Zaman: Pzr Mar 29, 2026 16:15

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

NTV Neden AKP Yandaşı

NTV Neden Yandaş

NTV yandaş bir kanal. Hem o kadar yandaş ki, NTV'ye bakıp bazen, “Samanyolu, Bugün, 24, TGRT, Kanaltürk, Kanal 7, TRT, Cine5 gibi yandaş kanalları fazla eleştirip, onlara haksızlık mı ediyoruz?” diye şüpheye bile düşüyor insan.

NTV Başbakanın tüm konuşmalarını kesintisiz verir, AKP projelerini destekler, AKP yanlısı haberler verir, AKP'ye zarar verecek haberleri teğet geçer, AKP yanlısı liberallere tartışma programları yaptırır.

NTV çevre dostu gibi görünür, ancak AKP'nin çevreye zarar veren, şehir plancılığına ...
Read more : NTV Neden AKP Yandaşı | Görüntüleme : 1870 | Yanıtlar : 2

Google Video kaldırılıyor!

Google Video kaldırılıyor!

Bu sefer yasaklamadan dolayı değil...

Dünyanın bir numaralı arama moturu Google bir hizmetini devre dışı bırakmaya hazırlanıyor.

Chiponline'a göre 29 Nisan'da Google Video hizmetini devre dışı bırakacak Google, 13 Mayıs'a kadar kullanıcıların videolarını silinmeden önce Youtube'a aktarabilmelerine imkan veriyor.

2005 yılında faaliyete geçen Google Video 6 yıl sonra havlu atmak zorunda kaldı. Fakat halihazırda Youtube Google'ın bünyesinde bulunuyor ve video platformlarındaki liderliğini sürdürüyor.

2009 yılından beri yeni videolar yüklenmesine izin verilmeyen platformu ...
Read more : Google Video kaldırılıyor! | Görüntüleme : 716 | Yanıtlar : 0

Yunanistan, Batı Trakya'daki Türk okullarını kapatıyor!

Batı Trakya'da Türk okulları kapatılıyor!

Yunan Eğitim Bakanlığı'nın "ekonomik kriz" ve "daha kaliteli eğitim" gerekçesiyle Batı Trakya'daki 35 Türk ilkokulunu kapatma kararı, Batı Trakya Türk azınlığında büyük endişe ve hayalkırıklığı yarattı.

(Yorgo Kırbaki / CNN TÜRK / Atina) -- Eğitim Bakanlığı ülke çapında önümüzdeki ders yılından itibaren ülke genelinde 1933 olan okulları birleştirerek bu sayısı 877'ye düşürmesi projesi çerçevesinde, Batı Trakya'daki Türk ilkokulların sayısını da 57'den 22'ye düşürmeyi kararlaştırdı.

Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında "Trakya'daki azınlık okullarının ...
Read more : Yunanistan, Batı Trakya'daki Türk okullarını kapatıyor! | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 0

YSK'dan BDP'li bağımsızlara veto!

YSK'dan BDP'li bağımsızlara veto!

Yüksek Seçim Kurulu, eski mahkumiyetleri gerekçe göstererek Hatip Dicle, Leyla Zana, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu 12 bağımsızın milletvekili adaylıklarını iptal etti.

ANKARA - YSK'dan sürpriz bir karar geldi.

Yüksek Seçim Kurulu, BDP'nin desteklediği Hatip

Dicle, Leyla Zana, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını iptal etti.

YSK'nın 12 kişilik listesi henüz netleşmezken, yukarıdaki isimlerin yan sıra yine BDP'nin desteklediği İsa Gürbüz ...
Read more : YSK'dan BDP'li bağımsızlara veto! | Görüntüleme : 952 | Yanıtlar : 2

Tayyip Erdoğan'dan YGS Eylemcilerine Tehdit: 10 Bin Genci Üstünüze Salarız!

Bizde Kalkar Onların Karşısına 5 Bin 10 Bin Genci Koyarız Ama!..

Ankara Arena'da 550 vekil adayının tanıtımında konuşan Erdoğan muhalefete yüklenerek birçok konuya değindi.

YGS protestolarına da değinen Erdoğan, “Taksim'de bin iki bin kişi çıkarmak mesele değil. Biz de 5 bin öğrenciyi o meydanlara çıkarırız ama gerilimden yana değiliz” dedi. Bu sözler bazı çevrelerce “aba altından sopa göstermek” olarak yorumlandı.

Erdoğan’ın konuşmaları şöyleydi:

“Birileri Kürt kardeşlerimizi istismar ederken diğerleri de şehitlerimizi ve şehit cenazelerimizi istismar ...
Read more : Tayyip Erdoğan'dan YGS Eylemcilerine Tehdit: 10 Bin Genci Üstünüze Salarız! | Görüntüleme : 1571 | Yanıtlar : 3

Tayyip Erdoğan'dan Haçlı Seferleri'ne Övgü

Tayyip Erdoğan - ''Haçlı Seferleri'ni artık farklı şekilde değerlendirmek durumundayız''

-------------------------------------------------------------

Tayyip Erdoğan'ın övgüler dizdiği Haçlı Seferleri konusunda, sayın Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın güncellik kazanan bir yazısı:
ÖNSÖZ, Bkz. Yeni Ortaçağ, İmge Kiabevi, Ankara, 2009

İçinde bulunduğumuz dönemin geçmiş Orta Çağ ile çok belirgin benzerlikleri var. Bu nedenledir ki yeni bir Orta Çağ’a ayak bastığımızı söylemek, bir hayli gerçekçi görünüyor. Geçmiş Orta Çağ, M.S. 5. yüzyılda Batı Roma İmparatorluğu’nun çöküşü ile başlayan ve ...
Read more : Tayyip Erdoğan'dan Haçlı Seferleri'ne Övgü | Görüntüleme : 13103 | Yanıtlar : 10

ALİ Misin Sen?

ALİ MİSİN SEN ?

1988 yılı sonu idi. Tunceli’de görevli ağabeyime uğramıș Ankara’ya dönmekte idim. Tunceliler tașımacılık firmasından bir otobüs akșam beș-altı gibi hareket etti. Munzur suyu kenarında yol alırken; kasetçelarda bir türkü;

“Ali Ali Ali, Ali misin sen?
Ali sevilmez mi deli misin sen?”

Kovancılar’dan Elazığa girdik; Ali Ali Ali, Ali misin sen? Gülüșkür köprsünden Malatya’ya; Ali sevilmez mi deli misin sen? Gürün, Darende, Pazarören’de çay molası; Ali Ali Ali, Ali misin sen? Kayseri, ...
Read more : ALİ Misin Sen? | Görüntüleme : 1255 | Yanıtlar : 2

Mustafa AKYOL: "Gençliğe Hitabe" de Kaldırılmalı

“Gençliğe Hitabe” de Kaldırılmalı

Geçen hafta bu sütunda “Andımız Tabii ki Kaldırılmalı” başlıklı bir yazı yazmıştım. Gelen tepkiler, topluma ideoloji empoze eden böylesi resmi metinlerin pek çok insan tarafından ne kadar içselleştirildiğini ve ne denli “vazgeçilemez” sayıldığını gösterdi. Oysa ben, toplumu endoktrine eden otoriter devlet anlayışının mutlaka vazgeçilmesi gereken büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu “münbit” konuya devam etmekte fayda gördüm.

Konunun bu yazıda ele alacağım boyutu ise, Türkiye toplumunu en az “Andımız” ...
Read more : Mustafa AKYOL: "Gençliğe Hitabe" de Kaldırılmalı | Görüntüleme : 2773 | Yanıtlar : 5

Haydi İzmir'e gidelim Güçbirliği'ni destekleyen arkadaşlar!

Dostlar, gençler, arkadaşlar, kardeşler...
17 Nisan Pazar günü İzmir'de Cumhuriyet Güç Birliği'nin şöleni var. Bu şölen İzmir Halkapınar Kapalı Salonu'nda MOĞOLLAR KONSERİ ile taçlanıyor. Şölen Silivri'dekiler hariç tüm bağımsız adayların katılımı ile gerçekleşecek.
İstanbul'un tüm ilçelerinden yarın gece yarısı otobüsler kalkacak ve İzmir'e gidilecek, şölenden sonra da Pazar gecesi İzmir'den aynı otobüslere binilerek İstanbul'a dönülecek.
Gidiş-geliş organizasyonu, yani otobüslerin organizasyonu Cumhuriyet Güçbirliği tarafından ayarlanıyor. Gidiş-geliş kişi başı 50 Lira otobüs bedeli ödenecek.

Ben gidiyorum gençler, ...
Read more : Haydi İzmir'e gidelim Güçbirliği'ni destekleyen arkadaşlar! | Görüntüleme : 673 | Yanıtlar : 0

Bakalım basın bunu da yazacak mı? Basına dağıtılan kitapçık

Basına dağıtılan kitapçığın sınav sonrası oluşturulduğu açıklanmıştı ÖSYM tarafından.
Oysa sınavdan 3 gün önce oluşturulduğu bizzat ÖSYM'nin verdiği linkten anlaşılıyor.

Linkler aşağıda. Ekşi Sözlük'te
ygs 2011 basın kitapçığının 24 mart tarihli olması
başlığının altında bir çok kişi görüşlerini yazmış.

http://i53.tinypic.com/2rhae7k.jpg

Şu YGS olayı öyle bir zamanda patladı ki, artık kafamda eksik şey kalmadı dostlar.
Adamlar bu işi senelerdir yapıyorlar. Yapmıyorlar ya da yapmıyorlardır diyebilecek olanınız var mı?
Read more : Bakalım basın bunu da yazacak mı? Basına dağıtılan kitapçık | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x