Zaman: Sal Haz 17, 2025 20:10

News News of Ümit DOĞANCI

Site map of Ümit DOĞANCI » Dizin : Ümit DOĞANCI

Anayasa Değişiklik Paketi

Evet, hepimiz Anayasanın daha iyi olmasını istiyoruz ama Hukümet güdümünde, kendi emellerine uygun olarak değiştirilmesini istemiyoruz. Demokrasi getireceksen, sadece anayasa değiştirmekle olmaz, sen önce kafanı değiştireceksin!

Anayasa paketindeki değişikliği anlamaya çalıştım, ancak uygulama alanlarının ne olacağını bilmek mümkün değil. Maalesef realite kağıtta durduğu gibi durmuyor.

Bu ortamda bu Anayasa değişikliği en fazla kime ve neden lazım? Hukümet bu Anayasa değişikliği için neden bu kadar uğraş veriyor? Vatandaş için olmadığı kesin! Neden mi?

İçinde bir tane ...
Read more : Anayasa Değişiklik Paketi | Görüntüleme : 6796 | Yanıtlar : 4

2 Temmuz 1993

2 Temmuz 1993'ü yeniden kalema alıyorum. Neden mi? Çünkü Sivas'ın yıl dönümü yaklaşırken, bilimsel bakışımızı yitirmemek için bunların hatırlanması gerekiyor!

Tarih boyunca yapılmış zulüm ve katliamlara eklenen Çorum, Maraş (Kahramanmaraş) gibi katliamlarda yine acımız büyüktü ve inşallah bu son olur diye düşünmüşdük. Son olmadı, Sivas eklendi. Şimdide aynı şeyi diyoruz: 'inşallah sondur'. Din istismarı altında kendilerini dindar zanneden dinci kesimin, siyasi rant peşinde koşan siyasetçilerin, tahrik eden ve bu anlayışlarıyla sözde Türkiye'yi dezayn ettiklerini zannedenlerin ...
Read more : 2 Temmuz 1993 | Görüntüleme : 1332 | Yanıtlar : 3

Bu devlete "bir şeyhler oluyor", değil mi?

Bu devlete "bir şeyhler oluyor", değil mi?

Sormak lazım neden bizim toplumumuzun bir kısmı eşkıyaya yada eşkıyalığa sahip çıkıyor? Geçmişe çakılmış kalmış bir toplum, ne kadar eğitilirse eğitilsin, gelecek için bir arpa boyu yol alamaz. İşte küçük bir örnek.

Düşüne biliyormusunuz, cumhuriyetin kuruluşundan sonra Güneydoğu’daki en büyük isyanı başlatan ve yakalandıktan sonra 47 arkadaşı ile birlikte Diyarbakır’da idam edilen, 4- 5 yıl öncesine kadar adının bile anılmasından korkulan Şeyh Said ve arkadaşları için Diyarbakır'da anma ...
Read more : Bu devlete "bir şeyhler oluyor", değil mi? | Görüntüleme : 985 | Yanıtlar : 1

İlhan Selçuk'un ardından..

İlhan Selçuk'un ardından..

Değerlerimizi kaybettiğimiz, kahramanlarımızın yitip gittiği şu zorlu günlerde, Cumhuriyetimizin aydınlık yüzlerinden birini daha yitirdik. Kalemini hiçbir zaman satmayan, iktidarlara göre yazılar yazmayan, bu nedenle kalbimizde taht kuran İlhan Selçuk'u kaybettik. Yerini doldurmak gerekiyor!

Yürekli, çağdaş ve atatürkçü yiğit bir insandı. Bizlere katkılarından dolayı nekadar teşekkür etsek azdır. Çünkü Cumruriyetin bir 'askeriydi'. Yazdıkları onu yaşataçaktır. Unutmayalım ki, beden ölür bilgi ise ölümsüzdür! Cumhuriyet gazetesi ve bizler bir aydınımızı daha kaybettik.

İlhan Selçuk, 45 ...
Read more : İlhan Selçuk'un ardından.. | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 1

Sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri, sizlere sesleniyorum!

Sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri,

bir Türk vatandaşı olarak sizlere sesleniyorum! Gazze, Hamas ve Araplarla ilgilendiğiniz kadar Türkiye'ye sahip çıkacakmısınız? Yoksa burası sizlerin yurdu değil mi? Arap dünyasına gösterdiğiniz ilginin yarısını hiç olmazsa şehit askerlerimize gösterecek misiniz?

Bir Türk vatandaşı olarak şu anda sizlerden, kesin net ve bir o kadar da dürüst cevablar bekliyorum. Daha kaç şehit vereceğiz? Ülkenin içinde bu toprağın ekmeğini yiyip, ülkemi arkadan vuran şerefsizler halen konuşturulacaklar mı? Hepsine gereken yapılacak mı? ...
Read more : Sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri, sizlere sesleniyorum! | Görüntüleme : 1185 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x