Zaman: Pzt Haz 16, 2025 10:46

News News of Nadim MACİT

Site map of Nadim MACİT » Dizin : Nadim MACİT

Din-İzlem (Teo-Strateji) Uzmanı

Demokrasinin Görünmez Eli: RQ-170 Santiel Casus Uçağı / Nadim MACİT

Demokrasinin Görünmez Eli: RQ-170 Santiel Casus Uçağı

Batı'nın sonbaharı yağışlı ve fırtınalı geçiyor. Her yerde demokrasi aşısı yapıyor! Bahar geliyor, çiçekler açıyor! Ulema yiyip içip katı açılmamış (!) fetvalar veriyor. Baharın saldığı toprak kokusu karşısında büyülenen ulema, keyiflenip coşuyor ve "Suriye'ye müdahalenin caiz olduğunu" söylüyor. Gerekçe fetva kadar özgün(!) 'Halkına zulmeden yöneticiye başkaldırmak / kıyam caizdir." İşte dini, egemen gücün politikasına alet etmenin tam adı budur.

Yusuf el-Kardavî ve ruhdaşları Irak'ta bir milyon insanı öldürülen ...
Read more : Demokrasinin Görünmez Eli: RQ-170 Santiel Casus Uçağı / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1393 | Yanıtlar : 0

Müslüman Kıyafetli Frenk Bozmaları / Nadim MACİT

Müslüman Kıyafetli Frenk Bozmaları

1856 yılında neşredilen Islahat Fermanı ile birlikte Tanzimat hareketi yeni bir devresine girer. Çünkü bu Islahat Fermanı, devletin dayandığı prensipleri ikinci dereceye indirir ve yabancıların müdahalesine yol açar. Bu tarihten sonraki zamanı dolduran siyasî hadiselerin tümü, Islahat Fermanı'nın açık bıraktığı kapılardan girer. Ahmet Cevdet Paşa Tanzimat adı altında 'yabancıların müdahalesine yol açan bu kararın' mimarlarını ve taraftarlarını 'Müslüman Kıyafetli Frenk Bozmaları', şeklinde adlandırır.

Elbette ki siyasî mülahazaların bir uzantısı ve gereği ...
Read more : Müslüman Kıyafetli Frenk Bozmaları / Nadim MACİT | Görüntüleme : 2547 | Yanıtlar : 0

Üçüncü Dünya Savaşı: Olgular ve Kehanetler / Nadim MACİT

Üçüncü Dünya Savaşı: Olgular ve Kehanetler

Bölge kaynamaya başladı İran-İngiltere arasında yaşanan gerilim ve restleşme, Suriye'ye yönelik yaptırımlar, Mısır'da dinmeyen iç gerilim hassas dengeler üzerine kurulan bölgenin ateşini giderek yükseltiyor. Bu bölgede çıkacak savaşın adı, üçüncü dünya savaşı olur. Peki, böyle bir ihtimal var mı? Bu soru iki şekilde cevaplandırılabilir: (a) Tarihî, siyasî ve iktisadî olgular, (b) Mitik-ezoterik kehanetler / anlatımlar.

Sermayenin Yer Değiştirmesi: Olgulara dayalı olarak meseleye bakarsak Batı'nın sermayenin tek merkezi olmaktan çıkışı ...
Read more : Üçüncü Dünya Savaşı: Olgular ve Kehanetler / Nadim MACİT | Görüntüleme : 5207 | Yanıtlar : 0

Yeni Anayasa: Ölünün Tarifi / Nadim MACİT

Yeni Anayasa: Ölünün Tarifi

Bize 'ölmüş bir insanı tarif et' deseler, nasıl tarif ederiz? Eminim ki söze şöyle başlarız: Hayatî işaretlerini kaybetmiş, sessiz ve solgun bir beden. İletişim fonksiyonlarını, sıcaklığını kaybetmiş soğuk bir vücut. Eğer geçmişini bilmiyorsak neye inandığını, nasıl yaşadığını, hangi tarihî ve sosyal ilişkiler ağına sahip olduğunu da bilemeyiz.

Aklın ve tecrübenin gereği olan bu tanım ve hükümleri tarif edilen ve yapılacağı söylenen Yeni Anayasa için uygulayalım. Yapılan yaygın tanım ve ...
Read more : Yeni Anayasa: Ölünün Tarifi / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 0

Zihin Menajerleri ve 'Havuçlar' / Nadim MACİT

Zihin Menajerleri ve 'Havuçlar'

Çok satan ve çok dağıtılan gazetelerde yer tutmuş zihin menajerleri, 'Arap Baharı' başlığı altında Türkiye'nin kendi rolünü oynadığını söylüyorlar. 'Bu proje, ABD'nin projesidir, Türkiye ise bu projenin bir parçasıdır' diyenleri 'iktidar olmanın sağladığı şirretlikle' 'çağı anlamamakla' itham ediyorlar. Şimdi, bu zihin menajerlerine Başbakan'ın ABD ziyareti ve Obama ile görüşmesinde yaptığı açıklamaları hangi çuvala sokacaklarını sormanın tam zamanıdır;

(I) Artık Suriye yönetimine güvenimiz kalmamıştır. Türkiye de ABD gibi Suriye'ye karşı ...
Read more : Zihin Menajerleri ve 'Havuçlar' / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1170 | Yanıtlar : 0

Söylem Yoluyla Teröre Yardım ve Yataklık Etmek (I-II)

Söylem Yoluyla Teröre Yardım ve Yataklık Etmek (I)

Ülkemizde terörle ilgili olarak üretilen söylem özü itibariyle 'saldırı ile savunma eylemini' denkleştirme mantığına dayanmaktadır. Bu söylemi anlamak için kimin, kime ne söylediğine ve söylenilen sözün erişim ve etki değerinin ne olduğuna bakmamız gerekir.

Siyasî Otoritenin Sözü ve Anlamı

Gücü elinde tutan bir siyasi otorite hem sözü denetler hem de sözü yerine ulaştırır. Siyasî otorite böyle bir imkâna sahiptir. İktidarın, ötekine yönelik sözü 'emir, denetleme' amacı ...
Read more : Söylem Yoluyla Teröre Yardım ve Yataklık Etmek (I-II) | Görüntüleme : 1332 | Yanıtlar : 1

Hangi Değişim, Hangi Demokrasi? / Nadim MACİT

Hangi Değişim, Hangi Demokrasi?

Füze Kalkanı'nın Türkiye'ye konuşlandırılması 'Türkiye, ABD ve NATO arasında zorlu pazarlık' şeklinde takdim edilmektedir. NATO'nun yeni stratejik konsepti çerçevesinde ABD'nin sağlayacağı füze kalkanı radarının Türkiye'ye konuşlandırılması kararının 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde alındığı belirtilmektedir. Bu kararı eleştirilenler iktidar yanlısı basın tarafından 'kör tavuklar, değişimi görmeyenler, basireti bağlanmış olanlar' şeklinde tanımlanmaktadır. Kendileri değişimin öncüsü, ehl-i basiret, çağı doğru okuyanlar. Eleştirenler ise çağın gerisinde kalanlar, demokratikleşme dalgasını göremeyenler, Soğuk Savaş döneminin artıkları. TRT ...
Read more : Hangi Değişim, Hangi Demokrasi? / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1091 | Yanıtlar : 0

Sorun Çözme Ustaları (!) "Sorun Üretme Mutfağı"nda / Nadim MACİT

Sorun Çözme Ustaları (!) "Sorun Üretme Mutfağı"nda

Üç yüz yıllık tarihimizin önemli bir kısmı, Batı merkezli sorun çözme mutfaklarından devşirilen sorunlara tanıklık etmektedir. Ustaları tanıyorsunuz, ayrıntıya gerek yok. Fakat malum sorun çözme mutfağında (Democratic Progress Institute / Demokratik Gelişme Enstitüsü) yeni bir toplantı düzenlendi. Üretilen 'Kürt Sorunu' üzerinden çeşitli raporlar hazırlayan ve harita yayınlayan bir kuruluştur. Daha doğrusu 'Kürt Açılımı' projesinin mimarlarından birisidir. Açılım politikasının en hararetli elemanları bu kuruluşla bağlantılıdır. Bu ve benzeri kuruluşlar, ...
Read more : Sorun Çözme Ustaları (!) "Sorun Üretme Mutfağı"nda / Nadim MACİT | Görüntüleme : 1155 | Yanıtlar : 0

Aklı Karışıklar İçin: 'İki Parametre'... / Prof. Dr. Nadim MACİT

Aklı Karışıklar İçin: 'İki Parametre', Terörist Aşıklarına Bir Hatırlatma / Nadim Macit

61. Hükümeti kurduktan sonra Başbakan ilk ziyaretini KKTC'ye yaptı. Farklı bir süreçten bahsetti ve "Kıbrıs diye bir devlet yoktur, Rum yönetimi ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti vardır."dedi. Ziyaret tarzının ve yaklaşımının farklı olduğu kesin, bu bile desteklenmeye değer. Fakat "Şu anda hiç tereddüt yoktur ki Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesindeki çözüm, mevcut müzakere sürecinde liderlerin ortak açıklamalarındaki mutabakatlara uygun olacaktır," dedikten sonra bu ...
Read more : Aklı Karışıklar İçin: 'İki Parametre'... / Prof. Dr. Nadim MACİT | Görüntüleme : 1528 | Yanıtlar : 0

Gerçek Soruna Sahte Çözüm Bulmak / Nadim MACİT

Gerçek Soruna Sahte Çözüm Bulmak

Bir meydan muharebesine katılmışız gibi güvenlik kuvvetlerimiz şehit oluyor. Yetkililer 'nefretle kınıyoruz, üzülüyoruz / o halde oturuyoruz' mesajı veriyorlar. Çünkü bu kalıpların fiili olarak ürettiği algı budur. Böyle bir durumda eyleme dönüşmeyen her söz bitmeyen hikâyedir.

Uluslararası Güçler Tehdit Ediyor: Eğer bir örgüt sınırları aşarak uluslaraarası düzeyde sığınma, barınma ve örgütlenme imkânı buluyorsa, finans kurumlarına, yayın kuruluşlarına sahipse, saldırı düzenliyor ve katliam yapıyorsa bu örgütün arkasında uluslararası güçler vardır.

PKK ...
Read more : Gerçek Soruna Sahte Çözüm Bulmak / Nadim MACİT | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x