Zaman: Cum Nis 19, 2024 23:54

News News of Ümit DOĞANCI

Site map of Ümit DOĞANCI » Dizin : Ümit DOĞANCI

Kıvırmalar ve sarılmalar kürsülere taşındı

Son yıllarda televizyon ekranlarında dansözler eksik olmuyordu. Özellikle, bir dönem yılbaşı eğlencesi demek dansöz izlemek demekti adeta. Peki ne oldu ekranlara?

“Yayınlarda dansözlere yer verilmesi çocuk ve gençleri olumsuz etkiler” diyen resmi bir kurum bununlada yetinmeyerek, dansöz oynatmanın “Türk aile yapısına aykırı” olduğuna da hükmetti. Dolayısıyla dansözler ekranlara jübile yapmadan sessiz sedasız veda etmişti.

Oysa geride bıraktığımız son iki yıl da türk siyaset tarihinde kıran kırana bir kıvırma yarışı vardı. Hani dansözler bile bukadar kıvıramaz ...
Read more : Kıvırmalar ve sarılmalar kürsülere taşındı | Görüntüleme : 1017 | Yanıtlar : 0


Yeniden Merhaba

Yeniden Merhaba

Son yazımın ardından geçen altı yılın sonunda yeniden merhaba. Üstelik günü gününe denk gelen kocaman altı yıl. Neden ara verdiğimi ve altı yılda neler yaşadığım konulara değinmeyeceğim. Merak edenler için ise; Tıpkı Türkiye ve Dünya tarihine kazınan olaylar gibi dinamik bir Film akıp geçti gözlerimin uçundan. Bazen şahit, bazen ise figüran rolünde.

Neyse...
Yalan yok, özledim. Çok özledim, aklımdan geçenleri kelimelere dökmeyi. Hem yazmayı, hemde düşünmeyi, belkide düşündürmeyi.

Hadi bakalım...
Yeniden çıktığım bu ...
Read more : Yeniden Merhaba | Görüntüleme : 666 | Yanıtlar : 0


Zenginimiz bedel verir Askerimiz fakirdendir

.
Hayatımda çok adaletsizlik gördüm ama bu kadarını görmedim. Pes doğrusu. Parası olmayan hudut sınırını bekleyecek, parası olan temel eğitim bile almayacak. Bu olabilecek bir şey midir?

Peki ama zaten katılmadıkları Şehit cenazelerine bundan sonra nasıl katılacaklar?

Eğer onların adaleti buysa, adaletsizliklerinden allah muhafaza!

Kimsesizlerin kimi olmaya geldim diyene bu adaletsizlik yakışırmı? Ama benim bildiğim kimsesizlerin, garibanların okadar parası yok. Yoksa yine fransız mı kaldım olaylara? Halkın refahı ve geliri arttıda benimmi haberim yok? ...
Read more : Zenginimiz bedel verir Askerimiz fakirdendir | Görüntüleme : 1635 | Yanıtlar : 0


Van’da Vatan Toprağımızdır!

Dünden beri televizyonlarda ve sanal ortamlarda yapılan yorumları ve paylaşımları büyük bir şaşkınlıkla takip ediyorum. Meğer bizler ne kadar acımasız ve unutkan olmuşuz! Merak ediyorum biz ne zaman değiştik? Niye bu kadar acımasız ve gaddar olduk?

Oysa Van ili vatan toprağımızdır. Hayatlarını kaybeden insanlar yurttaşlarımızdır, kardeşlerimizdir!

İnsanlık bilinçini kaybetmiş ve orada feryat eden insanların feryatlarından mutluluk duyanlara sesleniyorum, demokrasi adına iç savaş cıkartıp masum insanları öldüren, genç kızlarımızın ırzına geçen, çocukların anasız ve babsız büyümesine ...
Read more : Van’da Vatan Toprağımızdır! | Görüntüleme : 827 | Yanıtlar : 0


O kan hala Ankara'da o yerde duruyor!

''Bu ülkede Atatürk’ü yıkarak olumlu bir şeyler yapabileceğini sananların, kendi küçük dünyaları içinde büyük bir yanılgı yaşadıklarına inanıyorum!'' (AHMET TANER KIŞLALI)

Ahmet Taner Kışlalı bugün 12 yıl önce ''Kemalist'' kimliğinden ötürü bir takım yobazlar tarafından hunharca katledildi. Öldürülmeden bir gün önce Akit gazetesinin manşetine Kışlalı'nın üzeri kırmızı çarpıyla çizilmiş olan fotoğrafı konulmuş, ertesi günü bu utanç tablosu cinayet işlenmişti!

Aradan 12 yıl geçti, peki katil(ler)i nerede? Hukuk devleti olduğumuzu her daim dile getiren hükümetler nerede? ...
Read more : O kan hala Ankara'da o yerde duruyor! | Görüntüleme : 851 | Yanıtlar : 0


An Gelir Attilâ İLHAN Ölür

Bugünlerde Attilâ İhan denilince, yukarıdaki başlığın haricinde başka bir başlık nasıl dururdu bilemiyorum. Facebookcular, blogcular, yazarlar ve haberciler, hatta tweetçiler bile, yani herkesin aynı başlığı kullanacağına eminim. Tek bir başlık altında anılmak ve hatırlamak ne güzel, değil mi?

Altı sene önce bugün, edebiyatımızın temel taşlarından birini kalp krizi sonucu yitirdik. Nice öksüz kelime onun dokunuşuyla hayat bulmuştu. Gerek konuşmasıyla, gerekse yazdıklarıyla ülkem insanına ideal şair ve insan profilini çizdi. Öylesine bir miras bıraktı ki ...
Read more : An Gelir Attilâ İLHAN Ölür | Görüntüleme : 1124 | Yanıtlar : 1


Teknoloji İlerledikçe Özel Hayatımız Küçülüyor

Tüm dünyada 11 Eylül'ün ardından yasalar sertleştirildi ve özel hayatların gizlilik ilkesi ihlal edildi. Peki bizler birer terörist miyiz? Ya da potansiyel suçlu muyuz? Hayır! Peki neden özel hayatımızın gizliliği sürekli yasama organı tarafından ihlal ediliyor? Örneğin tüm aktivitelerimiz ve telefon konuşmalarımız neden kayıtlanıyor? Kimi ne zaman, nerede aradığımızı, neler konuştuğumuz neden kayıt altına alınıyor? İnternete ne zaman nerede girdiğimizi, hangi siteleri ziyaret ettiğimiz neden kayıtlanıyor? Yazdığımız elektronik postalar neden gözetim altında? Kimlerle hangi konularda ...
Read more : Teknoloji İlerledikçe Özel Hayatımız Küçülüyor | Görüntüleme : 906 | Yanıtlar : 0


Uğur Mumcu

Uğur Mumcu Türkiye’nin aydınlık yüzüydü, dünyada ender rastlanan yazarlardan biriydi. Atatürkçü ve onurlu kişiliği ile bizlere ışık tuttu. Bizler onun kitapları ile büyüdük. Mustafa Kemal ATATÜRK’ ÜN izinden giden gençler olarak, Uğur Mumcu'yu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız da. Bizden sonra gelen kuşaklarda onu asla unutmayacaktır. Unutturmayacağız çünkü!

Resim

Uğur Mumcu düşüncesiyle, yazılarıyla hep bizimle yaşıyor ve yaşayacaktır. Benim gibi milyonlarca kişi aynı düşüncededir diye düşünüyorum, onlarda da yaşıyor ve yaşayacaktır!
Uğur Mumcu 19 Ağustos 1981'de ...
Read more : Uğur Mumcu | Görüntüleme : 2042 | Yanıtlar : 0


Somali mi? Yeme beni!

Somalide çocuklar açmış…
Bilmem kaç saniyede bir çocuk ölüyormuş açlıktan…
İnsanlık adına yardım edecekmişiz…
Ve yardımlar Türk kızılayında toplancakmış!

Oysa geçen gün kızılay başkanı TV'lere çıkıp yardımların sadece %30'unun yerine ulaştığını söylemedi mi?

Ne tesadüf, hiçbir yayın kuruluşu ya da devlet yetkilisi bunun nedenlerini "şu işi bir araştıralım" demedi!

Peki sen güzel kardeşim, sen çıkıpta "bak arkadaşlar bak hükümetim bu yardımları kim alıyor? " diyebildin mi?

Önemli olan kalpten geçen niyettir dedin, ama yardımların yerine ...
Read more : Somali mi? Yeme beni! | Görüntüleme : 2179 | Yanıtlar : 3


Ulusal KİTAP Haftası

Bugün bir ileti aldım, bu hafta "Ulusal KİTAP Haftası" 'imiş, ve bizlerden en yakınımızdaki kitabı alıp 56. sayfaya daki 5. cümleyi sanal ortamlarda'ki kişisel iletimizde paylaşmamız isteniliyor. Tabi Kitabın ismini vermemek şartıyla.

Amaç belli; insanlarımızı kitaplara, okumaya ve düşünmeye biraz daha yakınlaştırmak.

"Çocukluğunda en çok sevdiğin ve beğendiğin çizgi ve hayal kahramanlarını paylaş!" adlı etkinlikten ve çağrı'dan daha güzel bir düşünce ve etkinlik olduğu için bende arkamda bulunan kıtaplarıma baktım ve gözüme çarpan ilk ...
Read more : Ulusal KİTAP Haftası | Görüntüleme : 1396 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147919 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24814 üye

cron

x