Zaman: Cmt Haz 14, 2025 8:43

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Üniversitelere Küresel Merkezden Yönetim / Mahiye MORGÜL

Üniversitelere Küresel Merkezden Yönetim

YÖK kalkıyor. Çünkü YÖK, “devlet eliyle eğitim piyasası yaratma” görevini tamamladı. Eğitim piyasasını Dünya Bankasından yönetecek on kişiye devrederek çekiliyor.

MYK’dan söz ediyorum. (Bkz.2006-5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu).

Üniversitelerimiz 1961 Anayasasıyla özerk yönetime kavuşmuşken, 1982’de kurulan YÖK eliyle özerklikleri ortadan kaldırılmıştı. Şimdi YÖK kalkıyor ve artık üniversiteler doğrudan Dünya Bankasının(WB) yönetimine, yani küresel merkezden yönetime geçiriliyor, buna da yeni bir anayasa gerekiyor.

Biz de, YÖK kalkınca bilimsel özerklik geri gelecek ...
Read more : Üniversitelere Küresel Merkezden Yönetim / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1525 | Yanıtlar : 0

AB Uyarınca Diplomalarınız Elinizden Alındı / Mahiye MORGÜL

AB Uyarınca Diplomalarınız Elinizden Alındı

Fotokopiyle çoğalttığım yazıyı metroda yanımdaki bayana verdim. Hemşireydi. Gazetede dün gördüğü “Diplomalı hemşire aranıyor” ilanını anlattı. Diplomasız hemşire mi olunur demiş, bir anlam verememiş. “Bu yazıyı okuyunca anladım” dedi.

Artık Amerikan usulü, pansumancı, iğneci, serumcu, masajcı, sondacı gibi parçacı hemşirecikler dönemi geliyor. Öğrenmek isteyen ayrı ayrı sertifika alacak, ayrı ayrı kurslara gidecek, her birine ayrı ayrı para verecek… “Yaşam boyu öğrenme” modeline geçiyoruz.

Bir mesleğin gerektirdiği dersleri tek bir okulda ...
Read more : AB Uyarınca Diplomalarınız Elinizden Alındı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1153 | Yanıtlar : 0

Müjde, Eğitimde Demokratik Açılım Geliyor! / Mahiye MORGÜL

Müjde, Eğitimde Demokratik Açılım Geliyor!

Hem de en demokratik şekilde ABD’nin tekelci eğitim piyasasına açılıyoruz.

Demokrasi demek çok parçalı demek ya… Biz de “eğitimde birlik” yerine çok parçalı demokratik(!) eğitime açılıyoruz…

Demokratik Eğitim Sendikası adında bir sendikadan “eğitimde açılım isterük” basın açıklaması yapıldığına göre, açılımın düğmesine basıldı. Ne menem şeydir eğitimde açılım, halkımız bilmiyor, iş bana düştü, size çevireyim.

Hani herkese eşit ve parasız eğitimde “tek tip insanlar” oluyormuşuz ya… Fen liseleri böyle okullarmış, öyle ...
Read more : Müjde, Eğitimde Demokratik Açılım Geliyor! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2412 | Yanıtlar : 0

Genişletilmiş Kuzey Afrika ve BOP, Tunus…Hoop!

Genişletilmiş Kuzey Afrika ve BOP, Tunus…Hoop!

Tunus kaos yaşıyor, devlet başkanı Binali neden Cidde’ye kaçtı da Fransa’ya kaçmadı?

Binali’ye ara verip biraz Anibal anlatayım size. Tunus’un büyük askeri dehası, Roma’ya kök söktüren Anibal… O da kaçmıştı, ama Bursa’ya, Başoğuzlu devletine.

MÖ.250 yıllarında Kuzey Afrika kralı Kartacalı Anibal, Roma’lı korsanların Kuzey Afrika sahillerini taciz etmesine karşı onlarla savaşmış, Roma üzerine yürümüş, ancak ülkesini terk etmek zorunda kalmıştı. Pers soylu Mudanya Oğuzlu beyi onu Bursa’da konuk etmişti. ...
Read more : Genişletilmiş Kuzey Afrika ve BOP, Tunus…Hoop! | Görüntüleme : 1804 | Yanıtlar : 0

AKP'den Ucubelikler

AKP’den Ucubelikler

Başbakanımız Kars’ta yapılmakta olan İnsanlık Anıtı için “ucube” dedi. Karslılara “Buna nasıl izin verirsiniz?” der gibiydi. Ardından konu NTV’ye taşındı ve “heykel sanatı haramdır” tartışmasına kadar iş vardı.

Demektir ki seçimden önce gündemde bu da var. Başbakan oldukça sert bir ses tonuyla tartışmanın düğmesine Kars’ta basmıştır. Hatta diyebilirim ki kavgaya davet edercesine Kasımpaşalı edasıyla söyledi.

Eğer, negatif bir kavram bağırarak söylenirse, bu kavrama şiddetle karşısınız demektir.

Ucube olarak ifade ettiğiniz heykeli oraya koyanlara ...
Read more : AKP'den Ucubelikler | Görüntüleme : 1043 | Yanıtlar : 0

Öğretmen ve Öğrencisiyle Birlikte Satışa Hazırlanan Meslek L

Öğretmen ve Öğrencisiyle Birlikte Satışa Hazırlanan Meslek Liseleri

Meslek Liseleri, “Yap-işlet piyasaya terk et” mantığıyla, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte satışa hazırlandı, kapılarına AB uyarınca kılıfına sokulmuş “yabancı şirketlere satılacaktır” mavi tabelaları asıldı.

Meslek Liseleri MEB’na bağlı okul olmaktan çıkartıldı, paralı meslek edinme kurslarına çevrildi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlandı. AKP hükümetinin 2006 yılında çıkardığı 5544 sayılı yasaya Meslek Liseleri bu bakanlığa bağlandı, o nedenle ilgili basın açıklamaları oradan yapılmaktadır.

2 yıllık Meslek Yüksek ...
Read more : Öğretmen ve Öğrencisiyle Birlikte Satışa Hazırlanan Meslek L | Görüntüleme : 1357 | Yanıtlar : 0

Prof. Cemil Koçak’a Saldırılar Maksatlı Olabilir / Mahiye MORGÜL

Prof. Cemil Koçak’a Saldırılar Maksatlı Olabilir

Bugün Sevgili Necip Hablemitoğlu’nun mezarı başında ailesi ve dostlarıyla buluştuk. Onun “Risk almadan vatan kurtulmaz” sözünü lacivert bir kolye gibi boynumda taşımaya devam ediyorum. Eğitim Küresel Piyasaya Teslim kitabımın önsözünde ona, “İyi ki yaşadın” diyerek dostluğumuzu tarihe yazdım.

Hablemitoğlu gibi, Uğur Mumcu gibi, “katli vaciptir” fetvalarıyla bedeni ortadan kaldırılan nice Türk aydınımız var.

Önceleri, ne zaman bir Kemalist aydın katledilse, gazetelerde hemen İran’a dikkat çekilir, düşman İran’dır mesajı verilirdi. ...
Read more : Prof. Cemil Koçak’a Saldırılar Maksatlı Olabilir / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1356 | Yanıtlar : 2

İranlı Mutteki’yi Biz 1980 Konya Mitinginden Tanırız / Mahiye MORGÜL

İranlı Mutteki’yi Biz 1980 Konya Mitinginden Tanırız

İran Dışişleri Bakanı Mutteki görevden alındı. Bir zamanlar Ankara Büyükelçisiydi.

Onu, Necmeddin Erbakan ve MSP’li gençlerle kol kola yürüdüğü ünlü 1980 Konya mitinginden tanırız. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül de oradaydı. İstiklâl Marşı çalınırken ayağa kalkmamışlardı ve bu yüzden “şeriat geliyor” diyerek liberal askeri darbe geldi, faşizmin ortasında bulduk kendimizi.

Sol gösterip sağ darbe yedik.

Bugün 1980 askeri yönetimine hesap soracağını söyleyen başbakanımıza hatırlatmak isterim, o mitingle askeri ...
Read more : İranlı Mutteki’yi Biz 1980 Konya Mitinginden Tanırız / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1606 | Yanıtlar : 1

PKK-Fethullahçılar Yakınlaşması / Mahiye MORGÜL

PKK-Fethullahçılar Yakınlaşması

Şaşırmayınız, ben hiç şaşırmadım. Neden mi?

Geçen yıl Kandil’e giden gazeteciler bir TV kanalında görüntülü haber oldu. Gazeteci, başı açık PKK’lı kadına “Af çıkarsa başınızı örter misiniz?” diye sordu ki, “Böyle bir şey asla olamaz” diye cevap aldı.

Şaşırmıştım. Bir gazeteci halkın merak ettiği soruları sorar, bu gazeteci ise kalkmış neyi soruyordu. Buna bir nokta koymuştum. Zurnanın zırt dediği yer bu olmalıydı.

Demek ki, PKK’lı kızlar aftan önce başını örtmeliydi! Habur kapısına gelindiğinde ...
Read more : PKK-Fethullahçılar Yakınlaşması / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1443 | Yanıtlar : 1

Yumurtalı Şemsiyeli Seramoni / Mahiye MORGÜL

Yumurtalı Şemsiyeli Seramoni

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinde Anayasa Hukukçusu AKP milletvekili Burhan Kuzu’ya yüz kadar yumurta atıldı. Yumurta saldırısına karşı üç tane koruma görevlisinin birden elinde şemsiyeler açıldı. Çok şaşırdım, iki taraftan da hazırlıklı gelinmiş.

Füze Kalkanı sanki, anında şak diye otomatik düğmeden açılıverdi şemsiyeler. Bu seramoni, Viki belgelerini kapatmak için bile hazırlanmış olabilirdi.

Kolektif Yumurta Şenliği pankartı açan grup basında Genç-Sen’li öğrenciler olarak tanıtıldı. SBF öğrencilerini düşündüm. Genç-Sen, SBF’de değil, Eğitim Bilimleri Fakültesinde kurulmuştu. ...
Read more : Yumurtalı Şemsiyeli Seramoni / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3170 | Yanıtlar : 4

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x