Zaman: Pzt Haz 16, 2025 10:46

News News of Nadim MACİT

Site map of Nadim MACİT » Dizin : Nadim MACİT

Din-İzlem (Teo-Strateji) Uzmanı

Yükselen aktörler: Brüksel vaizleri

Yükselen aktörler: Brüksel vaizleri

Tarih, 03.03.2010. Başbakan Erdoğan DİB’in kuruluş yıl döneminde konuşuyor, Kur’ân’ın anlaşılması konusunda çelişkiler üzerinde duruyor. Özellikle Batı dünyasının Kur’ân’a bakışını eleştiriyor. Fakat bir zamanlar sürekli olarak Kur’ân’a atıf yaparak Batı’yı şeytan ilan etmenin, ardından da Batı’yı Kur’ân ile kutsamanın da siyasi tutkunun ve şerit değiştirmenin bir eseri olduğunu unutuyor. Oysa bu çelişkili din imalatı, İslâm’a Batı’nın tavrından daha fazla zarar vermiştir.

Üstelik değişen bir şey yok ki, kafa hâlâ aynı işliyor. ...
Read more : Yükselen aktörler: Brüksel vaizleri | Görüntüleme : 1001 | Yanıtlar : 0

Kılavuzu Ohanyan olanlar kanla abdest alırlar!

Kılavuzu Ohanyan olanlar kanla abdest alırlar!

NATO Savunma Bakanları Toplantısı 04.02.2010’da İstanbul’da yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi: Afganistan ve NATO’nun Müslüman Ülkelerdeki İşgalci Güç Algısını Yıkmak. Toplantının sürpriz konuğu: Seyran Ohanyan. Bu kim? Ermenistan Savunma Bakanı. Hocalı soykırımını tezgâhlayan ve gerçekleştiren önemli aktörlerden biri. Empati ehli efsane aydınlar (!) bu konuya hiç değinmediler. Çünkü Hocalı’da katledilenler Türk’tü. Bu nedenle gündeme taşınmaya değer görülmedi. Türkler dünyanın her yerinde her şekilde öldürülebilirler.

Empatici ve açılımcı aydınlara ve ...
Read more : Kılavuzu Ohanyan olanlar kanla abdest alırlar! | Görüntüleme : 1005 | Yanıtlar : 0

Öfke ve mağduriyet ustaları!

Öfke ve mağduriyet ustaları!

Daha önce Başbakan Erdoğan Hz. Musa mı, yoksa Bush mu başlığı altında bir yazı yazmış ve uyarı da bulunmuştum. Çünkü iktidarın ateşinde delirenler ve kendinden geçen meczuplar yaranmak için akıllarına gelen her şeyi sallıyorlar. Ardından Öteki Din: Moderate İslam ve Türkiye adlı çalışmamda aynı konuya ayrıntılı bir şekilde değindim. Ortada İslâm üzerinden iktidara yağ çekerek var olmak isteyen bazı tipler sınır tanımıyor. Çünkü Başbakan’a kutsallık isnadı bundan ibaret değil. Sözgelimi Denizli’de ...
Read more : Öfke ve mağduriyet ustaları! | Görüntüleme : 895 | Yanıtlar : 0

Açılım mı, vassallık mı?

Açılım mı, vassallık mı?

Vassal; kelime olarak ulaştıran ve birleştiren anlamına gelir. Siyasi tarihte vassal, bir devletin daha büyük devlete tabi olması karşılığında kullanılır. Belli şartlara ve esaslara dayalı olarak her vassal devletin, bağlandığı devletin küçük bir modeli olması zorunludur. Tâbi / uydu devlet; metbu (uyulan) devlet adına yıllık haraç vermek, hutbe okumak, para bastırmak, oğullarından birini rehin vermek klasik vasallığın gerekli şartlarını oluşturmaktadır.

Vassallık; hem kendisine bağlanılan gücün kudret ve karakterine hem de vassal ...
Read more : Açılım mı, vassallık mı? | Görüntüleme : 1136 | Yanıtlar : 0

Damgalı Tecavüz Tasması!

Damgalı Tecavüz Tasması!

Iraklı bir kadın. Hamile. Doğurmak üzere.

Fakat o kadın, intihar edeceğini söylüyor. Çünkü karnındaki çocuğun kime ait olduğunu bilmiyor. Ve ekliyor: Irak’ta bu durumda olan binlerce kadın var! Her şeyini, yaşama arzusunu yitirmiş binlerce kadın.

Demek ki egemen gücün getirdiği özgürlük böyle bir şey. Bu, özgürleştirme numarası altında ‘damgalı tecavüzdür.’

Her bireyin ve milletin yaptığı boynuna dolanır. Aynen tasma gibi.

Sizce bu damgalı tecavüz tasmasını kimin boynuna asalım? Uzun uzun düşünmeye gerek ...
Read more : Damgalı Tecavüz Tasması! | Görüntüleme : 827 | Yanıtlar : 0

Morlaşan Din Özgürlüğü

Morlaşan Din Özgürlüğü

İtalyan La Padania Gazetesi ’Batı’nın İslâm tehlikesi karşısında Haçlı Seferi düzenlemesi gerektiğini savundu. Gazeteye göre Batı dünyası, tıpkı XVI. Yüzyılda olduğu gibi günümüzde de İslâm tehlikesiyle karşı karşıyadır. İslâm’ı durdurmak için yeni bir İnebahtı ve yeni bir Papa V. Pius’a ihtiyaç var.

Tarihi bir olaya gönderme yapan gazete, aslında, Batı’nın İslâm’a bakışını yansıtan zihniyeti dışa vurmaktadır. Başlangıçta İslâm’ı öteki göstererek ortak kimlik edinen Batı, dağılmış kültürel yapısını ve manevi değerlerini yeniden bütünleştirmek ...
Read more : Morlaşan Din Özgürlüğü | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 0

Suikast: Çöküşün habercisi - Nadim MACİT

Suikast: Çöküşün habercisi

Demokratik Açılım’ 10 Kasım 2009’da TBMM’ye taşındı. Ve bu görüşmede iktidar ölçtü biçti ‘Şehit cenazelerinden rant bekleyenler var’ buyurdu. Hangi amaçla söylenmiş olursa olsun, bu söz ‘üstü örtük biçimde işleyen siyasi mutabakatı’ parçalamış ve gerilimin ateşini yakmıştır. Hatırlanacağı üzere bu sözün söylendiği tarihin ‘Tennur Kaynamaya Başladı’ başlığı altında ülkemizin tehlikeli bir sürece girişinin tarihi olduğunu not etmiştim.

Bu yetmiyormuş gibi siyasi iktidarın en önde gelen temsilcilerine asker olduğu ileri sürülen kişiler tarafından ...
Read more : Suikast: Çöküşün habercisi - Nadim MACİT | Görüntüleme : 940 | Yanıtlar : 0

Gaz alıyorum, o halde varım!

Gaz alıyorum, o halde varım!

Demokratik devlet özü itibariyle kuvvetler ayrılığı ilkesine dayanır. Devletin milli politikası devletin kurumlarının ortak tecrübesi, bilgisi ve önerileri çerçevesinde şekillenir. En üst düzeyde gerçekleştirilen toplantılarda kararlar alınır ve uygulanması gereken politikalar belgelenir. Güvenlik nedeniyle her devletin, kendine özel belgesi ve özel bilgisi vardır. Hukuk devletinde bu olmaz, diyen iktidar ateşine tutulmuş meczupların kendilerine ait planları yok mu? Cumhuriyet hangi tarihte hangi kutsiler tarafından yıkılacaktır gibi. Allah aşkına siz neden bahsediyorsunuz? ...
Read more : Gaz alıyorum, o halde varım! | Görüntüleme : 946 | Yanıtlar : 0

Derin devlet muhabbetinin bir bilinmeyeni!

Derin devlet muhabbetinin bir bilinmeyeni!

Derin devlet muhabbeti makul ve meşru olmanın dışına çıkmış, kendi varlığını başkasıyla izah etme alışkanlığına tutulmuş, yetersizliğini ve çirkefliğini örtmek için etiketlere sığınmış dini-politik cemaatlerin tarihi hastalığıdır. Elbette ki her devletin stratejik aklı vardır. Bunu geliştiren ve uygulayan kurumlar da bellidir.

Kendisini liberal ve muhafazakâr olarak tanımlayan çevreler sürekli olarak derin devletten bahsediyorlar. Ne kadar menfur olay varsa muhalif gördükleri kişilerin sırtına yüklüyorlar. Bu ülkede milliyetçi ve sol gelenek her ...
Read more : Derin devlet muhabbetinin bir bilinmeyeni! | Görüntüleme : 762 | Yanıtlar : 0

Markalar ve Kelimeler

Markalar ve Kelimeler

Açılımı, barışa yolculuk olarak niteleyen taifenin markalı elemanı son günlerde yaşanan olayları şu sözlerle açıklıyor: ’Bingöl’de 33 asker şehit edildiğinde üzerine gidilip gerekli soruşturma yapılsaydı Reşadiye olayı gerçekleşmezdi.’ Bu kelimeler tanktan, füzeden daha korkutucudur. Açılım adına PKK terör örgütünü korumaktır. Birlikte yaşama kültürüne vurulan bir darbedir. Tehdidi, tahriki ve saldırıyı barış olarak göstermektir. Sahtekârlıktır. Böyle bir yaklaşım, barışın dili olamaz. Çünkü fitnenin, kargaşanın dili ve varoluş şartları ile barışın dili ve varoluş ...
Read more : Markalar ve Kelimeler | Görüntüleme : 791 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x