duygulandırdı.

Ekonomik durumu kötü olan ve son günlerde büyük sıkıntı çektiği belirtilen ...
Read more : İstanbul Aksaray’da, kendini üst geçite asarak yaşamına son verdi! | Görüntüleme : 585 | Yanıtlar : 1

Ahmet Hakan'dan İmamoğlu'na kurulan tezgaha tepki: 'Tüm zamanların en ahmakça kumpası'

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun limon yardımını yalan haberle karalamak isterken yakalanan yerel gazeteciler Mahmut Dölek ve Ömer Tuncel'in haberi için 'Tüm zamanların en ahmakça kumpası' ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Mersin’de yapılmaya çalışılan kurgu habere Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan tepki geldi. Hakan İmamoğlu'na kurulan kumpasa; 'Kumpasçının akıllı olanının yaptığı düz ahlaksızlıktır. Kumpasçının ahmak olanının yaptığı ise aptalca ahlaksızlıktır.' dedi.
Resim
Mersinli limon üreticileri mağdur olunca...
Büyükşehir belediyelerine “Üreticiden ...

Son 24 saatte sekiz kişi intihar ederek yaşamına son verdi

Sakarya Akyazı’da, üç çocuk babası 66 yaşındaki İsmail Y. evinde kendini iple tavana asarak, intihar etti. Kocaeli İzmit’te, 31 yaşındaki Semra Korkmaz, dokuz katlı apartmanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi. Sakarya Kaynarca’da, 36 yaşındaki Medine T. evinde av tüfeği ile intihar etti. Mersin Bozyazı’da 56 Yaşındaki Ayşe Bağ sera demirine bağladığı iple yaşamını sonlandırdı. Sakarya Hendek’te, 51 yaşındaki iki çocuk annesi Sevdiye K., ahırda kendini tavana asarak intihar etti. Kars’ta bir süredir işsiz kalan 56 ...
Read more : Son 24 saatte sekiz kişi intihar ederek yaşamına son verdi | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 1

"-Hayy!.. Celalileri şevke getürür!.." Celaliler saldırır, Devşirmeler üstüne:

"Boğar sabileri Hırvat canisi
Bilir ki oldukça bu saz, bu avaz;
"-Hayy!.. Celalileri şevke getürür!.."
Bu saz başkaldırı, başkaldırı saz!"

Hanifi Altaş, 1996 yılı Nisan

Osmanlı'nın resmi tarihçilerinden vak'anüvis Naima, Türk'ü kaba, nobran, cahil, eşkiya, saldırgan, vahşi diye tanımlamıştır. İşte onun tarihinden yorumsuz bir alıntı: Celali isyanlarını bastırıyorum diye çıktığı Anadolu seferinde on binlerce günahsız Türk'ü katl ettirip kuyulara doldurttuğu için Kuyucu Murat Paşa diye anılan Hırvat devşirmesinin bir Türk çocuğunu nasıl kendi elleriyle boğup ...

“Başına gelenin farkında olmayan uykuda bir milletin kurbanlarıyız…”

Görünen gerçek şu:
PKK son 15 yılda güçlendi.
FETÖ son 15 yılın ürünü.
IŞİD'in Türkiye'ye saldırısı ise son 4-5 yılın meyvesi. Hiç lafı kıvırmaya gerek yok. Bu 3 terör örgütünün güçlenmesi, Türkiye'yi 15 yıldır kim yönetiyorsa onun ürünü.
PKK'nın güçlenmesi:
Asker kışlasında, polis karakolunda tutulurken Güneydoğu Anadolu'da “vergi toplayıp, mahkeme kurmasına” göz yumulduğu günlerden başladı. Ya hu, PKK lı itlerden gizli tanık yapılarak Ordu'ya tuzak kuran bunlar değil miydi .. Çünkü Bunların birlikte yatağa girdiği ...
Read more : “Başına gelenin farkında olmayan uykuda bir milletin kurbanlarıyız…” | Görüntüleme : 609 | Yanıtlar : 3

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x