Zaman: Cmt Haz 14, 2025 21:58

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

HAVELSAN Müdürü Dr. Faruk YARMAN Tutuklandı / Mahiye MORGÜL

HAVELSAN Müdürü Dr. Faruk YARMAN Tutuklandı

Gayet sıradan bir olaymış gibi, “Bugün sekiz subay bir sivil memur tutuklandı…” diye verildi haber.

Haberin basına verilme şekline lütfen dikkat ediniz. Kim bunlar, merak etmemiz istenmedi, öyle bir psikolojiye göre verildi tutuklanma haberleri.

Bu basınla, böyle alıştırıldık subaylarımızın esir kampına götürülmelerine.

Şehitlerimize de alıştırıldık, subayların esir alınmalarına alıştırıldık…

Alışmayın ne olur… Sıra size geldiğinde sizi de kimse fark etmeyecek…

Meğer o “bir sivil memur” HAVELSAN Müdürü, Elektronik Mühendis ...
Read more : HAVELSAN Müdürü Dr. Faruk YARMAN Tutuklandı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 6489 | Yanıtlar : 0

29 Temmuz Türk Ordusuna Darbe, 4 Saatte Oldu Bitti / Mahiye MORGÜL

29 Temmuz Türk Ordusuna Darbe, 4 Saatte Oldu Bitti

O akşam kilitlendik ekranlara.

Saat 18.00 : Genel Kurmay Başkanı ve 3 Kuvvet Komutanı istifa etti!

Saat 20.00 : Genel Kurmay başkanının istifa/emeklilik gerekçesi açıklandı.

Saat 21.00 : Jandarma Genel Komutanı Başbakanlığa gitti.

Saat 22.00: Başbakana yakınlığıyla bilinen Jandarma Genel Komutanı, Kara Kuvvetlerine getirildi, pazartesi Genel Kurmay Başkanı olacak.

Saat 23.00 : Başbakan halka bir açıklama yapmadan İstanbul’a uçmaya havaalanına gitti, isteyen başbakanlık sitesinden açıklamasını okur, ...
Read more : 29 Temmuz Türk Ordusuna Darbe, 4 Saatte Oldu Bitti / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2060 | Yanıtlar : 0

Suriye-Türkiye Dayanışma Sempozyumundan (1) ve (2) / Mahiye MORGÜL

Suriye-Türkiye Dayanışma Sempozyumundan (1)

23 Temmuz Cumartesi günü Ankara’da Suriye-Türkiye ilişkilerini ele alan bir sempozyum yapıldı. Ben de gittim. Rize şivesiyle, epey bi” not tuttum.

Son oturumda konuşan TGB başkanı İlker Yücel, 40 kişiyle dostluk kurmaya gittikleri Suriye üniversitelerinden eli boş dönmediler, bu sempozyum o ziyaretin ürünüdür.

Sempozyumu İşçi Partisinin çalışma gruplarından USMER düzenledi. Fakat, bence dostluk görüşmelerini başlatan Türkiye Gençlik Birliğidir. Öncelikli tebriğimiz onlaradır.

Türkiye ve İran’dan akademisyen, gazeteci ve eski diplomatların yanında bir ...
Read more : Suriye-Türkiye Dayanışma Sempozyumundan (1) ve (2) / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0

13 Şehidimize Saygı ve PKK mı KCK’mı Tartışması? / Mahiye MORGÜL

13 Şehidimize Saygı ve PKK mı KCK’mı Tartışması?

Ey bu vatan uğruna toprağa düşen asker!..

Seninle yükselir bu vatan!..

Al bayraklarımızla binler olduk yürüdük Anıtkabir’e dün. Sloganlarla yürüyoruz, herkes kendi bildiği sloganı atıyor.

“Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi” diyor birimiz, “Meclis’te PKK istemiyoruz” diyor diğerimiz.

“Seri katil Hilari, Türkiye’den defol” diyor yanımdaki.

“Eşbaşkan başbakan, Öcalan’ın yanına” diyor önümdeki.

“Ne mutlu Türk’üm diyene” diyor birilerimiz…

Hükümet, PKK’nın başıyla İmralı’da görüşmelere devam ederken, Öcalan “anlaştık” derken şehit veriyoruz. Bu ...
Read more : 13 Şehidimize Saygı ve PKK mı KCK’mı Tartışması? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 0

Bayan Hilari Killing-ton Geliyorsa / Mahiye MORGÜL

Bayan Hilari Killing-ton Geliyorsa

Bir zamanlar çizgi romanlarda iskelet giysili ölüm makinesi gibi bir adam vardı, adı Killing idi. Soyadının okunuşu onunla aynı olan bir Amerikan dışişleri bakanı kadın var, Hilari Killington. Daha önce başkan olan kocası Bill, Oval Ofis’te yaşadığı seks skandalıyla başkanlıktan düşürülmüştü.

Ne oluyor da onca skandaldan sonra karısı ülkenin en önemli bakanlığına getiriliyor? Amerikan toplumunda siyasi ahlak diye bir kavram yok demek ki…

Gittiği ülkelerde birkaç hafta sonra iç savaş çıkan ...
Read more : Bayan Hilari Killing-ton Geliyorsa / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 755 | Yanıtlar : 0

Mardin-Vood Savaş Film Setleri / Mahiye MORGÜL

Mardin-Vood Savaş Film Setleri

Magazin basını alkışlarla Mardin’de sinema sanayi kurulacak diye haber veriyor.

Hiç şüpheniz olmasın, bu da Füze Kalkancı silah şirketinin yan sanayidir. Yeni füzeler havada uçuşurken onların “performans” gösterisini filme çekmeden hiç olur mu?

Bunlar göz boyama medyasıdır. ABD savaş lobisinin tezgâhtarıdır. Devlet bakanlarına mikrofon tutarlar, halkı ikna başlıkları atarlar. Halkı kuşkulandırmama turlarıdır bunlar.

Mardinli o stüdyolara çöpçü bile alınmaz; neler döndüğünü kimse bilsin istemezler.

Savaş sathına girilmiştir. Mardin’e giden yol Diyarbakır’dan ...
Read more : Mardin-Vood Savaş Film Setleri / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2039 | Yanıtlar : 0

Paslaşarak Parlamentolarını Kurdular, Ya Sonra? / Mahiye MORGÜL

Paslaşarak Parlamentolarını Kurdular, Ya Sonra?

Ne dersiniz, Erdoğan ile PKK paslaşarak Diyarbakır'da parlamento kurdular mı?

Sizce ABD askeri gücü bölgeye girmeden bir Kürt devleti orada ayakta kalabilir mi?

Banu Avar'ın sıkça dile getirdiği bir şeyi anımsayalım:

"İşgale kılıf hazırlamak... İşgal edilecek ülkeye saldırmak için önce bazı ön şartlar oluşturulur. Saldırıya kılıf hazırlamak için bahane bulunur ya da yaratılır... Vurmak için bir ülkeyi, uydurulmuş bir terim var; “uluslar arası meşruiyet”...
Peki, ABD artık PKK ile ...
Read more : Paslaşarak Parlamentolarını Kurdular, Ya Sonra? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3441 | Yanıtlar : 0

Örgütlü Yargıç ve Savcılara Balyoz Gibi Tayin / Mahiye MORGÜL

Örgütlü Yargıç ve Savcılara Balyoz Gibi Tayin

Beklenmedik şekilde tayini çıkan Artvinli hemşerimiz Yargıtay yargıcı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve diğer örgütlü yargıçlar için YARSAV Genel Sekreteri Leyla Köksal Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. HSYK'nın yaz kararnamesi, Yargı-Sen’i, Demokrat Yargı Derneğini ve YARSAV’ı hedef almıştı.

Yargı-Sen yönetim kurulu üyeleri toplanamayacak şekilde her birini bir tarafa tayin etmek, onları geri hizmete almak, neyle izah edilir?

Leyla Köksal, basın açıklamasında, Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun ardından göreve başlayan ...
Read more : Örgütlü Yargıç ve Savcılara Balyoz Gibi Tayin / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 798 | Yanıtlar : 0

27 Mayıs Anayasa ve Özgürlük Bayramınız Kutlu Olsun / Mahiye MORGÜL

27 Mayıs Anayasa ve Özgürlük Bayramınız Kutlu Olsun

27 Mayıs benim için ayrıca bayramdır. Çünkü öğretmen olmamı sağladı.

Rize’de daha önce Öğretmen Okulu yoktu. Her ilde 3 yıllık lise dengi öğretmen okulları böyle kuruldu. Erkekler yatılı kızlar gündüzlü okuyordu. Ben de bu sayede öğretmen oldum. (http://www.mahiye.com) 18 yaşımdayken ben maaş alan bir öğretmendim.

Rize Öğretmen Okulu sayesinde, Rize’de öğretmen genç kızlar kuşağı oluştu, Rize’nin çehresi değişti. Hatta Rize Lisesinden ...
Read more : 27 Mayıs Anayasa ve Özgürlük Bayramınız Kutlu Olsun / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1209 | Yanıtlar : 0

Küresel piyasacı eğitim sistemi geliyor / Mahiye MORGÜL

Küresel piyasacı eğitim sistemi geliyor

Ulusal Kanal’da Ümit Zileli ve Değerli Konukları

Akşam Ulusal Kanal'da Ümit Zileli'nin konuğu olan siz değerli konuşmacılar; Ayşe Jale Ağırbaş, Ümit Ozdağ ve Can Ataklı’ya...

Seçime yönelik gündemi konuştunuz, yürekleri pır pır eden gençleri ve aileleri yakından ilgilendiren sınavları da. Ama bir gerçeği eksik bıraktınız. Sınavlar dinamitlenmeye devam edecek, farkındasınız.

Seçimler ertelenecek kadar ortalık karıştırılacak, bunun da farkındasınız.

Biz 60 üstü yaştakiler gayet iyi biliriz, bu kadar ortalık toz duman ...
Read more : Küresel piyasacı eğitim sistemi geliyor / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1736 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x