Zaman: Sal Haz 17, 2025 20:11

News News of Ümit DOĞANCI

Site map of Ümit DOĞANCI » Dizin : Ümit DOĞANCI

Mehmet'imi kim toprağa düşürdü?

Sen mi? Biz mi? Onlar mı?
Yoksa hepimiz mi?

Mehmet'imi şehit eden kim?
Allah aşkına söyleyiniz Mehmet'imi kim toprağa düşürdü?

Mehmet'im konuştuklarından çok sustuklarında gizli..

Toprağa kimin düşürdüğünü öğrenmek için Mehmet'im suskunluğuna mı kulak versek?

Peki ya sizi?
Sizleri anlamak için ne yapmalıyız?
Neye kulak vermeliyiz?

Suskun halk yığınığını anlamak için ne yapmaliyiz?
Şehit vermeye devam mı etmeliyiz?

30 yıldır Mehmet'im toprağa düşüyor!
Peki sen ne yapıyorsun?

Haberi duyunca için yanıyor..
Teröre lanet okuyorsun.. ...
Read more : Mehmet'imi kim toprağa düşürdü? | Görüntüleme : 1232 | Yanıtlar : 0

Ey kardeş Halk, suskunluğun nereye kadar?

..dün gece bir mesaj aldım subay olan bi arkadaşımdan. „Ümit’im Mardin’e gidiyoruz, arkadaşlarımızın yanına! 3 Şehit 3 yaralı varmış..“ mesaj bu kadar kısa ve netti..

Ve yine düştün kara toprağa Mehmet’im..
Bu sabaha kadar hiç bir yayin organı geceden senin haberini vermedi..
Veremedi mi yoksa vermek istemedi mi?

Bilemiyorum..
Ama yüreğim sızladı yine..

Affet bizi Mehmet'im, çünkü elindeki silahı da alacaklarmış..
Seni beceriksiz gösterip toprağa düşmeni suçlu bildikleri için..

„Sen bu işi bilmiyorsun, benim ...
Read more : Ey kardeş Halk, suskunluğun nereye kadar? | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 0

Affet beni Mehmet'im..

Affet beni Mehmet'im..
dün öldün..
bugün öldün..
ve yarında öleceksin.. biliyorum çünkü..

Resim

Dün birşey yapamadım..
bugün yaptırtmadılar..
yarin birşey yapmak için düşünmeme bile izin vermeyecekler.. buna eminim çünkü..

Ve sen, her sıkılan kurşunda, söylenen her sözde, yapılan her münazekerede, her pazarlıkta yine söz konusu olucaksın..
ve hergün yeniden düşeceksin, toprağa.. dün düştüğün gibi.. yarın düşeceğin gibi..

Namus bilir, hudutu korursun ama satarlar ana dıyarını, namussuz mahluklara..
sen borçunu ödemek için ordasın ama onlar ...
Read more : Affet beni Mehmet'im.. | Görüntüleme : 1346 | Yanıtlar : 0

PKK'ya kurşun sıkarsan cezaevindesin, sıkmassan ölürsün!

Resim

Yok arkadaş Terörü lanetlemiyorum, yaşananlar unutulacaksa eğer..

Balkonuma bayrağımı'da asmayacağım, hiç kimse başını kaldırıp bakmayacaksa eğer..

Sokağa bile çıkmayacağım bugünlerde, herkes günlük hayatına devam ediyorsa eğer..

Televizyonu açmayacağım, radyo bile dinlemeyeceğim, 'vur patlasın, çal oynasın' yayınlar yayınlanıyorsa eğer..

Üstelik yakama siyah kurdele bile takmayacağım, bugünlerde kimse anlamının farkında değilse eğer..

Ayrıca kimseyle diyaloğa'da girmeyecegim, bugünlerde göbeklerini kaşıyıp gülüyorlarsa eğer..

Vatan bölünmez diyenlere'de kulak asmayacağım, yarin herşeyi unutacaklarsa eğer..

Ve ben kardeşlerimi şehit vermeye devam ...
Read more : PKK'ya kurşun sıkarsan cezaevindesin, sıkmassan ölürsün! | Görüntüleme : 3552 | Yanıtlar : 0

Bedava mı Sandın? Para Verip 'SATTIM'!!!

Yoldaşım duydun mu? Büyük Dış Politika dehasının bu defa bizleri nasıl şaşırtacağını düşünürken, meger birilerine bir jest yapmaya hazırlanıyormuş!

Ortam ise çoktan hazırmış..

Medya.. Halk.. 'İlerici' Aydınlar.. Sivil Toplum Örgütleri..

Peki ama yavru vatan'ın yanında bonus olarak ne verileceğini hiç düşündün mü?

Daha doğrusu, yavru vatan'dan sonra sıra da ne var?

Hayır hiç düşünmedim..

Hadi ozaman KKTC'yi TC'den ayıralım bakalım..

Ne olacak.. yapmadığımız bir şey mi?

Halkı.. Sendika'ları.. Sivil Toplum Örgütlerini.. ve birçok şeyi ayırmadık ...
Read more : Bedava mı Sandın? Para Verip 'SATTIM'!!! | Görüntüleme : 1036 | Yanıtlar : 0

EMPERYALİZMİN BİR ÜRÜNÜ: TOPLUMSAL DUYARSIZLIK!

Son günlerde gündemi meşgul eden futbolda şike olaylarına değinmeden geçmek olmaz sanırım, çünkü toplumsal duyarlılığımızı analiz etmek adına bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor..

Neden mi?

Hergün Televizyonlarda izliyoruz, Gazetelerde okuyoruz.. çeşitli ölüm haberlerini, cinayetleri, hırsızlıkları, gasp, kapkaç, tecavüz..

Ve daha nicelerini..

Biraz düşünelim lütfen..

Bu olayları biz yaşarsak dünya başımıza yıkılır öyle değil mi?

Fakat hiç tanımadığımız insanların başına gelen bu olaylara üzülüyor muyuz? Tepkimizi gösteriyormuyuz? Kendi adımıza, ya da toplum olarak bunlara karşı bir ...
Read more : EMPERYALİZMİN BİR ÜRÜNÜ: TOPLUMSAL DUYARSIZLIK! | Görüntüleme : 1240 | Yanıtlar : 0

Sivas Katliamı = 'Vahşet' + 'Cehalet' + 'Yobazlıktır'

Bazı olayların unutulması yenilginin kabulü degil midir?

Ancak Mustafa Kemal'in evlatları asla yenilmez, bu yüzden Sivas katliamı bizlerin asla unutmaması, unutturmaması gereken olaylardan biridir.

Sivas katliamı ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, varoluşumuzu borçlu olduğumuz tüm değerlere yönelik bir saldırıdır!

Çünkü yargı kararında yazdığı gibi, 2 Temmuz 1993 'Sivas Katliamı' ne tahrik sonucu meydana gelmiş olay, nede 'sadece' bir Alevi-Sünni çatışmasıdır. Düpedüz Madımak Oteli önünde ''Cumhuriyetin temelleri burada atıldı, burada yıkılacak!'' diye bağıran zihniyetin, Türkiye Cumhuriyet'ine ...
Read more : Sivas Katliamı = 'Vahşet' + 'Cehalet' + 'Yobazlıktır' | Görüntüleme : 2120 | Yanıtlar : 0

EMPERYALİZM UĞRUNA ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN

Resim

Gökyüzünden "Barış ve demokrasi" yağdırılıyor Çocuklara..

Ve ölüyorlar Çocuklar, emperyalizm uğruna..

8 Yıl önce İrak’ta..

10 Yıl önce Afganistan’da..

Dün Tunus’da, Mısır’da, Yemen‘de ve bugün Libya‘da..

Yarin Suriye’de..

Gelecek yıl İran ve Kore’de ölecek.. Çocuklar..

Ve sıra bizim Çocuklar‘da!

60'larda ve 70'lerde dünya’ya gelme ihtimalleri yoktu!
Emperyalizm ile mücadele buna imkan vermiyordu..

80'lerde ise kundak’ta öldürüldüler!
Göbeğini kaşıyan adamların, Bıyıklı maşasının elindeki namlusun‘dan..

Ve 90'larda babsız büyüdüler!
Doğuda patlayan her nifak tohumlarında..

2000’lerde ise ...
Read more : EMPERYALİZM UĞRUNA ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN | Görüntüleme : 1629 | Yanıtlar : 1

Hoppaaa - Faşizmin Ayak Seslerine Karşı Direniş

Ankara'daki Hopa eyleminde gözaltına alınan Büro Emekçileri Sendikasından Hacı Özkan yaşadığı polis işkencesini anlatan görüntüleri izledikten sonra içim sızladı ve bu konuyla ilgili düşüncelerimi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.

O görüntülerde izlediklerim bana 12 Eylül Askeri Darbesini hatırlattı. Aradan 30 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen değişen hiçbirşey yok. Yumruk aynı Yumruk, işkence aynı işkence!

İleri demokrasi bu işte!

Türk halkının, eylem yapan insanların bu şekilde işkenceye maruz kalmaları karşısında susması, neyin nesidir?

Bu kadar zormu ...
Read more : Hoppaaa - Faşizmin Ayak Seslerine Karşı Direniş | Görüntüleme : 837 | Yanıtlar : 0

ÖZGÜR DÜŞÜNCEDEN BU KADAR KORKULUR MU?

Resim
Karnından konuşanlar ülkesi yaratılmaya çalışılıyor, herkes vantrolog olmalıydı..

Gözler bile düşünceleri anlatıyordu, bu yüzden göz göze gelmek bile yasaktı!
Gözler yere bakacaktı..

Emperyalizmle öyle bir işbirliğine gidilmişti ki, kuşatılıyordu yurdumun her metre karesi..

Engeller yaratılacaktı özgür düşüncenin karşısında, ve halk bir kenara itilecekti!

Tek ses, tek düşünce, tek tipçi bir anlayış yaratılıyordu..

"Benim" gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı yok artık, deniliyordu..

Artık düşünmenin başlangıcında olan her şeyin peşinde koşuluyordu. Her kelimenin peşinde koşacakları ...
Read more : ÖZGÜR DÜŞÜNCEDEN BU KADAR KORKULUR MU? | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x