Zaman: Pzt Haz 01, 2026 16:47

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Afganistan ve Irak’ta Savaş Malzemeleri Satışları Azaldı; Yeni Pazarlar Lâzım / ( Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Afganistan ve Irak’ta Savaş Malzemeleri Satışları Azaldı; Yeni Pazarlar Lâzım

2001 ile 2012 yılları arasındaki Afganistan savaşı ABD’ye 557 milyar dolara mâl oldu; 2013 bütçesinde Afganistan savaşı için ayrılan miktar 82 milyar dolar. 2003’de başlayan Irak savaşının ABD’ye bugünkü maliyeti 845 ise milyar dolar.
Eski ABD Başkanı Eisenhower 1961’de yaptığı veda mesajında “Ordu Sanayi Ortaklığına” karşı vatandaşlarını Kongre ve Senato üyelerini devamlı uyarmıştı.

(İngilizce’de “Military Industrial Complex” veya “Military–Industrial–Congressional Complex” olarak ifade ...

ABD, Almanya, Türkiye Arasında Yeni Bir İşbirliği Anlaşması... ( Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Polis Akademisi ABD Kanatları Altında Boğuluyor!

ABD, Almanya, Türkiye Arasında Yeni Bir İşbirliği Anlaşması...

ABD Savunma Bakanlığı Avrupa Güvenlik Araştırmaları Merkezi tarafından, ABD, Almanya ve Türkiye arasında daha ileri bir işbirliğinin yolunu açacak bir anlaşma, 13 Mart, 2013’de Ankara’da imzalandı.
Ankara’da, Polis Akademisi’nin Anıttepe kampüsünde, George C. Marshall Avrupa Güvenlik Araştırmaları Merkezi ve Türk Polis Akademisi, anlaşmayı imzaladılar. Anlaşma çerçevesinde, akademik işbirliği, karşılıklı öğretim üyeleri takasları, ortak akademik çalışmalar, seminerler ve ...

T.C. Adalet Bakanlığından Adalet İstiyorum!..

Eğitimci, Gazeteci, Reklam Yazarı, Şair:
T.C. ADALET BAKANLIĞI’NDAN ‘ADALET ’ İSTİYORUM!..

HABERİME SAYFASINDA YER VEREN HER HÜR VE BAĞIMSIZ SİTEYE ÜYE OLACAĞIM!..

LÜTFEN EMEKLİ ÖĞRETMENİN FERYADINA SES VERİN!..

BUNDAN BİR SENE ÖNCE ÖDEMEM GEREKEN MAHKEME VE AVUKAT PARALARI 2 BİN 51 TL 95 KURUŞ İKEN, ŞU ANDA 05,90 TL’SI OLMUŞTUR. EMEKLİ BİR ÖĞRETMENİM.ÜÇ EVLADIM ÜNİVERSİTEDE OKUYOR. EVLATLARIMIN GEÇİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN BEŞ SENEDİR 60 TANE BÜYÜK BAŞ HAYVANIN ALTINI TEMİZLİYORUM. BEN, BANA KESİLEN BU PARA CEZASINI ...
Read more : T.C. Adalet Bakanlığından Adalet İstiyorum!.. | Görüntüleme : 1248 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Hasan Sancakı Programa Çıkartmak İsteyince Esra Ceyhan İşinden Oldu!..

HASAN SANCAKI PROGRAMA ÇIKARTMAK İSTEYİNCE ESRA CEYHAN İŞİNDEN OLDU!..

Eğitimci, Gazeteci, Reklam Yazarı, Şair:
HASAN SANCAK’I PROGRAMA ÇIKARTMAK İSTEYİNCE ESRA CEYHAN İŞİNDEN OLDU!..

HABERİME SAYFASINDA YER VEREN HER HÜR VE BAĞIMSIZ SİTEYE ÜYE OLACAĞIM!..

Kanal 7’de hafta içi hergün 15:45’te Esra Ceyhan’la A’dan Z’ye Programı, Reklam Yazarı Şair Hasan Sancak’ı davet edince, yayından kaldırıldı!..

Yedi senedir Noter Onaylı ‘Rüya’ Senaryosunu kopyalayan Coca Cola’ya karşı hukuk mücadelesi veren Sancak, Yargıtay’a gönderdiği yazısı da aleyhine sonuçlanınca kararın ...

Yeni Papa ile Ermenistan Arasındaki Bağlantı Ne? / Giorgi LOMSADZE ( Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Yeni Papa ile Ermenistan Arasındaki Bağlantı Ne?

Katolik Kilisesi yeni bir Papa seçti; herkes, Vatikan’dan gelen haberlerden kendi açısından bir şeyler çıkarmaya bakıyor. Görünüşe göre Ermenistan bulmuş bir şey.
Gregoryan Ermeni Kilisesi, kendi dünyasında, içine kapalı, Katolik Kilisesi’nden çok daha ufak fakat Vatikan’ın desteği ile Ermeni davasına dünya çapında destek sağlayabilir. Çok iyi organize olmuş Ermeni Diasporası, Papa Francis olan Kardinal Jorge Bergoglio’nun Arjantin’deki Ermeni topluluğunun bir dostu olduğunu açıklıyor. Topluluk, Papa’nın ...

Bu İşlerin "BOP"u Çıktı ! / Nevzat Zeyrek

"Yoktan var edilen bu ülke, şimdi vardan yok ediliyor"
Bu sözün sahibi, HEPAR Genelbaşkanı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğluna ait. Ülkenin bekaası hakkında iyi bir analizde bulunmuş, Yoktan var ettiğimizi, vardan yok ediyoruz! Neyi emanet aldık, gelecek kuşaklara neyi teslim edeceğiz ? Orası şuan meçhul...
Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl önce, 1933'de, Amerikalı General McArthur'a ; "Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul,Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik'de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım" diyordu. ...
Read more : Bu İşlerin "BOP"u Çıktı ! / Nevzat Zeyrek | Görüntüleme : 703 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiye'nin Kürt Başbakanı / Hamma MİRWAİSİ - Alison BUCKLEY ( Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

TÜRKİYE'ye kefen biçen Amerikan düşünce kuruluşları APO'yu başbakan (!) ilan etti bile!..
Kaynak: http://www.foreignpolicyjournal.com/201 ... ddle-east/

Türkiye'nin Kürt Başbakanı

1962’de Nelson Mandela’ya, ülkesini baskıcı rejimlerden kurtarma gayretlerinden dolayı müebbet hapis cezası verildiğinde pek az kişi, onun 27 yıl hapis yattıktan sonra Güney Afrika Cumhurbaşkanı olacağını tahmin edebilirdi. 1968’de Martin Luther King, suikasta kurban gittiğinde kimse ümit bile edemezdi ki bir zenci, bir gün Amerikan Başkanı olacak. Benzer şekilde, ...

Cem Ersever 20 yıl önce söylemiş…

Bakın, 1993’de Cem Ersever, “Kürtler, PKK ve A. Öcalan” başlıklı kitabında neler söylemiş.

Güneydoğu Anadolu'da ne vardır, neler yoktur? Bazıları hemen cevabı yapıştıracaklardır. Baskı vardır, sömürü vardır, insan hakları ihlali vardır vb.
Doğrudur; Güneydoğu’da insanlara PKK militanları tarafından baskı yapılmaktadır! İnsanların elindeki ve avucundaki üç-beş kuruşları "Partiye yardım " veya "Cezalandırma" adı altında bu çapulcular tarafından silah zoru ile alınmakta, vermeyenler öldürülmekte, emekleri sömürülmektedir.

Bölge insanının Devletin her kademesiyle ilişkisi ve yakınlığı, menfaati ölçüsündedir. ...
Read more : Cem Ersever 20 yıl önce söylemiş… | Görüntüleme : 2375 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Kutsal Dava 'Ulusalcılık' / Nevzat Zeyrek

Kutsal Dava ULUSALCILIK / Nevzat Zeyrek

"Ey Vatan, genç idin, Eyvah tükendin bittin! Bizi hainlere, alçaklara muhtaç ettin.Bunca öksüzleri kimlere koydun gittin"
(Namık Kemal)

"Ulusçuluk, Ulusal günlerde tören izlemek, her türlü Ulusal karşılaşma'da heyecanlanmak, kaybedince'de derin bir hüzne bürünmek değil: Türk Milletinin haklarını yabancılara yedirmemektir"
Ulusalcılık ancak bu kadar doğru tanımlanabilirdi. bu tanımı HEPAR genelbaşkanı Osman Pamukoğlu, doyumsuzca okunan " Ey Vatan" kitabında yapıyor. Ulusalcılık günümüz Türkiyesinde suç sayılsada, Türk Milletinin sıkı sıkıya bağlanması ve ...
Read more : Kutsal Dava 'Ulusalcılık' / Nevzat Zeyrek | Görüntüleme : 951 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148889 ileti • Toplam 46439 başlık • Toplam 25114 üye

x