Zaman: Sal May 05, 2026 19:12

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

sığınmacıları siyasi çıkarları için ülkeye almıştı

3 Mart 2016'da Türkiye ile AB arasında "Geri Kabul Anlaşması" dahi imzalandı. Anlaşma, AB açısından özetle şunu güvence altına alıyor: Türkiye kapıları açsa da Avrupa sığınmacıları almazsa, Türkiye bu sığınmacıları geri kabul etmeye mecbur.

Yani "kapıları açarım", "şu kadar Suriyeli Avrupa'ya geçti, şu kadar daha geçecek" falan uluslararası hukuk açısından bir anlam ifade etmiyor.

Geçen binlercesi, pek ala geri dönebilir ve uluslararası anlaşma gereğince Türkiye bu kişileri geri kabule mecburdur.

Tecrübeyle sabit. 2015 yılının eylül ...
Read more : sığınmacıları siyasi çıkarları için ülkeye almıştı | Görüntüleme : 563 | Yanıtlar : 1

Şiddetle ekonominin ne bağlantısı olabilir, ama var.

Şiddetle ekonominin ne bağlantısı olabilir, ama var. Öyle olmasa medyada sürekli şiddetin ne işi olabilir. Dizilerde, haberlerde, gazetelerde, video kanallarında sürekli bir şiddet. Çünkü medyanın en çok kâr edilen alanıdır şiddet. Küçük bir mahalle kavgasından bile gerilim görüntüleri çıkarmaktan geri kalmayan bir medyadan bahsediyoruz. Eğer bu şiddet görüntülerinden ders çıkarılsaydı, aynı suçlarda bir azalma olması gerekirdi. Ancak toplumsal algılamada farklı bir işleyiş var, bunu iyi çözümlemek gerekir. Ama medya patronları en çok toplumdaki bu şiddet ...
Read more : Şiddetle ekonominin ne bağlantısı olabilir, ama var. | Görüntüleme : 730 | Yanıtlar : 1

33 askerin sorumluluğu - Fikret Bila

İdlib’de bir hava saldırısıyla 33 şehit vermemizin nedeni nedir?
İdlib’de hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit oldu. İki gün sonra bir askerimizi daha kaybettik.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı ve sabır, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimiz tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Yurdun her yerinde cenaze törenlerine onbinler katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de yaptığı daha önceki operasyonların hiçbirinde tek bir saldırıyla böyle bir kaybımız olmamıştı.

İdlib’de bir hava saldırısıyla 33 şehit vermemizin nedeni ...
Read more : 33 askerin sorumluluğu - Fikret Bila | Görüntüleme : 567 | Yanıtlar : 0

Türk askerini kim vurdu?.. - Mehmet FARAÇ

Suriye'de iç savaşın kışkırtılmasının ardından, Esad rejiminin yıkılması için çabaların yoğunlaştığı dönemde, hiç beklenmedik bir olay yaşandı...

24 Kasım 2015 günü, Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait Sukhoi Su-24M tipi uçak, "sınır ihlali gerçekleştirdi"ği iddiasıyla, Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldü...

Yani, 1950'lerden itibaren ilk kez bir NATO üyesi ülke, bir Rus uçağını hedef aldı ve büyük bir kriz baş gösterdi...

Suriye iç savaşına taraf olduğundan itibaren ilk önemli kaybını veren Rusya, Ankara ile büyük gerilim yaşarken, ...
Read more : Türk askerini kim vurdu?.. - Mehmet FARAÇ | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 0

“Ben sizi aç bıraktım ama babasız bırakmadım”

İkinci Dünya Savaşının en zorlu yıllarıydı, Almanlar sınırlarımızın az ötesine gelmişlerdi, bütün dünya sonu neye varacağı belli olmayan bir çılgınlığa doğru savruluyordu. Savaşmanın ne demek olduğunu en iyi bilen kişilerden birisi olan İsmet İnönü ve arkadaşları ise halkı büyük acılara sürükleyeceği belli olan bu anlamsız savaştan ülkelerini uzak tutmaya karar vermişlerdi.
Resim
Seferberlik ilan edildi, erkekler askere alındı, limanlar kapatıldı, devlet herhangi bir olası savaş durumuna karşı yiyecek depolamaya başladı. Savaşın getirdiği ekonomik sıkıntıların üzerine ...
Read more : “Ben sizi aç bıraktım ama babasız bırakmadım” | Görüntüleme : 608 | Yanıtlar : 1

'Kapıları açtık' söylemi kendi ayağımıza kurşun sıkmaya benziyor'

Saygı Öztürk, Türkiye'den ayrılmak isteyen sığınmacıların istedikleri ülkelere girememeleri halinde Türkiye'nin o göçmenleri geri almak durumunda kalacağını yazdı.
Öztürk "Başka bir ülkeye iltica etmek üzere Türkiye'ye gelenlerin asıl hedefleri, Avrupa ülkelerine gidiştir. Türkiye, tek taraflı olarak bu anlaşmayı feshetmediği sürece, gidenleri gittikleri ülkeler iade etmek isterse almak zorunda" ifadelerini kullandı.

Saygı Öztürk'ün "Kapıları açtık ama gönderileni de almak zorundayız" başlıklı yazısı şöyle;
Erdoğan, ülkemize gelen ve sayıları 4 milyon civarında olan Suriyeliler konusu gündeme geldiğinde, ...
Read more : 'Kapıları açtık' söylemi kendi ayağımıza kurşun sıkmaya benziyor' | Görüntüleme : 490 | Yanıtlar : 2

“ÖLÜME YATMAK ya da YATIRILMAK”…Dr. Noyan UMRUK

“ÖLÜME YATMAK ya da YATIRILMAK”…Dr. Noyan UMRUK :olmaz:

Atatürk; "Vatanın müdafaası mecburiyeti olmadıkça savaş bir cinayettir..."

Aborjinler, Eskimolar, Kızılderililer gibi doğayla barışık topluluklarda “Ölüme Yatma” nın bir gelenek olduğu bilinir.

Elden, ayaktan kesilerek, ölümün soğuk nefesini ensesinde hisseden yaşlı yerliler sevdikleri basit eşyaları ile doğanın ıssız bir köşesine çekilip, ağıtlar yakarak ölüme yatarlar…

Doğal yaşamın içinde bir çok canlıda izlenir bu ritüel, törensel davranış… Filler gibi.

Yaşam ...
Read more : “ÖLÜME YATMAK ya da YATIRILMAK”…Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 3

Müdüre 139 Bin Lira Yardımcılarına 73’er Bin Lira Maaş!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü’nün 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira maaş aldıkları ileri sürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kurum adından “Türkiye” ibaresinin kaldırılmasına da dikkat çekti.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü’nün 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira maaş aldıkları ileri sürüldü. Cumhuriyet gazetesinden Sena Yaşar’ın haberine göre, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat ...
Read more : Müdüre 139 Bin Lira Yardımcılarına 73’er Bin Lira Maaş! | Görüntüleme : 642 | Yanıtlar : 0

AÇILIMDAN SAÇILIMA

Bir ara açılım modası vardı. Öyle açıldılar ki, aça aça kapalı hiçbir şeyleri kalmadı. Eli kanlı küresel eşkiyayı davul zurnayla karşıladılar. Devletin savcısı-hakimi-valisi-kaymakamı katillerin ayağına gitti. Öyle ki, katiller ne zaman bir cana kıysa, öpülmüş güruh hep bir ağızdan;

-Haşa, bizim çocuklar cicidir. Asla ve kat’a böyle bir hata yapmaz… Tam da sarmaş-dolaş olmuşken, ‘ zamanlama manidar(!)’ diyerek askeri işaret ettiler. Hırslarını alamayıp, 40 silahsız evladımızı kurşuna dizen kanlı katili gizli tanık yapıp, komutanları yargıladılar. ...
Read more : AÇILIMDAN SAÇILIMA | Görüntüleme : 508 | Yanıtlar : 1

"Hareket edersen ölürsün" dediler... Market sahibi: Şaka sandım

Adana'da silahlı ve maskeli beş kişi tarafından gasp edilen market sahibi Hasan Özkaya, yaşadıklarını anlattı. Şaka olduğunu sanarak tepki vermediğini belirten Özkaya, soyguncuların "Hareket edersen ölürsün, canını seviyorsan akıllı dur" diye tehdit ettiklerini söyledi.
Resim
Adana’da market sahibi Hasan Özkaya‘yı av tüfeğiyle etkisiz hale getirip, 120 sigara ve 4 bin 500 lirayı alan maskeli beş kişi tutuklandı.

“Ne olduğunu anlamadım. Şaka olduğunu sanarak tepki vermedim” diyen Özkaya, şunları söyledi:

“Olayın gerçek soygun olduğunu anlayınca ellerimi ...
Read more : "Hareket edersen ölürsün" dediler... Market sahibi: Şaka sandım | Görüntüleme : 567 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x