Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 21:14

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Gül'den Talabani'ye, “Kardeşim geçmiş olsun” mesaj

Gül'den Talabani'ye, “Kardeşim geçmiş olsun” mesaj

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye bir mesaj göndererek “Geçmiş olsun” diyeğinde bulundu.

Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği'ne bağlı Kurd-Sat TV'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Gül, ABD'de bulunan Irak Devlet Başkanı'na mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında Talabani'den “Değerli kardeşim” olarak hitap ederken şunları yazdı:

“Değerli kardeşim sayın Cumhurbaşkanı Celal Talabani, üzülerek söylemek istiyorum ki, Amerika'da ameliyat olduğunuz haberi bana ulaştı. ...
Read more : Gül'den Talabani'ye, “Kardeşim geçmiş olsun” mesaj | Görüntüleme : 500 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

ermenistan ziyaretinin analizi

BİR ZİYARETİN ANALİZİ
September 8th, 2008 · No Comments Loading ...
Prof. Dr. Osman Metin Öztürk

I. Cumhurbaşkanı Gül, 06 Eylül 2008 Cumartesi günü, Ermenistan-Türkiye milli maçı nedeniyle Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın yaptığı “maçı birlikte izleme davetine” icabet ederek bu ülkeye gitti.

Uluslar arası ilişkiler ve diplomasi, bir boyutuyla şekil işidir, semboller edinir ve onları kullanır. Bu şekil ve semboller üzerinden, muhataplarında ve üçüncü kişilerde önceden biçimlendirilmiş algılama ve izlenimleri doğurmayı amaçlar. Bu bağlamda, ABD’nin Gürcistan’a yönelik ...
Read more : ermenistan ziyaretinin analizi | Görüntüleme : 700 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Mehmetcik´in yikildigi an

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, omuz omuza vatan borcu ödüyorlardı.

Birbirlerine annelik, babalık, kardeşlik ediyor, aynı karavanaya kaşık sallayıp, aynı koğuşta uyuyorlardı.

Memleket özlemini, geride bıraktıkları sevgililere olan hasreti, gelecek umutlarını paylaşırken, hainlerin peşinden, dağları geziyorlardı adım adım...

Dün gece de birlikte çıkmışlardı devriye vazifelerine...
Kayalıklardan geçmiş, tepeleri aşmış vukuatsız dönüyorlardı ki birliklerine, Pilavtepe'de düştüler kalleşlerin hain tuzağına...

Gece namlu alevleriyle aydınlandı, sessizlik yerini büyük bir uğultuya bıraktı...

Açılan ilk ateşte toprağa düştü içlerinden birisi; er Ali ...
Read more : Mehmetcik´in yikildigi an | Görüntüleme : 638 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Şehit babasının feryadı: Kontörüm yoktu onu arayamadım

Şehit babasının feryadı:
Kontörüm yoktu onu arayamadım

Sadi NERGİZDAL - ALANYA / SABAH

Şırnak’ta mayın patlaması sonucu iki er şehit oldu. Alanyalı İlyas Güzel’in acı haberini alan babası Kazım Güzel, “3 gün önce Marmaris’te oturan ablasını aramış ve aramamı istemiş. Kontörüm olmadığı için arayamadım. Belki helallik isteyecekti” diye ağladı..

Şırnak’ta merkez Güneyçam köyü yakınlarında mayın taraması yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK mensuplarınca daha önce yola döşenen patlayıcı infilak etti.

Patlama sonucu uzman çavuş Mehmet ...
Read more : Şehit babasının feryadı: Kontörüm yoktu onu arayamadım | Görüntüleme : 688 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Deniz Feneri Dernegi - Iddianame

Frankfurt Eyalet Yüksek Bölgesel Mahkemesi’nin Deniz Feneri Dernegi davasi hakkindaki iddianamesinin turkce tercumesi.

TIKLA OKU
Deniz Feneri - Iddianame

Mehmet Gürhan (Kanal 7 Yonetim Kurulu Uyesi)
Mustafa Çelik (Kanal 7 Yonetim Kurulu Uyesi)
İsmail Karahan (Kanal 7 Yonetim Kurulu Uyesi)
Zekeriya Karahan (Kanal 7 Yonetim Kurulu Baskani)

Davada yukardaki adi gecen kisiler Euro 7, Atlas ve Weiss GmbH sirketleri ile iliskilendirilmislerdir.
Read more : Deniz Feneri Dernegi - Iddianame | Görüntüleme : 1050 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Chavez:Gürcistan Amerikan İmparatorluğu'na dahil.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Gürcistan hükümetini “Amerikan İmparatorluğuna” dahil olmakla suçladı. Chavez, "Washington bu hükümeti, Rusya’yı karalamak için kullanmaktadır” dedi.

Radyo ve televizyondan yayınlanan konuşmasında Hugo Chavez, “Gürcistan, Amerikan İmparatorluğuna eklenen bir hükümettir ve Washington bu hükümeti, Venezuela’nın da müttefiki olan Rusya’yı karalamak için kullanmaktadır” dedi. Rusya’ya, Gürcistan ile olan anlaşmazlığında desteğini yineleyen Chavez, Gürcistan’a ABD mali yardımını da eleştirdi ve, “IMF’nin Gürcistan ile bir anlaşma yaptığını okudum. Zavallı Gürcüler, onlara kimbilir kaç milyon ...
Read more : Chavez:Gürcistan Amerikan İmparatorluğu'na dahil. | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İP Genel Başkan Vekili Deniz Feneriyle ilgili açıklama yaptı

İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin:
Bütün kanıtlar, Almanya’daki 'Deniz Feneri' vurgununun,
AKP ve Tayyip Erdoğan’la ilişkili olduğunu ortaya koyuyor!

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin 4 Eylül 2008 günü İstanbul'da yaptığı açıklamada AKP'nin "Deniz Feneri" yolsuzluğunu değerlendirdi. Gültekin'ın açıklaması özetle şöyle;

Bugünlerde Frankfurt’ta sürmekte olan yargılama; aşağıdaki gerçekleri şimdiden gözler önüne sermiştir:
1. Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşlarından oluşan bir organize suç örgütü, halkımızın din duygularını istismar ederek Avrupa’da 41 milyon ...
Read more : İP Genel Başkan Vekili Deniz Feneriyle ilgili açıklama yaptı | Görüntüleme : 684 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yeni bir dönem başlıyor(mu acaba?)

İki gündür RTE ve Aydın Doğan arasındaki söz düellosunu takip ediyorsanız bu durumun ya çok büyük bir tiyatro oyununun bir parçası olduğunu veya biri ER,diğeri ise yalın DOĞANların çıkarlarının artık çatıştığını gösteriyor.Ben ikincisine inanmak istiyorum.Bu durumun da belki kısa vadede RTE tarafından kendi yararına dönüştürülebileceğini ama orta ve uzun vadede AKP ve RTE aleyhine bir durum ile karşılaşacağımızı düşünüyorum.
İzlemeye başlayın.
Eğer peş peşe AKP ve RTE ile ilgili olumsuz bazı haberler yapmaya,söz gelimi AKPli ...
Read more : Yeni bir dönem başlıyor(mu acaba?) | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türk Kahvesi İmza Kampanyası

Avrasya TV (Avrasya Radyo Televizyon - ART) ekranlarında "ağzına TÜRK lafını almaya korkanlara inat, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" mottosuyla yayın yapan Türk Kahvesi programının yayından kaldırılmasına tepki olarak bir imza kampanyası düzenliyoruz . http://www.avrasya.org adresinden imza kampanyamıza destek verirseniz seviniriz.

http://www.avrasya.org/
Read more : Türk Kahvesi İmza Kampanyası | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Abdullah Gul`un Ermenistan`a gitmesi

Kamu Oyuna Duyuru

Abdullah Gul`un Cumhurbaskani sifatiyla mac izlemek uzere, yanina Hukumeti temsilen Disisleri Bakani`ni da alarak Ermenistan`a gitmesi, Turk Milli Takimi`na moral vermek, Milli Takimiz`in orada yalniz olmadiklarini belli etmek, Turk Halki`nin Milli Takimimiz`in yaninda oldugunu simgelemek gibi ikinci derecede onemli hususlar yaninda, yersiz, tutarsiz, Turkiye Cumhuriyeti Devleti ve Ulusu`nun onurunu kirici, uluslararasi iliskilerin mantigina aykiri bir davranistir:

1) Turkiye Cumhuriyeti, Sovyetler Birligi`nin dagilmasindan sonra kurulan yeni Ermenistan Devleti`ni tanimis, ancak, Ermenistan`in Turkiye`ye ve ...
Read more : Abdullah Gul`un Ermenistan`a gitmesi | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148893 ileti • Toplam 46225 başlık • Toplam 25039 üye

x