Zaman: Çrş Haz 18, 2025 1:58

News News of Kitap Tanıtımları

Site map of Kitap Tanıtımları » Dizin : Kitap Tanıtımları

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Çiğiltepe - Em. Tümgeneral Cihangir AKŞİT

Miralay Reşat Bey (1879-1922) ve Vatan Savunmasında 27 Yıl...

Çiğiltepe, 26 yıl boyunca, olayların tanıkları hayattayken yüz yüze görüşülüp derlenen konuşmalarla, yurtiçi ve yurtdışında taranan çok sayıda kaynaktan toplanan bilgilerle, Miralay Reşat Bey'in yeniden kan ve can bulduğu, duygu dolu anlarının yanı sıra soluk kesici çarpışma sahneleriyle de bir çırpıda okunacak bir roman.

Ordu Kumandanı Sakallı Nurettin Paşa: "Miralay Reşat Bey Yarın 12.00'ye kadar tepe alınacak. Alamazsanız, ben sizin yerinizde olsam yaşamam" Tümen Kumandanı Reşat ...
Read more : Çiğiltepe - Em. Tümgeneral Cihangir AKŞİT | Görüntüleme : 1319 | Yanıtlar : 0

Gayya - Eren ERDEM

Resim

GAYYA

Gayya, sözlüklerde ‘’cehennem çukuru’’ olarak geçen, rivayetlerde ise en tehlikeli ve can alıcı bölüm olarak ifade edilen yerdir. Ancak, bu çukur ‘’dünya’’ dahilindedir. Yani, insan tabiatına aykırı olan hertürlü fiil ile muhatap olan bireylerin içinde bulunduğu yıkıcı durumdur.

Gayya, inançların ve kavramların yozlaşmasına göz yuman, ardı sıra oluşan ezberlerin ürettiği karanlığa teslim olanların içler acısı halini yansıtır. Bu, günümüzde ‘’Kavram ve Değerlerin’’ yozlaşması ile oluşmuş yapının bünyesinde can çekişen, çözümsüzlüğe hapsolan insanlığı hatırlatan ...
Read more : Gayya - Eren ERDEM | Görüntüleme : 2163 | Yanıtlar : 5

Nedim ŞENER-Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat

Resim

Kitap hakkında: Tedavi göreceği gerekçesiyle 1998 yılında Türkiyeden ayrıldı ve ABDye gitti... 10 yıldan bu yana bu ülkede yaşıyor. Pensilvanyada ikamet ettiği çiftlik evi, sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor. Hakkında açılan davalar beraatle sonuçlandı. Bizzat Adalet Bakanının ifadesiyle, ülkeye dönmesinde hukuki açıdan da hiçbir engel bulunmuyor. Ama belli ki, süregelen bir anlayış sorunu var orta yerde...

Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen Ergenekon adlı soruşturma ve davayla birlikte Fethullah Gülen ve Gülen cemaati ...
Read more : Nedim ŞENER-Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat | Görüntüleme : 3189 | Yanıtlar : 2

Erdal SARIZEYBEK: Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak

Ergenekon Gölgesinde
İhaneti Yaşamak

Erdal SARIZEYBEK
Resim

İddia ediyoruz, Ergenekon davasına hiç böyle bakmamıştınız?

Varolduğu iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü… Kimilerine göre darbecileri ortaya çıkaran asrın davası, kimilerine göre ulusalcıları kodese tıkma planı. Ya da askeri sistem dışı bırakmanın legal yolu. Acaba öyle mi?

'Şemdinli'de Sınırı Aşmak', 'Ya Gazi Paşa Duyarsa', 'İhaneti Gördüm' gibi sıra dışı kitaplara imza atan Emekli Albay Erdal Sarızeybek bu kez Ergenekon dosyasını aralıyor. Ergenekon'un tarihsel arka planından yola çıkan Sarızeybek ...
Read more : Erdal SARIZEYBEK: Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 1

Bozkırın Efendisi

Sizlere bir kitap önermek istiyorum arkadaşlar.Uzun yıllardır bu kadar beğendiğim ve bana göre bu kadar başarılı bir kitap okumadım.Bu sıcak yaz günlerinde kendinize her gün birkaç saat ayırıp kafa dinlerken okuyup hem bir şeyler öğreneyim ve hem de eğleneyim düşüncesindeyseniz Dr. Murat Kınıkoğlu'nun yazdığı bu tarihi romanı size tavsiye ediyorum.
Kitap 7. yüzyılda Orta Asya'da geçiyor ve inanın o kadar güzel bir dille yazılmış ve o kadar güzel kurgulanmış ki,gündemi de biraz takip ediyorsanız okurken ...
Read more : Bozkırın Efendisi | Görüntüleme : 1960 | Yanıtlar : 8

Oyunun Adı Kontra Ergenekon

İşte beklenen kitap ! İlk Kez Tutuklusundan
"Oyunun Adı Kontra Ergenekon"

Çok Yakında Tüm Kitapçılarda...

Hacı ALİ KARABULUT’un,
oğlunun tahliyesinden 3 gün önce (19 Ocak 2009)
yüreğinde götürdüğü evlat sevgisine...

Onlarca “kitap”, binlerce “makale” ve milyonlarca “haberden” sonra nihayet yazma hakkı mağdur edilene geldi…
Ve Ergenekon’u ilk kez bir “tutuklu” yazdı…

O da sabaha karşı gözaltına alınarak tutuklandı…

İstanbul Emniyeti, Bayrampaşa, Kandıra, Silivri… derken 11 ay tutuklu kaldı, 41 duruşmaya katıldı ve tahliyesine karar verildi! ...
Read more : Oyunun Adı Kontra Ergenekon | Görüntüleme : 1171 | Yanıtlar : 1

Yeniçağ gazetesi Nisan "Kitap-Kültür" sayfaları

Yeniçağ gazetesinin Nisan ayına ait Kitap ve Kültür sayfaları .pdf dosyasına dönüştürülmüştür.
Aşağıdaki linkten dosyayı indirebilirsiniz.

http://www.mediafire.com/download.php?mz4ih5oidzm
Read more : Yeniçağ gazetesi Nisan "Kitap-Kültür" sayfaları | Görüntüleme : 838 | Yanıtlar : 0

Atatürk ile Allah Arasında ''Bir Ömrün Öteki Hikayesi''

Sinan MEYDAN

ATATÜRK Düşmanı Yobazlara Belgelerle Meydan Okuyorum...

http://pic1.resimupload.com/r4/thumb_654663294.jpg

ATATÜRK ve Din Konusundaki Gün Yüzü Görmemiş Gerçeklerle Tartışmaya Hazır Olun...

İşte Arka Kapak Yazısı:

On Beş Yıllık Araştırmanın Ürünü

ATATÜRK ve Din Konusundaki Tabular Yıkılıyor... Saklı Gerçekler Gün Yüzüne Çıkıyor...

Bu kitap, Atatürk’ün hayatının “öteki hikâyesini”, dağılma dönemini yaşayan Osmanlı Devleti’nin değişim sancılarıyla birlikte ele alan, Türkiye’nin 200 yıllık modernleşme tarihinin de bir bilançosudur.

Atatürk’ü hazırlayan çevresel etkenler nelerdir? Atatürk’ün etnik kökleri nereye dayanmaktadır? Atatürk’ün ...
Read more : Atatürk ile Allah Arasında ''Bir Ömrün Öteki Hikayesi'' | Görüntüleme : 8673 | Yanıtlar : 50

Yeniçağ Gazetesi - Mart ayı kitap sayfaları

Yeniçağ gazetesinin Mart ayına ait Kitap sayfaları .pdf dosyasında...

http://www.mediafire.com/download.php?t2zkmjfzyji
Read more : Yeniçağ Gazetesi - Mart ayı kitap sayfaları | Görüntüleme : 1190 | Yanıtlar : 0

Yeniçağ gazetesi > Şubat ayının kitap sayfaları

Yeniçağ gazetesinin Şubat ayına ait Kitap ve Kültür-Sanat sayfaları .pdf dosyasında...

20.07 MB

http://www.mediafire.com/download.php?4y4vztigcmt
Read more : Yeniçağ gazetesi > Şubat ayının kitap sayfaları | Görüntüleme : 1226 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x