Zaman: Pzt Haz 23, 2025 17:56

News News of Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Site map of Güncel Meydan Çöp Tenekesi » Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Hard Diskinizi Görünmez Yapın!

Öncelikle bilgisayar bilgisi fazla olmayanların bu işe kakışmaması gerektiğini baştan hatırlatalım.
1. İlk olarak:
Başlat>Çalıştır tıklıyoruz. (Kısa yol olarak Başlat+R kombinasyonunu kullanabilirsiniz.)
2. Çıkan ekrana MMC yazıyoruz.
3. Karşımıza konsol kökü çıkacak. Dosya'ya tıklayıp Ek Bileşen Ekle/Kaldır (Ctrl+M) diyoruz.
4. Ekle tuşuna basıyoruz. (Alt+E)
5. Grup İlke Nesnesi Düzenleyicisi'ni seçip Ekle>Son>Kapat>Tamam diyoruz.
6. Karşımıza Yerel Bilgisayar İlkesi çıkacak. Burda Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Gezgini şeklinde sırasıyla tıklıyoruz. Burada Belirtilen ...
Read more : Hard Diskinizi Görünmez Yapın! | Görüntüleme : 590 | Yanıtlar : 0

F-disk Nasil Yapilir?

01.Fdisk Çekmek ıçin Bir Adet Sistem Disketine ıhtiyacımız var. Ardından ışletim Sistemi Kuracaksak Bir adet te ışletim Sistemine ıhtiyacımız Var

02.ılk önce Makınayı Kapatınız. Sistem Disketini Bilgisayara takınız.

03.Bilgisayarınızı Açınız. ışletim Sistemi Cd sini Bilgisayarınıza takınız. Karsınıza yazılar çıkıcak buradan 1 nolu seceneği Seciniz. Yani Bilgisayarımı Cd rom destegi ile baslatı seciniz. Bir Kac Yazı daha yazdıktan sonra Bilgisayar A sürücüsüne Dusecektir.

04.Burada Hdd ye Fdisk çekmeye Baslıyoruz. ılk once Sürücü a: ...
Read more : F-disk Nasil Yapilir? | Görüntüleme : 528 | Yanıtlar : 0

xp'de klasörlere "con" ve "prn" ve daha

xp'de bazı isimler verilemiyor klasörlere: con, prn, aux, nul, com1, com2, com3, com4, com5, com6, com7, com8, com9, lpt1, lpt2, lpt3, lpt4, lpt5, lpt6, lpt7, lpt8, lpt9.

nedeni ise şu ;

bunlar, dos ve windows isletim sistemi ailesinde bir reserved word. ancak istediginiz zaman bu isimde bir klasor acabilirsiniz kolaylikla. şöyle ki:
dos'da "mkdir \.c:con" yazarsaniz con folder'i acarsiniz. bu folder'i silmek isterseniz de "rd /s /q \.c:con" yazabilirsin...
Read more : xp'de klasörlere "con" ve "prn" ve daha | Görüntüleme : 533 | Yanıtlar : 0

Bilgisayarda enerji tasarrufu...

30 Ağustos 2008 00:26
Microsoft, Windows Vista ve Windows XP kullanıcılarının bilgisayarlarında enerji tasarrufu sağlayan yazılım yayınladı. Yazılımı buradan indirebilirsiniz.
Microsoft, Windows Vista ve Windows XP kullanıcılarının masaüstü enerji yönetimlerini geliştirerek daha fazla enerji tasarrufu yapmalarını sağlayan bir uygulama başlattı.

ücretsiz olarak indirilebilen Verdiem's Edison uygulamasının, işletim sisteminin mevcut güç ayarlarını daha fazla enerji tasarrufu yapabilecek şekilde geliştirdiği, tüketici dostu, kullanması ve yönetmesi kolay bir kullanıcı arayüzü sağladığı kaydedildi. Bilgisayarın enerji tüketiminin çok daha etkin ...
Read more : Bilgisayarda enerji tasarrufu... | Görüntüleme : 508 | Yanıtlar : 0

Hayalet Klasör Yaratma

Arkadaslar diyelım ki bir klasör olusturdunuz ve bu klasorun isminin bos olmasını istiyorsunuz. yani isim yazmasın diyorsanız birazdan verecegım yöntem tam szlik sımdı herhangi bir dizinde bir klasor olusturun mesela masaustu klasoru yenıden adlandırın deyin sonra klavyeden alt tusunu basılı tutarak 0160 yazın ardından alt tusundan elınızı cekın ve enter tusuyla işi bitirin iste klasorumuzun ismi yok ardından klasorun simgesınıde gorunmez secersenız o klasore zor ulasılabılır
Read more : Hayalet Klasör Yaratma | Görüntüleme : 452 | Yanıtlar : 0

Vista'nın gizli kalmış yönleri

Microsoft'un yeni işletim sisteminin gizli kalmış özelliklerini ortaya çıkarma vakti geldi. İşte size görünüm, verimlilik ve performans kategorilerinde tam 25 yepyeni ipucu.

Yeni bir işletim sistemi, yepyeni püf noktalarını da beraberinde getiriyor. Bütün işletim sistemlerinde olduğu gibi Windows vista'nın da gizli özellikleri, ince ayar olanakları ve kişiselleştirme imkanları var. Bu yazımızdaki 25 püf noktası Windows'un görünümünü özelleştirmenizi, verimliliğinizi ve sistem performansınızı artırmanızı sağlayacak.

GÖRÜNÜM

1. Daha çekici slayt gösterileri

vista'nın yeni slayt gösterisi özelliği oldukça ...
Read more : Vista'nın gizli kalmış yönleri | Görüntüleme : 610 | Yanıtlar : 0

Kader

Benim aklıma takılna bir şey var. Bu sorudan sonra bana dinsiz gözüyle bakabilirsiniz ama umrumda değil.Eğer yanlış biliyorsamda beni uyarın arkadaşlar.
İnsanların başına gelecek olaylar, doğacakları, ölecekleri ve ne iş yapacakları gibi bütün bilgiler, levh-i mahfuz denilen bir kitaptadır. Bu kitaptaki bilgilere kader deniyor. Kader hakkında birçok ayet-i kerime vardır. Bu eğer öyleyse o zaman benim suç işleyip işlemeyeceğim de önceden biliniyor.Cennette veye cehenneme gidip gidemeyeceğim önceden biliniyor.
Eğer öyleyse o zaman ben dünyada ne ...
Read more : Kader | Görüntüleme : 437 | Yanıtlar : 1

Giritli ortodoks kadinlar

Resim

Bu bir posta kartı, 1900′lü yıllarda Girit’teki Ortodoks kadınlarını gösteriyor. Kartin altinda "dindar Ortodoxlar" yazili. yorumu size kalmış..

(Kusura bakmayin yanlis forum basligi altinda acmisim galiba.)
Read more : Giritli ortodoks kadinlar | Görüntüleme : 517 | Yanıtlar : 1

Sabah Gazetesinde yayımlanan belgeler ve MİT açıklamalarının

MİT, Tuncay Güney'in mülakatından hareketle bir Ergenekon şeması ve 3 sayfalık gizli bir yazı hazırlamıştı.
Bu şemada, Ergenekon ile bağlantılı 69 kişinin ismi vardı.
Ama Savcı Zekeriya Öz, bu belge ve şemayı dava dosyasına koyarken, bu 69 isimden 64'ünün üzerini kapatmıştı.
Yani hakimler, yargıladıkları örgüt ile bağlantılı 69 kişiden 64'ünün ismini bilmeyeceklerdi.
Sadece Veli Küçük, Doğu Perinçek, Adnan Akfırat ve Alemdaroğlu'nun isimleri kapatılmamıştı.
Savcı Öz, bu 64 ismin üzerini niçin kapatmıştı? El-cevap: CIA tertibini gizlemek ...
Read more : Sabah Gazetesinde yayımlanan belgeler ve MİT açıklamalarının | Görüntüleme : 471 | Yanıtlar : 1

Atatürk İnsandı, Ne Olacaktı Başka?

Kimse onların insan mı yoksa başka bir şey mi olduklarını yazmıyor; ama onlar Kumandan’ı ikiye bölüyorlar. “İnsan yanını “yazıyorlar, film yapıyorlar ve sonra da kalkıp “iyi iş yaptık diyorlar. Ne iş yaptıklarını bilmek gerekmez; ancak iyi hizmet ettikleri bir gerçek. Bilmem ki dikkatinizi çekti mi: Işık Kansu, film yapımcıları ve “usta yönetmen”i koruyup kollayanları, filmin perde arkasındaki “tarih danışmanı”nı kısa; ama bilgi yüklü satırlarla köşesinde dizi yapıverdi. Kumandan’ın “insan yanı” diyen gri aymazlara da değinmişti: ...
Read more : Atatürk İnsandı, Ne Olacaktı Başka? | Görüntüleme : 441 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148704 ileti • Toplam 46081 başlık • Toplam 25010 üye

x