Zaman: Cmt Haz 14, 2025 8:47

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Tansu Çiller’in Jandarmayı yok etmek isteyen cinleri / Mahiye MORGÜL

Tansu Çiller’in Jandarmayı yok etmek isteyen cinleri

Resim
Silahlı ABD saldırısını asker-millet birlikte püskürttük, şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Ancak henüz siyasi, ekonomik ve kültürel saldırıyı püskürtmedik. Salvo atışlar daha sürecek, ne koparabilirlerse kâr diye bakıyorlar, öyle görünüyor.

15 Temmuz zaferinin içinden cin çıkmış gibi kararlar duyuyoruz. Jandarma, Gata, Genel Kurmay ve Askeri Liseler topun ağzında. Hiç şaşırmadım; Dünya Bankası içimize yerleştirdiği cinlerle devletimizi içeriden kemirmeye devam ediyor.

Biraz hafıza tazelemekte fayda var. Cinlerin anası Tansu ...
Read more : Tansu Çiller’in Jandarmayı yok etmek isteyen cinleri / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2809 | Yanıtlar : 0

Halk soruyor: Yeni darbeye karşı Tansu Hanım basın karşısına neden çıkmıyor / Mahiye MORGÜL

Halk soruyor: Yeni darbeye karşı Tansu Hanım basın karşısına neden çıkmıyor

İnsanlar soruyor:

Tansu Hanım Yeni Darbe için basın karşısına hiç çıkmadı, neden?

Resim

Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 22 Temmuz 2016
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com

Yeni Darbenin Mimarı Kim? / Mahiye MORGÜL

Yeni Darbenin Mimarı Kim?

Resim
“Savaş, sömürgeci sermayenin önündeki engellerin kaldırılmasıdır” desem, şu yaşadığımız kanlı darbe girişimi de sömürgeci sermayenin tıkandığı ulusal direnç noktalarını kırmak içindi, desem, özetlemiş olur uyum?

Sömürge anayasası istiyordu ABD, adına Yeni Anayasayı diyorlardı. Demek ki önü tıkandı. Onu isteyen kim ise Yeni Darbeyi isteyen de odur.

Tayyip Bey ne zaman Yeni Anayasayı geçiremez noktaya geldiyse o zaman bir darbeyle bu engelin ortadan kaldırılması onlara göre öncelikli olmuştur. Onca yıl taktik olarak ...
Read more : Yeni Darbenin Mimarı Kim? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3593 | Yanıtlar : 0

Türkiye Maarif Vakfı Kanunu!!! / Mahiye MORGÜL

Türkiye Maarif Vakfı Kanunu!!!

Bu Maarif Vakfı öğretmen yetiştirme ve müfredat yenileme dahil MEB'nın tüm yetkilerini alıyor....

Yani 4 yıllık yeni anaokulları için gereken "okur-yazar öğretmenliği" sertifikalarını da burası verecek.

Şu anda tüm anaokulu öğretmenleri panikte, SINIF ÖĞRETMENLİĞİ FAKÜLTELERİ de KAPANACAKLARINI KONUŞUYOR.

28 Şubatta sol gösterip sağ vurdular, bu kez sağ gösterip bel altı vuruyorlar.

"Cemaatle MEB'da hiç kapışma yok dikkat edin" diyordum, artık kokusu çıktı, cemaate karşı kurulmuş gibi göstererek Milli Eğitime son darbeyi ...
Read more : Türkiye Maarif Vakfı Kanunu!!! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1566 | Yanıtlar : 0

Eğitim Sisteminde 4 yıllık Anaokulu var / Mahiye MORGÜL

YENİ EĞİTİM SİSTEMİNDE 4 YILLIK ANAOKULU VAR

Resim
Bu sene 5 ve 6 yaşında çocuğu olan aileler bir hal edip çocuklarını 1.sınıfa yazdırsın. Aksi halde 2017-2018 ders yılında 1.sınıfa başlayan çocuklar 4 yıllık anaokulu okuyacak!

Baştan özet vereyim:

2017-2018 ders yılında ilkokul yerine daha az bilgiyle 4 yıllık anaokulu geliyor!

Yeni eğitim sistemi Çocuk Koruma Kanununa aykırıdır.

Kitaplardaki aklı darmadağın eden sessiz mayınlar daha da artacak.

Ders kitaplarında milli ve manevi değerler aşağılanırken beyinlere daha fazla ...
Read more : Eğitim Sisteminde 4 yıllık Anaokulu var / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1136 | Yanıtlar : 0

Milli Eğitimde “Yeni Sistem” Ne Getirecek? / Mahiye MORGÜL

Milli Eğitimde “Yeni Sistem” Ne Getirecek?

Resim
Haberin başlığı; “Öğrenciler sevinecek! Ders saatleri azalıyor.”

Siz bunun ne demek olduğunu bir de velilere sorun.

Eski bakanlardan Hüseyin Çelik 16.11.2005’de ekranlarda “Desantralizasyona geçiyoruz” demişti. Yani “Merkezi dağıtmaya geçiyoruz” demişti. Ben de 2006’da Otopsi yayınlarında basılan “Milli Eğitimde Emperyalist Kuşatma” kitabımda o konuşmayı aynen yazdım. (Arama motoruna yazarsanız karşınıza gelir.)

Milli Eğitimi dağıtma işi demek ki bitmemiş. Ders konuları azaltılmıştı, daha da azalacak, bir de öğrencinin okulda kalacağı ...
Read more : Milli Eğitimde “Yeni Sistem” Ne Getirecek? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1637 | Yanıtlar : 0

Çocuk Koruma Kanununa Aykırı Ders Kitabı / Mahiye MORGÜL

Çocuk Koruma Kanununa Aykırı Ders Kitabı

“4.Sınıf, İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi”

Bu kitapla ilgili şikâyetlerimi 13.4.2016 tarihinde dilekçeyle Talim ve Terbiye Kuruluna bildirdim. Dilekçeme 12.5.2016 tarihinde cevap geldi. Diyor ki:

“İlgi yazınız Bakanlığımızca incelenmiştir. İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi ders kitabına dair tespit ve önerileriniz, ilgili çalışmalarda değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır.

Eğitim konularına gösterdiğiniz ilgi ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz.” İmza: Dr.Mehmet Sürmeli (Bakan a. Kurul Başkan Yardımcısı)

Değerli okurlarıma sorayım. Siz ne ...
Read more : Çocuk Koruma Kanununa Aykırı Ders Kitabı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1075 | Yanıtlar : 0

Sevgili Yaşar Nuri Öztürk’e Bir Nefes Dua / Mahiye MORGÜL

Sevgili Yaşar Nuri Öztürk’e Bir Nefes Dua

Resim
Bugün 24 Haziran 2016. Dostları Yaşar Nuri Öztürk’ü sonsuza uğurlarken yazıyorum.

Onu yaşatmak vicdani borcumuzdur. 50 kitabı var, onları anlatmayacağım. Kitaplığımda iki tane Kuran tefsiri var, biri onun yazdığıdır. Onun Kuran Tefsiri tek başına hepsine bedeldir.

Bir dönem Şems Suresi üzerinde karşılaştırmalı tefsir çalışıyordum, hangisinde bana daha akılcı gelen var, onu satın alacaktım. Şems Suresini bana göre bilimsel gözle izah edebilen en güzel çeviri onunkisiydi. Piyasada bulamadım, ...
Read more : Sevgili Yaşar Nuri Öztürk’e Bir Nefes Dua / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1090 | Yanıtlar : 1

Geometri sorularına kalem oynatılmadıysa... / Mahiye MORGÜL

Geometri sorularına kalem oynatılmadıysa...

Resim
Sınavlar üzerine yazılarıyla tanıdığımız Sadık Gültekin’in 20 Haziran 2016 tarihli Gazete Vatan’daki köşesinden aldığım bir paragraf...

“Geometri testi ise tam bir hayal kırıklığı. Geometri testinin Matematik testine göre daha zor olduğu öğrenciler tarafından özellikle belirtildi. Geometri, sınavın en düşük başarı düzeyindeki testlerinden biri olacak! Adayların pek çoğu Geometri testinde ‘kalem oynatamadıklarından’ söz ediyor. Trigonometri soruları oldukça zor bulundu. Özellikle analitik geometri sorularının çok zorlayıcı olduğunu söyleyen aday sayısı da bir ...
Read more : Geometri sorularına kalem oynatılmadıysa... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1988 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x