Zaman: Cum Nis 03, 2026 11:28

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Bir haftada 13 kadın öldürüldü

Son bir haftada 5 kadın eşi, 4 kadın sevgilisi, 2 kadın eski eşi tarafından öldürüldü. İkisinin ise henüz faili bulunamadı.
Resim
Türkiye, yine kadın cinayetleriyle sarsıldı. Son bir haftada 12 kadın öldürüldü. Farklı şehirlerde yaşanan cinayetlerde kadınlar, yine tanıdıkları, çoğu kez eş ya da sevgilileri tarafından öldürüldü. 4 kadın sevgilileri, 5 kadın eşleri, 2 kadın eski eşleri tarafından öldürüldü. 2 kadının failleri ise aranıyor. 5 kadın tabancayla, 3 kadın bıçakla, biri baltayla, biri pompalı tüfekle, ...
Read more : Bir haftada 13 kadın öldürüldü | Görüntüleme : 2430 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Biontech ve Deniz Feneri

Koronavirüse karşı aşı geliştirerek, dünyanın umudu haline gelen Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, sahibi oldukları biyoteknoloji şirketi Biontech'i 2008 yılında Almanya'da kurdular.
Resim

Aynı 2008 yılında, aynı Almanya'da, Deniz Feneri'ne baskın yapıldı.

Fakir fukaraya yardım ayaklarıyla Allah'ın Kitap'ın adını vererek mütedeyyin insanlarımızdan topladıkları milyonlarca euroluk bağışları, sahte faturalarla indiragandi yaptıkları, kendilerine ait antin kuntin işlerde kullandıkları, kendilerine apartmanlar, gemiler aldıkları, sevgililerine yedirdikleri, dinibütün pozları verirken, Las Vegas'a kumar oynamaya bile gittikleri ortaya ...
Read more : Biontech ve Deniz Feneri | Görüntüleme : 2298 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Biz Türk'üzde Siz Değil misiniz?

Ben, biz Türk'üzde
Siz değil misiniz?
Utandırdılar beni
Kırgız Kazak Özbek üç kız kardeşimiz.

İki devlet bir millet
Yanlış değil elbet.
Eksik söylüyor bizim millet
Anlayamadım bu ne hikmet.

Türklüğün ulu soyu
Bir birinden farklı bir çok boyu.
Gelin bir ele alalım bu konuyu
Bir çok buluş atalarımızın, unutmak torunlarının huyu.
Read more : Biz Türk'üzde Siz Değil misiniz? | Görüntüleme : 2261 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hak – Hukuk, Bir Gün Herkese Gerekebilir… ALİ ERALP

“Hak – Hukuk, Bir Gün Herkese Gerekebilir…”

Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa başka bir gün, hukuka, adalete sığınacağımız günler de gelecektir…

Hukuk herkese gereklidir. Hukuk herkese gerekebilir…

İnsanlık hali bu… Yaşamda kimin ne ile karşılaşacağı, önüne ne çıkacağı belli olmaz…

80’li yılların tek ve sert adamı Kenan Evren ölüm döşeğinde can çekişirken, bir taraftan da yargılanıyordu.

Bir dönemin tek ve güçlü adamı Menderes, “Ben odunu aday göstersem milletvekili seçtiririm” demişti…

Sonra darağacında can ...
Read more : Hak – Hukuk, Bir Gün Herkese Gerekebilir… ALİ ERALP | Görüntüleme : 2885 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

TARİH DERS ALINMAZSA TEKERRÜRDEN İBARETTİR: KIBRIS VE KARABAĞ

Süreçler, sonuçlar çok benzer…
Önce bugün 37. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız haklı davamız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni inceleyelim.
Yüzlerce yıllık yurt toprağı olan Kıbrıs’ta bir varlık yokluk mücadelesi yaşandı ve bize sadece kuzey bölüm kaldı.
Hem de adanın yarısından az!!!
Neden Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diyemiyoruz?
Neden yalnızca kuzey taraf bizde?
Diyeceksiniz ki güneyde Rumlar var.
Var var ama ne zamandan beri var?
Ve niye var?
Nereden çıktı bunlar?
İlk önce İngiltere geldi.
93 Harbi ...
Read more : TARİH DERS ALINMAZSA TEKERRÜRDEN İBARETTİR: KIBRIS VE KARABAĞ | Görüntüleme : 2201 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Bir yönü ile görgüsüzlükleri Görgüsüzlük etme ayıp diyorlardı özetle, anlayana. Tavernada eğlence düzenlemiş Papatyalar

Bir yönü ile görgüsüzlükleri Görgüsüzlük etme ayıp diyorlardı özetle, anlayana. Semra Özal'ı nasıl anlatacağımı ben de bilmiyorum. Tavernada eğlence düzenlemiş

“Yüzlerce, binlerce iş bitirici, yağcı, balcı, tokatçı, vurguncu'ların dönemi, 'başımıza bir Özal hanedanı' türemişti. Semra, Ahmet, Zeynep, Efe... Ve çevrelerini kuşatan yağcılar, yalakalar. Önlerinde diz çöken, ellerini öpen koskoca iş adamları, hanedanı hediye yağmuruna tutan papatyalar... Hasbahçe geceleri, dış gezilerdeki rezillikleri Özal, bugünkü durumun temellerini attı... Türkiye'yi bu noktaya getiren 'arabesk liberalizm', nam-ı diğer 'liboşizm'dir.” ...

İNSALIK SUÇLARINIZA YENİSİNİ EKLEDİNİZ

AKP siyaseti çok fazla insanlık suçu işledi. Ergenekon kumpaslarında, Türk Ordusuna kurulan tuzakta, Kozmik odada, PKK’ya göz yumarak güçlenmesine ortam hazırlayarak… Gezi olaylarında çocuklarımızı avlayarak…. Madenlere gömülen canlarımızın haklarının gasp edilmesine seyirci kalarak… Tohumlarımızı elimizden alarak… Neyimiz var, neyimiz yok yabancılara satarak…. Ormanlarımızı peşkeş çekerek… Sularımıza kelepçe vurarak… Daha yüzlercesi… Çok fazla insanlık suçu işledi.
Şimdi de sağlık personeline karşı büyük bir insanlık suçu işleniyor.

Sağlık personelinin çoğu çok kötü şartlarda çalışıyor. Havasız ve karanlık ...
Read more : İNSALIK SUÇLARINIZA YENİSİNİ EKLEDİNİZ | Görüntüleme : 2298 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Biri Söylüyor, Diğeri Yalanlıyor

Biri Söylüyor, Diğeri Yalanlıyor

Bu konuda artık yazmayacağım diyorum, dayanamıyorum. Bu konuyu, olanı biteni, denilenleri düşünürken bile sinirlerim bozuluyor, korkunç bir umutsuzluğa kapılıyorum.

Sonra korku pompalayan haber başlıkları sabrımı tüketiyor. Adamın oğlunun küresel bir aşı firmasıyla ilişkisi var, bunu bilmeyen yok, aşıyla voliyi vuracaklar, hiç sıkılmadan kimseden çekinmeden her bulundu denen aşıyı öven, öneren sözleriyle gündem oluyorlar, bu kadarına da dayanamıyorum, patlıyorum…

Tüm hastalıkları yendi dünya, dünyamızda ölüm kalktı, her doğan sonsuza kadar yaşayacak ...
Read more : Biri Söylüyor, Diğeri Yalanlıyor | Görüntüleme : 2838 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Gaziantep'de kurulan 'Suriye Geçici Hükümeti', Suriyelilere lise denklik belgesi veriyor - 2019

Gaziantep’te Suriyelilere lise denklik belgesi verildiği ve Suriyelilerin ise söz konusu belgeyle Türk üniversitelerine başvurma hakkına sahip olduğu öğrenildi.
Resim
Suriyeli muhaliflerin Gaziantep'te kurduğu 'Suriye Ulusal Koalisyonu Geçici Hükümeti' Suriye vatandaşlarına Türk makamlarınca istenen belge de vermeye başladı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, TBMM Göç ve Uyum Komisyonu'na davet edilen Suriyeli öğrencilerden Malik Karadirek, "Muhaliflerin oluşturduğu Suriye geçici hükümetinin kurumları Gaziantep'te faaliyette. Her bakanlık var. Geçici hükümetin Eğitim Bakanlığı lise diplomalarıyla ilgili denklik veriyor, bu ...

Çift koltuklu başkan: İki toplantı için 4 bin 500 TL alıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” temsilcisi olarak ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Yüce, ayda iki kez toplantıya katılıp 4 bin 500 lira alıyor.
Resim
Geçen yıl 733 milyon lira zarar eden ÇAYKUR'da çifte koltuk saltanatı yaşanıyor. 31 Mart seçimlerinde AKP'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem Yüce'nin, ÇAYKUR'da halen Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapması tartışma yarattı.
Resim
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak maaş alan Yüce, ÇAYKUR Yönetim Kurulu ...
Read more : Çift koltuklu başkan: İki toplantı için 4 bin 500 TL alıyor | Görüntüleme : 2126 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148830 ileti • Toplam 46393 başlık • Toplam 25116 üye

x