Zaman: Pzr Haz 22, 2025 2:28

News News of Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Site map of Güncel Meydan Çöp Tenekesi » Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İlginç soyadı hikayeleri

Kanun çıktığında çoğu vatandaş lakaplarının sözlükteki eş ya da zıt anlamlarını aldı.

Soyadı Kanunu çıktığı dönemde, çoğu vatandaşın lakaplarının sözlükteki eş ya da zıt anlamlarını aldığı ya da nüfus memurlarının bu tür yönlendirmelerde bulunduğu bildirildi. Şanlıurfa Barosu Başkanı araştırmacı yazar Müslüm Akalın, eski nüfus kütükleri ve tapu kayıtları ile Şer'i Mahkeme sicillerinden derlediği bilgileri ''Lakaptan Soyadına'' başlıklı makalede yayınladı.

''Soyadı Kanunu''ndan önce bireylerin ya da ailelerin lakaplarıyla tanındığına işaret eden Akalın, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra ...
Read more : İlginç soyadı hikayeleri | Görüntüleme : 1142 | Yanıtlar : 0

16 yaşındaki bir genç Beyaz Saray'ı işletti!

Bir genç Beyaz Saray'ı işletti!

16 yaşındaki bir genç, İzlanda'da kahraman oldu.

İzlandalı 16 yaşındaki bir genç, kendisini İzlanda Devlet Başkanı Olafur Ragnar Grimsson olarak tanıtıp ABD Başkanı George W. Bush’un gizli telefon numarasından Beyaz Saray’ı işlettiğini açıklayınca, ülkesinde kahraman oldu.

"Sadece kendisiyle sohbet etmek, İzlanda’ya davet etmek ve ne diyeceğini görmek istedim" diyen lise öğrencisi Vifill Atlason, Başkan Bush’u gizli numarasından aradığını ileri sürerek, kendisiyle özel bir görüşme talep ettiğini anlattı.

Telefonda sırasıyla ...
Read more : 16 yaşındaki bir genç Beyaz Saray'ı işletti! | Görüntüleme : 731 | Yanıtlar : 0

Ağrıya "Acılı" Çözüm

Ağrıya "Acılı" Çözüm

Dişçide uyuşmuş ağzınızdan akan salyalar, çıktığınızda da gülmemeye özen göstererek gizlemeye çalıştığınız çarpılmış ağzınız, ağzınızın içinde bir zamanlar diliniz olarak bildiğiniz, yarı var yarı yok bir şekilsiz cisim... Tüm bu tuhaf duyumların sorumlusu, dişçinin ağzınıza uygulamış olduğu “lokal anestezik”, yani bölgesel uyuşturucu madde. Bunların çoğunun işleyişi, sinir hücrelerindeki sodyum kanallarını kapamak biçiminde. Bu kanallar, hücre yüzeyinde yer alan ve iyonların hücre içine geçmesine izin veren delikler. Sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmada ...
Read more : Ağrıya "Acılı" Çözüm | Görüntüleme : 911 | Yanıtlar : 0

Karlı Dağlardaki Sır - 1 | 07.12.2007

Karlı Dağlardaki Sır - 1

Dünya’da ilk kez TRT’de…

Orta Asya’da 10 bin kaya üzerindeki 100 bin resim, ilk kez TRT tarafından görüntülendi.

Belgeselle birlikte Orta Asya’daki Saymalıtaş’ta yer alan 10 bin kaya üzerine çizilmiş 100 bin kaya resmi gün ışığına çıkıyor.

Yapımcılığını Servet Somuncuoğlu’nun üstlendiği belgesel için Rusya, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkiye’de yapılan çalışmalarda incelemeler 138 gün, çekimler ise 93 gün sürdü.

Tanrı Dağları’nın uzantısı olan Ala Dağlarda, 3 bin ...
Read more : Karlı Dağlardaki Sır - 1 | 07.12.2007 | Görüntüleme : 1059 | Yanıtlar : 5

msn plus 4,50 final sürümü

Windows Live Messenger 9.0 (beta) ve Vista uyumlu, Türkçe dil destekli Messenger Plus! Live *4.50.310 yayınlanmıştır.

Sponsoru yükleyerek programın geliştiricisine destek vermek istiyorsanız, kurulum esnasında bütün güvenlik programlarınızı geçici olarak devre dışı bırakmanız kesinlikle önerilir. Bu tip programların hepsini devre dışı bıraktıktan sonra aşağıdaki gibi işaretleme yapınız.

Resim

Dowland:Msn plus 4,50
Read more : msn plus 4,50 final sürümü | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 2

Facebook'u Türkçe kullanın!

Facebook'u Türkçe kullanın!

Facebook'u Türkçe kullanmak için yapmanız gerekenleri ayrıntılı ve videolu anlattık. Artık İngilizce olduğu için "Facebook nasıl kullanılır?" veya "Beni Facebook'a üye yapsana!" gibi dertlere son! Türkçe Facebook eklentisi sayesinde Facebook'u Türkçe kullanabilirsiniz! Facebook'u Türkçe yapmak için aşağıdaki adımları takip edin:

1. Firefox'u ücretsiz indirin ve kurun.
2. Firefox üzerinden Türkçe Facebook eklentisini yükleyin.
3. Firefox'u yeniden başlatın.
4. Facebook'a girin.
5. Facebook grubumuza üye olun.
6. Arkadaşlarınızı grubumuza davet edin.

Hepsi ...
Read more : Facebook'u Türkçe kullanın! | Görüntüleme : 1099 | Yanıtlar : 0

Google'ın En Meşhur Türkleri

Resim

Google'ın En Meşhur Türkleri

Google'da en çok hangi Türkler aranıyor? En çok kim aranıyor, nereden aranıyor?

Dünyanın en büyük arama motorlarından Google'ın ''trends'' hizmetiyle hangi kelimelerin nerelerden ne kadar yoğunlukta arandığı öğrenilebiliyor.

http://www.google.com/trends adresinde kelimelerin aranma oranlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi veriliyor. Sayfada yoğun olarak aranan kelimelerin tüm dünyada hangi olaylar sonucunda, hangi siteler üzerinden popüler olduğu bilgisine ulaşılabiliyor.

Bilgilerin grafiklerle desteklendiği sayfada, kelimelerin yazılışlarına göre alınan ...
Read more : Google'ın En Meşhur Türkleri | Görüntüleme : 702 | Yanıtlar : 0

Acun'un 'BİTTİM' dediği an

Acun Ilıcalı'nın başına gelen olay kimin başına gelse "bittim" der. O olay...

Dün akşam "Hiç Bunları Kendine Dert Etmeye Değer mi?" programının konuğu Acun Ilıcalı "ben bittim" dediği anı anlattı.

KORKUDAN ÖLMÜŞ

Acun, Kadir Çöpdemir ve Demet Akbağ'ın sunduğu programa konuk olarak katıldı. Ve sunuculuğunu ve yapımcılığını yaptığı Fear Factor programında yaşadığı korku dolu anları anlattı. Ama bu kez korkan yarışmacılar değil, kendisiydi.

ÖNCE HER ŞEY NORMALDİ

Fear Factor'un bir bölümünde, yarışmacı su dolu bir ...
Read more : Acun'un 'BİTTİM' dediği an | Görüntüleme : 653 | Yanıtlar : 0

Susuyorumm İşte..

Susuyorum artik derin derin nasilda konusmak istiyorum oysa,
saatlerce susmadan konusmak istiyorum, tüm biriktirdiklerimi
en basindan baslayip sonuna kadar anlatmak istiyorum
anlatman yetmez, anlasilmakta istiyorum

Bir el istiyorum basimda...
Saclarima dokunsun istiyorum tüm bedenimden söküp alsin yalnizligimi tilsimiyla, bir el istiyorum dokunsun saclarima yumusacik alsin tüm donukluklari usulca

Bir göz istiyorum gözlerimde...
Anlamsiz bakan gözlerimin icini görsün, hala arkalarda kalmis isik hüzmelerinin icine dalsin cikarsin tüm umutlarimi eski sandigin icinden acsinda isigi ile umut olsun ...
Read more : Susuyorumm İşte.. | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148696 ileti • Toplam 46077 başlık • Toplam 25009 üye

x