Zaman: Cmt Ağu 02, 2025 9:22

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ermeni Tehdidi ve Tehcir (2)

Mahallelerde katliam

Yabancı ülkelerden silah, askeri eğitim, para, yiyecek ve giyecek yardımı alan Ermeniler, Türk ve öteki Müslüman mahallelerine, köylerine ve kentlerine saldırdılar, geniş çapta toplu kıyımlar yaptılar

Türklere karşı savaşan Ermenilerle onların Ruslar, İngilizler ve Fransızlarla her yönden yakın bağları yadsınamaz. Ermeniler, kendi itiraflarıyla toplam “200.000’lik” ya da “200.000’den fazla” silahlı kişiden oluşan ordular kurdular ve Türklere karşı, kendi sözcükleriyle, “ya bağımsız birimler olarak ya da Rus, İngiliz ve Fransız orduları ...
Read more : Ermeni Tehdidi ve Tehcir (2) | Görüntüleme : 1667 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yazı Dizileri | Ermeni Meselesi

Gündeme Dair - 22 Nisan 09 / Osman PAMUKOĞLU

Gazeteci/Haberci Nuriye Atabey soruyor, Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı - Emekli Tümgenerâl - Yazar / Osman PAMUKOĞLU çarpıcı noktalara parmak basarak anlatıyor...

İZLE

Şifre
guncelmeydan

İNDİR

İlişimler
Parça I
Parça II

• Şifreyi girerken, kopyalayapıştır yapmadan elden giriniz.
  • Görüntü, şifreyi girdikten sonra çalışmıyorsa, sayfayı yenileyiniz.

Sayın Nuriye ATABEY'e, desteğinden ötürü teşekkür ederiz.
Read more : Gündeme Dair - 22 Nisan 09 / Osman PAMUKOĞLU | Görüntüleme : 5752 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Gündeme Dair

Obama'nın 24 Nisan açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama 24 Nisan'da yaptığı açıklamada 'soykırım' sözcüğünü kullanmadı ancak soykırım yerine geçecek ağır ifadelere yer verdi.

Ermenilerin 1915 olaylarını tanımlamak için kullandıkları "Büyük Felaket" ifadesini Ermenice telafuz eden Obama, Ermenilerin yanında durduğunu belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama Ermenilerin Soykırımı Anma günü olarak kabül ettikleri 24 Nisan'da yaptığı açıklamada soykırım sözcüğünü kullanmadı ama ileride soykırımın tanınabilceği yönünde önemli mesajlar verdi. Soykırım sözcüğünü kullanmayan Obama'nın buna karşın, Ermenilerin 1915 olaylarını tanımlamak için kullandıkları Büyük ...
Read more : Obama'nın 24 Nisan açıklaması | Görüntüleme : 707 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haberler

CHP ‘işçiye uzak’ mı?

Aslında CHP İstanbul eski Milletvekili saygıdeğer Engin Ünsal, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’e mektup yollamasaydı, sanırım böyle bir yazı kaleme almamıza da gerek kalmayacaktı.

Sayın Engin Ünsal, Bayer’in köşesine yolladığı mektupta, bir dönem milletvekilliği de yaptığı partimizin ‘’Çarşafa sıcak, işçiye uzak’’ olduğunu iddia ediyor. İddiasını temellendirmeye çalışırken, bizim adına ‘’açılım’’ demediğimiz ‘’çarşaflı kadınların CHP’ye katılım töreni’’ni, ‘’işçi örgütleri’’yle kurduğumuz – kuracağımız bağın tam karşısında konumlandırıyor. Böylece, her iki eylemi birbirinin karşıtı gibi sunuyor. Oysa ki; ...
Read more : CHP ‘işçiye uzak’ mı? | Görüntüleme : 720 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Oradaydım - 'Gazi Mahallesi' Rıza KÜÇÜKOĞLU

Oradaydım - 'Gazi Mahallesi' Rıza KÜÇÜKOĞLU

Tarih: 12 Mart 1995
Yer: Gazi Mahallesi

Akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce kahvehaneler tarandı. Birden, mahalleli sokaklara döküldü. Barikatlar kuruldu. Dükkanlar yağmalandı. Dönemin 1.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıza Küçükoğlu olayları önlemek için
'ORADAYDI'

BlipTV'deki İzlenceleri DNS Ayarlarınızı Değiştirerek İzleyebilirsiniz:
http://www.guncelmeydan.com/pano/bliptv-deki-izlenceleri-dns-ayarlarinizi-degistirerek-izleyebilirsiniz-t28280.html

Resim

http://blip.tv/file/get/Kutadgu24bilig-OradaydimRizaKucukoglu501.avi
(İndirme ilişimini farenin sağ tuşuna tıklayıp "farklı kaydet" seçeneği ile indirebilirsiniz)
Read more : Oradaydım - 'Gazi Mahallesi' Rıza KÜÇÜKOĞLU | Görüntüleme : 2914 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Oradaydım

Azerbaycan'dan 'tokat gibi' karar!

Ermenistan'la yol haritası açıklayan Türkiye'ye karşı Azerbaycan sessiz kalmadı. Öyle bir karar aldı ki dövmekten beter etti.

Azerbaycan, Türkiye’ye sattığı doğalgazın fiyatını artırma kararı aldı. Henüz tespit edilmeyen yeni fiyat, hesaplara 15 Nisan başlangıç kabul edilerek yansıtılacak.

15 NİSAN'DAN İTİBAREN ZAM

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) Başkanı Rövneg Abdullayev, bu konuda Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılan konferans çerçevesinde Türkiye’nin Enerji Bakanlığı ve Botaş Şirketi ile müzakereler yapıldığını belirten Abdullayev, bugüne ...
Read more : Azerbaycan'dan 'tokat gibi' karar! | Görüntüleme : 481 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Oradaydım - 'ATATÜRK'ü Son Gören Gözler' Yekta Güngör ÖZDEN

Oradaydım - 'ATATÜRK'ü Son Gören Gözler' Yekta Güngör ÖZDEN

Tarih: 10 Kasım 1953
Yer: Anıtkabir / Ankara

Atatürk'ün naaşı Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrinden, yapımı yeni tamamlanan Anıtkabir'e devlet töreniyle nakledilecekti. Yekta Güngör Özden, Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e nakli sırasında dönemin Türkiye Milli Talebe Federasyonu temsilcisi olarak
'ORADAYDI'

http://www.guncelmeydan.com/pano/bliptv-deki-izlenceleri-dns-ayarlarinizi-degistirerek-izleyebilirsiniz-t28280.html

Resim

http://blip.tv/file/get/Kutadgu24bilig-OradaydimYektaGungorOzden701.avi
(İndirme ilişimini farenin sağ tuşuna tıklayıp "farklı kaydet" seçeneği ile indirebilirsiniz)
Read more : Oradaydım - 'ATATÜRK'ü Son Gören Gözler' Yekta Güngör ÖZDEN | Görüntüleme : 2475 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Oradaydım

Baykal: Seçimler umut verdi

Resim
CHP Genel Başkanı Baykal, Sinop'a Kemal Kılıçdaroğlu'nu da götürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bu seçimler Türkiye'nin geleceği için her yerde yeni bir umut sayfası açtı'' dedi.

Baykal, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamında ziyaret etti.

Ergül'ün Sinop'a çok önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını söyleyen Baykal, 'İnşallah Sinop halkı, bu seçimden sonra ortaya koyacağınız belediyecilik çalışmalarıyla daha da mutlu olacaktır. Buna güveniyoruz. Sizin kişiliğinizin, birikiminizin, yeteneklerinizin bunu sağlayacağını biliyoruz. Çok sevindik. Bütün Sinop halkına ve ...
Read more : Baykal: Seçimler umut verdi | Görüntüleme : 506 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Oradaydım - 'Komer ODTÜ'de' Tuncay ÇELEN

Oradaydım - 'Komer ODTÜ'de' Tuncay ÇELEN

Tarih: 6 Ocak 1969
Yer: ODTÜ / Ankara

ABD Büyükelçisi Robert W.Komer, ODTÜ rektörü Kemal Kurdaş'ı ziyaret için üniversiteye gelmişti. Eski CIA görevlisi olarak Vietnam'da görev yaptığı için Komer'e tepki duyan ODTÜ'lü bir grup öğrenci, rektörlük önündeki Komer'in makam arabasını ters çevirdi ve sızan benzinle arabayı yaktı. Tuncay Çelen, Komer'in arabasını yakanlardan biri olarak
'ORADAYDI'

Resim

http://blip.tv/file/get/Kutadgu24bilig-OradaydmKomerODTdeTuncayElen476.avi
(İndirme ilişimini farenin ...
Read more : Oradaydım - 'Komer ODTÜ'de' Tuncay ÇELEN | Görüntüleme : 2641 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Oradaydım

Teröristler de insanmış - Sevr’siz, emperyalizmsiz Kürt mese

Teröristler de insanmış...

Sevr’siz, emperyalizmsiz Kürt meselesi

Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yıllık değerlendirme toplantısı artık TSK’nın da Kürt meselesinde Amerikan planına teslim olduğunu gösteriyor. Konuşmanın Obama’nın Türkiye ziyaretinin hemen ardından yapılması ise son derece anlamlı; Obama gelmiş ve birileri hizaya girmiştir...

İlker Başbuğ’un konuşması, tıpkı bundan önce yaptığı konuşma gibi yanlışlarla dolu. Daha önceki konuşma metninde olduğu gibi bol bol yabancı yazarlara gönderme var, ama bu Başbuğ’un entellektüel birikimini değil tam tersine kısırlığını gösteriyor. ...
Read more : Teröristler de insanmış - Sevr’siz, emperyalizmsiz Kürt mese | Görüntüleme : 602 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148845 ileti • Toplam 46186 başlık • Toplam 25029 üye

x